Ikizlerimze tek başıımıza bakabilirmiyiz

Arkadaşlar benim allah kısmet ederse bir kız bir erkek bebeklerim olucak.şu an 30 haftalığım ama serklaj oldum hep yatıyorum.evde benimle kayınvalidem ve kayınpederim var . normalde 2 kiş yaşarken birden kalabalık olduk.bu durum ister istemez maddi olarak ta farklılıklar getirdi.allah razı olsun doğumdan bir süre sonra illaki benimle olacaklar. bebeklerimi sizce ne kadar süre sonra tek başıma bakabilirim .

deneyimleriniz görüşleriniz doğrultusunda tek başıma bakabilirmiyim acaba siz ne yaptınızbilmiyorumkismile

Merhaba...Benimde 9 aylık kızlarım var:)20 günlükten beri kendim bakıyorum kolay değil ama imkansız da değil belli bi zamandan sonra düzen oturuyor.tabi huysuzluklar,uykusuzluklar oluyor ama bakılabiliyor ben de dırımkızı gibi bi düzen oturttum ikisine aynı anda yedirip sırayla yıkıyorum:)zor ama zevkli arada bir sinir küpü oluyorsun ama hayat onlarla çooookk güzel:) hele şimdi hareketlendiler onları izlemek o kadar güzel ki:)

benimde 2,5 aylık ikiz kızlarım ve 6 yaşında anasınıfına giden bir kızım daha var.............. annem doğumdan sonra 1 hafta bizde kaldı... daha sonra 20 günlük olana kadarda sabah 10 dan akşam 5 e kadar geldi... şimdide haftada 2 gün geliyor... 1 gün geliyor temizliğimi yapıyorum 2. geldiğinde ise ütümü yapıyorum.... annemde kızlara bakıyor............ ben diğer arkadaşlar kadar becerikli değilim galibaa. diğer günler annemin yokluğunda ev işi yapamıyorum .......ancak kızlarla ilgilenip yapabilirsem yemeğimi yapıyorum... şimdi biz küçüğüz belki günler ilerledikçe ev işlerimizide yapabiliriz ... ama bencede yalnız olursan düzenini oturtuyorsun.. anemin geldiği günler bile kızların düzeninin boulmasına yetiyor

canım öncelikle allah şimdiden yardımcın olsun.bende tek başına büyütenlerdenim ama inan ben benden gittim eğer imkanın varsa yardımcı tut derim

valla kızlar üçüz annelerindede çok üçüne birden tek bakan güçlü sinirleriniz varsa ve hemen paniklemiyorsanız bencede bakılır sonuçta kim olursa olsun evdeki bir yabancı düzeninizi değiştiriyor .allah hepimizin yardımcısı olsun valla

Nasıl ikiz bebek bakımı ,tek çocuk bakmakla kıyaslanamazsa,üçüzlere bakmakta ,ikizlerle kıyaslanamaz..Allah yardımcınız olsun.3 yavruya tek bakan arkadaşlarımızda var gerçekten,maşallah kırkbin kere..alkisalkisalkis

bizim bakıcımız var ama baze keske tek olsam diyorum tam düzene koyucam biseyleri haftasonu gelmiyo cocuklar braz zorluyor ..daha minikler ama haftasonu daha huzurlu oluyolar ben bakınca...hafta ici hersey bozuluyo...valla biraz daha büyüsünler bede bakıcımızı gönderip kendim bakmayı planlıyorum..özellikle su gaz dönemimiz bitsinnn

Merhaba...Benimde 9 aylık kızlarım var:)20 günlükten beri kendim bakıyorum kolay değil ama imkansız da değil belli bi zamandan sonra düzen oturuyor.tabi huysuzluklar,uykusuzluklar oluyor ama bakılabiliyor ben de dırımkızı gibi bi düzen oturttum ikisine aynı anda yedirip sırayla yıkıyorum:)zor ama zevkli arada bir sinir küpü oluyorsun ama hayat onlarla çooookk güzel:) hele şimdi hareketlendiler onları izlemek o kadar güzel ki:)

Ne güzel,ne mutlu sana.Bana da nasip olur inşallah.Kendim bakmayı çok istiyorum gerçekten

Arkadaşlar benim allah kısmet ederse bir kız bir erkek bebeklerim olucak.şu an 30 haftalığım ama serklaj oldum hep yatıyorum.evde benimle kayınvalidem ve kayınpederim var . normalde 2 kiş yaşarken birden kalabalık olduk.bu durum ister istemez maddi olarak ta farklılıklar getirdi.allah razı olsun doğumdan bir süre sonra illaki benimle olacaklar. bebeklerimi sizce ne kadar süre sonra tek başıma bakabilirim .

deneyimleriniz görüşleriniz doğrultusunda tek başıma bakabilirmiyim acaba siz ne yaptınızbilmiyorumkismile

Tek başına bakma durumu bebekten bebeğe ,anneden anneye göre değişiyor.
Ben 75. günün ardından tek başıma bakmaya başladım.
Taa ki 22. aya okula başlayana kadar.
Benim bebeklerimin uyku düzeni 75. günden sonra düzene girmeye başladı.
ilk 75 gün hiç uyumadık desem doğrudur.
Biz 1-2 saattte bir besledik.
Birini emzir gazını çıkar altını değiştir yatır diğeri uyanıyordu.
Hatta 2 kişi yetişemediğimiz bile oldu çoğu zaman.
75. günden sonra 2 saat aralıksız uyumaya başladılar hatta bir süre sonra bu 2 saatleri çakıştırdılar ve beraber uyudullar:lepi:
Ben de uyumaya başladım tabii.

4. ayda ek gıdaya geçince biraz zorlandım.Yok çorbaları ,muhallebileri derken anne sütü de devam ediyordu yoğun olarak.

Sonra 5-6. ayda uyku ve yemek düzeni tamamen oturdu.
Ama yatmam gece 01:00 buluyordu.
6. ayda herşey oturmuştu.

Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki ,tek bakmaya başladıktan sonra ,annemle olduğumuz dönemlerde sorunlar yaşamaya başladık.
Çocuklarımın düzeni bozuluyordu.
Çok şükür herşeyimiz çok düzenliydi.
Yemek ,uyku ,oyun saatlerimiz hep belliydi.
Bebekler ve çocuklar düzeni severler.
Daha doğrusu ,bir sonraki aşamanın ne olduğunu bilmek isterler.
Üçümüz kalmaya başladıktan sonra ,kızlarım daha sakin çocuklar olmaya başladılar.
Çok şükür halan da öyleyizdir.

Düzeninizi oturttuktan sonra tabi ki yalnız bakabilirsiniz.
Zaten evde birilerinin olması bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor.
Hele ilk zamanlarda yoğun bir emzirme dönemi olduğu için göğüsler hep fora..

Son düzenleme:
Kaswacım sanırım annenle ya da kayınvalden ile aynı şehirde oturuyorsun..Daraldığım zamanlarda anneme giderim,ablam,abim,yeğenlerim beni ve yavrularımı rahatlatmak için ellerinden gelen ne varsa yaparlar demişsin...Şanslısın..Çok da yanlız sayılmazsın...

Ya bizim gibi annenden, kayınvaldenden, tüm akrabalarınızdan uzak bir şehirde yaşıyor olsaydın ???Eşinin de akrabalarının olmadığı bir şehirde??

Biz böyleyiz.
Kimsemiz yok.
Ama böyle de yaşamayı öğreniyorsunuz.
Biri hastalanır ,doktora götüreceksin ikisi birden gider.

Tabii ikiz çocukların kaderi bu.
Biri hastalanınca diğeri de hastalanıyor ama evde bırakmak daha doğru aslında.

Herşeyi 4 kişi yapmayı öğreniyorsunuz bir süre sonra.
Hatta öyle alışıyorsunuz ki ,kimsesizliğe , "aaa ben tek çocukla yapamam siz nasıl 2 çocukla cesaret edebiliyorsunuz "laflarını çok duyar oluyorsunuz.

Alışveriş 2 bebekle
Doktor ziyaretleri 2 bebekle
ılk tatil 2 bebekle
Restaurantta yemek 2 bebekle
double aile yani...

Ama kızlar 3,5 yaşını geçtikten sonra tekrar eş olmaya başladığımız şu dönemlerde ,keşke yakınımızda birileri olsun dediğim çok olduboshayallersmile

Biz böyleyiz.
Kimsemiz yok.

Hatta öyle alışıyorsunuz ki ,kimsesizliğe , "aaa ben tek çocukla yapamam siz nasıl 2 çocukla cesaret edebiliyorsunuz "laflarını çok duyar oluyorsunuz.

Alışveriş 2 bebekle
İlk tatil 2 bebekle
double aile yani...

Ama kızlar 3,5 yaşını geçtikten sonra tekrar eş olmaya başladığımız şu dönemlerde ,keşke yakınımızda birileri olsun dediğim çok olduboshayallersmile

ne kadar doğru diyorsun kaydirigubbakcemile5

Biz böyleyiz.
Kimsemiz yok.

Alışveriş 2 bebekle
İlk tatil 2 bebekle
double aile yani...

evet gerçekten double aile:)arabada bile bizden başka birine yer kalmıyo:roflol:

teşekkür ederim dilemma.düzeni oturttuktan sonra bakılabiliyo evet zor ama çok ta güzel:)Allah sana da nasip etsin:):Saruboceq:
Sağol canım.Amin,saplıkla doğsunlar önce:Saruboceq:
Biz böyleyiz.
Kimsemiz yok.

Alışveriş 2 bebekle
İlk tatil 2 bebekle
double aile yani...

Canım sana da helal olsun,
Herkes aynı düşüncede sanırım..Evde aileye birileri dahil olunca,düzen bozuluyor demekki.Bunu tek çocuğu olan çok kişiden duydum..İkiz anneleri için ekstra bir durum söz konusu tabi.

Bizim evimiz de çok küçük yaaa.

benim evim büyük ama istemiyorum kimseyle yaşamayı Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin öz annen bile olsa insan huzursuz oluyor bütün düzenin bozuluyor eşinle ilişkilerin desen öyle
Allahım nasip etsin 40 ımız çıksın ben yanlız kalayım

zor olacak belki ama

bende kendim bakacağım kızlarıma :)

ben hollandada yasiyorum 1 senedir ve burada ne akrabam ne arkadasim nede bir komsum var kizlarima basindan beri tek basima bakiyorum evet cok zor ama imkansiz degil ben 1.5 aya kadar rahattim sorunsuz bebeklerdi su an 2.5 ayliklar 1 aydir geceleri uyumuyorlar ben surekli ya sabir diyorum icimden ise yariyor geceleri cok zor oluyor ozellikle zamanla duzelecek insallah

tek basina bakiyoruk ilk 4 ay annem vardi.sonra gece gunduz hep tek baktim nerdeysee 2 yasinda girecekler.yurt disindayim hic kimsem yok burda.su an 15 haftalik hamileyim.kismetse ikizlerim 29 aylikken bebgim dunyaya gelicek.annem temmuzda geliyor 6 ay benle kalicak.bebegin 40 ciktiktan sonrada donmesi gerek.ikizler ve yeni dogmus bebegimle yanliz olucam.
yardimci deilde ve temizlege gelen biri olsun isterdim tek derdim ev temizligi

ay kızlar bende sızlerdenım 7 haftalık hamıleyım ikizlerime.bende yurt dısındayım ve yakınımda kımsem yok bende tek bakabılsem dıyorum ama ılk bes ay bıraz annem bıraz kayınvalıdem bakıcaz mecburen..sonrasını da Allah yardımcım olsun inş uslu olurlar bende tek bakarım...

ay kızlar bende sızlerdenım 7 haftalık hamıleyım ikizlerime.bende yurt dısındayım ve yakınımda kımsem yok bende tek bakabılsem dıyorum ama ılk bes ay bıraz annem bıraz kayınvalıdem bakıcaz mecburen..sonrasını da Allah yardımcım olsun inş uslu olurlar bende tek bakarım...

cnm bakarsın yaa bence herkes bakabilir hiç tasalanma hatta bakabilirmiyim diye düşünme bile....

o zaman düşünürsün .....

zor.... gerçekten çok zor ama imkansız değıl söylendiği gibi....
bende yanlız sayılırım haftada bir gelen kayınvalidem ve annemi saymazsak

bence yapmanız gereken şimdiden yanlız bakmayı beyninizde hazırlamak ben 40 ımız çıkana kadar annemle birlikteydim sadece iki kişi ve devamlı ağlayan bir kızm vardı hala aynı ama en azından şimdi bunları yazıyor olmam bile bir lütuf çünkü bilgisayarı açmak bi kenara oturmaya fırsatım olmadı hiç ilk 1 ve 2 ayımız kabustu uykuya adaptasyon sorunumuz vardı kızım geceleri hiç uyumuyordu ama şimdi daha normal

benim tavsiyem zor oluyor ama bugünün işini yarına bırakmıycan yoksa biriktikçe daha işin içinden çıkılmıyor çamaşırmı yıkadın aynı gün ütüsün yap kaldır yemekmi yapıcan salatana kadar yap bitir yani zamanı dolu dolu kullanıcan

tek sorun kendine zaman ayıramıyorsun bide sokakları ve özgür kafan rahat dolaşmayı özlüyorsun fırsatım olsa kendimi atıcam sabahtan akşama kadar boş boş dolaşıcam çok özledim çünkü...

yaz gelmiş neyime diyorum ben artıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

Back
X