womenlove çok güzel özetlemiş bence, ona ek olarak sadece yenidoğan maması, gaz ilacı (gecenin bir yarısı gitmemek için, nurse harveys bize iyi gelmişti tabi bebekten bebeğe değişir), birde bebe telsizi önerebilirim. biri uyuyor mesela öbürü uyanık uyuyanı odasına koyarsın bebe telsizi ile onu takip edersin, diğerini yanınıza alırsınız çok kolay oluyor. Ve bence sakın ama sakın kucağa alıştırma dizinde sallamaya falan asla kalkma yoksa asla üstesinden gelemezsin. nasıl alıştırırsan öyle gidiyor. ben ilk başlarda dayanamıyordum hemen pış pışlamaya başlıyordum eşim engel oluyordu ama gerçekten işe yaradı. kendi kendilerine sakinleşmeyi öğrenmeleri gerek. ve gece lambası mutlaka gece gündüz ayrımını şimdiden öğrenmeliler. gece loş ışık gündüz aydınlık olmalı.valla bez konusunda herkes biraz abartmış bence, ikinci ayına kadar çok gidiyor ama ondan sonra o kadar değil. Nöroloji uzmanı bi arkadaşım gece gündüz ayrımı yapabilmeleri için ve ilerde de gece altını kirletmemeye alışmaları açısından gece altını değiştirmememi söylemişti, tabi kaka falan yapmadıysa, ikinci ayından sonra öyle yaptım bende hem bez tüketimimiz azaldı hemde bebişlerim rahat etti uykuları bölünmediği için, hiç pişiğimizde olmadı, güzel duru suyla silince ve koruyucu kremini düzenli kullanınca gündüzleri çok güzel oluyor. yani planlı programlı olup kendini lüzumsuz yere yormazsan ikinci ayınızı geçtikten sonra çok rahat edersin. umarım bebeklerin sağlıklı bi şekilde doğar mutlu olursunuz..