İkinci sezeryan daha mı geç iyileşir?

Pimpiriklila

İki çocukluluk🥹 26.07’ 21🐥 08.02’24🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2019
1.222
3.704
133
37
Kızlar selam, 2 hafta sonra planlı sezeryan olacağım. 2.5 yıl önce sezeryan olmuştum. Çevremdeki herkes “aa ikinci çok zor iyi oluyor, zor ayaklandım, çok acıdı, geç iyileşti.” Diyor. İlk ameliyatım gayet güzel geçmişti kısa sürede ayaklandım. Korse filan da takmamıştım. Bu sefer korse takayım diyorum. Gözümü korkuttular var mıdır bana tavsiyeleriniz?

Tavsiyem yok ama 31 haftalik hamile olarak ilk sezeryan olucam. Ilk zamanlar çokmu acılı geçiyor. :)

Tavsiyem yok ama 31 haftalik hamile olarak ilk sezeryan olucam. Ilk zamanlar çokmu acılı geçiyor. :)
Ya açıkçası ben normal doğum istiyordum ve sezeryandan çok korkuyordum. 41. Haftada hala 0 sancı ve açılma olmayınca doktorum riske atmayalım ya da her gün hastaneye kontrole gel dedi. Sezeryan oldum. İyi ki de olmuşum dedim. Ertesi gün eve geldim banyomu da yaptım. İlk bir hafta biraz zorladı ama benim ayrıyeten kabızlık ve gaz problemim vardı ondan muhtemelen. Çabucak iyileşti. Çok zor değil yani. İzi de te bikini bölgemde azcık kaldı. Doğum sonrası kontrolde doktor krem vermişti onu düzenli kullandım keloid olmasın diye. Bir de eğer yara üzerine göbek gelirse o zaman iyi olmuyor bazen nemli kalırsa iltihaplanabiliyor. Benim ilkinde olmadı ama ikincisinde göbeğim daha kocaman gibi

ILk kızım da sezeryandi. Aradan 5.5 yıl kadar sonra 2.kızımın doğumu da sezeryan oldu. Tabi ki allah işinin ehli doktorlara denk getirsin. Belki uzun sure gectigi icindir ben gayet normal gecirdim. Tabi ki vucudunuzdaki mineral dengesi de çok onemli ayrica ben 2.kizimin dogumundan hemen sonra, kesi yerine bol iyotla masaj yapıyordum. Bence o da çok etkili yara onarıminda.

Teşekkür ederim cevabınız için. Ben doğum yaptım 1 ay oldu. Doktor seçimi gerçekten önemli. İki doğumum da kolay oldu, sonrasında da toparlamak kolay oldu. Burayı okuyan olursa ikinci sezaryenim çok daha kolay iyileşti. 2.gün ayaklanmıştım. Yatıp kalmayınca ağrım da az oldu.

Allah analı babalı büyütsün evde durumlar nasıl bende şuan 23 haftalık gebeyim ilk bebeğim 2 yaşında kardeşi doğduğunda tam 2.5 olacak benim ki plansız bir gebelikti sürekli nasıl olacak diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…