İkinci kedi (lutfen bakin )

Fiona22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
805
1.671
113
35
Merhabalar.
Hanimlar hemen konuya giriyorum. Benim icin gercekten dert.
Oturdugum yerde cok minnos, insan canlisi bi kedi var. Dunyalar tatlisi bi sey. Evden atildigini dusunuyorum cunku hem temiz hem asiri insancil ve uysal. Ben ona o mamaya hayran :)) bahcemde bakiyorum, her gun mama, tavuk vs birakiyorum ama burada sokak kopekleri her gun bir iki tanesini boguyor Onu gectim, herkese yaklasiyor bi gun biri tekme atacak, zarar verecek diye odum kopuyor. Sanki cocugum sokakta, evde rahat edemiyorum acaba gece napti, yarina cikabilcek mi diye ://
Bazen mamayi da birakip bana kosuyor, sadece sevgi istiyor.
Kizlar evimde bir kedi olmasa aninda alacagim ama soyle bir sorun var, evdeki kedim 9 yasinda tam bir prenses. Dunyadaki tek kedinin kendisi oldugunu dusunuyor, cok nazli bir hanim kendisi. Yavru kedilere gecici yuva olmuslugum vardir, aman aman. Bi kere bir haftaligina yavru kedi getirdim diye aylarca depresyona girip yuzume bakmadi. Simdi Ankara sogugu da kapida. Soguk, dikkatsiz suruculer, kotu insanlar vs vs. Bu disardaki cocuk da en az 2 yasinda.
Ne yapsam ne olur iki kedisi olanlar bi yardim etsin
Genelde ikinci kediler yavruyken eve aliniyor ama bu kocaman. Evde kiyamet kopar mi, en sonunda alisirlar mi? Yoksa benim nazli prenses depresyondan cikamaz mi ?
Ayrica eve getirmeden diger cocugun butun asilarini, parazitlerini yaptiracagim. Dolayisiyla eve alip asla asla sokaga salmam. Bi kere girdi mi bende kalacak.
Ah ah ne yapacagim , bakisina yandigim,patisine bittigim. Dertsizken dert sahibi yapti beni.
Siz ne dersiniz ?

Daha önce tecrübe ettiyseniz tekrar almayın bence. Sahiplendirme sayfalarına yazın. Buradan Ankara'da yaşayan birileri almak ister belki fotoğrafını paylaşın elinizde varsa faydası olabilir.

Bence aşılarını yaptırın,veterinere götürün,bu süreçte evinize alın kedinizi gözlemleyin.Eğer olmazsa güvendiğiniz bir yere sahiplendirin.Her türlü sokakta kalmasından daha iyidir

Fiona22 Bence de. Alıştırma sürecinde de ilk birkaç hafta başka odalarda tutun. Kokusunu alsın ama kediyi görmesin. Sonra alıştırma sürecine geçersiniz. Olmaz mı?

Bu durumun aynısını iki ay önce yaşadım
Annesi bakımını bırakmış gözleri enfeksiyondan üçüncü perdesi bile kapanmış kör olmak üzere 1 aylık bir kediye bakıyordum dışarda. Üstelik prematüreydi ve olması gerektiğinden daha da küçüktü. En son koyduğum mamaları gözleri kapandığından ve enfeksiyon akıntısı burnunu doldurduğundan koku da alamayıp yiyemiyordu bile. Kıyamadım aldım ölüme terkedemezdim. Evdeki kedim aynı sizin kediniz gibidir kendisi peri padişahı gibi (11 yaşında). Ancak bu bebişi aldım her gün serumlara vitaminlere götürdüm aşılarını yaptırdım kakasını çişini kendisi bile yapamıyordu. İki saatte bir kalkıp üç tane göz damlasını ve burun spreyini yapıyordum. Çok şükür iyileşti yaramaz bir bızdık çıktı içinden.

Sıra evdeki ıssız kedimle baş başa getirmeye gelmişti
Önce miniği taşıma çantasına koyup aynı odaya bıraktım ikisini ve taşıma çantasının yanına oturup miniği sevdim.
Sonraki günlerde yavaş yavaş taşıma çantasını bizim koca eşeğe yaklaştırdım. Bir süre sonra bizimki merakına yenilip taşıma çantasındaki minnoşa bakmak istedi çantaya yaklaştı. Tahmin ettiğim gibi çıkardı çomağını tabi pıhladı vurdu taşıma çantasına filan.
Bir süre izin verdim bu duruma. Sonra baktım artık çantanın yanına gidiyo umrunda bile değil. Sonra minnoşu kucağıma alıp odada oturdum uzaktan izledi bizi, sevdim onun göreceği şekilde, severken onu da ismiyle çağırdım. Sonra yavaş yavaş yaklaştı yine pıhlamaya devam tabi.
Velhasıl bizim cadoloz bile alıştı.
Ben de sizin gibi endişeliydim ama veterinerim bile iki kedi, tek kediden her zaman daha iyidir diyerek beni yüreklendirdi. Sonuç olarak evdeki koca dötlü kedimin en yakın arkadaşı oldu. Maşallah diyeyim iyi ki diyorum almışım. Normalde depresif gezen, benim oynatmama muhtaç olan kedime oyun arkadaşı oldu. Evde yalnız bıraksam da gözüm arkada kalmıyor, yalnız değil artık diyorum. Birbirlerini yalayıp kuduruyolar şimdi. Dip dibe uyuyorlar, korktuklarında birbirlerini sakinleştiriyolar.

Lütfen o minnoşu bırakmayın dışarda alın ve bir dost kazandırın kedinize.
YouTube da “milaluna” kanalı var orda ikinci kediye alıştırma videosu var bakabilirsiniz
Sevgiler,

Benimde 2 kedim var . İlk kedim aynı sizinki gibi tam bir prenses . Asla baska bir kediye tahammülü yoktu . Diğerini eve getirdiğimde yaklasık 1 hafta kadar evde hırlamalar tıslamalar eşliğinde koşuştular . Sonra alışıverdiler . Bakınız

Tabi bazen hala tartışabiliyorlar

Ama illaki alışıyolar ya :) bence biran önce sahiplenin kuzuyu

Canım benim kedim varken aynı senin durumunda ki gibi bizde küçük bi kedi bulmuştuk kendi kedim erkekti diğeri dişi ama hemen alışmıştı sanki abilik yapıyordu o derece koruyordu onu oyun oynuyorlardı birlikte kıskanma gibi bi durum yaşamamıştık biz

Ya ne kadar güzeller maşaAllah

Alismalari zaman alabilir koku çok önemli önce birbirlerinin kokularina Alismalari lazım diğer kedinin yemek kabı veya oyuncagiyla oynatmayi deneyin.
Taşıma çantasında yavru olan dursun siz kedinizi çantanın yanına getirin ve koklasin tepkisine karşı bakar cikarirsiniz yavruyu
benim kedim birtek kardesiyle karşılaşınca dayak yemiyor oynuyorlar
onun dışında küçük kediler den bile korkuyor bu yüzden başka kedi edinemiyorum ama iki kedi daha güzel oluyor .

Son fotografta kahkaha attim Cok tatlilar masallah.

Biz de ikinciyi aldigimizda buyuk olan istememisti.zamanla alistilar simdi cok seviyorlar birbirlerini.biri yanlislikla odada kalsa digeri kapida acilana kadar onu bekler.gunduz uyuyup gece oldu mu sabaha kadar deli gibi kovalamaca oynarlar:) iyi ki almisiz cok iyi arkadas oldular birbirlerine.

iki kedi deneyimim yok

şahsen cesaretim de yok

çevrenizde kedi sahiplendiren veteriner yok mu

bizim veteriner sokaktan alıp temel bakımını parazit vs yapıp sahiplendiriyor

yani burada olsa sizin minnoşu da alırdı

alışır mı büyük kedi bunu bilmiyorum ama bu evdekinin düzenini bozacaksa yani eski kedim mutsuz olacaksa galiba beni aşar

tam 4 kedim var. onları bulduğumda anneleri yoktu. dişleri bile çıkmamıştı.biraz güçlensinler bırakırım dedim.2 yıldır benimleler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…