• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci evlilik

canım benim
mutluluk herkesin olduğu gibi seninde hakkın

ama herşeyi 2 kez düşünmen lazım

bi arkadaş yazmış yukarıda
çocuklarınla mutlaka konuş onlar hazırlar mı bu duruma senden ayrılmaya

hem ne olursa olsun seninle evlenmeyi kabul eden biri çocuklarınla kabul etmeli
ha sürekli sizde kalmazlar ama istedikleri an yanına gelebilmeliler
evleneceğin insan onlar bi baba olamaz belki ama bi koruyucu gözetleyici bi abi bi amca yada herneyse olabilecekmi

3.çocuk içinde bi çok arkadaş gibi aynı fikirdeyim
bi başarısız evlilik var iyice tanıman lazım
hepimiz biliyoruzki evlenmeden tanınmıyor bu erkek milleti

velayet demişşin çocukların babası evlimi peki
sonuçta oda başka biriyle evliyse durumlar eşit olmuyımu
sen çalışıyomusun
çalışmıyosan çok rahat alır velayetlerini(yanlışmı biliyorum)
ama bu velayet konusunda çocuklar çok yıpranır

benimde bi akrabam ayrıldı eşinden
velayet kimde bilmiyorum inanki ama çocuklar anneyede babayada istediği an gidiyodu diye biliyorum

hatta akrabam yeniden evlendii:16:seside çok iyi geliyodu

tabi onun çocuklar büyük üniversiteye gidiyolar
ama ayrıldıklarında biri okula bile gitmiyodu
biri ya 2 yada 3 gidiyodu
büyümelerini bekledi

Çok hassas durumlar bunlar herkesin dengeleri çok iyi ayarlaması lazım.Eşinin inanılma anlayışlı ,sevgi dolu,çocuk sevgisi yüksek .Hiçbirşeyi sorun etmeyecek biri olması lazım.Evlenmeden önce öle görünse de sonradan yaşananlar bu durumu değiştirebiliyor.Bence çocuklarını büyüt belli bir yaşa getir.Evleneceksen sonra evlen.Adamla da ilişkinize devam edin.Pişman olabilirsin.

bir dakika yanlış mı anladım ben? evlenince çocuklarınız annenizde kalacak öyle mi siz de eşinizle ayrı bir evde kalacaksınız?
sonra da 3. çocuğu yapacak siz eşiniz ve bebeğiniz mutlu mesut yaşayacaksınız, ilk eşinizden olan iki çocuğunuz da annenizde kalacak?

bu benim fikrim ama yaptığınız hiç doğru değil. umarım yanlış anlamışımdır şayet doğru ise iki evladınız da ileride büyüdüklerinde sizi affetmeyeceklerdir. elbette evlenceksiniz mutlu olmaya hakkınız var ama bunun adı çocukları başınızdan savmak. eğer doğru anladıysam umarım eşiniz velayet davası açar çocuklar anneannenin yanında kalacağına babalarının yanında kalsın.

lütfen beni direk eleştirmeyin yaşım sizden çok daha küçük ama 2 tane arkadaşım. birini anneannesi ve dedesi büyüttü kız annesinin adını bile doğru düzgün ağzına almaz. öteki de 8 yaşına kadar anneannesiyle yaşamış annesi başka evlilik yapmış babasından 2 yıl saklamışlar babası anladığı gün almış arkadaşımı kendi evine getirmiş. çok da iyi araları annesinden de nefret eder bunu her fırsatta söyler.

lütfen kendi çocuklarınızın ilerde sizi suçlayacağı şeylere sebep olmayın. evlenmeyin demiyorum evlenin ama çocukların yanı annenin yanıdır. sanırım hayal dünyasında yaşıyorsunuz.

burada konu sahibi arkadaştan çok diğer hanımlara şaşırdım açıkçası... ne yani kız çocuğu olan ve boşanmış bir bayan evlenmeyi düşünemez mi? tabiki dikkatli olmalı ama evlenmeyip çocuklarının büyümesini bekleyip yaşlandığı zaman yeniden evlenebilme ihtimali olacak mı acaba ileride??? ileride çocukları evlenip gittiğinde bu yorumları yapan hanım arkadaşlarımız mı bu arkadaşımızın yalnızlığını paylaşacaklar.. ne kolay evlenme bekle demek....oda en az buradaki arkadaşlar kadar ihtimalleri düşünüyor ve endişeleniyordur herhalde ama belki bu adam çocuklarına gerçek babasından iyi davranacaktır... ne demek ben babasının yerinde olsam velayetlerini asla vermezdim... nereden biliyoruz ki babanın ilgli bir baba olduğunu??
3. çocuk meselesine gelince tabiki acele edilmemeli ama ortak bir çocukları olsun istiyordur yeni eş adayı bence....

bence de katılıyorum sana, arkadaş fikir almak istemiş niye üzerine gidiliyor anlamadım

bir dakika yanlış mı anladım ben? evlenince çocuklarınız annenizde kalacak öyle mi siz de eşinizle ayrı bir evde kalacaksınız?
sonra da 3. çocuğu yapacak siz eşiniz ve bebeğiniz mutlu mesut yaşayacaksınız, ilk eşinizden olan iki çocuğunuz da annenizde kalacak?

bu benim fikrim ama yaptığınız hiç doğru değil. umarım yanlış anlamışımdır şayet doğru ise iki evladınız da ileride büyüdüklerinde sizi affetmeyeceklerdir. elbette evlenceksiniz mutlu olmaya hakkınız var ama bunun adı çocukları başınızdan savmak. eğer doğru anladıysam umarım eşiniz velayet davası açar çocuklar anneannenin yanında kalacağına babalarının yanında kalsın.

lütfen beni direk eleştirmeyin yaşım sizden çok daha küçük ama 2 tane arkadaşım. birini anneannesi ve dedesi büyüttü kız annesinin adını bile doğru düzgün ağzına almaz. öteki de 8 yaşına kadar anneannesiyle yaşamış annesi başka evlilik yapmış babasından 2 yıl saklamışlar babası anladığı gün almış arkadaşımı kendi evine getirmiş. çok da iyi araları annesinden de nefret eder bunu her fırsatta söyler.

lütfen kendi çocuklarınızın ilerde sizi suçlayacağı şeylere sebep olmayın. evlenmeyin demiyorum evlenin ama çocukların yanı annenin yanıdır. sanırım hayal dünyasında yaşıyorsunuz.

yanlis anlamissiniz ,hep beraber annesinde kalacaklar evlenmek istedi damat adayida

Yorumlara üzüldüm.

Boşanmış ve kız çocuğu var diye illa büyümesini mi beklemesi lazım evlenmek için.

Belki çok acı çekerek bir ömür yaşadı, devamında mutlu olma hakkı yok mu ?

Gözü kulağı herzamankinden açık olacak o kadar. Anneanne de varmıi bu bir avantajdır çocuklar için.

Bir tek 3. çocuk meselesini düşünme hakkınız var tabiiki ama çok çok zamana bırakın, lütfen evleneceğiniz kişiye bırakmayın bu kararı.

......

:46::46::46::46: Birsen senin yorumlarina katilmamak mümkün degil

canım bu kesinlikle evleneceğin adama bağlı.
ama benim görüşün sorunlu bir evlilik olacağı yönünde.
eş adayın kaç yaşında bilmiyorum ama,
bir anda iki kız ve bir kaynana ile aynı evin ve hayatın içinde bulacak kendini.
o zaman adam ne anlayacak bu evlilikten.
onun gireceği hayatın farkında olup olmadığını tartmaya çalış.
seninle evlilikten ne anlıyor ne bekliyor.
sen yanımda ol da gerisi önemli değil diyorsa, ya çok genç,
ya da,
gerisinde neler olduğunu henüz oturup düşünmemiş olabilir.

sizce bu kişi sizinle gerçekten neden evlenmek istiyor?
bence en önemli soru bu.bu soru geleceğinize de ışık tutacaktır.

Sonsuz Teşekkür Yalnız bu teşekkürlerim BENİ ANLAYAN arkadaşlara Konuyu ilk yazıp gelenleri okuduğumda DÜNYAM KARARDI BAZILARI ÇOK TECRÜBESİZCE YAZILMIŞ BENCE Neyse ki destek olan arkadaşlar varmış da ''oh''dedim kalbim kırılmadı değil!!!BU arada özel olarak teşekkür nasıl edilir bilmediğim için toptan buraya yazdım kusura bakmayın İLK KEZ NETTEforuma katılıyorum İZMİR den sevgiler

arkadaşlar yaza ikinciye evlenmeyi düşünüyorum İlk evliliğimden iki çocuğum var Kafamın içi çok dağinık Nasıl olacak ??????Çocuklar küçük Hadi bakalım Bu işi tecrübe edenlere sesleniyorum NASIL OLACAK yardımcı olursanız sevinirim

Benim amcam eşinden ayrıldı ve kendisi gibi eşindne ayrılmış ve 9 yaşında bir kızı olan bir bayanla evlendi. Çok mutlular gördüğüm kadarıyla. Herşeyden önce kızları çok memnun hayatından, amcama babacığım diyor. Hatta geçenlerde amcamla alışverişte gördüm ikisini, baba kız çok neşeli görünüyorlardı.

Bütün erkekler sapık veya psikopat değil, rahat olun. Size tek önerim, ortak bir bebek dünyaya getirmeden evvel bir müddet gözlemleyin ve evliliğiniz,n yürüyeceğine emin olun.

Maşallah,çok hızlısınız

hele bir evlenin de 3. Çocuk kusur kalsın....

Anneanne ile beraber mi yaşanacak?

Ben kızlarınızın babasının yerinde olsam velayet davası açarım sonuna kadar da diretirim

kusura bakmayın da bu devirde kimseye güven olmaz,kız çocuğu bu bir de..

En azından o kızlar büyüyene kadar evlilik işini bekletebilirsiniz

siz bir annesiniz ve en ön sırada evlatlarınız gelmeli

tabi bunlar nacizane fikirlerim.....

Iste bu yuzden kimse alinmasin ama annem hic ama hic evlenmedi. Sirf kiz evladi var diye...Kiz evlat annelerinin evlenmesi daha riskli.

MERHABA ;
bende daha 2 cocuk ıstıyorum
ilk evlılıgımden 1 cocugum avr dogumdan sonra ayrıldık bebegım 2 yasında
evlenecegım kısı bekar ilk evliliği olacak
biz kirada oturacağız iki aıleyede kısmen uzak
haftanın 2 gunu ve işimiz oldugunda bebegım annemlerde kalacak gerı kalan gunler yanı ben 3 gun evlenecegım kısıde 2 gun evde kendı bakacak cocugumuza o zaman 3 yasına yaklasmıs olacak :emir_bebek: veya annemlere yakın oturup hafta ıcı annem bakacak aksamları yıne 2 aksam kalmak zorunda cunku erken cıkıyoruz cok evden annemed eo saatte gel uynana kadar bekle desemde gelmez
2 sene sonra 1 cocuk dusunebılırız ama evde alavbılırız sımdılık boyle oturup detaylı plan yapmadık
benımde planım bu arkadasım

Ben babamı çok küçük yaşta kaybettim, annem bir daha evlenmedi ve evlilik lafını kimseye andırmadı. Zaten işin içine ölüm girince olay farklı boyuta gidiyor. Ancak mutsuz bir evlilik yaşamış ve boşanmış bir insanın yeniden evlenmesi, yeni bir hayat kurması en doğal hakkı.

Fakat konu ikinci evlilikten ziyade anne olmanız, anne olunca "ben" lik kavramı bitiyor. Ben çocuk olduktan ebeveynin kendi kararlarının ve hayatının bittiğini düşünenlerdenim, doğru mudur tartışılır tabi ki. Kararlarımı kendi hislerime göre veremem, kararlarımı çocuğumu alarak veririm.

Önce onlarla konuşun, eş adayını tanıştırın, çocuklar küçükte değiller. Bir sürü şeyi birlikte yapın, evlenirseniz mutlu olacağını söyleyin, bunu hissettirin ve onay alırsanız evlenin tabi. Onay almadan evlenmeyin derim. Çocuk kalbi hiçbir şey için kırılmamamlı, gerekirse siz mutsuz olun yeter ki onlar mutlu olsun. Ama ileride başlarına kakmayacaksanız, sizin için evlenmedim bile demeyecekseniz.

cnm bnde yazayım amcam vefat etti yengem tekrar evlendi hemde 3 çocuğu vardı diğer adamın hiç yoktu. evlendiği adamdan da bir kızı oldu adamın annesi sağken onlarla beraber kalıyordu herşey yolunda idi o ölünce herşey patlak verdi. yengem kanser bile oldu üzüntüden. kendi çocuğununa çok farklı davrandı bizim yeğenlere çok farklı hatta onları çok dövdü hala da dövüyor. çalışmıyor adam gece gündüz içiyor. yangem çalışıoyr çocuklarnda yetim maaşı var. bu yaza boşanıcaklar ama kadın korkuyor bu sefer de adamdan olan çocuğundan ayrı kalıcak . yada içer içer kapıma dayannır diye insanın aklına herşey geliyor. çok düşün ve öyle karar ver son pişmanlık fayda vermiyor. herşey gözüktüğü gibi kolay değil:50:

peki 2 kızınız bu duruma ne diyor??? yani onları annanelerine bırakmak bence çok saçma.. sonuçta annelik ve annenelik kavramları farklı şeylerdir. madem birine güvendiniz ve yeniden evlenmek istiyorsunuz ne diye kızlarınızı da yanınıza almıyorsunuz??? sizden uzak büyüyecek 2 kız kardeş..beklenmedik bir şekilde anneneize bişey olursa ne olacak peki??? ben yaptığınızı çok doğru bulmuyorum bence sizin 1.cil göreviniz annelik yapmak..

evlenmek en doğal hakkın.ve bence daha da geç olmadan sevdiğinle evlenmelisin

ama asla çocuklarını anneannelerıne bırakmamalısın.

çünkü hem çocukların ilköğretim çağında yani küçük değiller-küçük olsalar bile bırakılmamalı- hemde o çocukların annesı sensın.

3. çocuğu da yap istiyorsan ama çocuklarını bırakırsan yarın bırgun yaşlandığında seni anne bilecek kimseyi bulamazsın.

çünkü her nekadar annem bakacak desen bile onları terketmiş ve dışlamış oluyorsun...
çocuk böyle hisseder.

baba zaten yok anne de evlendi gitti üstüne birde yeni bebek yaptı...çocuklarının psikolojileri ve ileride hayatları mahvolur...

bu konuya yorum yazmamak için kendimi zorladım amaaaa düşüncelerimi söylemeden edemiyeceğim. malesef bazı kadınlar doğuruyor ama anne olamıyor. beni tanıyanlar bilir hiç katı yorum yapmamışımdır. hep ılımlı yaklaşan bir insanım ama içimde bir yara olduğu için böyle yazıyorum. yıllar öncede ablam ve beni anneanneme bırakıp yuvasını kuran annem bize ne yaparsa yapsın hiç bir zaman annelik sıfatını benim için hakketmedi. şimdi bizim için deli oluyor 2 çocuğum var torunlarını çok seviyor ama malesef kırılan bir cam nasıl onarılmazsa benim içinde aynı şey geçerli o anne sıfatını hakketmiyor. ve sen ileride yaşlandığında yalnız kalırsan eğer hiç 2 kızım var deme. kimse kusura bakmasın ama aman gencim benim hayatım da önemli ne yapim gibilerinden bahaneleri kabul etmiyorum. bende 2 çocuk annesiyim eşimle Allah korusun da bir sorun olsa ayrılacak olsam yok gencim yok hayatım demem çocuklarıma adarım kendimi elin hiçbir erkeği benim çocuklarımın attığı tırnak olamaz ki siz bir de 3.ye hayatınızda yer açıp daha ilk 2 sini hayatınıza koyacak yer bulamamışsınız.

Arkadaşlar öncelikle sağolun ilginiz için,,,onun çocuğu yok Benim ilköğretime giden iki kızım var O da benim gibi boşanmış İkimizin de 6 senelik bir evliliği olmuş Evlenince şu anda olduğu gibi annane bakacak çocuklara Annaneyle aynı evdeyiz bu arada Obu durumdan rahatsız değil güvenilir,olgun bir insan Düşününce bu bir avantaj bence annaneyle yaşamak !şimdi kafama en çok takılanların başında kızların babasına nasıl söylemeli Kalkıpta velayet davası açarsa ,gıcıklık yaparsa.... hadi onu hallettim nasıl oluyo bu işler Etrafımda hiç ikinciye evlenen yok ha bu arada 3,çocuğu da düşünüyoruz şimdiden teşekkür ederim

Bende boşandım, kızım benimle. Ama çocuğumu ananeye bırakıp başka bir adamla evlenmezdim. Kabul edecekse çocuğumla kabul eder beni.Çocuklara yazık, anadan babadan ayrı :(( Birde 3. çocuk düşünüyorum diyorsunuz. 3. evladınız sizin yanınızda anne baba birlikte, diğer ikisi öksüz yetim. Benim vicdanım buna elvermezdi. 2 kızınızında hayatını mafedersiniz onları bırakarak. Eğer 2 çocuğunuzla sizi kabul etmiyorsa, bence hiçbişey evlattan kıymetli değil, ben evlenmezdim.

Son düzenleme:
Back
X