ikiz buyutenler

Ben varım. Şimdi uyuttum.sizin kadar tecrübeli değilim.7 aylık benimkiler bir De 6 yaşında var.o da çok ilgi istiyor.En meraklı dönemi sürekli soru soruyor..ornegin ikisi de ağlarken gelip diyor ki "anne Ekvator niye çok sıcak,?"cevaplıyorum sabırla..onun bambaşka yorumu var tabi soru soruyu doğuruyor ben içimden sabır çekiyorum hep.onu da ihmal etmek istemiyorum
Eşim benim çok yardımcı maddi manevi O da bana güç veriyor.. misafir yeri geldi kabul etmedim yeri geldi hazır yiyecekle agirladim o kısma takilmiyorum artık.
Ben sağlıklı huzurlu olmalıyım ki iyi bakayım kuzularıma diyorum.
Gelin görün ki benimkiler uykuyu hiç sevmiyorlar..az uyuyorlar zor uyuyorlar yarım saatte bir uyandigim oluyor.
Ben de bugünler gececek, onlar sağlıklı olsunlar yeter.Allah kuluna kaldıramayacağı yük vermez deyip teselli ediyorum..aglayinca rahatlarsiniz inşaallah ben de agladim.rabbim yardımcımiz olsun.

Ben yazmaya basladigimda iki yorum vardı yazdım yolladım konu almış başını gitmiş ikiz annesi olmak böyle bir şey iste..
Bir de paragraf da yaptım zannediyorum kusura bakmayın..
Ben varım. Şimdi uyuttum.sizin kadar tecrübeli değilim.7 aylık benimkiler bir De 6 yaşında var.o da çok ilgi istiyor.En meraklı dönemi sürekli soru soruyor..ornegin ikisi de ağlarken gelip diyor ki "anne Ekvator niye çok sıcak,?"cevaplıyorum sabırla..onun bambaşka yorumu var tabi soru soruyu doğuruyor ben içimden sabır çekiyorum hep.onu da ihmal etmek istemiyorum
Eşim benim çok yardımcı maddi manevi O da bana güç veriyor.. misafir yeri geldi kabul etmedim yeri geldi hazır yiyecekle agirladim o kısma takilmiyorum artık.
Gelin görün ki benimkiler uykuyu hiç sevmiyorlar..az uyuyorlar zor uyuyorlar yarım saatte bir uyandigim oluyor.
Ben de bugünler gececek, onlar sağlıklı olsunlar yeter.Allah kuluna kaldıramayacağı yük vermez deyip teselli ediyorum..aglayinca rahatlarsiniz inşaallah ben de agladim.rabbim yardımcımiz olsun.

Misafir kabul etmeyin tabi benim arkadaşım büyütüyor çok zor tek başına akşama kadar başlarında eş anlayışlı olması lazım bu durumda o sorunu söyle bulmuştu bebek arabasına bindiri her gün parka götürürdü arabada duruyorlar bari rahat rdiyorum derdi böylece misafir de gelmiyoırdu.Ben gittiğimde de kendisine yardım ederdim yemek felan yapardım.Misafirin de anlayışlısı da önemli tabi.

meraba arkadaslar.aranizda ikiz buyutenler varmi.nolur bana bir teselli verin cildirmak uzereyim.dokuz yasinda bir cocugum ve onalti aylik ikizlerim var.evi ben topluyorum onlar dagitiyorlar.surekli kucagimda olmak istiyorlar yanlarindan bir dakika bile ayrilsam agliyorlar.surekli emmek istiyorlar.vede ikisi ayni anda.buyuk olanin kaprisleri ayri.esim gec geluyor isten bana yardimi olamitor malesef.az once cilxiriyorum sandim.allah acilaruni gostermesin.oyle bunaldimki.kendime ayiracak vAktim yok.ev darmadagin.gelen giden hizmet bekliyor.yardimci almaya gucum yok.herseyi kendim yapiyorum.ikiz buyutenler kac yasina kadar zorlaniyor.gittikce zor olmaya basladi.tek basima evden cikmam zor basimin agrisindan duramiyorum cok bunaldim.bu gunlerde gecicek elbet
Aynı durum yenge md eş var ikizler 5 yaşına geldi hala bakıcıyla bakıyor,

benim esimden yana hic destegim yok,tmm maddi olarak elinden geleni yapiyo ama maneviyat yok.aksamdan beri gozlerim sisti aglamaktan demin geldi agladigimi gordu gecti yatti.insallah bu gunlerde geccek

Misafir kabul etmeyin tabi benim arkadaşım büyütüyor çok zor tek başına akşama kadar başlarında eş anlayışlı olması lazım bu durumda o sorunu söyle bulmuştu bebek arabasına bindiri her gün parka götürürdü arabada duruyorlar bari rahat rdiyorum derdi böylece misafir de gelmiyoırdu.Ben gittiğimde de kendisine yardım ederdim yemek felan yapardım.Misafirin de anlayışlısı da önemli tabi.
este anlayis olacak.cok yiprandim cok

Canım sana özelden yazdım.Bende ikiz annesiyim bir kızım bir oğlum var allahıma şükür.Yurt dışında yaşıyorum ve kimsedende yardım görmedim.Doğumdan sonra annem 3 aylığına geldi gitti o kadar.Eşim ilk zamanlar yardım ederdi o kadar.Ama ben kontrolün kendi elimde olmasını seven bir insan olduğum için bebeklerime bir sistem oluşturduk bebeklermin ebesiyle.Yemek saatler ve uyku saatleri bellidir.Çok nadir yarım saat gecikmeler olabilir.Benden izinsiz eşim yada başkası abur cubur veremez yemek saatinden önce.Zaten yemeklerini yedikleri zamanın dışında oyun oynamakla meşkuller.Tablet ve telefon kesinlikle yasak.İkisini birden sürekli emziremezsin saat düzeni kurmaya çalış sende rahat edersin onlarda.Boş vaktinde sütünü sağ dolaba koy.Tamam çocuklar canımız herşeyimiz ama kendimize vakit ayıramayıp boğulursak onlarada bakamayız.Bir nevi uçakta ilk gaz maskesini kendine fakmak gibi birşey...

Misafir sormadan gelemez bahane uydurmaktan çekinme.Zaten şu anlayışsız insanlara sinir olmuşumdur her zaman zaten ikiz bebek bakmak zor birde sana hazırlık yapmak için bebeklerimden vakit mi çalayım yani.Hastayım de bebeğin kontrolü var de.o gün hastane randevum var de de yani çekinme.ben doğumdan sonra hastanede kalırken görümcem ve eltimler çoluk çocuk cümcür cemaat gelirlerdi tam gece uyuyamadım gündüz uyuyayım derdim gelirlerdi sinirden ağlamak isterdim ama geçiyor inanki sabret çocuğu olmayanları düşün şükret ve sabret allah yardımcın olsun

S.a canım ben varim bugünlerde evet geçiyor ama gençlik elden gidiyor saclarim beyazladi bakiyorumda yaslaniyorum.
Kendiligindenmi oldu benimkiler tüp bebek cok zor oldu 1.bebegimde ohss gecordim pkos ve Hipotiroidi im var cigerimden 4 litre su alindi.8 gece hastanede yattim.
Sonra bi daha hamile kaldım karnimda öldüler 3 aylik iken normal kurtaj yapmadilar onlari dogurdum suni sanciyla çooook agladim.
Rabbim kimseyi evladi ile sinamasin.
Sonra yine tüp bebek hamile kaldim kanamli geçti ogretmenim işi birakip sadece yattim ve tam 40 kilo aldim vücudumun halini anlatamam.
Erken oldular ama yinede iyiydi dogum kilolari tam 100 gece saydim sabah ezani hoca Allahu ekber diyodu ve anca uyuyoduk.
Büyük kizim 59 ikizlerim (1kiz 1 oglan) 19 ayligiz suanda.
Ve ikizerden olan kizimi 11 ay çarşafla salladik cok sancili bi bebekti.
Ama benim annem heranimda yanimdaydi zaten annem olmazsa yapamazdim Allah binlerce kere razi olsun.
Babamda var gözleri görmüyor ama yinede beşiği sallar tutar yardim eder ayni sehirdeyiz.Esimde al sat git götür gibu islere bakar.Kayivalidemde var annemden 10 yas büyük arada cagirinca gelir.
Benim bebeklerim cok zor oldu ben bakici istemedim.Buyuk temizlik icin bi ablam var o gelir bende yapiyorum ha yapamayinca cok affwdersiniz b.k bile göturse neolur.
Misafir neymiş basta yapardim simdi gorumcemler gelir onlarada bi cay koyarim yanina peynir zeytin kizartma ne basitse.
Ben haftada 7 kez çamaşır 3 kez bulasik makinesi calustiriyorum.
Ha bide hastalik var önce büyü kızım hastalaniyor sonra ikisi en az 1 ay hastayiz.
Bu kis rota virus ve suriyelierden gecen el ayak hastaligi gecirdik.
Doktor artik es sonunda gelmeyin dedi:)
Arayipta bulamayan var biliyorum cok zor olsun elhdulillah 8 gecedir uyumuyorum
Önce salgin varmış kusma ishal ates simdide kizm diş cikariyor.
Ben esimle cok dogustum kime sarcagimi bilemedim annem tövbe Estağfurullah de kızım herseyin hayirlisi diye diye diye bizi bu hale getirdi.
Okula gitmiyorum 1 yil iznim bitti bidaha yazcam bide 5 yil memuriyetten sonra 6 ay bir 6 ay birdaha var yaklasik 3.5 yaşına gelcekler sonrada ne olur.
Böyle işte canım istiyosan agla içini bosalt sonra kalk.Biz anneyiz yapamiycagimiz hic bisey yok cennet bizim ayaklarimiz altinda.
Iyi geceler dilerim...aeo

Ben daha evli bile değilim ama ikizlerim olması tek hayalim gibi bisey fakat yorumları okuyunca da gözüm korkmadı değil:KK23: sabırlı olun birazcık daha buyunce ısınız daha kolaylaşacaktır ancak 9 yasındakini ne olursa olsun ihmal etmeyin çok hassas oluyorlar o dönemde

Esine çok kızdım,ne demek yardım etmemek ama hata sende...Öyle tatlı tatlı söylemeyecek,çingar cikaracaksin,hafta sonu çocukları ona bırakıp dışarı çıkacaksın fikrini sormadan.Aksam geldimi kucağına vereceksin ,bıraktımi alıp tekrar verecek ve sonra tekrar vereceksin.Gidip yatıp dinleneceksin sende.Anlasin bakalım 3 çocukla nasıl oluyormuş...Yeterince sert cikismamissin,sanki sadece sen bakmak zorundasin gibi kabullenmissin,olmaz böyle.O çocuklari ikiniz yaptığınıza göre paşa paşa bakacak beyefendi.
İkincisi misafir kabul etmeyeceksin.Musait değilim diyeceksin.habersiz mi geldi , sadece çay ve çocuklardan birini vereceksin kucağına...Bırak misafirperver demesinler,bırak bi çocuğa bakamiyorsun desinler,senin canından önemli değil ya.
Anneni ,kayinvalidene daha sık çağır,onlar gelene kadar hiç bir şey yapma ,otur çocuklarla oyna ,gelince islerini yapar ve biraz dinlenirsin.

14 aylık kızım var 7 aylık da hamileyim kızımı doktorumun onayıyla sütten kesmedim emzirmeye Hale'n daha devam ediyorum bu sıcakta bu göbekle çok zor Oluyor emzirmek

Evi toplamıyorum artık zaten istesem de toplayamam yere eğilemiyorum

Misafir ağırlamak mı? O da ne? Büyük konuşmayayım ama hayatta misafir ağırlamam hatta açık açık söylerim de misafir ağırlayamam ben kusura bakmasın kimse diye

Haftasonları eşimi ikna edebilirsem evi süpürme vileda yapıyoruz en fazla

Yemekler de genelde dışardan ev yemeği yapan bir yerden yiyoruz para dayanmıyor ama yapacak bir şey Yok düğünde takılan altınları bile bozduruyoruz bazen dışarda yediğiniz için yetmiyor para

Ama olsun ben mutluyum bir evladım var diğeri yolda halimden hiç şikayetçi değilim misafirmiş ev işiymiş bunlar kıymetli değil evlatlarımdan

Benimkiler de ikiz sayılır diye yazım :)

Son düzenleme:
meraba arkadaslar.aranizda ikiz buyutenler varmi.nolur bana bir teselli verin cildirmak uzereyim.dokuz yasinda bir cocugum ve onalti aylik ikizlerim var.evi ben topluyorum onlar dagitiyorlar.surekli kucagimda olmak istiyorlar yanlarindan bir dakika bile ayrilsam agliyorlar.surekli emmek istiyorlar.vede ikisi ayni anda.buyuk olanin kaprisleri ayri.esim gec geluyor isten bana yardimi olamitor malesef.az once cilxiriyorum sandim.allah acilaruni gostermesin.oyle bunaldimki.kendime ayiracak vAktim yok.ev darmadagin.gelen giden hizmet bekliyor.yardimci almaya gucum yok.herseyi kendim yapiyorum.ikiz buyutenler kac yasina kadar zorlaniyor.gittikce zor olmaya basladi.tek basima evden cikmam zor basimin agrisindan duramiyorum cok bunaldim.bu gunlerde gecicek elbet
Gönlümdeki ikiz bir kız bir erkek hayırlı bir zamanda hayırlısıyla inşallah cinsiyetlerü nedir hiç okumayı denediniz mi faydası olur mutlaka

Esine çok kızdım,ne demek yardım etmemek ama hata sende...Öyle tatlı tatlı söylemeyecek,çingar cikaracaksin,hafta sonu çocukları ona bırakıp dışarı çıkacaksın fikrini sormadan.Aksam geldimi kucağına vereceksin ,bıraktımi alıp tekrar verecek ve sonra tekrar vereceksin.Gidip yatıp dinleneceksin sende.Anlasin bakalım 3 çocukla nasıl oluyormuş...Yeterince sert cikismamissin,sanki sadece sen bakmak zorundasin gibi kabullenmissin,olmaz böyle.O çocuklari ikiniz yaptığınıza göre paşa paşa bakacak beyefendi.
İkincisi misafir kabul etmeyeceksin.Musait değilim diyeceksin.habersiz mi geldi , sadece çay ve çocuklardan birini vereceksin kucağına...Bırak misafirperver demesinler,bırak bi çocuğa bakamiyorsun desinler,senin canından önemli değil ya.
Anneni ,kayinvalidene daha sık çağır,onlar gelene kadar hiç bir şey yapma ,otur çocuklarla oyna ,gelince islerini yapar ve biraz dinlenirsin.
dogru soyluyorsun arkadasim ben alistirsim.bu gece gelince cemkirdim mirildanip yatti.dahada kirildim ama bu sefee duzelene kadar konusmucam

Ben daha evli bile değilim ama ikizlerim olması tek hayalim gibi bisey fakat yorumları okuyunca da gözüm korkmadı değil:KK23: sabırlı olun birazcık daha buyunce ısınız daha kolaylaşacaktır ancak 9 yasındakini ne olursa olsun ihmal etmeyin çok hassas oluyorlar o dönemde
bende buyuk olana uzuluyorum.icim paramparca yetisemiyorum

Back
X