İkinci üniversite, öneriler

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.281
15.308
448
Kızlar gazi kamuda okuyorum. bu sene 2. sınıfa geçtim.
30 eylülde aöf den 2. üniversiteye kayıt olacağım ama kamunun yanına ne koysam iyi olur sizce?
aklımdaki fikirler maliye ve iktisat. Lisans istiyorum önlisans değil. İİBF den bi bölüm olsa daha iyi olur gibime geliyor. sizce hangisini seçmeliyim? işletme diyenler de var..

bence maliye veya iktisatla kıyaslarsak işletme daha avantajlı.çünkü bankalarda, ve çoğu yerde üst düzey yönetici olarak çalışabilirsiniz, iş alanı daha geniş olduğu için işletmeyi tavsiye ederim.ama son zamanlarda ekonometri de avantajlı bir bölüm olarak gözüküyor.işletme veya ekonometriyi düşünebilirsiniz bence:)

Meslektas sayiliriz. :)

Gazi isletme, aof iktisat mezunu birisi olarak soyluyorum; maliye oku.

Nasil da celiskili konustum degil mi... :)) Simdiki aklim olsa ben kesinlikle maliye okurdum. Hem hukuk bileceksin, hem maliye, hem iktisat. Ucune birden yogunlasacagin baska iibf bolumu yok. Kpss, hakimlik, kaymakamlik vs dusunuyorsan bu onerimi dikkate al derim. Ha yukaridaki arkadasin belirttigi sekilde banka dusunuyorsan zaten ne okudugunun onemi yok acikcasi.

Ve bu yazdigimi okuyunca bana cok kizacaklar olacak muhakkak, biliyorum fakat yine de soyleyecegim. iibf icerisinde devlete atanma bakimindan ekonometri ve calisma ekonomisi kadar luzumsuz iki bolum gormedim ben. Isletmeciler muhasebe konusunda iyidir. (Kendimi tenzih ederim, yuz karasi bir isletme mezunuyum. :) ) iktisatcilarin iktisati iyidir. Maliyeyi yukarida soyledim. Fakat c.eko mezunlari neyi tam olarak biliyor anlamiyorum hic. Gazi c.eko mezunu arkadasim oldugu icin biliyorum. Her dersten aliyorlar ama hepsi yarim yamalak.
Ekonometri de cok agir bir bolum ve zaten bildigim kadariyla aofde ekonometri yok. Yaniliyor olabilirim tabi.

Ve devlet dusunuyorsan da uzak durmalisin bu bolumlerden. En cok atamasi olanlar isletme, iktisat ve maliye.

Uzattim biraz ama benim gozlemlerim bu yonde. Hayirlisi olsun bakalim hakkinda...

bence daha farklı bir bölüm oku, sonuçta iibf alanında tüm bölümler birbirinin aldığı derslerin bir kısmını alıyorlar, bizim fakültede tüm bölümler iktisadın ana derslerini, muhasebe, çoğu hukuk dersini vs alıyor. ve aöf işletme iktisat maliye diploman, gazi kamu diplomandan daha değerli olmayacak. kısaca bu bölümler çok içiçe olduğu için aynı fakülteden ikinci bölüm gereksiz görüyorum, kamuda okuduğun için tabi. çekoda işletmede falan okuyorum deseydin farklı konuşurdum. ve kamu diplomanla diğer bölümlerin iş alanlarına da girebiliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…