ikiz gebelik

Arkadaşım hayırlı olsun bebişlerin.sağlıkla al kucağına.
Benim ikizlerim 2,5 yaşındalar. Benimkilerde doğuma kadar biri hep bir hafta yada iki hafta geriden geldi. Çok rahat bir hamilelik geçirdim, 38 haftam bittiği gün epidural sez. İle kucağıma aldım bebeklerimi. İkiside 2 kilo 600 gr civarında doğdu , gözlem amaçlı iki gün küvezde kaldılar. Sonra eve çıktık hep beraber.
İlk altı ay yanımda yardımcım vardı, ilk bir sene gerçekten çok yorucu oluyor. Sana yardım edecek birileri varsa yükün hafifler biraz.
Allah kolaylıklar versin şimdiden .

Benim ikizlerim 2,5 yaşındalar. Benimkilerde doğuma kadar biri hep bir hafta yada iki hafta geriden geldi. Çok rahat bir hamilelik geçirdim, 38 haftam bittiği gün epidural sez. İle kucağıma aldım bebeklerimi. İkiside 2 kilo 600 gr civarında doğdu , gözlem amaçlı iki gün küvezde kaldılar. Sonra eve çıktık hep beraber.
İlk altı ay yanımda yardımcım vardı, ilk bir sene gerçekten çok yorucu oluyor. Sana yardım edecek birileri varsa yükün hafifler biraz.
Yaaa ne kadar guzelll insallah banada nasip olurrr

MasaAllah 38 haftayi nasil tamamlayabildiniz,bende 19 haftalik ikizlere hamileyim,enfeksiyon cikti idrarda cok korkuyorum bisiy olur diye.

Canım yavrularını allah bağışlasın.benşmde 5 yaşınd bi kızım var.iki aylıkta bi oğlum.kendi kendine uyumayı nasıl öğrettin.uyku sorun bizim içinde :KK43: oğlumda uygulayım bende.
Cümlemizin evlatlarını Allah bağışlasın...
Oğlunuz daha minikmiş. En az 4. Ayda başlanabilir o şekilde uyutmaya.

Valla biz çok kitap okudul eşimle.
Tracy hogg un kitaplarını..
Bu tv de süper dadı var, kısmen o da aynı şeyi uyguluyor.

Beşiğe bırakıp yanlarında bekledik ilk zamanlar.

Emzik veya uyku arkadaşı (yumuşak oyuncak) verdik, ninni çaldık,bekledik.

Ağladıkça aldık pış pış yaptık.

Geri bıraktık beşiğe..

Her ağlamada aldık, sakinleştirip koyduk beşiğe..

Zamanla odadan çıktık.

Her ağlamada daha geç girdik odaya. 3 dk daha geç mesela.

Bir süre sonra ağlamaz oldular zaten.15 günde tamamen öğrendiler.

*Gece beslenmesi kesilir genelde bu yöntemde, ama ben kesmedim beslensinler diye 1 yaşa kadar verdim, onlar uyanmadığı halde mama verdim 1 kez,gece 12 de..emzirmeyi bıraktım gece..

Akşam 8buçukta yatırdık, o saatten sonra hiç aydınlık ortama çıkarmadık.
Sabah 8 kalkış akşam 8 yatış :)

Şimdi 25 aylıklar. Yaklaşık 17 aydır filan direkt "iyi uykular dileyip çıkıyoruz odadan, maşallah iyiler.

Herkese de tavsiye etmekteyim, çünkü biz büyük rahatlık yaşadık. Bebeklerim de ben de..

Bekleyin 2 3 ay daha, sonrasında siz de deneyin.şimdi de sallamaya filan alıştırmayın, zaten uyuyordur sürekli. Pışpışlayın sarılın okşayın, o şekilde uyutun.
Başlayacağınız zaman da sakın bırakmayın, kararlı sabırlı olmak lazım.
Allah kolaylık versin, korkmayın, herşey düzenli olduktan sonra bebek çabuk alışır

Benim de 3.5 yasinda ikizlerim var. Hamikelik ve sonrasindaki iki yil cok zordu.
simdi her şey cok daha rahat
dunya bir yana yavrularım bir yana.
ikisini de hic kucagimdan indirmedim. Bunu bile isteye yaptim. S imdi yalvarsam da durmaz lar kucagimda. Doya doya sevdim.
emzirme ve süt için kendimi paraladim. Kisa bir süre mama verdim , sonradi cok şükür süt. Kayinvalidem ve kayinpederim le baktım. Tek bakacam diye hic kasmadim.
Bu arada ikisini de çok seveceksiniz, asla ayiramayacaksiniz

Benim de 3.5 yasinda ikizlerim var. Hamikelik ve sonrasindaki iki yil cok zordu.
simdi her şey cok daha rahat
dunya bir yana yavrularım bir yana.
ikisini de hic kucagimdan indirmedim. Bunu bile isteye yaptim. S imdi yalvarsam da durmaz lar kucagimda. Doya doya sevdim.
emzirme ve süt için kendimi paraladim. Kisa bir süre mama verdim , sonradi cok şükür süt. Kayinvalidem ve kayinpederim le baktım. Tek bakacam diye hic kasmadim.
Bu arada ikisini de çok seveceksiniz, asla ayiramayacaksiniz
Ya ne kadar guzel rabbim evlatlarinizi size bagislasin. Bende oyle saglkla alabilecekmym.kucagima acaba

MasaAllah 38 haftayi nasil tamamlayabildiniz,bende 19 haftalik ikizlere hamileyim,enfeksiyon cikti idrarda cok korkuyorum bisiy olur diye.
Canım, ufak tefek sorunlar bendede çıktı. Eşimle kan uyuşmazlığımız çıktı, enfeksiyon bende de oldu. Doktorumun biri '' dokuz ayı göremezsin, sekiz aylık doğurursan şükret " dedi...
Ama ben hep herşey iyi olacak diye inandım çok şükür öylede oldu.
Sende sağlıcakla alırsın inşallah kucağına kuzuları ...

Back
X