• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz bebeklerimi kaybettim

Allah sabır versin başınız sağ olsun 🙏
6 ay önce 26 haftalık ölü doğum yaptım ben, tüp bebek tedavisi ile gebe kalmıştım. Odasi eşyaları her şeyi hazırdı artık neredeyse.
Ben hiç görmedim hiç kucağıma almadım olayın şokuyla, bunu yapabileceğime hakkım olduğunu bile idrak edemedim. Doğumda doktorum fotoğrafını çekmiş hala bakamadım aylar oldu.
Mezarina her gittiğimde sanki tekrar tekrar doğuruyorum oğlumu tekrar tekrar oluyor ve o toprağa giriyor. Acısi dün gibi, hiç sönmeyen bir yangın. Zaman geçtikçe özlem daha da büyüyor, sadece alisiyorsunuz artık kalbinize gommeyi ogreniyorsunuz. 1 kilo 30 gramlık bir evladın hayatınızda kapladığı yer tonlarca ağırlıkta oluyor işte anne olunca.

Evimde duramadim ben de Doğumdan sonra, 40im çıkmadan ev taşıdım o dikişlerle. yasiyormus gibi yeni evde de odasını yaptım mobilyalarini kurdurduk, yalnız beşiğini koyamadim dayanamadık iade ettik.
neyden güç alıyorsa bırakın ona tutunsun kendinizi kasmayın hiç.
Doya doya yasinizi tutun ama lütfen destek de alın.
Allah evlatlarımıza varsa şayet cennette kavuşmayı nasip etsin 🤲🏼
O kadar büyük yer kaplıyorlaar ki hemde.. benim de 5 gün yaşayan kızım 580 gram ,19 gün yaşayan kızım 494 gram doğdu,bu dünyada iki insan 1 kilo bile yer kaplamıyordu ama benim kalbimin hepsi onlarla kaplı

Almalisin cok agir bir depresyon geciriyorsun

Basin sag olsun evlat acisi yazmadi bile zor Allah sabir versin

Yardimsiz bu süreci atlatmak iki Kati zor lütfen yardim alin
Güzel düşünceni için teşekkür ederim ama bu süreçteki bi insana cok ağır bi depresyon geçiriyorsun diye kesin teşhis koyup dahada sıkıntıya sokmaya,öyle mi gerçekten depresyonda mıyım herşey daha mı kötü olucak dite içine sıkıntı vermenin ne anlamı var çözemedim,yardım alırsanız daha kolay atlatırsınız demek varken..

Başınız sagolsun
Rabbim sabir versin
Icinizden nasil geliyorsa oyle yapin
Birsey degistirmek kafanizi oyalayacaksa uygulayin
Bu surecte bosbeles konusan illaki cikar, saglam mesafe koyun kafaniza takmayin
Teselli ederken bile can yakan tipler cikabiliyor cunku
Eski duzeninize geri donmek istemeniz cok dogal
Belki iyi bile gelebilir
Su an evde cok kisinin olmasi duygularinizi bastirmaniza bile neden olabilir
Esinizle basbasa elele bu sureci en hasarsiz sekilde atlatmanizi temenni ederim

Başınız sagolsun
Rabbim sabir versin
Icinizden nasil geliyorsa oyle yapin
Birsey degistirmek kafanizi oyalayacaksa uygulayin
Bu surecte bosbeles konusan illaki cikar, saglam mesafe koyun kafaniza takmayin
Teselli ederken bile can yakan tipler cikabiliyor cunku
Eski duzeninize geri donmek istemeniz cok dogal
Belki iyi bile gelebilir
Su an evde cok kisinin olmasi duygularinizi bastirmaniza bile neden olabilir
Esinizle basbasa elele bu sureci en hasarsiz sekilde atlatmanizi temenni ederim
Evet evde biriler varken bazen durduk yere ağlamak istiyorum ağlayamıyorum içimde kalıyor,yemeğimi temizliğimi annem yapıyor ben yatıyorum,en azından yemeğimi yaparım mutfakta oyalanırım kafamı dağıtırım belki bi işe girerim en azından kafamı dağıtırım

Bu süreçte en çok zoruma giden ve sinirlendiren şey üzülme Allahın izniyle bidaha olur denmesiydi.Bebeği 6-7 haftalıkken düşürmüşüm gibi..Ben bidaha bebeğimin oluo olmıycağına ağlıyprum sanki bebeklerim öldü evlat acısı yaşıyorum sanki derdim bebeğimin olup olmaması

O kadar iyi anlıyorum ki sizi teselli gibi edilen cümleler insanı daha çok yaralıyor, insan sadece anlaşılmak istiyor o süreçte.

Rabbim yüreğinize bir an önce ferahlık versin inşallah. Hep dua edeceğim size acınızı kalbimde hissettim inanın ve ağlayarak okudum. 😔

O kadar iyi anlıyorum ki sizi teselli gibi edilen cümleler insanı daha çok yaralıyor, insan sadece anlaşılmak istiyor o süreçte.

Rabbim yüreğinize bir an önce ferahlık versin inşallah. Hep dua edeceğim size acınızı kalbimde hissettim inanın ve ağlayarak okudum. 😔
Allah razı olsun Allah kimseye yaşatmasın,varsa cocuğunuza ömür sağlık versin 🙏🏻

Başın sağ olsun arkadaşım. Sabırlar diliyorum. Ben de mutlaka destek almandan yanayım. Ömrünün sonuna kadar bu yaşananları unutman mümkün olmayacak ama kanayan yaran bir gün kabuk bağlayacak. Evlat acısını anlatacak kelime var mıdır ki? İstersen bir kez bile görmemiş ol, dokunmamış ol. Ne farkeder ki? Cennete seni bekleyen iki küçük meleğin var. Hep dualarımda olacaksın evladını kaybeden diğer bütün anneler gibi…

Bu süreçte en çok zoruma giden ve sinirlendiren şey üzülme Allahın izniyle bidaha olur denmesiydi.Bebeği 6-7 haftalıkken düşürmüşüm gibi..Ben bidaha bebeğimin oluo olmıycağına ağlıyprum sanki bebeklerim öldü evlat acısı yaşıyorum sanki derdim bebeğimin olup olmaması
Bilmeyen yaşamayan anlayamaz. Onlar cennetteler.

Evet iyi olmak istiyorum,hatta anneme dedim sen burda olup beniö işimi gördükçe ben kendime gelemiycem,herkes gitsin ben eşimle eski düzenimize geri dönüyim rutinime döniyim

çok zor ama geçecek. Kendinizi fiziksel iyi hissediyorsanız gitsin eski düzeninize yavaştan dönün. Psikolog ile de görüşün. Çok güzel tavsiyeleri oluyor. İlla terapi almak zorunda da değilsiniz.

Başınız sağolsun Rabbim sabırlar versin. Cennete bekleyen meleklerin var Rabbim cennetinde kavuştursun 🤲

Bilmeyen yaşamayan anlayamaz. Onlar cennetteler.

çok zor ama geçecek. Kendinizi fiziksel iyi hissediyorsanız gitsin eski düzeninize yavaştan dönün. Psikolog ile de görüşün. Çok güzel tavsiyeleri oluyor. İlla terapi almak zorunda da değilsiniz.
Evet sezeryan sonrası cok zor iyileştim su an çok şükğr daha iyiyim kırkım yeni cıktı hafta sonu gidicekler artık daha iyi olucam inanıyorum,iyi olmak istiyorum kendimi salmıyorum bilinçliyim bu konuda cünkü kendimi saldığımda bebeklerim geri gelmiycek tam tersi hayatı hem kendime hem eşime zehir edicem kendimi bırakmamın kimseye özellikle kemdime bi faydası yok

Tüp bebekle ikiz kızlarıma hamile kaldım,zor bi hamilelik geçirdim 6. Haftada 15. Haftada yoğun kanamadan hastanede yattım,kalan günlerde hep evde yattım dışarı bile cıkamadım.21. Haftada detaylı ultrasona gittiğimde rahim ağzımın kısaldığını öğrendim devlet hastanesine gönderildim riskli olduğu için.Devlet hastanesinde yatışım yapıldı 2 gün sonra iyice kısaldığı için acil ameliyata alındım,9 gün sonra hâlâ hastanede yatarken sancılarım başladı ve yoğun kanamayla acil sezeryana alındım ne olduğumu bile anlamadım,kaos ortamı vardı sonda takmaya calışana kadar doğuma gittiğimi anlamadım en sonunda hemşire dur seni acil sezeryana almamız lazım siye bağırınca aydınlandım.Doğumdan çıktığımda yoğun bakımda tek başımaydım,ben nerdeyim ? Kızlarım nerde noldu hiçbişeyin farkında değildim boş boş bakıyodum sadece.Kızlarımın doğdukları an çldüklerini düşünüyordum cünkü..Eşim sabaha karşı yanıma girdi resimlerini cektim gösteriyim dedi asla görmek istemedim.2 gün boyunca yanlarına gitmedim görmeye cesaret edemedim o kadar büyük bi travma yaşıypdum ki kabullenemedim onları.2 gün sonra cesaretmi toplayıp yanlarına gittim,çok kücüklerdi tahminimden bile kücük olduklarını görünce yıkıldım ayakta duramadım dışarı cıkarttılar.Eve cıktım ertesi gün kızım vefat etti o kafar canım yanıyordu ki ağlayamadıö bile sadece bağırdım.Cesaret edip yanına gidemedim göremedim.19 gün diğer kızımın hanına gittim geldim onun için sütü için kendimi topladım elini tuttum,30. Haftadan önce gözlerini açmaz dediler ben onunla konuştukça 24 haftalıkken gözlerini açıp baktı sesime..19 gün sonra cumartesi günü görüş olmamasına rağmen görüşe gittim cok ağladım doktora dedim çık özlüyorum yarında gelsem gösterir misiniz diye doktor acıdı gelin gösteririz dedi..Göremedim.Gece heyecandan uyuyamıyordum yarıj gidip kızımı görücem diye,gözüm daldı yarım saat sonra o telefon çaldığı an uyandım ve bütün vücudum uyuştu çünkü kötü bişey olmasa arqmazlardı.Koşa koşa hastaneye gittik gece 3 de 10 dk sonra doktor geldi karşıma suratı beş karış ağzını bıcak açmıyor,bağırdım sus sakın Öldü deme diye öylece baktı gözlerime o an anladım bebeğim ölmüş.Yere yığıldım o an doktorun ayaklarına kapandım resmen yalvardım nolur öldü deme yalvarıyorum öldü deme diye,doktor bile ağladı,içeri aldılar küvezde ölüsü yatıyordu,ilk kez kucağıma aldım bebeğimi,ölüydü.Yanımda duran hemşire tutamadı kendini ağlamaya başladı o hitt baikası geldi oda ağlıyordu.O an o kadar büyük bi ateş vardı ki içimde anlatamam.Kızlarımı kucağıma alıcağım günğ bekledim hep,cansız bedenini almak nasip oldu.el kadar bebeğimi yıkanırken izledim kefenleyip kucağıma verdiler mezarlığa kucağımda götürdüm..2 gün sonra mezarlarına 2 tane gül götürdüm sapladım.18 gün geçti o sürede çatıları uçuran bi fırtına oldu,çok fazla yağmur yağdı kar yağdı her yer bembeyaz oldu,mezarlarına gittiğimde ağaçlar devrilmişti ama güller olduğu gibi duruyordu tek yaprak bile düşmemiş..hiç rüyamda görmemiştim 40. Gün kuran okuttuk o gece ikisini ayrı ayrı rüyamda gördüm..Çok acı cekiyorum yüreğim yanıyor,ama yüreği yanan bi anne evdeki eşyaları değiştirmeyi düşünür mü ? Ben düşünüyorum ve kendimi suçluyorum,cocuğum ölmüş 3 gün olmış daha ben öyle bış boş otururken ben bu perdeleri değiştiricem diyorum cok saçma,onu değiştiricem bunu yeniliyceö falan diyorum hep..
Allah dayanma gücü versin, yüreğinize ferahlık versin. Eşyalari değiştirmek istediğiniz için kendinize kızmayın ne olur, beyin bu acıyla başa çıkmaya çalisiyor, ben de sizin hikayenize benzer bir kayıp yaşadim biz aynı evde bile kalmadık eşimle şehir değiştirdik. Bu süreçte size neyin iyi geldiğini en iyi siz anlarsınız, ben Allah'a sığındım bol bol dua tespih çektim uzun yürüyüşlere çıktık eşimle, zaman geçtikç acınız yavaş yavaş küllenecek, acınızı yaşayın ağlayın bağırın ama içinize atmayın. Ben rahat rahat aglayamamistim bile, yakınlarım, süs elalem seninle dalga geçecek, sana deli diyecek diyerek psikolojimi daha da bozdular, şehir değiştirdim, yakınlarıyla görüsmeyi azalttım, herkese sınır koydum, eşimle yalnız ama mutluyuz, yaralarımızı sarmaya çalişiyoruz. Onlar melek oldular, Allah'a sığın, Allah sabredenlerle beraber🌹

Gerçekten içim acıdı okurken Rabbim sabrınızı artırsın ne denilir bilmiyorum 😞

Başınız sagolsun öncelikle. Doktorunuz servikal uzunluğunuzu takip ediyormuydu yani hafta hafta ölçüm yapıldı mı 16. Haftadan sonra

Evet sezeryan sonrası cok zor iyileştim su an çok şükğr daha iyiyim kırkım yeni cıktı hafta sonu gidicekler artık daha iyi olucam inanıyorum,iyi olmak istiyorum kendimi salmıyorum bilinçliyim bu konuda cünkü kendimi saldığımda bebeklerim geri gelmiycek tam tersi hayatı hem kendime hem eşime zehir edicem kendimi bırakmamın kimseye özellikle kemdime bi faydası yok
Başınız sagolsun öncelikle. Doktorunuz servikal uzunluğunuzu takip ediyormuydu yani hafta hafta ölçüm yapıldı mı 16. Haftadan sonra

Tüp bebekle ikiz kızlarıma hamile kaldım,zor bi hamilelik geçirdim 6. Haftada 15. Haftada yoğun kanamadan hastanede yattım,kalan günlerde hep evde yattım dışarı bile cıkamadım.21. Haftada detaylı ultrasona gittiğimde rahim ağzımın kısaldığını öğrendim devlet hastanesine gönderildim riskli olduğu için.Devlet hastanesinde yatışım yapıldı 2 gün sonra iyice kısaldığı için acil ameliyata alındım,9 gün sonra hâlâ hastanede yatarken sancılarım başladı ve yoğun kanamayla acil sezeryana alındım ne olduğumu bile anlamadım,kaos ortamı vardı sonda takmaya calışana kadar doğuma gittiğimi anlamadım en sonunda hemşire dur seni acil sezeryana almamız lazım siye bağırınca aydınlandım.Doğumdan çıktığımda yoğun bakımda tek başımaydım,ben nerdeyim ? Kızlarım nerde noldu hiçbişeyin farkında değildim boş boş bakıyodum sadece.Kızlarımın doğdukları an çldüklerini düşünüyordum cünkü..Eşim sabaha karşı yanıma girdi resimlerini cektim gösteriyim dedi asla görmek istemedim.2 gün boyunca yanlarına gitmedim görmeye cesaret edemedim o kadar büyük bi travma yaşıypdum ki kabullenemedim onları.2 gün sonra cesaretmi toplayıp yanlarına gittim,çok kücüklerdi tahminimden bile kücük olduklarını görünce yıkıldım ayakta duramadım dışarı cıkarttılar.Eve cıktım ertesi gün kızım vefat etti o kafar canım yanıyordu ki ağlayamadıö bile sadece bağırdım.Cesaret edip yanına gidemedim göremedim.19 gün diğer kızımın hanına gittim geldim onun için sütü için kendimi topladım elini tuttum,30. Haftadan önce gözlerini açmaz dediler ben onunla konuştukça 24 haftalıkken gözlerini açıp baktı sesime..19 gün sonra cumartesi günü görüş olmamasına rağmen görüşe gittim cok ağladım doktora dedim çık özlüyorum yarında gelsem gösterir misiniz diye doktor acıdı gelin gösteririz dedi..Göremedim.Gece heyecandan uyuyamıyordum yarıj gidip kızımı görücem diye,gözüm daldı yarım saat sonra o telefon çaldığı an uyandım ve bütün vücudum uyuştu çünkü kötü bişey olmasa arqmazlardı.Koşa koşa hastaneye gittik gece 3 de 10 dk sonra doktor geldi karşıma suratı beş karış ağzını bıcak açmıyor,bağırdım sus sakın Öldü deme diye öylece baktı gözlerime o an anladım bebeğim ölmüş.Yere yığıldım o an doktorun ayaklarına kapandım resmen yalvardım nolur öldü deme yalvarıyorum öldü deme diye,doktor bile ağladı,içeri aldılar küvezde ölüsü yatıyordu,ilk kez kucağıma aldım bebeğimi,ölüydü.Yanımda duran hemşire tutamadı kendini ağlamaya başladı o hitt baikası geldi oda ağlıyordu.O an o kadar büyük bi ateş vardı ki içimde anlatamam.Kızlarımı kucağıma alıcağım günğ bekledim hep,cansız bedenini almak nasip oldu.el kadar bebeğimi yıkanırken izledim kefenleyip kucağıma verdiler mezarlığa kucağımda götürdüm..2 gün sonra mezarlarına 2 tane gül götürdüm sapladım.18 gün geçti o sürede çatıları uçuran bi fırtına oldu,çok fazla yağmur yağdı kar yağdı her yer bembeyaz oldu,mezarlarına gittiğimde ağaçlar devrilmişti ama güller olduğu gibi duruyordu tek yaprak bile düşmemiş..hiç rüyamda görmemiştim 40. Gün kuran okuttuk o gece ikisini ayrı ayrı rüyamda gördüm..Çok acı cekiyorum yüreğim yanıyor,ama yüreği yanan bi anne evdeki eşyaları değiştirmeyi düşünür mü ? Ben düşünüyorum ve kendimi suçluyorum,cocuğum ölmüş 3 gün olmış daha ben öyle bış boş otururken ben bu perdeleri değiştiricem diyorum cok saçma,onu değiştiricem bunu yeniliyceö falan diyorum hep..
Rabbim sabırlar versin okurken yüreğim daglandi. Cennette kavusacgz meleklerimizle orda onları buyutecgz ben inaniyrm buna.
Bazı ruhları Allah direk cennetine alırmış bizim yavrularımız da kavusmamiz o zamana 😍 🤲🏽🌹

Evlat acısı peygamberlerin bile sinavi olmuş. Rabbim bizlere de peygamber sabrı versin inşallah 🤲🏽

Başınız sağolsun cennette iki melek sizi bekleyecek.

Lütfen gereksiz konusan kim varsa cevabını verin... Kimse kimsenin acısını bilmeden yorum yapamaz bir daha olur üzülme vs vs ya bunu anneye nasıl denir o an insanın parçalayasi geliyor, o bebek anne rahmine düştüğü zaman kalbi atmaya başladığı zaman saten bir canlı insan oluyor, Allah acinizi hafifletsin kuzum 🥹

Başınız sağolsun. Büyük bir travma yaşamışsınız. Haklısınız üzülmekte. En insancıl hali bu. Unutmamanız, üzülmeniz çok normal. Ama unutmak insana mahsus. Başka bebekleriniz olur Allahın izniyle. Kesinlikle yerleri dolar manasında söylemiyorum asla. Ama en azından acınız hafifler. Şimdi sizin yapacağınız en doğru şey, bebeklerin ölüm nedeninden emin olmak. Tüp bebek diyorsunuz genetik tüp bebek yaptırmanız gerekebilir. Bunu netleştirmeden tüp bebek tedavisine başlamayın bir daha. Ve bir daha tek embriyo konulmasını talep edin. Zaten gebelik zor. Çoğul gebelik kat kar riskli.

Ve bir psikolog ile görüşmeniz lazım. Öncelikle psikiyatriye gideceksiniz, o duruma göre sizi yönlendirir. Kendi beden ve ruh sağlığınızı korumaya çalışın. Allah sabır versin size. Çok üzgünüm.

Back
X