Merhaba ben yeni üyeyim. Tek yumurta ikizlerine hamileyim ikizden ikize transfüzyon sendromu sebebi ile lazer ameliyatı oldum. Ameliyat sonrası bebeklerin gelişimleri ne kadar sürede normale döner yaşayanlar deneyimlerini paylaşabilir mi?
Merhaba, benim de tek yumurta ikizleri aynı hastalıktan şüphelendiler. 21. Haftadayım sizin kaçıncı haftada aradaki fark ne kadardı, gelişmelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim, ameliyatı nerde oldunuz
Merhaba, benim de tek yumurta ikizleri aynı hastalıktan şüphelendiler. 21. Haftadayım sizin kaçıncı haftada aradaki fark ne kadardı, gelişmelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim, ameliyatı nerde oldunuz
Merhaba, bu hastalık sadece tek plesenta paylaşan ikizlerde görülüyor. Birbirine bağlı damarlar olduğu için aradan kan geçişi oluyor biri çok bir az besleniyor. Birinin suyu çok artarken birinin çok azalıyor. Bunun tek çözümü ameliyat lazer ışını ile anne karnına ince bi yerden girerek plesentaya ulaşıp aradaki damarları kapatıyorlar. Evreleri var bu hastalıkta kurtulma şansı 20 hafta sonrası. Ben çok erken yakalandım 12 haftalıkken, küçük kalan hiç beslenemedi hep suyu azaldı 21.haftada artık kan akımı bozuldu lazer oldum düzelmesini bekliyorduk ama hep geri kaldı gelişimi, 30 ekimde yani bu postu açtıktan 10gün sonra minik kalbi su topladı dayanamadı durdu. Çok zor günler geçirdim aylarca belki düzelir umudumu kaybetmedim düzelmedi ameliyat da fayda etmedi, diğer bebeğimle devam ediyorum 26.haftadaym. Onun da erken doğma riski var diğer bebek içeride olduğu için suyu azalıyor. Doktora sık gidiyorum çok azalırsa alacaklar. Aylardır belirsizlik içinde olduğum için hayal bile kuramıyorum. Sizin durumunuz biraz daha şanslı bana göre eğer varsa da kurtulma şansı yüksek büyüdükleri için. Benim birisi hiç kan alıp büyüyemedi. Diğeri haftasıyla uyumlu gitti o hep geri kaldı en son arada 5 hafta fark vardı. Kaderimde ne varsa onu yaşadım. İnşallah sizin böyle bi durum olmaz sağ salim kucağınıza alırsınız.
Merhaba durumunuz nedir merak ettim benim de aynı sendrom başıma geldi lazer oldum birini kaybettim diğeri şimdilik yaşıyor ama onun zaten suyu azdı artmaya başlamış dedi geçen hafta doktor ama 25.haftadayım tabiki yaşayanın haftası geri de kendimde çok rahatsızım ne düz ne sağ ne sol yatamıyorum sabaha kadar Bi o tarafa Bi bu tarafa dönüyorum çarpıntım var siz de durumlar nasıl Dı ve nasıl sonuçlandı acaba