- 27 Mart 2008
- 1.710
- 106
- 163
- Konu Sahibi teknikerim
-
bu arada ikizlerle ilgili kafanızdaki tüm soruları bana sorabilirsiniz.. seve seve cevaplarım :)
bu arada ikizlerle ilgili kafanızdaki tüm soruları bana sorabilirsiniz.. seve seve cevaplarım :)
merhaba fatos hanım;
bende 6+4 günlük hamileyim,ikiz bebeklerimi bekliyorum hayırlısıyla.
dün bir kanamam oldu,doktorumu aradım panikle,o gayet rahat bir şekilde düşük kanaması değildir,
istirahat ediniz dedi.ara ara kanamam devam etti çok yoğun olmamakla birlikte.
Böyle kanamalar olağanmıdır?
merhaba beni etraftan bakımları konusunda çok korkutuyorlar inanın nasıl bakılır bu durumla nasıl başa çıkılır hiç bir fikrim yok..
bakacak kimsede şu durumda yok benden başka..
bu düşünceler hamilelik telaşına ve heyacanına baskın çıkıyor.
ikiz bakımı konusundaki pratik bilgileri paylaşırsanız çok sevinirim. sevgiler....
merhaba
bende 14+5 günlük hamileyim şimdi..benim hala kesilmedi bulantılarım ama azaldı biraz..
çok sıkıntı çekim bu bulantılardan...ben de öğrendim cinsiyetlerini benim meleklerim kız mış..hepimize hayırlı olsun arkadaşlar..
çok mutlu oldum ben..sağlıkla doğsunlar istiyorum..oldukça tedirginim özellikle erken doğumdan korkuyorum..
herşey kafamda dönüp duruyor..nasıl emziricem hemen sütüm gelirmi..bu bulantılar bitcekmi..
hepinizi sevgiyle selamlıyorum..ve hepimize bol bol sabır diliyorum...
Fatoscum selam maşallah kızlara kocaman olmuşlar allah nazardan korusun
selam meryemcim valla seni görünce çook eski bi komşunu görürsün ya aynen öyle oldum ve o günlere geri döndüm. nasılsın canım.. senin kuzular nasıllar iyilerdir inşallah...
güzel dileklerin için ayrıca teşekkür ederiz..
neden korkarsınız onu yaşarsınız unutmayın. hamileliğin verdiği psikoloji ile endişe etmeniz çok normal ama her gece yatarken diyin ki ben 38. haftada doğum yapıcam diyin beyninizi öyle şartlandırın.. erken doğumu hiç düşünmeyin..
emzirme konusuna gelince benim çok fazla sütüm olmadı iki bebeğe aynı anda yetmedi.. o yüzden mamaya başlandı dr önerisi ile... aynı anda emzirmek çok zor oluyor malesef.. ben bir öğün birini emziriyordum diğerine mama veriyordum. öbür öğün tam tersini yapıyordum.. bu şekilde 6. aya kadar geldik.. sonra kızlarımdan biri emmek istemedi bıraktı.. sağıp verdim onu da içmek istemedi. ben de nasibin bu kadarmış dedim zorlamadım.. diğer kızım 1 yaşına kadar emdi. sonra kendi bıraktı...
mama ile de ilgili endişeleriniz olmasın.. elbette herkes ister emzirmek anne sütü vermek ama olmayınca da olmuyor..
çok güzel mamalar var organik belgeli. ben onlarla büyüttüm.. hiç sağlık sorunu ile karşılaşmadık şükür...
sevgili Fatoş hanım cevabınız için çok çok teşekkürler:)
sizin fotolarınızı gördüm şimdi maşallah ne kadar büyümüşler ne kadar da şirinler Rabbim bize de o günleri görmeyi nasip etsin inşallah..
bu hamilelik hiç bitmicek gibi geliyo çoğu zaman özellikle bulantılarımın tavan yaptığı günlerde..
neyse hayırlısı olsun..doğumdan sonra da sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim mümkünse
kızlarınızı öpüyorum saygılar:))
teşekkür ederim canım, inşallah rabbim size de nasip etsin o güzel günleri...
bitmeyecekmiş gibi geliyor evet..
benim bir ajandam vardı hamileliğimin günlüğünü tuttuğum.. ona tek teh haftaları günleri yazardım.. sonra bakardım nasıl geçecek bu günler derdim.. ama bak şuan o günleri çoktan unuttum bile :) sanki hiç yaşamamış gibiyim..
bulantılarınız için yapacak fazla bişey yok bi sabah uyanacaksınız ki gitmiş bitmiş bulantılar :) açık hava iyi geliyor. açık havada bişeyler yemeye çalışın havalar güzel.. evde mümkün olduğunca yemek yapmayın koku sinmesin eve..
ne isterseniz sorabilirsiniz hergün 1 kez giriyorum foruma..
bebekler için:
pamuklu battaniyeler
çıtçıtlı bodyler
zıbın,tulum, çorap, şapka, eldiven... ağız bezi..havlu
emzik, her ihtimale karşı biberon (avent öneririm ben her markayı denedim aventten çok memnun kaldım)
hastanede süt sağma makinesi oluyor.. her ihtimale karşı mama da oluyor (sütünüz geç gelirse vesair)
bebek şampuanı (benden istemişlerdi kızımın biri bir süre küvözde kaldı hergün yıkıyorlardı orda onun için)
bebek bezi
ben ilk 3 ay pamuk kullandım alt temizliği için. küvözdeki bebeklere de pamuk kullanıyorlar. bimden aldık paket paket..
sonrasında da primanın beyaz paketini johnson baby falan aldık. onu da 1 yaşına kadar hep yıkayarak kullandım..
pişik kremi sebamed (şampuanını sabununu da sebamedden alırsanız daha iyi olur en katkısızı sebamed çünkü)
hastaneden çıkışta kullanmak için bebek taşıma puseti
bebeğin pusetinin üzerine örtmek için tülbent tarzı bir örtü
kendiniz için:
bol bol alt iç çamaşırı
uzun gece pedlerinden 2 paket
(hasta bezi almanıza gerek yok veriyorlar ordan zaten ilk gün belki takarsınız kanama durumuna göre. 2. gün gerek kalmıyor normal pede geçiyorsunuz)
emzirme südyeni
gögüs pedi
gögüs çatlaklarınız için krem (kesinlikle lansinoh lanolin krem)
atlet
kolay giyilebilir önü düğmeli 3 takım pijema (1 tanesi gecelik şeklinde olsun ilk gün pantolon giyemiyorsunuz)
çorap, patik (ilk gün ayaklarımı ısıtamadım temmuzda patik giydim sizde mutlaka alın yanınıza)
lohusa tacı
sabahlık (spor tarz birşey alırsanız daha güzel olur ben öyle yaptım..)
terlik
sevdiğiniz hafif bir parfümünüz
makyaj malzemeniz (ilk resimleriniz için)
el kremi
fotograf makinesi
bebek şekerleri (hastanede gelen ziyaretçileriniz için)
ben bunları almıştım yanıma. unuttum birşey olmadı. en elzemleri bunlardı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?