İkiz anneleri hangi yolla doğumunuz oldu?

normal doğum yaptım....37 haftada...2500-1600kg....1600 olan 5 gün küvözde kaldı....ikiside kız.ama doğuma 3haftaya kadar, 1kız 1erkek bebek dediler..:))her şey ona göre hazırlandı mavi ve pembe...sonra doktorumuz ikiside kız dedi...ama biraz çekinerek söyledi.çünkü benim 1 kızım vardı.Şimdi 3 KIZ ANNESİYİM....

Aha normal doğum yapan birisi ilk defa :44: Doktor neden bu kadar yanlış bakıyorlar anlamıyorum.
Neyi neyle karıştırıp cinsiyetlerini yanlış söylüyorlar Bende korktum şimdi, aynısı bizim başımıza gelmeyeceği ne malum, sonuç itibariyle anne adayları onlara göre hazırlık yapıyor:96: Neysee....
Güle güle büyütün bebişlerinizi allah hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin...

bebişlerim büyüdüler ve 11 yaşındalar...herkes çok şaşırmıştı o zaman normal doğum yaptığım zaman.birisi o zaman, civciv kadarlar ne var bunları doğurmakta...demiştide kovmaktan beter etmiştim...kız -oğlan farketmiyor ama tabiiki hayal kırıklığı yaşanıyor.3 kızım birinin cinsiyeti farklı olsun isterdim..:))

bende 1 kız 1 erkek ikizlerimi 4 Haziran 2010 da genel anestezi ve sezeryan ile dünyaya getirdim.planlanan sezeryan tarihimiz 7 Hazirandı ama bebişler 3 gün daha durmadılar sabaha karşı 03:11 de kızım 03:12 de oğlum doğdu acil sezeryana girdim vaktinde olsa epidural olcaktım ama acil olunca genel olmak zorunda kaldım istemeyerek çok şükür bebeklerim sağlıklıydı ve küvöze girmediler.şimdiden aklınızda olsun mutlaka ciğer geliştirici iğneler hakkında doktorunuzu yönlendirin ve rahim ağzı uzunluğunuz ölçülsün 20 li haftalara gelince bu erken doğum riski hakkında fikir verir.cinsiyetleri 15.haftada net olarak öğrendik.ayrıca 40 haftayı sormuşsunuz çoğul gebelerde 40 hafta değil gebelik ikizlerde miad 37 hafta üçüzlerde ise 34 hafta,daha fazla kalması risk oluşturduğundan her doktor bu riski almıyor.ayrıca normal doğum tercih etmemelerinin sebebi ikinci doğacak olan bebeğin ilk çıkarken oksijensiz kalma riski bu riskede değmez demişti doktorum..

ben sadece 20 gün ikiz annesi olabildim ama genede yazayım dedim.
30.haftada genel anesteziyle sezaryan oldum
kızlarım tek yumurta ikiziydi doğduklarında solunumları yoktu ağlamıyolardı biri yirmi gün yaşadı
diğeri 50 gün küvezde kaldı o şimdi kucağımda çok şükür.
bana belden aşağı uyuşturmamızı istermisiniz dediler ben kabul etmedim.acil gitmiştim korktum.ama genel anesteziyide mecbur girdim en az altı saat bişe yenmiyomuş o bile riskliydi yani.
devlet hastanelerinde normal doğumu tercih edebiliyosun ama özelde pek sunmuyolar önüne.

ikiz annelerinin normal doğum yapmak istememesini korkmak olarak düşünmüyorum ben..tabiki Allah yardımcımız her zaman ama prof.larda dahil bütün doktorlar ikizlerde normal doğumu uygun görmüyor,bebekler için tehlikeli olabileceğinden dolayı..ama aniden su gelmiştir ya da doğum başlamıştır orası ayrı tabii.burda bir karışıklık oldu bence,o yüzden açıklama yapma gereği duydum..

merhaba arkadaslar,bende su an 29 haftalik hamileyim ve doktorum 37.haftada sezeryan yapalim diyor,ikiside bas yukari duruyo..ama ben sezeryandan cok korkuyorum normaldende korkuyorum bebekler icin tehlikeli oldugunu söylemisti doktorum..ne yapsam karar veremiyorum..sezeryandan sonra bebeklerime rahatca bakabilirmiyim yoksa yardimci sartmi benim kimsem yok esimden baska
sezeryan olsam bile tam narkozmu yarim narkozmu hangisi daha iyi acaba??

Merhaba Arkadaşlar. Ben de ikiz bebeklere hamileyim. Gerçi ben daha 10.haftamdayım ama size doktor tavsiyesi soracaktım. Siz hangi doktora gittiniz? Herhangi bir kadın doğumcu da ikiz gebelik takibi yapıyor mu yoksa bu konuda uzman birisi mi gerekiyor? Çok teşekkürler.

herhangi bir kadin dogumcu takip eder canim ikiz olunca degismiyo yani..saglikla kucagina alman dilegiyle

herhangi bir kadin dogumcu takip eder canim ikiz olunca degismiyo yani..saglikla kucagina alman dilegiyle

Ben de 35 hf 4 günlük iken aniden suyum gelmesi üzerine genel anestezi ile sezeryan oldum. Epidural istiyordum planlı olsaydı, ilk anlarını ilk ağlamalarını duymak o heyecanı yaşamak istiyordum ama nasip değilmiş. Çok şükür hiç sorun yaşamadan yavrularımı kucağıma aldım, önemli olan da bu. İkiz oldugu için normal doğumu hiç düşünmedim çünkü ilk bebek çıktıktan sonra ikinci bebek ya oksijensiz kalırsa o esnada diye korktum, riske edemezdim.

Ben 12. Haftada ikisinde kız olduğunu öğrendim, şu an 33 haftalığım ve hala kızlar şimdiye kadar herşey çok yolunda gitti şükür, ilk kızımı normal doğumla dünyaya getirdim 4 yaşında ikizlerimde de bi aksilik olmadığı sürece normal doğum istiyorum, dilerim gönlüme göre olur, tüm hamişlere hayırlı doğumlar olsun inşallah...

Y
Yani normal doğum mu yaptınız?

Sonunda normal doğum yapan bi ikiz annesi buldum :) doğumda epidural yaptırdınız mı, iki doğum arasındaki zaman ne kadardı, suni sancı aldınız mı?

Selam arkadaslar ben de 20 haftalik ikiz gebeyim. Normal dogumu gercekten cok istiyorum sezeryan da riskli normal dogum da. Duzgun nefes almalari icin normal dogum cok onemli. Sezeryanda nefes alma problemleri yasanabiliyor. Sonucta bu isin normali bu. Allah nasip eder insallah normal dogurmayi.

Arkadaşlar sezaryenle doğum yapanlar, dikişleriniz yatay mi dikey mi atıldı? Iz kaldı mi? Nasıl iyileşti?

zaten sezeryon oldum ilk dogumum desenize normal olmak hiç mümkün degil benim için ofya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…