İkinci kadını tanıyorum. Vicdan yapıyorum !! ne yapmalıyım ?

Kendisine de açıkladım. Ayşe ile iletişimini sırf kadının kimliğini öğrenmek için devam ettirmiş, onunla bu konuda arkadaşça konuşup arkadan is çevirmeye kalkmış olması berbat bir arkadaş tanımına giriyor benim için.
Insan olarak iyi biri belki bilmiyorum ama iyi bir arkadaş profili canlanmadı benim gözümde.
Berbat biraz ağır olmus sanki
Berbat olan bence burda konu sahibinin arkadası
Ben gayet vicdanlı ve merhamet sahibi olarak düşünüyorum konu sahibini
Keske herkes bu kadar duyarlı olabilse
Ayrıca benim de evli bir erkekle fingirdeyen arkadasım olsaydı ben de görüşmezdim ve adamı kadını arastırır hatta bunu bir sekilde su üstüne cıkartırdım

Karısına yazık değil mi??
Toplum olarak susmaya susturulmaya alısmısz

Evet eski sevgilim benimle birlikte iken 2 kızı daha idare ediyormuş . Kızlardan biri durumu fark etmiş fakat bana söylememiş çünkü eski sevgilim tam bir çakaldı kızı ikna etmiş bir şekilde (tehditle) benim mevzu baya karışık hatırlamak dahi istemiyorum , bende kendi çabalarımla aldatıldığımı somut kanıtlarla öğrendim ve kızla da görüştüm, kıza dediğim tek şey keşke söyleseydin oldu ! Kız korkmuş ve söyleyememiş vs.vs. İnsan hissediyor ama kanıtın yoksa hissetmek yetmiyor. O adam 1 yılımı çaldı.
Ama bak burada aynı şeyden bahsetmiyoruz. Benim de bir zamanlar görüştüğüm bir adam vardı. İşi gücü vardı, yakışıklıydı, eğlenceliydi, süper bir adamdı, velakin gece telefonu kapalı olurdu. Sordum soruşturdum adam evli imiş, öğrendim.
Eşine ulaştım, hanımefendi merhaba ben X eşinizle falanca yerde falanca gün tanıştım, bana bekar olduğunu söyledi, 1 aylık bir ilişkimiz oldu, mesajlarımız ve fotoğraflarımız var, dedim. Kadın dava açtı, boşadı adamı.
Ama burada konu sahibi doğrudan olayın içinde değil. Olayın muhatabı değil. Kadının arkadaşı olsa, söyle derdim, arkadaşım bilse ve bana söylemese kızardım.
Ama kadın 2 yıl boyunca aldatıldığını tanımadığı etmediği olayla alakası olmayan bir kadından öğrenmek ister mi bakalım?

Berbat biraz ağır olmus sanki
Berbat olan bence burda konu sahibinin arkadası
Ben gayet vicdanlı ve merhamet sahibi olarak düşünüyorum konu sahibini
Keske herkes bu kadar duyarlı olabilse
Ayrıca benim de evli bir erkekle fingirdeyen arkadasım olsaydı ben de görüşmezdim ve adamı kadını arastırır hatta bunu bir sekilde su üstüne cıkartırdım

Karısına yazık değil mi??
Toplum olarak susmaya susturulmaya alısmısz
Ben karakterine değil tavrına berbat dedim. Hala arkasındayım söylediğimin yaptığı ne olursa olsun güzel bir şey değil.

Diğer konuda da fikrimi belirttim zaten. Tekrar açıklamak istemiyorum.

İyi de burada aldatıldıysan sus diyen yok ki. Konu sahibine sus deniyor sadece. Kadın boşanacaksa, boşansın. Bence de aldatan kocayı boşasın.
Ama konu sahibi diyor ki boşamasın yuvası yıkılmasın. E ben de diyorum ki kadın boşamayacaksa söyleyince ne olacak. Adam kadını en fazla 6 ay pışpışlayacak sonra düzenine devam edecek.
Ben samimi söylüyorum, ne kadının boşanacağını düşünüyorum, ne de adamın kadını "yaptım bir hata X affet" deyince ikna etmekte zorlanacağını.
Peki o zaman ne olacak? Ayşe gidecek Aysel gelecek.
Sorun çözülmeyecek, kadın aldatıldığıyla kalacak, huzuru kaçacak, en azından şimdi sahte de olsa bir huzuru var. Evde sürekli sorun olacak falan.
Diyorum ya,
Her şeyden önce konu sahibi meseleye çok uzak, kadın arkadaşı değil, nasıl tepki vereceğini bilemez
İkincisi ise kadın bence boşamayacak. O zaman ne işe yarayacak?

Şuan bunlar sadece tahmin belki kadının elinde delil yok , sadece hissediyor. Belki öğrenince adamın donuna kadar alıp boşanacak. Adamın eşini mutlu ettiğine inanmıyorum. Onursuz bir adama ve onursuz bir kadına çanak tutmak bildiği halde susmak çok yanlış ben olsam söylerdim , duymak isterdim . Biz yanlışa susmayalım , doğru ne ise onu söyleyelim adaletli olalım , sorumluluk bilinci ile hareket edelim o zaman ayşeler , ayseller biter ... Bu tarz erkeklerde aldatma fikrinden sıyrılmış olurlar.

Ayşe'nin kimsesizliğini niye anlattın ki? Bu bence onu daha az k.şar yapmıyor benim gözümde. Ne kimsesiz kadın var onurlu şekilde yaşayan yolundan sapmayan.

Susup da söylemeyen dilsiz şeytandır. Her yerde olduğu gibi burada da bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı çoktur.
Eşi bilsin veya bilmesin beni ilgilendiren kısım bir insana yalan söylenmesi ve hakkının yenmesidir. Bunu da söylemeden bilemem sonuçta.

Haberi varmış, hatta aldatıldığını bilmesine rağmen çocuk yapmış. Büyüttüğüm kısımdan o anlam çıkıyor.
Sağol marilyn.

Tekrar okuyup hatasını görmek varken ısrarla hayır kadın bilmiyormuş diyor. T triskadan nagmeler gayet net yazmış halbuki .. Ikı baskı da ben geçtim üstünden.

Ama bak burada aynı şeyden bahsetmiyoruz. Benim de bir zamanlar görüştüğüm bir adam vardı. İşi gücü vardı, yakışıklıydı, eğlenceliydi, süper bir adamdı, velakin gece telefonu kapalı olurdu. Sordum soruşturdum adam evli imiş, öğrendim.
Eşine ulaştım, hanımefendi merhaba ben X eşinizle falanca yerde falanca gün tanıştım, bana bekar olduğunu söyledi, 1 aylık bir ilişkimiz oldu, mesajlarımız ve fotoğraflarımız var, dedim. Kadın dava açtı, boşadı adamı.
Ama burada konu sahibi doğrudan olayın içinde değil. Olayın muhatabı değil. Kadının arkadaşı olsa, söyle derdim, arkadaşım bilse ve bana söylemese kızardım.
Ama kadın 2 yıl boyunca aldatıldığını tanımadığı etmediği olayla alakası olmayan bir kadından öğrenmek ister mi bakalım?

Somut kanıtlarla gidicek . Sadece söylemek yetmiyor yani kadın der ney inanayım dediğim gibi ben olsam somut kanıtlar ile kimliğimi ifşa etmeden söylerdim gerisi kadına kalmış.

Şuan bunlar sadece tahmin belki kadının elinde delil yok , sadece hissediyor. Belki öğrenince adamın donuna kadar alıp boşanacak. Adamın eşini mutlu ettiğine inanmıyorum. Onursuz bir adama ve onursuz bir kadına çanak tutmak bildiği halde susmak çok yanlış ben olsam söylerdim , duymak isterdim . Biz yanlışa susmayalım , doğru ne ise onu söyleyelim adaletli olalım , sorumluluk bilinci ile hareket edelim o zaman ayşeler , ayseller biter ... Bu tarz erkeklerde aldatma fikrinden sıyrılmış olurlar.
Hah işte, konu sahibi de diyor ki boşamasın, Ayşe kazanmasın. Ben de diyorum ki madem boşanmasın istiyorsunuz, kadına neden söylüyorsunuz? Kadın hem boşanmayıp hem bilecekse neye deva olacak bu?
Benim buradaki asıl sorunum şunlar:
-Kadın hissediyor ama dillendirmek istemiyor olabilir, bilirse boşamak zorunda kalacaktır ve boşamak istemiyor olabilir
-Kadın doğrudan biliyor olabilir, para için adamdan boşanmıyor olabilir
-Kadın, ters, kaprisli, lanet bir kadın olabilir, ve konu sahibi söyleyince tersleyebilir
-Kadın, "benim kocam yapmazcılardan" olabilir ve konu sahibine "kocam da gözün mü var" çekebilir.
Kadının huyunu suyunu bilmiyor, ne tepki vereceğini bilmiyor.

Edit: aldatilan kadinin durumu benimkinden bin beter. Benin 1 senem yandi degmeyen birisi icin, ve 2 sene toparlanamadim ayriliktan sonra. Ruh gibi gezdim. Hayat nesem kalmadi.
O kadinin kaybedicekleri benim kaybedicegimden cok ama cok daha fazla.
Kadin benim gibi kendini kaybedicek senelerce, bu bariz.
Ama bunun yani sira dusunsene; belkide hamile kalicak kadin.
Bi cocuk atsan atilmaz satsan satilmaz. Senelerce seni beyinsiz yerine koyan bi adamdan cocuk, bundan acisi varmidir..
Cocugunu aldirsa karnindayken bi can ya, can.
Yok aldirmasa, yavrucak babasiz buyuycek. Kadin tek basina buyutmesi gereken bi cocukla, Allah korusun..

O yuzden tekrar diyorum ben soylerdim.
Bu dunya kotu insanlardan dolayi yasanilamyan biyer olmadi, sirf kotu insanlara sessiz kalanlar yuzunden bu hale geldi.
Senin bi sessiz kalman,dolayli olarak bi yavrucagin babasiz buyumesine vesile olucak. Bu cok buyuk bi vebal.

Konu sahibi Walla bende kararımı değiştirdim bence söyle söyle bakalım kadın ne diyecek napıcak?
Hemen şimdi yaz Facebook artık nerden ulaşacaksan söylesene Allah aşkına dewlet meselesine döndü. Sende rahat et bizde.
Walla şurdaki yorumlardan sonra meraktan çatliycam şimdi orta yerimden

Hah işte, konu sahibi de diyor ki boşamasın, Ayşe kazanmasın. Ben de diyorum ki madem boşanmasın istiyorsunuz, kadına neden söylüyorsunuz? Kadın hem boşanmayıp hem bilecekse neye deva olacak bu?
Benim buradaki asıl sorunum şunlar:
-Kadın hissediyor ama dillendirmek istemiyor olabilir, bilirse boşamak zorunda kalacaktır ve boşamak istemiyor olabilir
-Kadın doğrudan biliyor olabilir, para için adamdan boşanmıyor olabilir
-Kadın, ters, kaprisli, lanet bir kadın olabilir, ve konu sahibi söyleyince tersleyebilir
-Kadın, "benim kocam yapmazcılardan" olabilir ve konu sahibine "kocam da gözün mü var" çekebilir.
Kadının huyunu suyunu bilmiyor, ne tepki vereceğini bilmiyor.

Evet doğru bunlar hepsi bir ihtimal olucak şeyler. Somut kanıtlar ile gitmeli ki kötü duruma düşmemeli konu sahibsei artık gerisi adamın eşine kalmış ister kabul eder ister etmez. Ayşe'ye nolucak öyle onursuz bir adamı kazansa nolur , kazanmasa nolur o tarafına kafa bile yormam açıkçası.

Çok haklısın ama sen sevgiliymissin. Sen evlenmek uzereymissin ve bu kiz cok dogru bir sey yapmis. Ama bu kadın bu adamla evli ve çocukları var. Beraber yaşıyorlar. Kadının bilmemesi ancak ve ancak bilmek istemesi ile mümkün olur.

Peki bu evlilikte kadin " kocami seviyorum" diyip tekrar bi cocuk yaparsa eger?
Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar. Elbet birgun ogrenilicek hersey.
Peki sen 2 cocuklami hayatini devam ettirmeyi daha kolay bulurdun yoksa 5 cocuklami?

Peki bu evlilikte kadin " kocami seviyorum" diyip tekrar bi cocuk yaparsa eger?
Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar. Elbet birgun ogrenilicek hersey.
Peki sen 2 cocuklami hayatini devam ettirmeyi daha kolay bulurdun yoksa 5 cocuklami?

Boyle soyleyince hak verdim sana. Ama ben haber vermezdim yine de. Ayrıca bana da haber vermeye kalkmalarini istemezdim. Zaten supheleniyorsam gerçektir prensibine sahibim.

Back
X