• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikizlerle anne evıne taşınmak..

çocuk olunca her iki eşde gergin oluyor.
erkekler yeni düzene ilginin azalmasına,evde yabancıların olmasına vs. geriliyorlar.
tabi baba olmaya kendilerini hazırlamadıklarından bir de onunla uğraşmak zorunda kalabiliyorsun.

evinin düzenini uygun şekilde ailene alıştır canım.
damatlarını da tanısınlar.
evde kendi kendinizi yıpratmayın.
zaten çocuklar yeter.

inşaALLAH sorunsuz,mutlu,güzel günler yaşarsınız.
çocuklar toparlayınca evinize taşının.
eşin burdan ayrılınca kendi evini arayacaktır.

amın canım cok sağol.. evet erkekler her olayda gerılıp kabuguna cekılebılıyorlar..eşimi de tanıyorum bundan cekınıyorum ...30 yıllık dogdugu yerden ayırıyorum onu cok zor...onun gergınlıgını suan yasamaya basladım zaten..valla bu olaylar yuzunden hamılelık nazını yapamıyorum..aıleme bı sekılde artık nasıl olursa soylemeye nıyetım var..sonucta benım de yuvam ayrı.ben de artık aıleyım..

benim çocuğum yok önce onu belirteyim... ama ilerde isteriz diye kendi aileme yakın ev yaptırdık(istiyoruz şimdi)... çok yakınız...

benim ailem daha kendi kabuğuna çekilmiş. her iki tarafta özgürlüğüne düşkün... akşam olunca işten gelince uzanarak tv seyretmeyi severiz. malum başka biri olunca o rahatlık olmuyor. sadece bizim de değil. babam içinde geçerli... hal böle olunca geliver gidiver de denmiyor...

birde baştan konuştum annemle.. işten gelince yoruluyoruz. her gün gelin demeyin. halimiz olmayabilir, gelemeyebiliriz dedim. çatkapı değil de arayıp gelin mutlaka. malum evde şortla gezerim utanırım vs. diye zırvaladım. oda babamın da biz gibi olduğunu anlattı. kardeşim başta izin mi alacağım vs. diye diretiyordu da, sonra alıştı...

başta nasıl giderse öle devam eder...

sadece arabamız kapının önünde göremediklerinde korkuyorlar diye ben şuraya gidiyoruz diyorum... benimde sağlık sorunlarım olduğu için oda...

bu arada Allah sağlıklıca kucağınıza almayı nasip etsin... maşallah...

tesekkur ederım cnm Allah sana da ıstedıgın zamanda nasıp etsın ıns..evet haklısın başta nasılsa o sekıl devam edıyor.bı kere ıpın ucunu kacırırsam yandım ..sonucta bende hıç sevmem oyle gelme gıtme olaylarını bazen anneme 15 gunde bır gıdıyorum.zaten calısıyorum haftasonu kendıme ayırayım dıyorum.yanı oyle dıp dıbe ılıskılerı sevmedıgımden bu ısı dengelemem gerekıyor.aıle de olssa evlenınce cok farklı oluyor hersey

ilk önce ailenle ve eşnle birlikte oturup müzakere edin derim ben.Ailen ne tepki veriri bilmiyorum ama açık açık konuşmaya çalış.Erkek kardeşini al başbaşa ona evli olduğunu ve ayrı bi hayatın olduğunu anlatmaya çalış kaç yaşında bilmiyorum ama anlayacaktır seni.Duruma göre hareket et,taşınman mantıklı bi karar çünkü bebeklerin ikiz,Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.Eğer taşınmazsan çok yıpranırsın.Annenin müdahale ettiği konularda biraz dediğim dedik olursan bi süre sonra çok karışacağını sanmıyorum.(umarım tespitimde yanılmam)

Kendi aileniz olduğu için bence daha rahat söyleyebilirsiniz.
Umarım tahmin ettiğiniz gibi olmaz.
Bebişlerinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah.

ilk önce ailenle ve eşnle birlikte oturup müzakere edin derim ben.Ailen ne tepki veriri bilmiyorum ama açık açık konuşmaya çalış.Erkek kardeşini al başbaşa ona evli olduğunu ve ayrı bi hayatın olduğunu anlatmaya çalış kaç yaşında bilmiyorum ama anlayacaktır seni.Duruma göre hareket et,taşınman mantıklı bi karar çünkü bebeklerin ikiz,Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.Eğer taşınmazsan çok yıpranırsın.Annenin müdahale ettiği konularda biraz dediğim dedik olursan bi süre sonra çok karışacağını sanmıyorum.(umarım tespitimde yanılmam)

erkek kardesım 20 yasında ama siz 16 deyin:KK70: aklı 10 karış havada.boş ev varmı zıhnıyetınde enteresan bısey.2 kardesım daha var ama onlar oyle degıl ıste...bı o benı delırtır gıbı...suan bıle abla haftasonu dısarı cıkın anahtrı bana verın sevgılımle gelıcem dıyen bırı..anlar mı bılmıyorum ama askere gıtsede rahatlasam dedıgım cok .... :KK14:

onda zora koşup tehdit bıle etmek zorunda olabılırım.ama babacım ıste cok alıngan.evlendım hala eve gıdınce elınde meyve tabagı peısmden kosuyo.yemıcem kazık kadar oldum yeter demem hıc bsy ıfade etmıyor...cok da duygusal..

taşınmazsak ıkı cocukla antıdepresanlara yuklenıcem bılıyorum kendımı..o yuzden tek cozum bu...

Bence kendin baksan uykusuzluk, bunalım daha az sorun olur anlattıklarına bakarak.
Bir yaştan sonra insanları değiştirmek zor.
Rahat edeyim derken huzurdan olmak var ki huzur daha önemlidir bana göre..

Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin bir de.
İkizlere bayılırım :)

Bence kendin baksan uykusuzluk, bunalım daha az sorun olur anlattıklarına bakarak.
Bir yaştan sonra insanları değiştirmek zor.
Rahat edeyim derken huzurdan olmak var ki huzur daha önemlidir bana göre..

Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin bir de.
İkizlere bayılırım :)

tek cocuk olsa evet ama tek yumurta ıkızlerıne hıc rastladınmı ?rastlasan delırırsın.benım kuzenımın tek yumurta..o da annesıne yerlestı...dayım yengem eşi ,toplam 4 kişi zor bakıyorlar..ıhtıyaclarını gıderemıyosun.ınan cıft yumurta olsa valla koymaz...ama tek yumurta da her saatlerı aynı..yeme uyku alt degıstırme oyun aklına ne gelırse...delırırım gıbı gelıyor...kuzenım 3 ay baktı .gelın alın şu p.çleri atıcam kendımı yoksa dedi:KK70: ondan bılıyorum.bana da dıyor zaten kendım bakarım dıyebılecegın en az 2 ay..o da en az :KK1: o yuzdenn huzuru arkamda bırakıyorum ....

tek cocuk olsa evet ama tek yumurta ıkızlerıne hıc rastladınmı ?rastlasan delırırsın.benım kuzenımın tek yumurta..o da annesıne yerlestı...dayım yengem eşi ,toplam 4 kişi zor bakıyorlar..ıhtıyaclarını gıderemıyosun.ınan cıft yumurta olsa valla koymaz...ama tek yumurta da her saatlerı aynı..yeme uyku alt degıstırme oyun aklına ne gelırse...delırırım gıbı gelıyor...kuzenım 3 ay baktı .gelın alın şu p.çleri atıcam kendımı yoksa dedi:KK70: ondan bılıyorum.bana da dıyor zaten kendım bakarım dıyebılecegın en az 2 ay..o da en az :KK1: o yuzdenn huzuru arkamda bırakıyorum ....

Allah yardım etsin.
Ben şuan ki düzenimden memnun olsaydım eğer bir denerdim.
3 ay 4 ay ne kadar dayanırsam sanırım. :)

Tek yumurta ikizleri hakkında çok bilgim yok doğrusu.
Ama anlattığın kadarıyla orda da farklı sorunların olacak.
Beni düşündüren o oldu.

ablanız nasıl dengelıyor peki

ablamın pek iyi dengelediğini söyleyemem.anneme haksızlık yapıyo zaman zaman.bencil davranıyolar eşide kendisi de.tatsızlık çıkmasın diye annem alttan alıyo.ben savunuyorum annemi ablama karşı.ne kadar az zaman geçirirseniz o kadar iyi bence.ilk zamanlar evinizde rahat edersiniz ama büyüdüklerinde sabah erkenden onların yanına inin bütün günü orda geçirin derim.çünkü kalabalıktan bunaldığınızda yalnız kalmak istediğinizde onlara gidin diyemezsiniz ama annenizden istediğiniz zaman kalkabilirsiniz.mümkün olduğunca kimseyi kırmadan az vakit geçirmek gerek bence.

Back
X