merhaba kızlar, 22 yaşındayım ve iki yıllık bir ilişkim var. 6 ay dır nişanlıyız. ama nişanlım benden önce bir evlilik geçirmiş. çocuk yok neyseki ve ayrıldıktan sonra hiç konuşmamışlar. ama ben ikinci olmanın kompleksini yaşıyorum. yani benim yerimde benden önce biri vardı diye düşünüyorum. aynı heyecanı başkası için de yaşadı diye düşünüyorum ve üzülüyorum. onun artık eski eşine karşı hiç bir şey hissetmediğini biliyorum ama kıskanıyorum işte. saçma sapan bir kıskançlık için de çok sevdiğim kişiden de ayrılmak istemiyorum. yani ne yapacağımı bilmiyorum.
bu durumda birinci olsaydı ilk eşi zaten ayrılmazlardı öyle değil mi? ki sen onu tanıdın,sonrasında nişanlandın....bu kompleksi yaşamak için geç kalmışsın gibi geldi bana..bunları d üşünceğine neden evlilik hazırlıklarıyla kendini motive etmiyorsun? geçmişi arkanda bırakmadığın müddetçe hiç bir zaman mutlu olamayacaksın bence bunu düşün..o eskiyi silip,seninle temiz bir sayfa açmış belli ki, böyle düşünerek ancak gereksiz yere kendini hırpalarsın...en gibi eşinin ikinci eşi olan ,üstelik beş yaşında çocuğunu da 6 yıldır büyütüp ona anne olmuş çok yakın bir dostum var..o kadar akıllı bir kadın ki, zamanında aldatılmış eşinin bütün kıskançlıklarını bile tolere edebilmiş aralarında ki eğitim farkına da rağmen...sadece ufak bir örnek
evet tatlım... işte ben de bundan korkuyorum... hadi ayrıldıklarından beri hiç görüşmediler ama ya ararsa sorarsa ne bileyim birşey yaparsa... nişanlıma güveniyorum ama o kadının benim huzurumu bozacağına inanıyorum... yani çok zor bir durum... yaşayacağım ve göreceğim başka çaresi yok... allah sana da sabır versin canım
yani aslında bende böyle birşey yoktu hem onun ailesi hem de yakınları böyle düşünmem için tetikliyorlar
canım böyle bir şey olduğunu tahmin etmemiştim..yani durduk yere böyle aklına takılan bir şey olduğunu sanmıştım.. ama şu yazdığını okuyunca bugün üzüldüm.. açıkçası ben de hiç istemezdim böyle birilerinin çıkıp da eski karısını hatırlatmasından..hele de senin yanında..ne kadar saygısız insanlar varmış ya..ayıp yani..geçmiş gitmiş birinin adını senin yanında anmaları hiç hoş değil..
canım ben seni çok iyi anlıyorum,şimdi yepyeni heyecanlar yaşıyorsun ama nişanlın belkide senin kadar heyecanlı değil çünkü tüm bu evreleri önceden yaşamış geçirmiş,ama yapıcak birşey yok o heyecanlanmıyor diye sen ne yapabilirsinki,sadece tadını çıkar, boşver başkalarını düşünme,herzaman önce kendini düşün, sen mutluysan gerisi boş,senin yaptığın kıskançlığa giriyor desem hani nişanlın fotoğrafları falan yırtıyormuş adamın sevmediği belkide nefret ettiği birini neden kıskanıyorsun ki
bide çok özel olmazsa nişanlın neden boşanmış merak ettim,hani o mu istemiş yoksa eski eşi mi boşanmayı istemiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?