ikiz ve üçüz annelerinin ek gida tarifleri

BirTutamMutluluk20

azerinnn
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
29.255
37.330
798
Merhaba anneler
Ben üçüz annesiyim
Biliyosunuz ki ikiz ve ucuzlerin cogu prematüre doguyo ve ek gidaya diger bebeklerden farkli olarak basliyolar
Bu baslik altinda hepimizi ilgilendiren bu konuyla ilgili konusalim istedim
Ne zaman ek gidaya basladik?neyle basladik?ve en onemlisi de tariflerimiz neler?

Son düzenleme:
Biz tamamlanmış 5 ayimizda basladik
Ilk olarak meyve puresi verdim
Yaz aaylarina denk geldigimizden biz once seftaliyle basladik
Yavas yavas pureye geçtik
Once patates,sonra havuc,sonra da ikisini karistirip verdim
Tamamlanmis 7 ayimizdan itibaren

Hazir bebek sallarken sabaha karşı bi kac tarif yazayım dedim:)

Evde lor peyniri

1 litre sut
Yarim limon suyu

1 litre sutu kaynatiyorum.kaynayinca yarim limonun suyunu ilave edip 5 dakika daha agzi acik şekilde kayniyor.ve agzini kapatip ocaktan aliyorum 3 saat böyle bekliyor.en son suzgecten gecirip icindeki peynirleri aliyorum

Devam sutunden yoğurt

90 cc sicak su
3 olcu kaşığı mama
1 cay kasigi yoğurt

90 cc suyu küçük bi kavanoza alip mamayi da döküp karistiriyorum.parmagimla sicakligina bakiyorum ne cok soğuk ne cok sicak olmicak duruma geldiğinde oda isisinda olan 1 cay kasigi yogurtu ilave edip karistiriyorum ve agzini kapatip hic kipirdatmadan 8 saat bekletiyorum.en son alip bi kac saat de buzdolabında bekletiyorum

Not:bu yogurt normal yogurttan daha sulu oluyor
Meyveyle de karistirip vere bilirsiniz

Ikiz veya 3uz annesi degilim ama 3 premature annesiyim.cocuklarima 4 aylikken baslamistim ek gidaya.suan 10 gun sonra 4 ayimiz dolcak bebegim var duzeltilmis 2 aylik olcak.ufak ufak tattirmaya basladim.yakinda kahvalti yogirt meyve purelerine gecis yapacagim.

Bı arkadaşımıza doktoru 3 aylıkken yoğurt ve meyve sularına başlayabileceğini söylemiş ben kendi doktorumuza daha sormadım ama genede tattırmak istiyorum
Bana göre 4 aydan itibaren baslanmali ilk defa duyuyorum 3 aylikken baslatan doktoru
Her Doktor farkli söylüyor demek ki
Yogurt olarak mamayla yapilan yogurttan baslaya bilirsin bence

Merhaba
Benim ucuzler 32 haftalik dogdular .doktorumuz duzeltilmis 5.ayimizdan once kesinlikle ek gida onermedi
Kizim normal zamaninda dogan bi bebekti 4 ayliken meyve suyu vermekle başlamıştım
Tarifleriniz var mi peki?

Bana göre 4 aydan itibaren baslanmali ilk defa duyuyorum 3 aylikken baslatan doktoru
Her Doktor farkli söylüyor demek ki
Yogurt olarak mamayla yapilan yogurttan baslaya bilirsin bence
Şubat takı kontrollerinde soracağım bende sormadan başlayamam ama başlamak istiyorum. Oğluma 6 aydan önce vermedim herşeyi seçerek yiyo.bunlar herşeyden yesin istiyorum

Kahvaltı

Yumurta sarısı
1 yemek kasigi pekmez
10 cicibebe
2 dilim lor peyniri

Karistirip veriyorum.benimkiler tamamlanmis 9.5 aylik üçüz
Siz aya ve bebegin sayisina gore ayarlaya bilirsiniz:))

Merhaba
Benim ucuzler 32 haftalik dogdular .doktorumuz duzeltilmis 5.ayimizdan once kesinlikle ek gida onermedi
Kizim normal zamaninda dogan bi bebekti 4 ayliken meyve suyu vermekle başlamıştım
Tarifleriniz var mi peki?
Bizde 32 haftalik dogduk.
Aklima geldikce yazarim tarifleri.

Kızlar, okuduğum bebek bakımı kitabında, 5. ay için sebze maması tarifleri var. Buraya yazıyorum.
1. Hafta: -1 küçük boy havuç ile 1 küçük boy patatesi soy doğra
-İki bardak içme suyuyla yarım saat ağzı kapalı kapta pişir.
-Pişen sebzenin suyunu bir kaba al
- Sebze suyunu bir çay kaşığı buğday irmiğiyle karıştırıp 5 dakika daha kaynat.
- Bu sebze çorbasını öğünde 3- 5 çay kaşığı ver.
- Amaç bebeği çorbayla doyurmak değil, sadece tattırmak

Son düzenleme:
İkinci Hafta:
- 3 bardak su, 1 orta boy havuç, 1 orta boy patates, 1 tatlı kaşığı pirinç, yaklaşık 1 saat süreyle ağzı kapalı tencerede pişir.
- Tel süzegeçten tamamen ezerek püre haline getir.
- Bu pürenin içine 1 çay kaşığı buğday irmiği ekle ve 5 dakika daha kaynat
- Az miktarda bebeğe ver. Amaç doyurmak değil, tattırmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…