Doğuma Hazırlık ikiz kız isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

cennet35

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.578
1.533
373
ikiz kız bebislerim için isim önerisi istiyorum arkadaşlar melis ismi hoşuma gidiyo ama diğeri ne olur bilemedim başka önerilerdede bulunabilirsiniz benim aklıma gelenler
ela-rüya
masal-kumsal
öykü-ömür
Beren-Arven
ada-ela
nil-nehir
derin-duru
doğa-duru
simay-miray

Son düzenleme:
İzmir'de ikiz bebişler görmüştüm masal diğeri öyküydü :)

Biri kumsal diğeri Deniz olabilir :)

Melis ismi bana çok itici geliyor ama siz bilirsiniz

İzmir'de ikiz bebişler görmüştüm masal diğeri öyküydü :)

Biri kumsal diğeri Deniz olabilir :)

Melis ismi bana çok itici geliyor ama siz bilirsiniz
Teşekkür ederim melise uygun bişey bulamadım zaten :) sizin soylediklerinizide not alalım ne zormuş iki isim bulmak :)

Melisa - Elisa/Alisa
Nil - Su
Bence senin seçtiklerinden
Ela - Rüya hoş, Allah sağlıklı doğum nasip etsin inşallah canım

Ikiz isimlerini benzer dusunmesende olur cok ikisi icinde ayri isimler koyulsa kisisel gelisim acisindan daha iyi olacagiyla ilgili bi yazi okumustum ikizlerin cok fazla benzer seyleri oldugu icin ayri isim belki kendilerini daha iyi gelecektir belirli bir zaman sonra bunu anlayabilirler kendileriyle ilgili farkli ifade ve davranis icine girmek isteyebilirler... Masal Melis de olabilir.

Melis - deniz
Melis- belis
Melis - elis

BEnce son ikisinin anlamı yok isim olarak uydurmuşlar ama

Bahsettiğim yazıdan bir alıntı.

İKİZ BEBEKLERE BENZER İSİM VERİLMELİ Mİ?
İkiz bebek bekleyen aileler çocuklarına benzer isim vermek isterler ama... İkiz bebek bekleyen aileler çocuklarına benzer isim vermek ve her şeylerinin benzer olmasını isterler, bu ilerde çocukların psikolojisini ne yönde etkiler?

İkiz çocuklar açısından durum bize dışarıdan göründüğü kadar hoş olmayabilir. Çocuklar tek yumurta ikizi de olsalar, farklı kişilikler olarak kabul edilmek, kendi isimleriyle çağrılmak ve bireysel olarak kendilerine ait kişilik özellikleriyle tanınmak isterler. Bu farklı olmak çabası ikiz anne babaları için sıkıntılı anlara neden olabilir. Çünkü aynı durum ikiz anne babaları için de geçerlidir. Örneğin ikiz ya da üçüz ebeveynleri iki ayrı çocuğun anne babası olarak değil, ’ikizlerin annesi, ikizlerin babası’ olarak çağrılırlar ve bu tanımlama çocukları olduğu kadar ebeveynleri de sıkıntıya sokar. İkiz çocukların özellikle isimleri konusunda son derece hassas olabilecekleri unutulmamalıdır. Anne babaların her çocuğun kendi ismiyle çağrılması konusunda titiz olmaları, bu konuda okuldaki öğretmenlerini de uyarmaları önemlidir. Genel bir tanımla çağrılan çocuklar bireysel anlamda önemsenmedikleri duygusuna kapılabilirler.

Yararlı olabilir diye düşünerek paylaştım.

Teşekkür ederim kızlar o zaman isim arayışına devam edeceğim ikiz olunca hep uyumlu olsun isteniyor ama onlar ayrı bireyler olacak bunu unutuyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…