ikizlere gebeydim birinin kalbi durmuşşşş

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
828
123
Kızlar tam da başlıkda yazdığım gbi dün dr gttim ikiz biri sağlıklı ancak diğeri küçülmüş ve gelişmemiş kalbi durmuş dedi.

Bi sıkıntı olmaz daha çok küçük olduğu için vücut onu yok eder dedi .

Böyle bir durum yaşıyanınız varmııı.

Bu arada 6 haftalık

Küçük gebeliklerde sorun olmuyor ama büyüklerde malesef sonuç kötü oluyor arkadaşımın başına geldi 5 aylıkken birinin kalbi durdu ikisini de doğurmak zorunda kaldı sağ olan üç gün yaşamıştı erken olması ne kadar üzücü olsa da diğer bebek için avantaj

Yani bu durumda benim ne yapmam lazım yani drm bişey olmaz dedi ama ogffffff

Oncelik le geçmiş olsun mu diyim bilemedim. Ben yaşamadım ama annem bana hamileyken yaşamış tek yumurta ikiziymişim ama ben gelişmişim büyüşüm diğer bebek yani kardeşim malesef gelişmediği icin anne karnında eridi ve kayboldu canım Rabbim öbürüne sağlık ömür versin insallah

Yani benimki erken katagorisine giriyor öylemiii

Tşk canım

Yani diğerine bi zararı olmaz tecrübe ile sabit diyorsun allah razı olsun inşşş

Peki anneniz ne kadarlık iken yaşamış bu durumu biliomussunuz

Hiç bişey yapma stresten uzak dur yapacak bişey Yok çünkü sağ olana birşey olmaz küçük olduğu için

İnş Yarabbimmmm

Peki diğer bebiş eriyip gidicek mi vucudamı karışır yoksa kanama ile atar mı sizce

Tşk canım

Yani diğerine bi zararı olmaz tecrübe ile sabit diyorsun allah razı olsun inşşş

Peki anneniz ne kadarlık iken yaşamış bu durumu biliomussunuz

Tabi annem çok ta hatırlamıyo ama cinsiyetimiz bile belli değilmiş ama benim yonumden avantaj varmış diğer arkadaşın da dediği gibi 4600 gr doğmuşum doktorda aynı şekilde ni problem olmaz demiş Allaha şükür de hicbi hastalık rahatsızlık olmamış

İnş Yarabbimmmm

Peki diğer bebiş eriyip gidicek mi vucudamı karışır yoksa kanama ile atar mı sizce
Zaten küçücük mercimek kadar erir o plesanta artığı olur o kadarcık şey bişey yapmaz merak etme benim kafama bişey takıldı pıhtılaşma sorununun olup olmadığını bilmiyorsun değil mi?

Zaten küçücük mercimek kadar erir o plesanta artığı olur o kadarcık şey bişey yapmaz merak etme benim kafama bişey takıldı pıhtılaşma sorununun olup olmadığını bilmiyorsun değil mi?

Hadi bakalm hayırlısı o zaman

Yo hayır dr m da bişi demedi benim de onun dsında bir bilgim yok neden??

Ben üç kez kaybettim önce gelişimi geriledi sonra kalbi durdu gelişimini Sen de takip et gerileme olup olmadığını sor eğer olursa ne yapmamız lazım diye sor doktora sadece tavsiye veriyorum şın anki kaybın çok küçük bu durum normal bu konuda endişelenme

Esk11 ' e katılıyorum kendininde takio etmen çok önemli ama stres yapma cok fazla sadece sağ kalan bebeğini ve kendini düşün yemene içmene dikkat et bi de folik asit önemli bebeğin gelişimi açısından onu hiç ihmal etme tabi bu benim naçizane tavsiyemdir

Bu arada sanada çok gelmiş geçmiş olsun esk11

Öle yapmaya çalışıyorum da dünden beri binbir korku salmıştı ancak tşk ederim rahatlattı tecrübe deneyim ve fikirleriniz

Bu arada sanada çok gelmiş geçmiş olsun esk11
Teşekkür ederim bencede folik asit önemli mutlaka kullan takip i ihmal etme benim ilk gebeliğimde gelişim geriliği başladı 2 3 5 9 derken 15 gün geri oldu Ve kalp atışı olmadı dr 10. Haftaya kadar bekledi bende normal sandım hiç bileğim yoktu bu durum normal değilmiş sağolsun o dr sayesinde üç düşün yaptım 4. De kendi çabam ile tıp fakültesinde sorunum bulundu 4. De kan sulandırıcı iğnradpirin kullandım mecburiyetten ilk gittiğim o dr kontrol için gittim beş aylıktm bana iğneyi bırak dedi neden dedim bebek büyük ne gerek var merak etme ölmez dedi rapor yazın o zaman bunu kaybedersem peşini bırakmam dedim ben bilmiyorum zaten pıhtılaşmayı kullanmak istiyorsan kullan canım dedi doktoru bıraktım

Vanishing twin denilen bir olay. Yani zayif olan ikiz kayboluyor. Diger bebeginize zarari olmaz, yapmaniz gereken ozel bir olay da yok.
Bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…