Ikizlerimze tek başıımıza bakabilirmiyiz

DEBA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
251
10
96
İstanbul
Arkadaşlar benim allah kısmet ederse bir kız bir erkek bebeklerim olucak.şu an 30 haftalığım ama serklaj oldum hep yatıyorum.evde benimle kayınvalidem ve kayınpederim var . normalde 2 kiş yaşarken birden kalabalık olduk.bu durum ister istemez maddi olarak ta farklılıklar getirdi.allah razı olsun doğumdan bir süre sonra illaki benimle olacaklar. bebeklerimi sizce ne kadar süre sonra tek başıma bakabilirim .

deneyimleriniz görüşleriniz doğrultusunda tek başıma bakabilirmiyim acaba siz ne yaptınızbilmiyorumkismile

Debacım şu an aynı durumdayız..Annemlerde kalıyorum,eşim hafta sonları geliyor..bebekler sağlıkla dünyaya gelirse inşallah yaz sonuna dek annemlerde kalıcaz..Sonra annem bize gelicek bir iki ay kalıcak,daha sonra annem bizdeyken kadın tutucaz..annem dönücek ben kadınla devam edicem..yine annem halam ara ara gelicekler...bu durumda uzunca bir süre çalışmayacağım tabi..

Debacım şu an aynı durumdayız..Annemlerde kalıyorum,eşim hafta sonları geliyor..bebekler sağlıkla dünyaya gelirse inşallah yaz sonuna dek annemlerde kalıcaz..Sonra annem bize gelicek bir iki ay kalıcak,daha sonra annem bizdeyken kadın tutucaz..annem dönücek ben kadınla devam edicem..yine annem halam ara ara gelicekler...bu durumda uzunca bir süre çalışmayacağım tabi..

ben en fazla 2 ay berbaer idare etsek sonra tek baksam diyorum ama galiba zor

Vallahi ikizlere tek başına bakana helal olsun derim,benimkiler 6 aylarını bitirdiler ikiside erkek 6 aydır annem ve kızkardeşim bizde kalıyor birde bakıcımız var ama inan zor yetişiyoruz,ben tek baksam kesin depresyona girerdim.....büyüdükçe tek bakılırmı diye düşünüyordum ama daha da beter oluyor hatta bir tane daha bakıcı tutsammı diye düşünüyorum...bilmiyorumkismile

merhaba cnm bende riskli gebelik ve 40 gün hastanede yatmanın sonunda kuzularım kucağımda evime geldim bu süreçte annem 38 gün benle kaldı...ve 39 gün yanlız kaldık...
ondan sonrada eşimin sehatteleri nedeni ile anneme her ay ya bir hafta gittim kaldım yada 15 gün kaldım
ama sonrasında evimde 15 gün 21 gün bazende 1 ay yanlız kalıyordum annem özelediğinde yada hasta olduğumuzda geliyordu....lafın kısası ikizlerim şuan 1 yaşında ve yanlız baktım...
yardımcı tutacak maddi durumumuz yok artı ev işi için bile kadın tutamadım herşeye tek başıma yetiştim....halada öle bu durum.....çok ağır hastalıklardan anneme gittik ...1 ay kaldık...

çevremde kimse yok tanıdık evde olduğumuzda bütün hafta asla dışarı çıkamıyorum çocuklar ev işi ile zamanım geçiyor...

çok şükür ben zorlanmadım tek hatta daha rahat baktım çünki çocukların senin eğitiminde
sen koyuyorsun kuralıı ve seni tanıyolar artık ....

sadece en sıkıntılısı şu canın istedimi dışarı çıkamamak....ama buda anneme gittiğimde annem kuzularıma bakıyor ve beni serbeste dolaştırıyordu..ben orada doyuyorum eve gelince sıkılmıyordum..

he kuzular çok uslu değiller heleki şimdi daha fenalar koltuk tepesindeler....kırma dökme dağıtma dönemi..evim onların heryerini rahat rahat gezebilecekleri gibi zarar görecekleri hiçbişey yok
ve ben onlar nereye gitse düşünmüyorum zarar görürlermi diye....

nasıl bakıyorsan dersen....
şuan yaşında olmalarından düzenimiz daha bi oturdu

özellikle aynı anda besliyorum....koca kaseye hazırlıyorum yemeklerini..
ikisini yatırıyorum karşıma ve birbirlerini bekleyerek sıra ile yiyıolar..

sonra her ağlamaya koşmuyorum zaten bakıyorum susuyolar ..
çok rahat olmam onlara yansıyor
eğer gerginsem kesinlikle ağlıyolar geriliolar..
ben rahatsam çok iyi oluyolar....kavga ettiklerinde haksız olanı yatağına atıyorum....bi süre oradan kardeşi ile konuşuyor...

uıyku saatlarinide aynı tutuyorum çok ukusu geldiğinde küçükken anakucağında
büyüyünce birini ayağımda birini omzumda uyutuyorum
yada çok çabuk uyuyan bebeğimi hemen yağımda sallayıp uyutup yatağına atıyorum
sonra daha zor dalan oğlumu başka yerde uyutup ayrı yere yatırıyorum...

banyolarınıda ben 4 aydan sonra banyoda beraber yıkanarak yapıyorum birini içeride tutuyordum diğerini yıkayıp içeri gelip gidiriyordum diğerini yıkıyordum....

ev işi yaparkende şöyle oluyor....birini park yatağında birini içeride bırakıyorum kapılarını çekiyorum
oyun oynuyolar beni görmeyince dalıyolar...genelde işlerimi alt temizliği ve yemek işi bitince yapıyorum....

uzun oldu ama böyle bence bakılıyor....zorda olmuyor tabi bebeğine göre değişiyor bu durum
bizde kolik olmadı...kusma problemleri...yemek yememe problemleri olmadı...çok şükür allahıma...

halada yemekl konusunda ısrarcı depilim açkken süper yiyolar yemezlerse zorlamıyorum bir diğer öğün iki katı tüketiyor....

not:ikiz annleri muhakak destek görmeli sürekli tek bırakılmamalı...anne rahatlatılamlı bence

.

bu konuyu bende çok düşünüyorum annem şimdiden sürekli yardıma geliyor ayrı şehirlerdeyiz o gidince kayınvalidem gelicek doğumdan donra annem 2 ay kalırım diyor sonrabirazda kayınvalidem kalır ama ben kalabalık yaşamakatan hiç hoşlanmıyorum dırım gibi yanlız bakmak istiyorum inşallah gücüm yeter kuzularım uslu olurda kimseye ihtiyacım olmaz onlar için işten çıktım bakıcı düşünmüyorum eğitimlerini yanlız vermek onların arkadaşı olmak istiyorum Allah yardım eder umarım herşey gönlümüzce olur

bu konuyu bende çok düşünüyorum annem şimdiden sürekli yardıma geliyor ayrı şehirlerdeyiz o gidince kayınvalidem gelicek doğumdan donra annem 2 ay kalırım diyor sonrabirazda kayınvalidem kalır ama ben kalabalık yaşamakatan hiç hoşlanmıyorum dırım gibi yanlız bakmak istiyorum inşallah gücüm yeter kuzularım uslu olurda kimseye ihtiyacım olmaz onlar için işten çıktım bakıcı düşünmüyorum eğitimlerini yanlız vermek onların arkadaşı olmak istiyorum Allah yardım eder umarım herşey gönlümüzce olur

cnm benim inş. uslu olurlarda bakarsın ....ama bakabilceğine inan
şimdi benim durumum olsa bir yardımcı isterdimmm en azından ev işini yapsın
ben dışarı çıkmak istediğinde bana yardım etsin...ama yok
he yok diyede üzülümüyorum böyle olması gerekmiş...

ben çocuklara bakıyorum , işmi yapıyorum ve nete giriyorum
çok kalabalıktan hoşlanmıyorum çünki kalabalıkta kontrol senin elinde olmuyor ve çocuklar çok değişiyor....bugün halamlar annemler bendeydi hatta dün geldiler kaldılar
gidince onlar çouklar çok hırcınlaştı herşye ağlar oldular...çünki bizdende o ilgi bekleniyor bu imkansız....ikizlerin en büyük avantajı berbar oynamaları cnm...

bencede; annanne,babanne karışacak ben sinirleneceğim birde evimde yabancı istemiyorum
Allah inşallah yardım eder
sende haklısın hırçınlaşırlar senide takmazlar gelen şımartır olmaz boşver ben durumum olsa bile istemem yardımcı falan Allah bize güç versin bakarız bebeklerimize

bencede; annanne,babanne karışacak ben sinirleneceğim birde evimde yabancı istemiyorum
sende haklısın hırçınlaşırlar senide takmazlar gelen şımartır olmaz boşver ben durumum olsa bile istemem yardımcı falan Allah bize güç versin bakarız bebeklerimize

Ah cnm bende hamileyken senin gibi düşünüyordum ben 7 senelik evliyim ve 6 sene koskoca evde eşim ve ben yaşadık rahat rahat,bende evimde yabancı kimseyi çekemeyen biriydim ama bebekler doğunca neye uğradığımı şaşırdım diyebilirim benimkiler biraz huysuz ve kolikli bebeklerdi (halada huysuzlar gerçi) birilerinin yardımına ihtiyaç duymamak mümkün değildi yani.....birde 24 saat boyunca bebeklerle sadece senin ilgilenmenin pek sağlıklı olacağını da düşünmüyorum çünkü insan çok bunalıyor,kendine vakit ayırmak istiyor,eşinle vakit geçirmek istiyor başbaşa,dışarı çıkmak istiyor bunlar içinde birilerinin yardımına ihtiyaç duyuyorsun mecburen......

Benim de 7 aylık ikizlerim var.ikisi de kız birde 10 yaşında oğlum var .bu siteyi hamileyken çok takip ediyordum fakat doğumdan sonra 1 ay takip edebildim çünkü doğumdan sonra annem yanımdaydı 1 ay kadar ve mecburen memlekete döndü ve ben kıbrıstayım eşimin görevi nedeniyle 3 yıllığına geldik yani yanıma kimsenin gelip gitmesi imkansız .bebeklerime tam 6 aydır yalnız bakıyorum bi ara kayınvaldemler gelecek oldu ben fazla ısrar etmedim çünkü işler dahada zorlaşıyor.yalnız bakmak en iyisi bi süre sonra düzeni oturtuyosun üstelik ilk çocuğumda daha da zorlanmıştım bunlar kız olduğu içinmi yoksa daha mı tecrübeliyim bilmiyorum daha kolay geldi.tabi ara ara gazlarıda oldu kabızlıkta çektik hemde ikisi aynı anda oluyo her hastalığı, tek yumurta kizleri belki ondandır.burun tıkanıklığı çok çektim.ama şu da varki bi samimi arkadaşım var Allah razı olsun çooook yardımı oldu heryere birlikte gidiyoruz ve çoook seviyo insan ancak kendi çocuğunu bu kadar sevebilir.temizlik yapacağım zaman banyolarını yaptıracağım zaman bunun gibi çok şeyde arkadaş yardımcı oldu.tabi diğer zamanlarda da kendim alıştım bu duruma çok uzattım kusura bakmayın ...son olarak şunu diyebilirim ev kalabalık olunca daha çok iş oluyo.yalnız bakmak en iyisi..Allah bütün ikiz annelerine bana verdiği kolaylıkları verir inşallahh...

ikiz annesi olmak gerçekten çok zor. benimde 2.5 aylık ikiz kızlarım var. bende çok aktif çalışan oldukça sosyal bir insandım. çok kötü ve riskli bir gebeliğim vardı ve çoğunu yatarak geçirdim. bende doğumdan sonra birsüre annelerin yardımını alır sonra kendim bakarım diyordum. 6 yıllıkevliyim ve eşimle hep yanlızdık...ama kesinlikle şunu söyleyebilirim ki ikiz bekleyen anne adayları doğumdan sonra herkesin yardımına açık oluyorsunuz. benim tam gün yardımcım var, doğumdan önce başaldı çalışmaya. 40 mız çıkana kadar annem hep yanımdaydı şimdide çoğunlukla annem gelip gidiyor...kayınvalidem biraz rahatsız ama çok sıkıştığımda oda geliyor...yardımcım bebeklerlede ilgileniyor. yavaş yavaş ona bırakıp 1-2 saatliğine önemli işlerim için dışarı çıkabiliyorum yoksa depresyona girebilirim...ona rağmen çok zor ... gecede annem yoksa eşimle bakıyoruz. diyeceğim şu ki doğum yapmadan hiç bunları planlamayın bebekler doğunca gelebilecek her yardım insana acaip iyi geliyor yani en azından bana öyle geliyor. Allah kolaylık versin....

Neden yalnız bakılmasın ki kızlar?Ben yavrularıma yalnız bakıyorum.Yardımcı tutabilecek durumum da var.Ama ben başka birisiyle evimi paylaşamıyorum.Oğlum kolikli bir bebekti çok çektik sıkıntısını..yani sakin bir dönemimiz olmadı hiç,zordu herşey..ve ne kadar yalnız kalırsak o kadar düzene girdiğimizi gördük..Çok daraldığım zamanlarımda anneme giderim.Allah razı olsun ablam,abim,yeğenlerim beni ve yavrularımı rahatlatmak için ellerinden gelen ne varsa yaparlar.Annem bana geldiğinde de sağlığı el verdiği sürece kısıtlı sağlığıyla yardımcı olur ama onun yanımda olması psikolojimi rahatlatır zaten,nefesi yeter anneciğimin bana..Eşim en büyük yardımcım tabi ki..Bu arada evimle ilgili her görev de aksamadan gidiyor..Benim gibi yalnız bakan çok arkadaşım var aramızda.Ben en başından beynimi şartlamıştım herşeyin zor olacağına ve bunu benim yapabileceğime..kimseden bir beklentim yok yeter ki Rabbim sağlığımı almasın..Kendimi ve benim durumumda ki bütün arkadaşlarımı kutluyorum..:lepi::hooray:

cnm benim inş. uslu olurlarda bakarsın ....ama bakabilceğine inan
şimdi benim durumum olsa bir yardımcı isterdimmm en azından ev işini yapsın
ben dışarı çıkmak istediğinde bana yardım etsin...ama yok
he yok diyede üzülümüyorum böyle olması gerekmiş...

ben çocuklara bakıyorum , işmi yapıyorum ve nete giriyorum
çok kalabalıktan hoşlanmıyorum çünki kalabalıkta kontrol senin elinde olmuyor ve çocuklar çok değişiyor....bugün halamlar annemler bendeydi hatta dün geldiler kaldılar
gidince onlar çouklar çok hırcınlaştı herşye ağlar oldular...çünki bizdende o ilgi bekleniyor bu imkansız....ikizlerin en büyük avantajı berbar oynamaları cnm...

Kızlar ben de sizin gibi düşünüyorum.İlk iki ay annelerimiz gelir sırayla.Ama sonra kendim bakmak istiyorum.Ücretsiz izin kullancağım zaten.Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama ilk 6 ay fazla zorlanmam gibi geliyor,bebeklerin hastalığı,huzursuzluğu olmadığı sürece.Sanırım yürümeye başladıklarında yorucu olur.

1 yaşından sonra eşimle birlikte bakıcaz inşallah.Zaten bizim evimiz küçük.Kalabalık yaşayamayız

Neden yalnız bakılmasın ki kızlar?Ben yavrularıma yalnız bakıyorum.Yardımcı tutabilecek durumum da var.Ama ben başka birisiyle evimi paylaşamıyorum.Oğlum kolikli bir bebekti çok çektik sıkıntısını..yani sakin bir dönemimiz olmadı hiç,zordu herşey..ve ne kadar yalnız kalırsak o kadar düzene girdiğimizi gördük..Çok daraldığım zamanlarımda anneme giderim.Allah razı olsun ablam,abim,yeğenlerim beni ve yavrularımı rahatlatmak için ellerinden gelen ne varsa yaparlar.Annem bana geldiğinde de sağlığı el verdiği sürece kısıtlı sağlığıyla yardımcı olur ama onun yanımda olması psikolojimi rahatlatır zaten,nefesi yeter anneciğimin bana..Eşim en büyük yardımcım tabi ki..Bu arada evimle ilgili her görev de aksamadan gidiyor..Benim gibi yalnız bakan çok arkadaşım var aramızda.Ben en başından beynimi şartlamıştım herşeyin zor olacağına ve bunu benim yapabileceğime..kimseden bir beklentim yok yeter ki Rabbim sağlığımı almasın..Kendimi ve benim durumumda ki bütün arkadaşlarımı kutluyorum..:lepi::hooray:

Canım sana helal olsun valla.Dırım da öyle. Ne güzel kendiniz büyütüyorsunuz,büyütebiliyorsunuz.Kendisi çocuğunu büyütmek isteyen çok insan var tabii,ama işleri elvermiyor buna.Biz eşimle şanslıyız.Yarım gün çalışıyoruz okulda Ben de bakabileceğime inanıyorum.Eşim çok büyük destekçim

Kaswacım sanırım annenle ya da kayınvalden ile aynı şehirde oturuyorsun..Daraldığım zamanlarda anneme giderim,ablam,abim,yeğenlerim beni ve yavrularımı rahatlatmak için ellerinden gelen ne varsa yaparlar demişsin...Şanslısın..Çok da yanlız sayılmazsın...

Ya bizim gibi annenden, kayınvaldenden, tüm akrabalarınızdan uzak bir şehirde yaşıyor olsaydın ???Eşinin de akrabalarının olmadığı bir şehirde??

valla kızlar üçüz annelerindede çok üçüne birden tek bakan güçlü sinirleriniz varsa ve hemen paniklemiyorsanız bencede bakılır sonuçta kim olursa olsun evdeki bir yabancı düzeninizi değiştiriyor .allah hepimizin yardımcısı olsun valla

bilmiyorum ama ilk 6 ay fazla zorlanmam gibi geliyor,bebeklerin hastalığı,huzursuzluğu olmadığı sürece.Sanırım yürümeye başladıklarında yorucu olur.

1 yaşından sonra eşimle birlikte bakıcaz inşallah.Zaten bizim evimiz küçük.Kalabalık yaşayamayız

Canım bende 6 aydan sonrasını bilemiyorum ama bu 6 ay içine bildiğim şuydu;ilk zamanlar çok zor canım..ne anne tecrübeli ,ne yavrular uyumlu dışarıya..şimdiyse bu tempoya alışkınlığım ve pratikliğimle beraber işlerim de daha çok arttı.Ek gıdaya başladık,onlar daha çok ilgi bekliyor ama alıştık birbirimize..ben şimdi onların daha da ballanmasıyla daha çok mutluyum...
Canım sana helal olsun valla.Dırım da öyle. Ne güzel kendiniz büyütüyorsunuz,büyütebiliyorsunuz.Kendisi çocuğunu büyütmek isteyen çok insan var tabii,ama işleri elvermiyor buna.Biz eşimle şanslıyız.Yarım gün çalışıyoruz okulda Ben de bakabileceğime inanıyorum.Eşim çok büyük destekçim
Canım çalışan bir anne olsaydım mutlaka yardımcılarım olurdu ama müsaitim iş açısından..sende başarabileceğine inan ama yapabildiğin kadar olsun herşey..çok zorlanırsan yardımcın da olabilir canım..Rabbim kolaylık versin..

Kaswacım sanırım annenle ya da kayınvalden ile aynı şehirde oturuyorsun..Daraldığım zamanlarda anneme giderim,ablam,abim,yeğenlerim beni ve yavrularımı rahatlatmak için ellerinden gelen ne varsa yaparlar demişsin...Şanslısın..Çok da yanlız sayılmazsın...

Ya bizim gibi annenden, kayınvaldenden, tüm akrabalarınızdan uzak bir şehirde yaşıyor olsaydın ???Eşinin de akrabalarının olmadığı bir şehirde??
Evet canım eşimin ailesi ve benim ailem aynı şehirdeyiz..Eşimin yaşlı bir anne ve babası var ve yardım için hiç hayatımda yoklar,hiçte olmadılar...sürekli yattığım gebeliğimde bir sıcak çorbaları boğazımızdan geçmedi...Yavrulardan sonra sadece sevmek için herkes ortada o başka..Yani bırak yardımı her bana geldiklerinde saatiyle gerçekleştirilen yemek sevisleri ve hizmetleriyle işlerimi daha da zorlaştırmaktan başka bir varlıkları yok..bilen arkadaşlarım bilir çok da sık gelirler bana...Herşey eşim için,yaptığım hizmette feda olsun..Şimdi aileme geleyim..Her sıkıntımda yanımdalar tabi ki .Oturduğumuz yerler birbirine oldukça uzak mesafede..Çok daraldığım zamanlarımın dışında ben hep yalnızım..O daralmaları da 1 ayda 1 hafta diyelim doğru olur..Hiç bir gece, hiç kimse yavrularıma bakmadı..hep ben baktım,ben kalktım,ben doyurdum..Rabbim sağlığımı almadığı sürece onları kimseye bırakamayacak kadar hevesliyim..Eşim;her konuda maddi, manevi rahatlatır beni.. her şeyin yapabildiğimiz ölçüde olacağını düşünür rahatlatırız birbirimizi..Bu arada canım bu benim kendi tercihim elbetteki kolay değil hatta çok zor,yardım almak en doğal şey bu durumda..dediğim gibi istersem bugün tutarım yardımcılarımı... bu benim tercihim olduğu için yalnızım ve bunun yalnız da yapılabileceği örneklerinden sadece birisiyim ben..

merhaba cnm bende riskli gebelik ve 40 gün hastanede yatmanın sonunda kuzularım kucağımda evime geldim bu süreçte annem 38 gün benle kaldı...ve 39 gün yanlız kaldık...
ondan sonrada eşimin sehatteleri nedeni ile anneme her ay ya bir hafta gittim kaldım yada 15 gün kaldım
ama sonrasında evimde 15 gün 21 gün bazende 1 ay yanlız kalıyordum annem özelediğinde yada hasta olduğumuzda geliyordu....lafın kısası ikizlerim şuan 1 yaşında ve yanlız baktım...
yardımcı tutacak maddi durumumuz yok artı ev işi için bile kadın tutamadım herşeye tek başıma yetiştim....halada öle bu durum.....çok ağır hastalıklardan anneme gittik ...1 ay kaldık...

çevremde kimse yok tanıdık evde olduğumuzda bütün hafta asla dışarı çıkamıyorum çocuklar ev işi ile zamanım geçiyor...

çok şükür ben zorlanmadım tek hatta daha rahat baktım çünki çocukların senin eğitiminde
sen koyuyorsun kuralıı ve seni tanıyolar artık ....

sadece en sıkıntılısı şu canın istedimi dışarı çıkamamak....ama buda anneme gittiğimde annem kuzularıma bakıyor ve beni serbeste dolaştırıyordu..ben orada doyuyorum eve gelince sıkılmıyordum..

he kuzular çok uslu değiller heleki şimdi daha fenalar koltuk tepesindeler....kırma dökme dağıtma dönemi..evim onların heryerini rahat rahat gezebilecekleri gibi zarar görecekleri hiçbişey yok
ve ben onlar nereye gitse düşünmüyorum zarar görürlermi diye....

nasıl bakıyorsan dersen....
şuan yaşında olmalarından düzenimiz daha bi oturdu

özellikle aynı anda besliyorum....koca kaseye hazırlıyorum yemeklerini..
ikisini yatırıyorum karşıma ve birbirlerini bekleyerek sıra ile yiyıolar..

sonra her ağlamaya koşmuyorum zaten bakıyorum susuyolar ..
çok rahat olmam onlara yansıyor
eğer gerginsem kesinlikle ağlıyolar geriliolar..
ben rahatsam çok iyi oluyolar....kavga ettiklerinde haksız olanı yatağına atıyorum....bi süre oradan kardeşi ile konuşuyor...

uıyku saatlarinide aynı tutuyorum çok ukusu geldiğinde küçükken anakucağında
büyüyünce birini ayağımda birini omzumda uyutuyorum
yada çok çabuk uyuyan bebeğimi hemen yağımda sallayıp uyutup yatağına atıyorum
sonra daha zor dalan oğlumu başka yerde uyutup ayrı yere yatırıyorum...

banyolarınıda ben 4 aydan sonra banyoda beraber yıkanarak yapıyorum birini içeride tutuyordum diğerini yıkayıp içeri gelip gidiriyordum diğerini yıkıyordum....

ev işi yaparkende şöyle oluyor....birini park yatağında birini içeride bırakıyorum kapılarını çekiyorum
oyun oynuyolar beni görmeyince dalıyolar...genelde işlerimi alt temizliği ve yemek işi bitince yapıyorum....

uzun oldu ama böyle bence bakılıyor....zorda olmuyor tabi bebeğine göre değişiyor bu durum
bizde kolik olmadı...kusma problemleri...yemek yememe problemleri olmadı...çok şükür allahıma...

halada yemekl konusunda ısrarcı depilim açkken süper yiyolar yemezlerse zorlamıyorum bir diğer öğün iki katı tüketiyor....

not:ikiz annleri muhakak destek görmeli sürekli tek bırakılmamalı...anne rahatlatılamlı bence

.
Teşekkürler canım birazolsun rahatladım

aynen canım katılıyorum size zaten bebekler çok kalabalık ortamları sevmiyor 3 ayda sonrada herşeyi çok iyi anladıklarından eyer bir kaç kişi konrolü elinde tutmaya calışıyorsa vay annenin haline.bende evde kalabalıktan hoşnamıyorum ama serklaj yüzünden sürekli 4 kişi yaşıyorz ben zaten kalkamıyorıum yatıyorum evde birde kayınpeder bilmiyorum ikiz annesi arkadaşlarımla konuyorum kendi babaları ilesorunyaşıyorlar çünki sürekli özewllikle ilk zamanlar emziriyorsun her tarafın acık gezince evin içinde erke olmuyor diyorlar ben ne yapıcam bilmiyorum kayınvalidrm kocasını bırakamyır çoçuk gibi e yaşlıda ayyyy bilmiyoırum ya

Back
X