İkiz Gebelikte İhtiyaç Listesi

enigma_33

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2007
714
26
623
İçel Mersin
İkiz bebek bekleyen anneler için ihtiyaç listesi

bu konu hakkında araştırma yaptım ve bu listeyi buldum

İkiz bebekler icin hazırlanan bu listede sayılar ekonomik bir alışveriş, hatta kız-erkek kombinasyonlarında bile ilk yıl unisex giydirilebileceğini düşünerek hazırlanmıştır:

GIYSI
* alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 14 adet
* penye ayaklı ve uzun kollu tulum 10 adet (ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir)
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven (ilk ay icin...ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, ama eldivenleri emzirirken çıkarmalı)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3, küçüklerden 10 12 adet (bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için)
* banyo havlusu 4 adet
* banyo havlusu içine tülbent (kimi bebek mağazalarında çok hesaplı ve iyi su emen cinsleri var, paket içinde. Bu ürün popo yıkama seansları için de çoook faydalı) 10 adet
* penye battaniye 4 adet
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 10-12 adet

kıyafetlerde 0-3 ay ve sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı (tercihen iyi markalar olsun, baş ağrımasın derim ben)
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)

ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri

HİJYEN VE BESLEME

* sterilizatör (en az 4 5 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik)
* minik plastik bebek kaşıkları 3 4 adet
* gerekirse, emzik (silikon uçlu) 4 adet

BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği (ev düzenize göre karar vermeli)
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucular 3 4 adet
* odada ufak bir gece lambası
* alt değiştirme masası (tercihe ve ev düzeninize göre karar vermeli)
* çekmeceli şifoniyer ve ufak bir dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)

A. Dogay Örs adlı kişiden alıntıdır teşekkür ederim.

YAptığım araştırmada bunları buldum kızlar sizin de eklemek istediğiniz bir şeyler olursa ekleyelim hoş bence bizim ikiz annelerimiz bize çok yardımcı olacaklardır bu konuda...

ben heenüz hiç bir şey almadım annemin fransadan getirdiği 2 uyku tulumu ablamın aldığı iki çift ayakkabı patronumun aldığı bir paket sanırım 12 li ağız silme bezi 12 li kola serme bezi 2 x 6 kolsuz alttan çıt pıtlı body var. birde patronumun kızından gelicek sterilizasyon (aventin)aleti,bir park yatak,bir bebek çantası var belki de yine aventin süt sağma aleti olucak...

ben de bu hafta sonu başlim diyorum artık...

Merhaba Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin..
Dikkatimi çeken bir kaç şey oldu paylaşmak istedim.. Bende bir aylık ikiz kız annesiyim erken doğum yaptığım için en öncelikli ihtiyacım göğüs pompası oldu. Ancak hastane tipi bir yere gitmeniz gerekirse yanınıza alamazsınız büyük ve ağır oluyor ve daha maliyetli elektrikli küçük birşey daha çok ihtiyacınızı karşılayabilir..
Bebek arabasıda ikiz bebekler için olanlar kullanışsız oluyormuş ayrı iki araba alıp birleştirme aparatı alırsanız isterseniz ayırıp isterseniz birleştirebiliyormuşsunuz..

Dikkatimi çeken bir kaç şey oldu paylaşmak istedim.. Bende bir aylık ikiz kız annesiyim erken doğum yaptığım için en öncelikli ihtiyacım göğüs pompası oldu. Ancak hastane tipi bir yere gitmeniz gerekirse yanınıza alamazsınız büyük ve ağır oluyor ve daha maliyetli elektrikli küçük birşey daha çok ihtiyacınızı karşılayabilir..
Bebek arabasıda ikiz bebekler için olanlar kullanışsız oluyormuş ayrı iki araba alıp birleştirme aparatı alırsanız isterseniz ayırıp isterseniz birleştirebiliyormuşsunuz..

benim çamaşır kurutma makinam yok ve bir çok ikiz annesinde çok faydalı oladuğunu duydum. çünkü nerdeyse her gün çamaşır makinası doluyormuş. bu çamaşırları asacak yer büyük sorun. bunları as topla katla ayrı sorun. ayrıca bide ütülemek gerek. çamaşır kurutma makinalarında ütülü gibi çıkıyormuş. bende almayı düşünüyorum..

Ayrıca monozebra diye oyun kartları varmış bebekler için..bebeklerde zıt renkler daha dikkat çekiciymiş ve bu oyun kartları bebeğin beyin gelişimine katkıda bulunuyormuş. 1. aydan sonra kullanılmaya başlanabiliniyormuş..

Son düzenleme:
benim bebeklerim nasip olursa kışın doğacaklar ona göre bende bişeyler yazayım

1= kış olacağı için ve eve anane veya babane de geleceği için eşiniz siz bebekler misafirler derken çamaşır kurutmak ayrı bir dert haline gelebilir o yüzden bebekler kışın doğacaklarsa kesinlikle çamaşır kurutma makinası şart,

2= bebeklerin üzerine hazır elyaf yorgan örtme taraftarı değilim zaten kuş gibiler bebeği sarmazlar. üstüne battaniye veya diktirilen yorganlardan örtülebilir hem daha iyi sarar daha sıcak tutar,

3= mümkünse iki beşikte sallanan beşik olabilir evde tek başınıza kaldığınızda ve ikisi birden ağlamaya başlarsalar beşiklerin ortasına geçip ikiside aynı anda sallanabilir.

4= bebekler doğmadan önce kendinize bir ecza dolabı edinin bebekleriniz için ateş düşürücüler ateş ölçerler gazlı bezler kabız için fitiller vs. bulunsun

aklıma gelirse daha yazarım eee hazırlıklı olmamız lazım ekstra yolcumuz var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…