İkiz Anneleri İkizlerim Yürümüyor

eylns

Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
1
0
6
Adıyaman
Merhaba,
2013 Nisan ayında 34.Haftalık İkiz Bebeklerime sahip oldum.
Biri 1.850 diğeri 1.950 kg.larında doğdular ve yaklaşık 18'le 20 gün olmak üzere yoğun bakımda kaldılar. Şimdi ikizlerim 1 yaşına girdi. Ne varki birisi son 2 aydır normal bir şekilde emeklerken diğer ikizim göbek üstünde geri geri gitmeye veya etrafında dönmeye çabalıyor.
Ayaklarının üstüne bastırmak istediğimde ikisi de basmak istemiyor ve kendilerini bırakıyorlar ne yapmam gerekiyor. Etrafımda doğru düzgün ikiz annesi olmadığı için kimseyle bu konuyu paylaşamıyorum. Görüşleriniz benim için çok önemli...

Son düzenleme:

canım kritik dönem 3 yaştır. bu endişelerin 3 yaştan sonra olacak şeyler. ancak ozaman sorun var denilebilir bence gayet normal her çocuk aynı ollamaz bireysel farklılıklar var bunu unutmamalı ve rahat olmalısın. yere basmak istememeleri hazırbulunuşluk düzeylerine ulaşmadıklarını gösterir. bence zaman tanı

benim ikizlerim 2 yaşta yürüdü neden basmak istemiyorlar normalde basmaları gerek bence çocuk nörolojisine gidin benimkilerin beyin hasarları vardı bizde 30 haftalık doğduk oğlum 16 aylık basmaya basşladı kızımda 14 aylık gibi...doktor kontrolünden geçsinler sonuçta küvez geçmişleri var ahhh o küvezde ne yapıyorlarsa artık...

Son düzenleme:
kritik 3 yaş diye bişey yok 3 yaşa kadar beyin gelişimi erişkin beynine ulaşır 3 yaşa kadar ne yaptın yaptın gerisi boş fizik tedavi bireysel eğitimden bahsediyorum....

merhaba. benim bebeğim ikiz değil ama , neredeyse 16 aylık fakat yürümüyor. 14 aylık gibi basmaya başladı. daha önce bastırmak isteyince ayaklarını havaya kaldırıyordu veya oturuyordu. basmadığı için çok korkuyordum. basmaya başladı. canı isterse koltuğa sandalye ye dayanarak 15-20 dk ayakta duruyor. ama sıralamıyor hala adım atmıyor. ben hala endişeliyim

neden bu kadar geç kalınmış mr da belli olur benim ikiz eşi kızım da aynen sizin gibiydi doğumda oksijensiz kaldığı ortaya çıktı sadece 24 aylık yürüdü başka bir sıkıntısı yok çok şükür nörolojiye götürün çocuk için ama doktorlar en geç 14 aylık yürüme bekliyor...o aydan sonrası için mr istiyorlar..

kızınızın yürümesine çok sevindim. inşallah benim kızımda yürür. çocuk doktorumuz bir problem düşünmedi. bazı çocuklar geç yürür 18 aya kadar yürür dedi. doktorumuz çok iyi memnunum ama ben evhamlı olduğumdan çocuk nöroloğuna götürdüm. hiç basmıyordu o zaman kendi kendine yatar pozisyondan oturur pozisyona bile geçemiyordu. onun dışında herşeyi zamanında olmuştu. doktor kas hastalığı veya diğer bir sürü hastalıktan bahsetti. kesinlikle normal değil dedi. üzüntüden öldüm resmen.. günlerce ağladım. 2. bir nöroloğa götürdük. kan tetkiği yaptı. normal. kas hastalığı düşünmüyorum dedi. kişisel kanaatim çocuğun bir problemi yok, fakat zayıfda olsa bir hastalık var olabilir dedi. bekleyelim biraz dedi. ama şu sıralar için MR önerdi. ben kontrole götürmedim. hem yatarken çok rahat oturuyor hem de artık yere sağlam basıyor(15-20 dk) emekliyorda zaten, fakat adım yok. ama bende 18 aylıkken yürümüşüm. gerçi ben bu ayda sıralıyormuşum. belki genetiktir. 18 aya kadar beklemeyi düşünüyorum. mr da anestezi veriliyo rama tabiki mecbur kalırsak çektireceğim. inşallah gerek kalmaz. benim doğum sezeryandı. oksijensiz kalmış olamaz diye düşünüyorum doğduğu gibi ağladı hemen. ama inşallah başka bir hastalık yoktur , inşallah en kısa zamanda yürür,adım atar. yürümeden bir hastalığı yoktur denemez ve benim içimde rahat olamaz... fizik tedavi gördümü çocuğunuz yada siz ne gibi çalışmalar yaptınız yürümesine yardımcı olmak için?

inşallah yürür ne diyeyim benimki 17 aylık emekledi kızım için diyorum oksijensiz kalmış oda 1 yıl yürümesinin geçiktirdi illaki kaslara etki etçek diye bişey yok herşeyi geç yapmasının nedeni küçük bir etkilenme de olabilir bende 1,5 yaştan sonra yürümüşüm genetek bile olsa en geç 14 aylık yürüme bekleniyor ne olursa olsun rapor çıkarmadım fizik ted. gitmedim zaten ikiz eşiyle gidiyordum oda erken doğ. bağlı beyin kan. geçirdi sağ tarfında kasılma var oğlumdan korkarken kızım 24 aylık oğlumda 22 aylık yürüdü 2 çocukla zor olur diye zamanla yapacak diye ayrıca kasılması olmadığı için fizik ted. götürmedim bizde aşırı derecede korku vardı dizlerime bile çıkamıyordu düşüyordu korkudan biz 30 haft. doğduk anne karnında çok kaldılar suları bitti neler yaşadılar bilemiyorum ALLAH bilir bunun çok etkisi var bize.........3 hafta falan yürüdü kızım birden emeklemeye döndü psikolojik dediler korku dediler tam 2 ay yürümedi ne kadar zor bir bilseniz oğlum bir tarafta 3. beyin ameliyatı olacak kızımda yürümeyi bıraktı tam anlamıyla 27 aylıkta kendi kendine başladı ama bu süre içinde çok yıprandım manevi anlamda sıkıntı çok çektim oğlumun fizyoterapisti gördü çocuk dok. nöroloji hepsi korku ve sıkıntı dedi vakti saati geldiğinde başladı ayrıca çok az bile etkilense 2 yaştan önce mr da pek çıkmıyor ...bilginize....hormaonlarına baktılar mı peki....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…