• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci yuzunden birinci cocuk ihmal mi ediliyor?

Türkiyede olan bir akrabanizdan annenizden yardım isteyin. Veya eve bir yardımcı alın maddi durumunuz musaitse. 2 çocuk cidden de zor ama büyük olan zaten kreste eve gelince sizi görmek istiyor siz de sürekli bebekle ilgileniyorsanız çocuğunuz hircinlasmaya baslayacaktir yakında.

maddi durumda sIkinti yok cok sukur ama esim bu yardimci isini bloke ediyor,eve yabanci sokmam ben diyor baska bisey demiyor.:hasta:
ailemde bi annem yardimci olabilir o da bel ve boyun fitigindan zor durumda ve babamsiz surdan suraya adim atmaz,dogumumda bile yoktu,bu haftasonu 2 haftaligina gelicekler o kadar.
babalari sehir disi gorevlerini azaltmali sanirim,esim evde olunca bu kadar bunalmiyorum cunku oglum baba diye kirk takla atiyor babasinin etrafinda,beni gozu gormuyor bile,oyun kuruyorlar vs..
kizimin saglikla buyuyup oglumla oynayacagi gunleri iple cekiyorum :KK5:

Başlığa üzüldüm açıkçası. Eğer ilk çocuğunuz ihmal ediliyorsa bu yeni doğan bebeğiniz yüzünden değildir. Dünyaya gelmeyi o bebek istemedi. Bu sorumluluk anne babaya ait.

Merhaba hanimlar,
1,5 aylik bi kizim 3,5 yasinda bir oglum var,yurtdisinda yasiyorum ve esim isi sebebiyle cok sIk sehir disinda oluyor,oyuzden cocuklarla yalniz basima kaliyorum cogu zaman,suan bile 4 gundur yalnizim..Lohusaligim boyunca da cok fazla yalniz kaldim ve ilk yavrumu ihmal ettigim hissi beni icten ice kemiriyor,kalbim agriyor dusundukce :KK61:
Oglum krese gidiyor,aksam ustu eve geldiginde kizimin aglama krizleri tutuyor,gazi beslenmesi bezi vs. derken oglum bi kosede beni boynu bukuk seyrediyor:KK61: onu kizin bakimina dahil etsem bile surekli ilgisini cekmiyor..
ince ruhlu bi cocuk,kardesine zarar vermeye kalkmadi suana kadar,insallah boyle devam eder ama ben bu yetememe hissini nasil aticam uzerimden:KK61:
ne zaman dengeler yerine oturur?

Ah ben o boynu büküğüme kıyamam. İnce, narin yavrucak. Çok kıymetli bir kalbi var demek ki. Maddi durumunuz el veriyorsa bir yardımcı tutun siz mutfakta emzirirken oğlunuzun yemeğini hazırlayacak falan biri. Ya da sütünüzü sağın biberonla verin oğlunuzun eve geleceği vakitler. Ona göre bir ayarlama yapın. Ne bileyim aklıma başka bir şey de gelmedi. Hepsinin sevginize ihtiyacı var.

maddi durumda sIkinti yok cok sukur ama esim bu yardimci isini bloke ediyor,eve yabanci sokmam ben diyor baska bisey demiyor.:hasta:
ailemde bi annem yardimci olabilir o da bel ve boyun fitigindan zor durumda ve babamsiz surdan suraya adim atmaz,dogumumda bile yoktu,bu haftasonu 2 haftaligina gelicekler o kadar.
babalari sehir disi gorevlerini azaltmali sanirim,esim evde olunca bu kadar bunalmiyorum cunku oglum baba diye kirk takla atiyor babasinin etrafinda,beni gozu gormuyor bile,oyun kuruyorlar vs..
kizimin saglikla buyuyup oglumla oynayacagi gunleri iple cekiyorum :KK5:
Ama canım böyle olmaz ki. Sen çocuklarını sağlıkla büyütmeye çalışırken sağlığından olacaksın. Annenin boyun ve bel ağrıları allahın bir lütfu değil senelerin getirdiği bir yıpranma. Sen annenin yaptığı hataları yapma bir bakıcı bul veya ev işlerine yardimci. Eşini de ikna edeceksin kadın isterse yapar miy miy kalma kesin tavır koy.

tesekkur ederim.
insallah insallah tez vakitte normale doner.
oglumdan az bucuk antremanliyim,diyorum bu donemlerde gecicek,gazi vs hersey duzelecek ama insan isin icindeyken sanki tunelin sonundaki isigi goremiyor :olamaz:
cok sukur gaz konusunda oglum kadar beni yormuyor kizim,oglum kolikti bir basladi mi 3 saat kesintisiz aglardi..
Biliyorum hissettiklerinizi. Benden iki hafta önce dogum yapan bir arkadaşım var. Büyük kızlar da yaşıtlar. Yeni dogum yaptıgımız zamanlarda oturup aynı konudan dertlenip ağlamışlıgımız vardı. :KK48:
Şimdi gülüyorum.Hatırlıyorum o psikolojiyi:KK51:

Başlığa üzüldüm açıkçası. Eğer ilk çocuğunuz ihmal ediliyorsa bu yeni doğan bebeğiniz yüzünden değildir. Dünyaya gelmeyi o bebek istemedi. Bu sorumluluk anne babaya ait.

dimi simdi yeniden okuyunca bnde uzuldum :KK61: degistireyim bn onu.
dort gozle bekledim yolunu tabiki o istemedi biz istedik,iyikide geldi..1 haftadir yalniz anne travmasiyla koydugum baslik,insan en basta kendini sucluyor tabi

Biliyorum hissettiklerinizi. Benden iki hafta önce dogum yapan bir arkadaşım var. Büyük kızlar da yaşıtlar. Yeni dogum yaptıgımız zamanlarda oturup aynı konudan dertlenip ağlamışlıgımız vardı. :KK48:
Şimdi gülüyorum.Hatırlıyorum o psikolojiyi:KK51:

bnde biriyle dertlesmeyi oyle isterdim ki,omzunda aglayim filan ama burda esim disinda kimse yok,o da gorevde oluyor genelde.
insallah bnde gulerim bugunlere.

Ah ben o boynu büküğüme kıyamam. İnce, narin yavrucak. Çok kıymetli bir kalbi var demek ki. Maddi durumunuz el veriyorsa bir yardımcı tutun siz mutfakta emzirirken oğlunuzun yemeğini hazırlayacak falan biri. Ya da sütünüzü sağın biberonla verin oğlunuzun eve geleceği vakitler. Ona göre bir ayarlama yapın. Ne bileyim aklıma başka bir şey de gelmedi. Hepsinin sevginize ihtiyacı var.

dediginiz gibi biberonla veriyorum sutunu,emmek hic istemedi mecbur sagmak zorunda kaldim bastan beri.
yemegimi oglum gelene kadar hazir ediyorum,yemek yoksa hizli biseyler yapiyorum..
dediginiz gibi hepsinin sevgiye ihtiyaci var :KK61:

Ama canım böyle olmaz ki. Sen çocuklarını sağlıkla büyütmeye çalışırken sağlığından olacaksın. Annenin boyun ve bel ağrıları allahın bir lütfu değil senelerin getirdiği bir yıpranma. Sen annenin yaptığı hataları yapma bir bakıcı bul veya ev işlerine yardimci. Eşini de ikna edeceksin kadın isterse yapar miy miy kalma kesin tavır koy.

gelsin konuscam yeniden,haklisiniz.

birinci kreslik olunca daha rahat oluyormus,bende daha erken istemistim ikinciyi ama dusugum oldu vs. nasip olmadi..
simdi sukrediyorum oglum kres cagina geldi,en azindan onu gozum arkada kalmadan sevdigi ogretmenlerine teslim ediyorum,gunduz egleniyor ogreniyor diye..
butun gun evde olsa ne yapardim bilmiyorum.

Gecmis olsun. Benim ki de seneye basliyacak. Burda üc yasinda basliyorlar krese. Yani o baslayinca ikinci gelse diyorum bazen

Ek:ben de almanya'dayim.

Bu konu beni cok ilgilendiriyor.34 yasında kızımi kucağıma aldım cok şükür.sun an iki yaşında.ikinci çocuk Ne zaman düşünmeliyim?bir aklım ;su an düşün ;yasın var;araları yakın olursa;daha iyi olur diyorum.Bir aklim;kızıma haksızlık olur;ülkemizin hali ortada diyorum.Yardim edenim YÖK.anne:kayınvalide v.s.

Back
X