ikizlerden sonra yeniden hamile olmak

canım arkadaşlar konunun iki türlü yorumunu da çok güzel yorumlamış sen hangisi ağır basıyorsa ona göre en doğru kararı vereceksindir ben kendimi senin yerine koyarak tek bir cümle söylemek istiyorum ikizlerinin birinden vazgeçermiydin

8,5 yaşında ikiz çocuk annesiyim. Tekrar hamile kaldığımda çocuklar 7 aylıktı ve o zamanki şartlarda çocuklarıma eşimin 16 yaşındaki yeğeni bakmak zorundaydı. eşim askerdi ve evde benden başka çalışan yoktu. Üstelik eşim yeniden doğurursam kendisini unutmamı söylemişti. o zamanlar eşimiin psikolojik sorunları vardı ve ne annem vardı bakacak nede kayınvalidem. Doğumumda yardıma gelen yengem sadece 3 gün kalabildi yani aldırmaktan başka çarem yoktu. Hamileliğim kesinleşmeden önce regl olmak içinde ilaç kullanmıştım. sonra öğrendim hamileliğimi ve aldırmak için gittim. Dr çok küçük olduğunu hemde belkide ikiz olabileceklerini söyledi bunu duyunca vazgeçtim ama yanımdaki arkadaşım ilaç aldığımı söyleyince dr.um almaya mecbur olduğunu söyledi ve aldırdım hemde ağlaya ağlaya aradan geçen bunca yıla rağmen vicdan azabım hiç geçmedi, geçmeyecekte bunun yükü çok ağır canım şartlar ne olursa olsun aldırma.

Anneniz çocuklara bakacaksa siz çalışacaksanız o bebeğe eziyet etmeyin derim...
Ayrıca babanız da var ortada...
Aldırmak günah evet ama şu şartlarda düşünmeniz gereken anneniz, 2 küçük çocuğunuz eşinizin durumu ve babanız var...
Buna göre kararı verin...

canım seninle birşey paylaşmak istiyorum,dün yazını okuduktan sonra anlatıp anlatmamayı çok düşündüm ama anlatmalıyım sanırım..

orta sondaydım,beden eğitimi öğretmenimizin eşi aynı zamanda dersaneden de felsefe öğretmenimdi bayan,hamile kalmıştı.bebekler ikizdi..birde 6-7 yaşlarında bir kızları vardı.öğretmenim bebeklerini istemediklerini ve aldırdıklarını söyledi.aile dostumuzdu babama anlatmıştı.bu olaydan bir kaç ay sonra kızları aniden hastalandı ve beyninde ur olduğu tespit edildi..kısa süre sonrada vefaat etti..çok ağladık,üzüldük..öğretmenim birgün aynen şöyle dedi..biz ikizlerimize kendi isteğimizle kıydık,Allah'ta yavrumuzu bizden aldı..keşke yapmasaydık,keşke...

bunu niye paylaştım,zorlukları yaşayacak olan sensin ama o da bir can..Allah'ın yolladığı bir melek..bu hikaye beni hala çok etkiler.

cevap veren herkese teşekkür ederim.bu öğlen birden doğurma kararı aldım.ücretsiz izne devam .öğrencilerimi de mağdur ediyorum ama yapacak birşey yok .tayin isteyip istanbul dan ankara ya taşınacağız.annemlerle aynı sitede ev alıcaz onların desteği+bakıcı büyüyecekler işte allahın izniyle.bebeğimi aldırırsam pişman olabilirdim.ama doğduktan sonra pişman olmayacağım kesin.

Senin adına öyle çok sevindimki anlatamam canım. Allah çocuklarını hayırlısı ile büyütmeyi nasip etsin. Allah kolaylık versin tatlım.

ben asla aldırmazdım
sonucta maddi boyutu var tamam ama zaten ilk bebeklernden küçülenleri giydirirsin, ona göre biberon oyuncak hepsi elinde var
manevi boyutu daha zor ama, kaldıramicagın bi yük olsa allah sana bu yükü vermezdi, tabi masum bebeklere yük denilebilirse...

ama kararına saygı duyarım, uzaktan söylemek kolay geliyo size diyebilirsin, benim bi bebeğim bile yok anlayamıyo olabilirim ama bana cok uzak

canımmm çok sevindim kusura bakma ben mesajı son kararını görmeden yazmıştım... görünce hemen bu kısmı eklemeye karar verdim
güle güle büyüt allah yardımcı olur sana

Son düzenleme:
Çok sevindim,Allah nazarlardan saklasın seni ve bebeklerini

kararına çok sevindim canım,bence en doğrusunu yapmışsın.bir cana kıyılmazdı zaten,çok sevindim.

bende bu karara çok sevindim..böyle bir imkan varsa da çok düşünecek şey yok...ayrıca anneni hiç düşüme annaneler torunlarını çok severler.memnuniyetlede bakarlar

benim kizlarimda 10 ayliklar ve ben 2 aylik hamileyim.cok zor olacak belki ama olsun.allah kolaylik versin sana kararina cok sevindim.

Kararınıza çok sevinidim. Allah yavrularınıza uzun ömür versin. Allah tüm doğan çocukların rızkını daha doğmadan düşünüyor ve veriyor. Bizim ne haddimize ki o büyük Yaradanın işine karışmak. Geçen yıl tam bu ayda ben de ikiz bebeklerimi kaybettim erken doğumla. Şimdi yeniden hamileyim ve hala bebeklerim için ağlıyorum. Acısı hala geçmedi.Kaybetmek gerçekten çok zor. Allah yardımcınız olsun.İnşallah herşey güzel olacak buna inanın.

canım doğuracak olmana çok sevindim.inan okadar duygulandımki gözlerim doldu.Allahım yar ve yardımcın olsun.

ne güzel bir karara varmışsınız...sizin içinde çok iyi olacaktır ailenize yakın olmak hem....

canım kararına inan çok sevimdim gözlerim doldu Allahım sağlıcakla evladına kavuşmayı nasip etsin inşallah büyük ailenle mutlu bir hayat sür

Allah yardımcın olsun, güç versin.. bebişini sağlıcakla al kucağına.. ne güzel ankaraya bir ikiz annesi daha eklenicek :))

benim kizlarimda 10 ayliklar ve ben 2 aylik hamileyim.cok zor olacak belki ama olsun.allah kolaylik versin sana kararina cok sevindim.

Allah tamamına erdirsin cnm..

allah sana gani gani yardımcın olsun canım sağlıcakla bebeğine kavuşursun umarım
acer seninde bebeğin hayırlı olsunn sanada şimdiden kolaylıklarrrrr

allah bebek sahibi olmak isteyen herkese nasip eder işallahhhh

`

sagolasin canim insallah ustesinden gelebilirim

sonuca merakla baktım ve sevindim tabi ki,
burda üçüzlerine hamile olup,üçünü beraber taşıyıp,erken doğurup kuvözlerde bekleyip üçüne birden aslanlar gibi bakanlar var,onlasrı acizane gerçekten tebrik ediyorum,
ayrıca ilk hamilelik tedaviyle de olsa tedbirli olmak gerektiğini hep düşünür,savunurum.

Sonuçta ne güzel bir hayat seçeneği kurmuşsunuz işte,önemli olan istemek,
herşeyin planladığınız gibi güzel olmasını sağlıkla yavruna kavuşmanı dilerim

Allah'a teslim ol canım, O sana yardım edecektir.Şimdi yavrularını gözünden sakınırken canına kıyabilir misin?O da senin yavrun ister karnında, ister kucağında olsun..sevindim kararına..sağlıklı ve hayırlı bir yavrun olsun inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…