ikizlerden sonra yeniden hamile olmak

ixsxtar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
68
0
86
İstanbul
arkadaşlar şu an tam bir kaos yaşıyorum eşim sağolsun iyice tetikliyor.4 aylık ikizlerim var ve 6 haftalık hamileyim tüp bebekle olmuştu ikizlerim.daha önce başka yerede konu açmıştım.ben psikolojim iyi olmadığı için aldırmak istiyorum bir taraftan suçluluk duygusu aklımı karıştırıyor. eşim tamam aldıralım diyor arkasından doğunca neler olacağını anlatıyor.belki içinde bulunduğum durum görmemi engelliyordur.yanlış düşünüyorumdur aldırmakla ilgili.ikiz anneleri lütfen yargılamadan kendinizi benim yerime koyup bir düşünürmüsünüz siz olsanız ne yapardınız. ben asla çocuk aldırmam diyenlerdendim.insan yapmam dediği ne çok şey yapıyor.içinden çıkamıyorum

canım Allah kolaylık versin öncelikle..kendimi senin yerine koyuyorum asla ve asla aldırmazdım..empati yaptım inan ama o cana kıyamazdım..evet çok zor olacak ama üçüz gibi büyüyecekler..yardımcı olan kimse var mı etrafında,birde sezeryandan ne kadar sonra hamile kalmak tehlikeli değilmiş doktoruna sordun mu?riskleri var mı yani?şu anda karnında taşıdığın yavrun bir mucize bence..

annem yardıncı şu an ama sağlığı iyi değil bende işe başlıyorum 1 ay iznim kaldı.anneme diyemem yani buna da bak diye kadın 28 yıl öğrt yaptı kafasını dinleyecek torunlardan fırsat kalmıyor.zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz babacığımda mağdur bizim yüzümüzden

bende aldıramam diyorumm....ama başa geldiğinde ne olur bilmem

canım bak ben 21 aylık ikiz annesiyim ve ikizlerime tek bakıyorum ...eşim iş dolayısı ile bir ayın 15-20 gün şehir dışında...bakıcı ve temizlikci tutacak gücümüz yok...zaten tüp bebekdi hamilelik masrafıyı
birdünya borc masarf vs. annem uzakta oturuyor...piskolojisi çok sağlıklı olmadığından bana yardımcı olurken bile beni tüketiyor....babamsa şimdilerde çocukların gürültüsünü çekemiyor...

yani eşim yokken annemelre gidip kalmak eziyet...annem benim evime gelmiyor...ve sürekli bi işim olsa bana sitem naz yaparak çocuk bakıyor....

büyüdüler dahada zorlaştı...evet yemek yemeleri uykuları artık kolay ama bunla bitmiyor...

bütüngün evde hapis olduklarından heryeri krıp döküyolar...evim teras katı....hiç tanıdık kimse yok kapımı bir kimse çalmaz...ben çalışıyordum evimizi aldığımızda komşuluk olmadı...şimdide benim yaşatım kimse olmadığını gördüm...birazda öle komşu ilişkisi olmayan bi yer...kısaca yapyanlızım burada....

tek başına olunca çok zor ...tahammülsüz..agrasif biri oluyorsun...ne iyi bir eş nede anne oluyorsun...çoğu zaman ağlıyorum çocuklarımın yaptığı yaramazlıklara...hasta olsam doktora gidemiyorum...çocuklarım hasta olsa bütün gece tekim biri ağlarken öteki uyanmasın diye takla atıyorum....eşim sabah 6 da çıkıp aksam 8 de geliyor.....

heeeeeeeee bunlar hepppp olumusuz yanlarııı diyeceksin yokmu güzellikkk varrrrrrrrrrrrrr ama bunlarda bir gerçekkkkkkkkkk ......bu gerçeklerde baya bayaa dörtte birrrrrrrr kaplıyor yaşamını...

eğer kocan sana bir yardımcı tutabilecekse cnm bu bebeği doğurrrrrrrrrrrrrrrrr....ama benim gibi yanlızsan ...çok düşün cnm çokkkkk...rabbim seni bir sınavdan geçirdi tüp bebekle evlat nasip etti ,şimdide sana normal yolla verdi...bu büyük bir lütuf ama .....sağlıklı bir anne olamayıp bebeklerine tahammülün kalmadan bakacaksan...düşün...yıpranan tükenen sensin cnm....bizlerrr sana aldır yada doğur diyemem......ama gerçekleriii düşünnnnnn sen daha 4 aylık ikiz annesisin..yardımcıı şartt unutma....kuzuların büyüyene kadar yanında birisi olacaksa işlerin kolay olacak cnm...rabbim yardımcın olsun .....sağlıklı bir karar verirsin inş..

bende öğretmenim ve 2. dönem okula dönmeyi planlıyordum annem hazirana kadar bizimle kalacak.eylülde okullar tekrar açılınca bakıcı tutacaktık.şimdi 3 çocuğa bakıcı tutsan 2 tane tutmak lazım nasıl olur bilmiyorum zor işte

oooooo nerede ikamet ediyorsun ist de isee iki bakıcı baya masarflı olur

halamın bir komşusu var üçüzleri vardı.....sonra kendiliğinden üçüzler 1 yaşındayken 4 hamile kaldı onuda doğurdu kadın hemşire çocuklara kaynanası kendi annesi ve görümcesi bakıyor cnm...
biri ev temizliği diğerleri çocuklara bakıyor ...düşün artık...senin böyle bir imkanında yok...rabbim kolaylık versin bakılmaz diye bişey yok ama maddiyatta ciddii sorun 3 çocuk bezi maması ,,hastalığı vs..rabbim yardımcın olsun cnm

senin yerine koydum ve düşünüyorummm

tereddütsüz aldırırdimm.... çocukken anneme babama çok kızardım isteklerime karşılayamayacaksanız bana bakamayacaksanız niye beni doğurdunuz diye hatta üniversiteyi onlar yüzünden bırakmak zorunda kaldım annem kazayla 3. kardeşimehamile kaldı aldır diye çok baskı yaptım aldramadı geç kalmıştı ve beni okutacak paraları yokta hatta bilakis istanbulda kalıp çalışmam gerekiyordu ki öyle oldu hala kızarım aileme beni eksik büyüttükleri için

ben normal yolla ikiz gebe kaldım

planlıydı yani
kalmadan önce çok düşündüm bakabilirmiyiz diye hatta onlar için özel birikim yaptım çalıştım para biriktirdim araba aldım bi miktar altın yapıp oydum kenara
benim düştüğüm duruma düşmeisnler diye
ben çocuklarımımükemel değil ama hiç birşeydede gözü kalmayacak şeklde büyütmek istiyorum
mesela ayda 1 s,nemaya götürmek ayda 2 kez dışarda yemek yedirmek alışveriişe çıkınca bişeyler alabilmek
ben şuan hamile kalsam ikizlerin üstüne 3. ne verebilirimki zaten ikiz bebek beni yeteri kadar yıpratıyor tahammülüm kalmamış (ki bana kalırsa bu dururmda çocuk doğurmak dahada günah) 3 bebek zorunlu sebbeplerle doğmuş hep içimde keşke doğmasaydı duası kısacası istenmeyen bebek olduğundan biraz kenarda büyürdü ben artık çocuk bakmaktan bıkmış olurdum çünkü

ha şartlar şöyle olsaydı doğururdum
1 çalışmıyo olsaydım
çünkü hembakıcı maddi masraf hemde hep aklım evde kalacak
2 param bol olsaydı
yani rahatça doktora götürebileyim
mesela 3. çocuk olsaydı masrafa yetişemediğimden belki roto virüsü aşısını yaptıramayacaktım
özele değilde sağlık ocağına yada ilgisiz doktorlara götürecektim içim rahat etmeyecek şekilde aklımda soru işaretleriyle geri dönecektim
3 daha büyük bi evim olsaydıı
4 daha büyük bi arabam

kısacası çocuk demek bol para demek 3 çocuk demek daha bol para demek

bence bu durumda çocuğu aldrımak günah olmazdı ben ailemin eksikliğini çok çektim çocuğuma da çektirirsem bu daha günah olur bence karşımda sürekli istekleir reddeilmiş hüüznlü gözlerle bakan çocğum düşünmesi bile içimi acıttı

bunlar ben olsaydım ne yapardım sorusunun cevapları

allah sana doğru kararı vermene yardım etsin

kararın ne olursa olsun paylaş bizimle hakkında hayırlısı

bende senin yerine koydum kendimi.

6 sene çocuk diye zırıl zırıl ağladım. tüp bebekle oldu benimkiler. ama hamileliğimde doğumumda çok zor oldu. doğumdan sonrada yapayalnız kaldım. 12 senedir sürekli çalıştığım işimi bıraktım...... bunalımdayım şimdi........

allahım inşallah vermez bana ama eğer verirse tüm bunları yaşamış biri olarak malesef aldırırım. zaten benim sağlığımda el vermiyor doğurmama........psikolojimde iyi değil.. doğacak bebeğede doğmuş olan iki bebeğede yazık olur değilse......

bence karşımda sürekli istekleir reddeilmiş hüüznlü gözlerle bakan çocğum düşünmesi bile içimi acıttı

bu cümle içimi o kadar acıttıki...yokmu öyle yavrular hatta iki kardeş olupta hiçbişey alınamayan günümüz çağındaki çocukların sahip oldukları herşeyden eksik çocuklar içim acıyor...

ben çocuklarıma şaşalı bir doğumgünü partisi yaptım ve komşulardan bir çocuğunbu çocuk 5 yaşında hiç doğumgününün kutlanmadığını ve boynu bükük izlediğini sonrada halama

bu kadar güzel bişey olduğunu biliyordum annemden bende isteyeceğim...a-ö nünki gibi davetiyede yapacağım demiş....

çocuk doğumgünü kutlaması ne bilmiyorr....bu neden ilgisiz bir baba ve maddi gücü sunulmadığı için çocuğuna arkadşları ile doğumgünü yapamayan bir anne...

çokk zor esliler büyütmüşş 3-5 çocuk ama eskisi ile bugünlerin arasında dağlar var
şimdi tam özeti çağındayız sen ne kadar çocuğunu tok gözlü yetiştirisen yetiştirr....çocuk buuu anlamayacak ve özenecek....sevgi çok önemli ama maddiyatın olmayınca elin kolun çocuğana bağlı kalınca......çağresizlik seni evladınla sınayınca için acıyorr hemde çokkk...

ben olsam asla aldırmazdımmm...
ben isteyince rabbim çifter çifter verecek..bende onun kendiliğinden verdiği lütfu geri çevirecem öylemiii..... elimdekileri de almaz mı yaradan..rızkını allah verecek

Son düzenleme:
4 sene allahım bir bebek bir bebek diye çırpınırken... bana verdiği tek bebeği aldığında neden die sorgularken bulunduğum hatayı farkedip tövbe ettikden sonra bana lütfettiği meleklerime bugün binlerce binlerce kere şükrediyorum... ve şimdi rabbim bana yeni bir bebek nasip etse bu bebek gelişse sağlıklı olsa bu bebeği benim aldırmam mümkünmü... asla.. ilk bebeğimi bana nasip etmeyen rabbiminde vardı bi bildiği gönderdiği 2 meleğimi vermesindede vardı bilidği ve yeniden ben önlemini aldığım halde bana yeni bie evlat verirse yine vardır bi bildiği... büyük konuşmak istemiyorum ama gönderdiğindede vardır bi hikmett...

herkesin bu konuda kendine göre haklı düşünceleri var.
Kimse eşit şartlada değil. Bence insanların görüşlerinin baskısı altında kalmadan tamamen kendi vicdanın ve gerekçelerin doğrultusunda karar vermelisin.
dileğim hakkında hayırlısı neyse o olsun

herkesin fikrine saygı duyarak bende düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
bence bu bebeği aldımak cinayetten farksız.hatta allah katında bu bebek dünyadaki kardeşleriyle aynı haklara sahip.dünyaya gelmiş bebeği öldürmek nasıl cinayetse buda aynı şey.
arkadaşım sen kendinizi benim yerime koyarsanız napardınız demişsin bende sana bi soru sormak istiyorum.bu bebeğine yapmayı düşündüün şeyi dünyadaki bebeklerine yapabilimisin şuan??????
hep kendimizi düşünmeyelim lütfen bu bebeği yaparken düşünecektiniz.önleminizi ona göre alacaktınız.
biraz sert bir cevap oldu sanırım.kusuruma bakmayın.
bende ikiz annesiyim,bebeklerime yalnız bakıyorum,bu saat oldu daha yarım saat bile uyku uyumadım ama bi bebeğim daha olacak olsa sağlıklı olsa aldırmak gibi bi mecburiyetim olmazsa aldırmam gibi geliyo bana büyük konuşmak gibi olmasın.

lütfen cvplayabılırmısınız..benım eger karnımda bır bebek varsa.suan 7 hafta 5 gunluk..kasımın 16 adet oldum en son cunku o gunden berı ıdrar testı yapıyorum..hep negatıf..bana cocuk 7 haftalık olunca ıdarada bellı olmaz dıyolar..yanı ılerleyen zamanlarda hcg olayı ortadan kalkıyormu ..anlıyamadım..bır yardımcı olsanız kafam karıstı...

canım bence hamile değilsin...
tahminimce 6 haftadan sonra idrarda pzitif vermesi gerek...

doğur canım...
Rızık Allahtan...

çok saol canım bende kan testı yaptıracaktım bosa yaptırmayayım temmellı sınırlerım bozulmasın ıyı geceler

İdrarla Ypılan Hamilelik Testi İlişkiden Ne Kadar Sonra Sonuç Verir?
İdrarla Yapılan Hamilelik Testi ilişkiden hemen sonraki bir kaç günlerde sonuç veremez. İdrarla Yapılan Hamilelik Testi doğru sonuç verebilmesi için adet gecikmesi olana kadar beklemek vedaha sonra test yapmak gerekir.
Bunun nedeni, İdrarda gebelik testi gebeliğe bağlı oluşan HCG hormonunun anne kanından idrara geçmesi sonucu idrarda saptanması mantığına dayanır. Gebelik yumurtlama zamanına yakın günlerde veya yumurtlama günlerinde girilen ilişkiyle oluşabilir. Yumurtlama gününe yakın gerçekleşmiş bir ilişkiyle gebelik oluşsa bile bu gebeliğin rahime kadar ilerlemesi ve rahime yerleşmesi 6 – 10 gün kadar sürer. Rahime yerleştikten sonra salgılanan HCG hormonu anne kanına geçebilir. Hatta gebelik rahime yerleştikten sonra bu hormonun anne kanına ve oradan da annenin idrarına geçmesi de bir kaç gün alabilir. Bütün bunlardan dolayı kısacası yumurtlama zamanına yakın girilen bir ilişkiden sonra gebelik oluşursa bu gebeliğe bağlı salgılanan HCG hormonunun annenin idrarına geçmesi için ve yapılan idrar testinde pozitif çıkması için, neredeyse 15 gün kadar zaman geçmelidir. Bu da bir sonraki adet dönemine denk gelir, yani gebelik oluşmussa buna bağlı adetin gecikeceği zamana denk gelir. O yüzden gebelik oluşma şüphesi olan bir ilişkiye girilmişse idrarda gebelik testi adet gecikmesi olunca yapılmalıdır.

canım şu konuyu oku:

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...9-idrarda-gebelik-testi-yapan-arkadaslar.html

Son düzenleme:
bence aldırma.. şu an düşün ikizlerinden bırını karınındayken kaybetseydın ne hıssederdın??? buda onun gibi bir şey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…