İkizlerim olacakmışşşş!!

ophelia07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
29
0
36
Ankara
Arkadaslar su an o kadar büyük soktayım ki anlatamam. Benim 2 yasında bir oğlum var. Bir kardeşi olsun diye düşünüyordum ama hani o kadar da hazır hissetmiyordum kendimi. Gecen hafta kendimde bazı tuhaflıklar hissettim şüphelendim test yaptım pozitif. Ama şoka girdim rabi beklemiyordum. Bugün ki kontrolde doktorum baktı. Aa ikiz bunlar dedi. Ben cevapta veremedim kaldım böyle. Hala da aynıyım. Napıcam bilmiyorum. Bi anda üç çocuk. İkiz gebeliklerle ilgili biraz araştırma yaptım hep cok sıkıntılı falan yaZıyor heryerde. İyice gözüm korktu. Ben nasıl kalkıcam altından. Bana nolur sağlıkla ilerlemiş hamileliklerinizden ve aonrasındaki süreçte naptınız nasıl yaptınız anlatın arkadaşlar. Çok sağolun şimdiden

Hamile değilim, doğum da yapmadım ama, bu süper bir haber bence
Allahım kolaylığını da verir korkma
İnşallah sağlıkla kucağına alırsın

Amin canım inşallah:) bende çok severim ikizleri. İkiz kardeşlerimde var aslında alışkınız ailecek ama yinede şoktayım ya :) korkuyorum çok. Allahım şağlıklarıyla doğmalarını nasip ertsin inşallah
Umarın en kısa sürede senin de çok tatlı bi bebeğin olur:)

öncelikle korkma,hayırlı olsun :) ben 37. haftada dogum yaptım oglum 3130 kızım 2580 dogdu.ben son ana kadar hep ayaktaydım hiç bir sıkıntım ve riskm yoktu.o biraz bünyeye de baglı.ilk hamileligin nasıldı?

internette yazılanlara bakma,yalan yanlış bir sürü bilgi de olabiliyor.

emzirme sorun teşkil edebilir,emzirsen de muhakkak süt sagma pompası edin.rabbim herşeyi yoluna yordamına uyduruyor merak etme canım,benimkiler 5 aylık,iki bızdık büyüdükçe mutlu oluyor insan :)

Son düzenleme:

:)) maşallah size ne güzel 5 ayı devirmişsiniz bile:)) allahım sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin kuzularına:)
Canım ilk hamileliğim cok iyiydi. Ne bulantı ne aserme ne şişme hiç bisey yoktu:) yalnız bi miyom vardı son aylarda o artık iyice büyümüştüo yüzden ağrım oldu. Sezeryanda alındı o da. 10 cm olmustu. Şimdi 2 cmlik bi miyom daha var. Doktırum hiç problem olmaz diyor ama bakalım.
İnternet siteleri cok fena. Yani bilgi edinmek için direk oeaya koşuyoruz ama saçma sapan bi sürü sey yazıyo bazı yerlerde

Senin hamileliğin nasıldı? Cok zorlandın mı? İlk çocukların sanırım dimi? Nasıl iki bebekli hayat? Cok soru oldu ama kusura bakma acaip doluyum:)))

her istedigini sorabilirsin önemli degil :) benim hamileligim çok güzel geçti,epey kilo almama ragmen br sıkıntım yoktu,hep hareket halindeydim.yalnız dogumdan sonra agır bir depresyon geçrdim,onun da ikiz hamilelikle bir ilgisi yoktu,zaten öncesinde de depresyon geçirmişligim vardı,bu korkutmasın seni yani.
ikiz bebekle hayat yardımcısız zor.ama tek bakan da çok arkadaş var burada.kimi ikizlerin bakımı kolay oluyor kimisinin zor.kimisi çok güzel uyuyor,kimisinin uyku düzeni çok bozuk oluyor yani hiçbirşey için ikizlerde şu şöyledir bu böyledir denilemez.mesela benim oglum gece 2 saatte bir muhakkak uyanırken ve kendisin uyutmak çok kolayken,kızımı uyutmak çok zor ama uyuttugumda da en az 5 saat hiç kalkmadan yatar.yani ikizler arasında bile farklılık oluyor.

Öncelikle tebrik ederim. Allah hep böyle güzel sürprizlerle karşılaştırsın seni. Zor bir süreç olacak belki ama emin ol herşey çok güzel olacak. Rabbim yardımcın olsun. Bir soru sormak isterim. Hcg artışların normal miydi? Benim biraz fazla artmış ve bu konuda endişeliyim. Henüz çok küçük keseyi göremedik

Umarım benim hamileliğimde kolay gecer. Cok fazla ağırlaşıp hantallaşırım diye korkuyorum. İştahım cok erkenden inanılmaz açıldı. Sonumu iyi görmüyorum:)) yardımcım var şu anda. Kayınvalidemde cok yardımcı oluyor sağolsun. Zaten onlar olmasa coktan napcam diye düşünmekten kafayı yemiştim:)
Ya bide süt işini naptın. Benim ilk oğlumda baya sütüm vardı inşallah bu seferde olur. Ama yinedeyeter mi acaba? Sonucta iki bebek. Sen naptın canım ya?

Çok sağol canım güzel dileklerin için. Umarım kolayca olur hersey. Allah sağlıkla kucağıma almamı nasip eder inşallah.
Canım benim hcg değerim biraz fazlaydı. Ben cok etken öğrendim hamileliğimi. Adetim geciktiği gün hcg 500 lerde falandı. Senin kaç cıktı. Kaçıncı haftan?

yardımcın varsa tamam sorun yok :) benim sütüm hem çok azdı hem de doyurmuyordu.50 gün %80 mama %20 süt şeklinde gittik.50 günden sonra,rahatsızlıgım bitkisel ilaçlarla geçmeyince sütü bırakmak zorunda kaldım.ilkinde çoksa bence bu sefer de çok olur.ama sadece anne sütüyle büyüyen ikiz çok çok az,sütün olmazsa da dert etme.

BENIM ELTI 4 çocukdan sonra ikizlere hamile kaldi, dort Numara ikizler dogdugunda daha 2 yasindaydi :)
38 . haftada tansiyon yuksek oldugu için sezeryana alindi ama onu saymazsak hiç sorun yasamadi
3 kilodan fazla dogdu ikiside , $imdi 9 ayliklar ve 10 ar kilolar , emekliyolar fln çok tatlilar
ikiside kiz , çift yumurta hiçç ama hiç benzemiyolar

yardimcin varsa sorun olmaz , ikisi birden aglayinca insan biraz $a$iriyor napacagini :)

Allah tamamina erdirsin in$allah ..

Benim bat 5 kasımdı.6kasımda hcg 385 8kasımda 836 çıktı. 6kasımda karından baktı tabiki çok küçük olduğu için kese görünmedi.
2katından fazla arttığı için endişeliyim çünkü ilk gebeliğimde de aynısı olmuştu ve 9haftalıkken kalbi durdu arkadaşlarım ikiz olabilir diye teselli etmeye çalışıyorlar. Allah halkımızda hayırlısını versin.

Son düzenleme:

Doğru söylüyorsun aslında. Y abilmiyorum valla o kadar cok sey var ki kafamda düşünecek neye kafa yorsam şaşırdım:)) Bide bişey daha sorucam. Çok kilo aldınmı hamileleiğinde? Bebişlerin kaçar kilo doğdu? Sağol canım cevqapların için ya cidden cok önemli bunlar benim için.

Öncelikle sakin ol canım hemen aklına kötü şeyler getirme. Yani hcg yüksek gerçekten de. Benimde gecen hafta çok küçük olduğu için görememişti. Bu hafta iki keseyi birden gördü.
Canım ilk gebeliğin ikiz miydi? yokda hcg gene bu kadar yüksek ama tek gebelik miydi? O kısmı tam anlayamadım.

Hayır canım ikiz değildi ama hcg biraz daha yüksekti.

en buyuk kizi 10 yasinda onun çok yardimi oldu,kayinimin o taraklarda bezi pek yokdur :) ikiside aglayinca alip pi$pi$lami$tir ama o kadardir yani saolsun baya maçodur kendisi

eltim çok sakin ve ilimli bi kadindir, çocuklarida kendine çekmi$ :) çocuklardan yana pek sorunu olmadi
ikizlerde bi $ekilde buyyup gidiyolar i$te
uykusu gelen uyyo, istemeyen uyanik kaliyo,yemeleri guzel ama onda sorun ya$amiyor
e çocuklar karde$e ali$ik kiskançlikda pek olmuyor galiba
ikizler de Allah vergisi , Allah dagina gore kar veriyor
²eltimin yardimcisida yok kendi çocuklarindan ba$ka ama ba$ediyor , ba$etmese napacakki:44:

ben kilolu hamile kaldım ve 30 kiloya yakın aldım.bünyeye baglı o da,ama deli gibi yemeklere saldırmadım ben.benim şişligim çoktu,ayak ve bacaklarım davul gibiydi. oglum 3130 kızım 2580 dugdu.ikiz gebelikte 2 kiloyu geçtilerse kendini şanslı saymalısın ama allahın izniyle güzel gelişiyorlar.küveze girmedi bebeklerim hemen eve geldik. kafana takılanları sorabilirsin çekinme :)

Az önce muayene oldum.doktor bi problem yok güzel dedi.keseyi gördük ama çok küçük. Kaç hafta olduğunu söylemedi çok minik dedi.cuma günü tekrar gideceğim.hcg yi sordum 2katından fazla dedim. İkiz mi diyosun yoksa dedi:) gayet normal bi artış bi sorun yok deyince rahatladım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…