ikizbalıktan biraz fotoğraf (tarifsiz)

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
İsteyenlere tarif verebilirim yazılan msjlar doğrultusunda :)
fotoğraflar üzerine tıklandığında büyüyor
Diğer sayfalarda da fotoğraflar mevcut

$mantarl¦- tavuklu g+-ve+ğ.webp mantarlı tavuklu güveç $Tel sehriyeli pilav.webp tel şehriyeli pilav
$perde pilav¦- (siirt i+şi).webp perde pilavı $fellah k+Âftesi.webp fellah köfte
$b+-ryan (arnavut i+şi).webp büryan
$sayemde sadece yar¦-s¦- biberli olan kendi yapt¦-¦ş¦-m.webp pizza (biber yemediğim için yarısı öyle)
$¦-spanakl¦- b+Ârek.webp ıspanaklı börek
$patates salatam ).webp patates salatası (acı da yemiyorum:)
$¦-ki renk kek.webp $damla +ğikolatal¦- cevizli kek.webp $Fotoğraf0064.webp keklerim
$161344580588816.webp $tiramisu.webp tiramisu
$(R)Fotoğraf0077f.webp keçi paçası (bacağı neyiyse işte)
$Fotoğraf0186.webp $Fotoğraf0188.webp benim tatlım :)
$Fotoğraf0176.webp $kandil simitleriiii.webp minik kandil simitlerim
$elmal¦-lar.webp $Fotoğraf0094.webp elmalılar
$Damla +çikolatal¦- Kurabiye.webp $Fotoğraf0108.webp damla çikolatalı kurabiye
$Kalburabast¦-.webp kaburabastı
$revani.webp revani
$Fotoğraf0039.webp kuzenimin doğumgünü pastası :)

Son düzenleme:
eline saglik canim istahim acildi birden :56: fotograflarin devamini bekliyoruzz :56::56:

selam...
ya ben yaptıgınız mamaların fotolarına baktım içim açıldı resmen :) elinize sağlık
bişey sorucaktım... 12.fotograftaki üzerinde çatal izleri olan tatlının tarifni alabilr miyim size zahmet??

O bildiğimiz tiramisu..
Yani sadece üzerini yanındakine göre daha bol kapladım
ve kakao ile komple kapatmak yerine çatalın üzerinden serperek öyle bir görüntü elde ettim.

Cevap epey geç verdim ama kusura bakmayın giremiyordum aylardır.

ikizbalık tarifleri de ver ya. şu an çok acım. çok canım çekti hepsinden yaaa

Keçi paçasının tarifini alabilir miyim? Karbonatlı pişiye benzer birşey yemiştim bir yerde ona çok benziyor görüntüsü.O tarifi arayıp duruyordum eğer oysa çok sevineceğim.

hepside çok güzel görünüyor
tariflerini yazarsan süper olur
ellerine sağlık:56:

ellerinize sğlık herşey çok güzel görünüyo. bişey sorabilir miyim kuzeninizin d.günü pstasında km 23 yazıyo bi anlamı var mı pilaka filn mı merak ettim:34:

şambali yazan tatlı ve fellah köftesi
fena canım çekti
elinize sağlık hepsini siz mi yaptınız
tarif te koyun takipçinizim:))

şambali yazan tatlı ve fellah köftesi
fena canım çekti
elinize sağlık hepsini siz mi yaptınız
tarif te koyun takipçinizim:))

evet hepsi benim yaptıklarım :)

bi süredir fotoğraflarını çekmeyi seviyordum ama tarif isteyen olursa veririm demiştim.

Tarifler geliyor öyleyse şimdi :)

ŞAMBALİ

2 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat

pişireceğin tepsiyi margarinle yağlayıp, tüm bunları bir kapta karıştırıyorsun ve 2 saat dinlenmeye bırakıyorsun.

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon

şerbetini hazırlayıp (en son kapatmaya yakın limonu sıkacak şekilde), soğumaya bırakıyorsun.

önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30dk pişiriyorsun. Fırından çıkınca istediğin şekilde dilimleyip şerbetini döküyorsun.

(isteğe göre süsleme yapılabilir, bademleri pişmeye yakın koydum üzerine. Hindistan cevizi, fıstık tozu vs)

AFİYET OLSUN :)

FELLAH KÖFTE

1 bardak ince bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatıyoruz. 2 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı un koyup 1 yumurta kırıyoruz. Tuz karabiber 1 yemek kaşığı salçayı katıp hepsini yoğuruyoruz. Minik minik topları parmağımızı bastırarak çukur oluşturuyoruz. Suda haşlıyoruz.

Üzerine; 2-3 domatesi rendeleyip 1 yemek kaşığı salça, tuz, sarımsak ve yağ koyuyoruz. Ayrıca sarımsaklı yoğurtla da servis yapılabilir :)

Keçi paçasının tarifini alabilir miyim? Karbonatlı pişiye benzer birşey yemiştim bir yerde ona çok benziyor görüntüsü.O tarifi arayıp duruyordum eğer oysa çok sevineceğim.

Keçi Paçası

1 su bar. yoğurt
2 çor kaşığı yağ
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz ve kabartma tozu
Aldığı kadar un (2-2,5 su bardağı gibi oluyor)

Evet ona yakın bişey sanırım bu, bir sürü farklı ismi var çünkü. inşallah aradığınız şey budur :)

hepside çok güzel görünüyor
tariflerini yazarsan süper olur
ellerine sağlık:56:

Teşekkür ederim :) Özellikle istediğiniz bişey varsa seve seve yazarım. Aslında fotoğraflarını çekmek en büyük zevkimdi ama isteyenler olmaya başlayınca daha bi şevke geldim :)

ellerinize sğlık herşey çok güzel görünüyo. bişey sorabilir miyim kuzeninizin d.günü pstasında km 23 yazıyo bi anlamı var mı pilaka filn mı merak ettim:34:

Teşekkür ederim :) yok plaka değil. elimizdeki imkanlarla ne yapabiliriz üzerine diye düşündüğümüzde yaşını yazalım dedik :) 23. yaş günüydü ve askere gideceğinin netleştiği gündü doğumgünü..

Brownie :) 8dkda mikrodalgada pişirdim demişti bir arkadaş. ben normal fırında yaptım 15-20 dk gibi bir sürede pişti, herkes bayıldı

$Fotoğraf0191.webp

Back
X