Doğuma Hazırlık İkizlerim İçin Öneriler :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

crownvetch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2011
435
0
46
İstanbul
İkizlerim ha geldi ha gelecek .... :) E bebekler çiftter çifter olunca masraf da bi o kadar artıyor :) Madem yapacağız bu masrafı hem en kullanışlı olanı hem en güzel olanı seçmek istiyor insan ama bir yerden sonra çaresiz kalıyorsunuz. Bebişler için her şeyden alınacak elbet ama ikişer taneye gerek var mı bilemedim, beşik mutlaka alınacak mesela ama mama sandalyesine gerek yok gibi ya da bebek arabasına bir de şunu düşünüyorum bunların çiftli olanları var hani öne bir bebeği arkaya diğerini koyabiliyorsunuz ya da yanyana bitiik olanları sizce nasıl olur kullanışlı mı yoksa ben bildiğimden şaşmayayım mı bir tane bildiğimiz gibi yeter mi? Eşimle, ailelerimizle çok konuştuk bir karara varamıyoruz e belki bazı şeyler de tecrübe ile sabittir var mı yaşayan, önerisi olan :)

Son düzenleme:
benim de ikizlerim olacak ve bu konularda gerçekten benim de yardıma ihtiyacım var :) bebek arabası konusu olsun yatak olayı olsun :) mesela kendimce bi fikrim var yatak konusunda bebekleri genişçe bi park yatakta 6. aya kadar kendi odamda beraber yatırmak gibi :S olur mu olmaz mı bilmiyorum tecrübeli ikiz anneleri yardımmmm

Biz her şeyi son ana bırakanlaranız sanırım :) , odamızı hazırladık boyadık, süsledik gelgelelim eşya alamıyoruz, her dükkana girip kararsızlıkla çıkmamız bir oluyor, evlatlarımın beşiği yok daha ayyy :84:

benim de ikizlerim olacak ve bu konularda gerçekten benim de yardıma ihtiyacım var :) bebek arabası konusu olsun yatak olayı olsun :) mesela kendimce bi fikrim var yatak konusunda bebekleri genişçe bi park yatakta 6. aya kadar kendi odamda beraber yatırmak gibi :S olur mu olmaz mı bilmiyorum tecrübeli ikiz anneleri yardımmmm

ikiz annesi değilim ama, olmaz :) bu sıpaların elleri ayakları durmuyor. bir süre sonra da dönmeye başlıyorlar. biri uyanınca da diğerini uyandırır şu durumda.

bebek arabasına gelince... en hafif ve kullanılması en kolay olanı seçin. arka tekerlekleri birbirinden bağımsız modeller daha rahat kullanlıyor. çogu bebek arabasında arka tekerler birbirine bağlı bu , manevraları kısıtlıyor. sanırım birbirinden ayrılabilen bir model seçmek daha pratik olur. yanınızda biri arken arabalardan birini o alır ya da belki bebeklerden biriyle tek çıkmanız gerekebilir dr vs için. ha altındaki sepet de geniş olsun, çok işe yarıyor.

Teşekkürler ediyorum :) geldi vallahi sonunda benim ufaklıklar ama henüz bi arabaları, mama sandalyeleri hatta doğru dürüst bi beşikleri yok, aceleyle aldığımız bir kaç eşya işte ama bu haftasonu alışverişe çıkacağız normalde de plan buydu da benimkiler dayanamayıp geliverdiler iyi mi :9:

canııımm tebrik ederiimmm. :nazar: benim ablamın da ikiz bebişleri var. bebişe doyduk valla. :9::9:

Allah analı babalı büyütsün inşallah.

ablam önce yanyana ikiz bebek arabası almıştı. kullanışlı olmadı. markete girerken asansöre binerken filan sıkıntı oldu. iade ettiler onu. arka arkaya olandan aldılar. ikisi ayrı ayrı kullanılmıyor ama öndeki çıkarılıp tek hale getiriliyor.

bir tane çiftli arka arkaya olanından al. bir tane de tekli al bence.

benim ikiz çocuklarım 13 aylık oldular..sana tavsiyem bebek arabası için çok erken şu anda almasanda olur..sana ihtiyaç gibi gelebilir ama değil..önümüzdeki yaz ancak işine yarayabilir..ozamanda önlü arkalı olandan değil yanyana olupta ayrılabilenlerden almanı tavsiye ederim..
mama sandalyesi şu anda bana bile gereksiz..bende hepsini almıştım çifter çifter..ama çoğu lazım olmuyor bile..bir hevesle alıyoruz boşuna masraf..
mama sandalyesi içinde erken , seneye belki lazım olur sana ..ozamanda bir tane alman yeterli..
kıyafetleride bir sürü almıştık..başkalarına yaradı..çünkü doğumundan itibaren bebekler çabuk gelişiyor .bir iki defa giydiğinde bir daha giyemiyebiliyor..o yüzden giysilerinide ihtiyaç oldukça alırsın..fazla panik yapmana gerek yok..ve sana tavsiyem çocuklar altı aylık olana kadar mutlaka sünnetlerini yaptırman..

ikizler doğduğunda sadece anne sütüyle beslemeyin özellikle ikiz çocuklar olunca süt yetmiyor ama anne bunu farketmiyor..mutlaka aptamil premütere devam sütünden alın.
ve bebişlerinizi iki saatte bir besleyin..havalar ne kadar sıcak olursa olsun odadan dışarı çıkarmayın..bağışıklık sistemi tam oluşmadığı için odalar arasındaki farklı hava bile çocukları etkiliyor..ve mutlaka ayaklarını sıcak tutun..ağustos sıcağında bile olsanız çoraplarını patiklerini çıkarmayın..çünkü gaz yapıyor..siz terleyince bebişleride terledi sanıyorsunuz ama durum öyle değil..onların vicudundaki kandan ne olacak..allaha şükür bebeklerim bugüne kadar hiç hasta olmadılar ve doktorumuz herzaman bize teşekkür etmiştir..

dereceniz, bebek şampuanınız bebek pudranız bebek yağınız hazır olsun..ve dört beş çeşit tulum.bere patik çorap..en küçüklerinden en ufaklarından biberon..eczanelerde var..
birde portbebeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum..gereksiz..çocuklar 3 yada dört aylık kullanılmıyor birdaha...o yüzden en iyisi oto koltuğu bu elde de bebekte taşınabilenlerden..
bunuda doğumdan önce hazır ederseniz iyi olur..

diğer ihtiyaçlar zamanla alınabilecek şeyler..hiç acele etmeyin..

bu arada imkanı olanlar için telsiz süper bişey..çok faydasını gördüm...

Çok teşekkürler bazı şeyler tecrübe ile sabit sanıyorum ki, söylediklerinize harfiyyen uydum zaten evimizde yeterli alanın da kalmaması önemli bir etken oldu, şöyle biraz daha zaman geçsin eksiklerimizi de tamamlayacağız inşallah :16:

Back
X