ikiz anneleri lütfen yardım edin

MMOMM

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
152
13
643
45
Öncelikle herkese merhaba bende 4 aylık ikizlerime hamileyim 5 yaşındada bir kızım var.Sizlerden istediğim ikiz gebelik için alınması gerekli olan olmazsa olmaz dedikleriniz neler doğumdan önce mutlaka almam gerekenler ve doğumdan sonra mutlaka almam gerekenler neler herkes farklı şeyler söylüyor kafam karışıyor.Ben tecrübeli olan sizlerden yardım istiyorum ilgileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba hayırlrı olsun bebekleriniz.ben de 3 kız annesiyim 1+ 2 :) öncelikle büyük kızından kalan temiz kıyafetlere ekleme yapman lazım yeterli olmuyor iki bebeğe atlet ve kısa kollu badyler yaz kış kullanılıyor ona göre stoklayabilirsin fazla dışarı çıkamayacağın için :( cicili bicili şeyler almana gerek yok eşofman stoklamanı öneririm.ikiz arabası kesinlikle şart ben hala alamadım sıkıntısını yaşıyorum.parknyataklarda 1.5 yaşa kadar idare edebilirsin sonrası için güvenli olmuyor.şimdilik aklıma gelenler bunlar ha birde ayakkabı da alma bence yürüyene kadar elinde kalır... Birde evin için gerekli tadilat tamirat temizlikçi vs. İşlerini doğumdan önce organize et arkadaşım sonrasında başını kaşıyacak zamanın olmuyor...soruLarın olursa cevaplamaya çalışırım....

bilgilerin için teşekkür ederim kızımın çoğu kıyafeti duruyor ama biz daha cinsiyetlerimizi öğrenmedik 1 mart cuma günü kontrolümüz var o zaman inşallah öğrenmeyi umut ediyoruz.şimdilik bir kaç paket bez aldım tahmini bir ayda kaç paket bitiriyorlar.birde doğumdan önce süt pompası almam gerekiyor mu bunun yanı sıra son aylara doğru biraz mama alayım diyorum şuanda aklıma takılan sorular bunlar mutlaka daha çok soru aklıma takılır aklıma geldikçe sorarım şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba benimde 6 yasında bir oğlum 5 aylik iki oğlum daha var:) mama mutlaka almalısın pompa da gerekli oluyo ama bence almak yerine yakınlarından temin et derim yada kiraliyolar çünkü ben kullanamadım ama bı akrabamız var o baya kullanmıştı ,sora ben sallayabilcegim yatak aldım cok rahat ediyorum park yatakta pek yatmıyorlar :) bol bol zibin badi al derim arkadasın dediği gibi esofmanlarla rahat edersin bay bay diye bı damla var ben doğduktan iki hafta sonra kullandım uykularını öyle düzenledim şimdi maşallah dieyim iyiyiz yok iki hafta diildi :) bir ay sonra dieyim :) karıştım hazır tut derim

cnm benim 4 yaşında ikizlerim var ilk gebeliğimdi..

ilk önce hastane çantana

çocuklar için ...en az 2 şer taneden 4 tane hastane çıkışı pramatüre yada en küçük bebek bezi..
biberon...muhakak süt sağma makinası....varsa yakınından alabileceğin oda olur yoksa 2.el alabilirsin ...ama bence olmalı şart( eltim tek bebek doğurdu normal doğum üstelik 2 gün sütü gelmedi sağarak getirdik......elle olanlar çok zor elektirikli olmalı....

doğum ilk baharsa muhakak kilotlu çorap al benim çocuklarım 33 haftalık doğdu, 2440 2340 gr doğdular küveze girmediler....ama bir gece hep ağladılar...üşüdüğü için ağlıyormuş
hastanede hemşire aldı küveze soktu ısınsın diye....kıyafetler büyük geliyor...ısınması için...

ağız mendilleri......ıslak mendilin ..alt açma bezi...

genel olarak alttan çıtçıtlı badiler çok iyi oluyor ben nisanda doğurdum temmuza kadar normal takımlar yelek giyidirdim..sonrasında badi çorap durdular..

eşofman tarzı şeyler.....yaz için patiskadan battaniyeler güzel oluyor...park yatak öneririm... ev tipi anakucakları çok işime yaramıştı 6 ayına kadar...

peluş battaniyeler uyku tulumları çok iyi... muhakak termos bulundur inş. gerek olmaz ama mama kullanırsan sıcak su , ılık su muhabbetinde çok yardımcı

valla ben hep mama destekli gittiğim için strelize makinası çok işime yaradı ...........bebek çantammız sırt çantasıydı çok rahat ettim ......

ikiz puset tabii...kıyafetler genel şeyler daha önce bebişin olmuş bilirsin....

boll boll bez stok et derim....ilk zamanlar bize 16 paket bez hediye gelmişti..valla ilaç gbi geldi..

Mama ve bez neredeyse 1 yıllık stok yaptık biz.iyi oldu çünkü heran markete gitmen mümkün olmuyor gitsen de mama bez kullandığın marka ya da numara kalmamış oluyor..süt pompası elektrikli olandan tavsiye ederim manuelide kullandım ilk kızımda çok farkediyor gerçi ikizlerimi emziremedim 3 ay sağarak verdim sonra yorgunluk uykusuzluk stress derken azaldı bitti. Pompayı kiralarsan daha karlı benimki yepyeni elimde kaldı:(sallanan ve mama sandalyesi olarakta kullanilan beşikler var işe yarıyor büyük kizimdan kalanı kullandım birini ayakta sallayıp diğerini onda uyutursun iki tane almak anlamsIz.sonrasına mama sandalyesi ikeadaki antilopları öneririm fiyatlari uygun temizliği kolay ve kullanışlı.Herşeyden önce kendine iyi bakmalısın 32. Haftana kadar dikkatli olman lazım ciğer geliştirici iğneyi mutlaka yaptir , çok çok dinlen, baharda dışarı çıkıp yürüyüşler yap,büyük kuzunla oyna ....Allaha emanet ol..

Son düzenleme:
Bu arada ilk zamanlar bez tüketimi muhteşem oluyor günde bebek başına 8 bez desek 16 bez sen hesapla artık aylik tüketimi :9::9::9:

Öncelikle herkese merhaba bende 4 aylık ikizlerime hamileyim 5 yaşındada bir kızım var.Sizlerden istediğim ikiz gebelik için alınması gerekli olan olmazsa olmaz dedikleriniz neler doğumdan önce mutlaka almam gerekenler ve doğumdan sonra mutlaka almam gerekenler neler herkes farklı şeyler söylüyor kafam karışıyor.Ben tecrübeli olan sizlerden yardım istiyorum ilgileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim

Cnm hayırlısı olsun bebişlerin..sağlıkla doğum yap işallah..mama+bez+bez+sabırr bunlar varsa gerisi kolay

bilgilerin için teşekkür ederim kızımın çoğu kıyafeti duruyor ama biz daha cinsiyetlerimizi öğrenmedik 1 mart cuma günü kontrolümüz var o zaman inşallah öğrenmeyi umut ediyoruz.şimdilik bir kaç paket bez aldım tahmini bir ayda kaç paket bitiriyorlar.birde doğumdan önce süt pompası almam gerekiyor mu bunun yanı sıra son aylara doğru biraz mama alayım diyorum şuanda aklıma takılan sorular bunlar mutlaka daha çok soru aklıma takılır aklıma geldikçe sorarım şimdiden çok teşekkür ederim

benimde 2 kızım. var. sana önerilerime gelince.

ben birkaç paket bez almıştım sonra ihtiyaç oldukça aldım. c.nb..be( marka yazamıyoruz sanırım) bebek bakım örtüsünden al ben hala kullanıyorum. süper bişey. mot...ca.. den tinybaby bedende tulum alabilirsin çok işe yarıyor. aynı markanın kolsuz bodylerinden de bolca al. dr.b.own ince uzun olan biberonlarından al çünkü mamaya erken başlayabilirsin. bence mamayı alma dr önersin ona göre al. benim kızlarım 1600 ve 2000 kg doğdular ve anne sütünü sağıp içine güçlendirici koyup öyle vermem gerekiyordu. bu sebeple hep biberon kullandım. bence süt sağma mak almalısın en az 3 ay kullanacaksın. biz bebek arabalarını tek tek aldık. birbirine bağlantı aparatı da var. daha kullanışlı oldu ve çok memnunum.

şimdilik bunlar geldi aklıma.

veee kendine çok iyi bak. bolca uyu. sonra hiç mümkün olmayacak.

hayırlı doğumlar dilerim.

kızlar cuma günü kontrolümüz vardı ve cinsiyetlerimiz belli oldu %90 tek kese tek plesanta iki tane KIZ geliyor dörtlü test için kan verdim sonuçlarını yarın alacağım bir ay sonrada ayrıntılı ultrasona gireceğim

kızlar cuma günü kontrolümüz vardı ve cinsiyetlerimiz belli oldu %90 tek kese tek plesanta iki tane KIZ geliyor dörtlü test için kan verdim sonuçlarını yarın alacağım bir ay sonrada ayrıntılı ultrasona gireceğim

3 kız annesi maaşallah..:nazar::nazar::nazar: İnan harika bir duygu yaşadıkça daha çok farkına varıcaksın inşallah ve çok şanslı hissedeceksin.Her anaya bir kız her kızada bir bacı lazım demişler çok doğru demişler :1:

womenlove çok güzel özetlemiş bence, ona ek olarak sadece yenidoğan maması, gaz ilacı (gecenin bir yarısı gitmemek için, nurse harveys bize iyi gelmişti tabi bebekten bebeğe değişir), birde bebe telsizi önerebilirim. biri uyuyor mesela öbürü uyanık uyuyanı odasına koyarsın bebe telsizi ile onu takip edersin, diğerini yanınıza alırsınız çok kolay oluyor. Ve bence sakın ama sakın kucağa alıştırma dizinde sallamaya falan asla kalkma yoksa asla üstesinden gelemezsin. nasıl alıştırırsan öyle gidiyor. ben ilk başlarda dayanamıyordum hemen pış pışlamaya başlıyordum eşim engel oluyordu ama gerçekten işe yaradı. kendi kendilerine sakinleşmeyi öğrenmeleri gerek. ve gece lambası mutlaka gece gündüz ayrımını şimdiden öğrenmeliler. gece loş ışık gündüz aydınlık olmalı.valla bez konusunda herkes biraz abartmış bence, ikinci ayına kadar çok gidiyor ama ondan sonra o kadar değil. Nöroloji uzmanı bi arkadaşım gece gündüz ayrımı yapabilmeleri için ve ilerde de gece altını kirletmemeye alışmaları açısından gece altını değiştirmememi söylemişti, tabi kaka falan yapmadıysa, ikinci ayından sonra öyle yaptım bende hem bez tüketimimiz azaldı hemde bebişlerim rahat etti uykuları bölünmediği için, hiç pişiğimizde olmadı, güzel duru suyla silince ve koruyucu kremini düzenli kullanınca gündüzleri çok güzel oluyor. yani planlı programlı olup kendini lüzumsuz yere yormazsan ikinci ayınızı geçtikten sonra çok rahat edersin. umarım bebeklerin sağlıklı bi şekilde doğar mutlu olursunuz..

herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ederim benim de isteğim en baştan düzeni kurmak ama malesef bunu yapamıyacağımı biliyorum çünkü doğumdan sonra yanıma kayınvalidem ve kayınpeder gelecek bunun üstüne eşim doğumdan kısa bir süre sonra yazlık izne çıkmayı düşünüyor ve izinde kayınvalidemin yazlığına gideceğiz evi 3 katlı ben orda hiç rahat edemiyeceğim yani sizin anlıyacağınız şimdiden bana sıkıntılar basıyor ne yapacağımı bilemiyorum

Back
X