Ikna edemiyoruz

Hastane refakatcilere yemek te veriyor ustelik. Bu dışarda yenilenin parasi. Yanına gittiği kisi de öz annesi

Miras bırakan hastahanedeyken siz ilgilendiniz mi?Yoksa o mu koşturdu?

Miras zamanı geldiğinde mi hesaba başladınız yoksa hastahe sürecinde cenaze süresince orda bulunup maddi manevi

sorumluluklarınızı yerine getirdiniz mi?

Eğer cevap yok biz başka şehirdeyiz.Çalışıyoruz falansa inadından da yapıyor olabilir.O zaman haklıdır haksızdır

tartışılır.

Miras bırakan hastahanedeyken siz ilgilendiniz mi?Yoksa o mu koşturdu?

Miras zamanı geldiğinde mi hesaba başladınız yoksa hastahe sürecinde cenaze süresince orda bulunup maddi manevi

sorumluluklarınızı yerine getirdiniz mi?

Eğer cevap yok biz başka şehirdeyiz.Çalışıyoruz falansa inadından da yapıyor olabilir.O zaman haklıdır haksızdır

tartışılır.
Hastaneye gidemedik şehir disindaydik ve bi kosturmaca icindeydik. Ama cenazeye gittik ve cenaze masraflarını da yazmis. Ambulans yer alimi mezar yapimi bahsis vs. Inadindan yapiyor dogru biz makbuz isteyince cirkinlesti gelinkendiniz yapin demelere başladı

makbuzunu istemeniz normal ama yemek ve yol parasını siz karşılayacaksınız. Siz zaten mirasçısınız, bu sizin işiniz o yüzden sizin harcama yapabilirsiniz bu iş için ama o sanırım tapu işi ile ilgilenen biri ve yaptığı harcamaları siz karşılamak zorundasınız. Makbuz göstermesi lazım ama orda yediği yemeği ve yol parasını hesaba ekleyebilir, bu doğru. Bir avukat da müvekkili için başka bir şehre gittiği zaman, alacağı paranın dışında, yemek ve yol masrafını alır, bu böyledir
Peki buna öz annesinin hastaneye yaptığı ziyareti eklemesi normal mi?

Yani mirastan payı olan biri.dayınızdır kesinlikle bu adam:halay:Dayılar genelde böyle tavır takınıyor ya.
Bu işlerle uğraşması kendi işi aynı zamanda. Ben olsam beş kuruş vermezdim.tabi siz bilirsiniz.
Istediği miktar 3 e boluneck yani kendi de vermis olacak. Ben makbuz isteyeceğim. Boyle de gelin kendiniz yapin o zaman demeye başlıyor biz zaten ona sen yap demedik ki. Kendi arayip vekalet istedi vermedik

Istediği miktar 3 e boluneck yani kendi de vermis olacak. Ben makbuz isteyeceğim. Boyle de gelin kendiniz yapin o zaman demeye başlıyor biz zaten ona sen yap demedik ki. Kendi arayip vekalet istedi vermedik
Vekalet vermediğiniz iyi olmuş. Belge göstersin o zaman üçe bölersiniz.Kendi kendine iş yapmış bir de bununla sizden para koparmaya çalışıyor.makbuz vs yoksa hiç oralı olmayın.

dayınız olduğunu bilmiyordum, ben dışardan tapu ile ilgilenen biri sandım. Dayınız ise zaten o da mirasçı, kendi işi için koşturmuş oluyor yani ve kendi yapmayı istemiş. Bu durumda yemek, yol parası istemesi, hastane ziyaret masrafları istemesi uygun olmamış tabi. Ve makbuzları göstermiyorsa , büyük ihtimalle yaptğı masraftan daha fazlasını istiyor zaten

Hastane refakatcilere yemek te veriyor ustelik. Bu dışarda yenilenin parasi. Yanına gittiği kisi de öz annesi
mirac bırakan kişi, diğer aç gözlünün annesi anladığım kadarıyla. peki sizin neyiniz bu miras bırakan kişi? böylelerine miras bırakacağına hayır kurumuna bağışla daha iyi.vah ki vah! ölen ölmüş cenaze hastane yemek bahşiş vs. ne varsa hesaplama derdine düşülmüş.

Ayrıca atlayın gidin mülkü kendiniz satın. Rayiç bedel üzerinden yapılır tapu işlemleri. Misal rayiç bedel 100.000 tl dir üç kuruşu beş yazan kişi 150.000 tl ye satar bir de üzerine sizden masraflarını alır. Ay çok mu fesatım beeen:olamaz:

Fesat değil haklısınız zaman kötü

Mirasciyiz su an. Ev satış işlemlerini gerçekleştiren kişi cok yakinimiz. Ama biz yaptığı masrafların makbuzunu görüp ordan vermek istiyoruz bize düşen miktarı. Kişi bana güvenmiyor musunuz diye yanaşmıyor. Ağızdan söylüyor toplam yaptığı masrafları ve bu masraflara kendi gidip gelirken harcadığı yol paralarını yediği yemeği, miras birakanin cenaze aracina verilen bahsisi, miras birakanin yattığı hastaneye ziyarete giderken yaptığı yol yemek masrafini bile eklemis. Milyarlar yazmış.

Ne yapabiliriz kendi yediği yemekten bize ne? Biz de oraya gittik yol parası talep etmedik.
makbuz görmeden ödeme yapmayın.evet bu tür işlemlerde yol parası vs. ödenir ama makbuz gösterilirek yapılır bu işlem milyarlarca ne olabilir aç gözlü sanırım ne koparsam kardır diye düşünen insanlar var.

Malesef oyle biri yok. Bize yol yemek masrafı fazla geldi ayni sehirde milyarlar yazmış
Hesapta bir hata olmus, yemek ve yol masrafi bizim hesaplamamiza gore taklibi bu kadar tutar size fazladan bu kadar verelim. diyip isin icinden cikin.. taksi ile gittiyse kendi cebinden oder o kadarda enayi yerine koyamaz kimseyi kusura bakmasin.

Kaç mirasçı var ?
Kendide mirasçıysa ondandan da o bedel düşülmesi gerekir bunuda iletin.
Vekalet vermediyseniz satışta hepiniz biaraya geliceksiniz . Sizde uçak bileti havaalanında beklerken yiyeceğiniz yemeklerin parasını kalacağınız otelin parasını transfer ücretlerini masraf olarak gösterin bakalım direticek mi

Adama ne kiziyorsunuz, belki ögle yemeklerini gidip Nusr-Et'de yemistir olamaz mi? :))

Saka bi yana, ilgilenmesi icin, sizden onay aldimi? Bütün islemleri o yapmissa eger, sizde tabii ki adamin hakkini verin. Tabii ki yemek yedim 200 lira, tuvalete gittim 20 lira gibi degil. Sonucta o da akraba. Yapmilmasi gereken harcamalarin kendi payinizi verin (tapu islemleri gibi). Yemek, yol, ilgilenme konusunda, kendiniz hesaplayin üstüne bi miktar eklersiniz. Öyle milyarlar istemek olmaz.

dayınız olduğunu bilmiyordum, ben dışardan tapu ile ilgilenen biri sandım. Dayınız ise zaten o da mirasçı, kendi işi için koşturmuş oluyor yani ve kendi yapmayı istemiş. Bu durumda yemek, yol parası istemesi, hastane ziyaret masrafları istemesi uygun olmamış tabi. Ve makbuzları göstermiyorsa , büyük ihtimalle yaptğı masraftan daha fazlasını istiyor zaten
zaten evlat olarak yapmasi gerekiyor ancak her seyin onun ustune yikilmasina karsiyim

Öncelikle başınız sağ olsun ,sadece vefat sonrası oluşan masraflar yani mezar yeri alımı ,cenaze işleri için olan ve veraset ilamı için ödemeyi bölüşün ,diğerleri sizi ilgilendirmez ,evladı olarak gitmiş ilgilenmiş ,gitmeseydi ,bakıcı tutar tüm mirascılar bölüşürdünüz ,
faturasız ödeme yapmayın ,bunların hep faturası var ,veresat ilamı ile satış yapılacak ,asla vekaletname vermeyin ,
emlakçıya verseniz oda ilgilenir komisyonunu alır ,
üzgünüm ama akrabanız sizi biraz söğüşlemeye kalkmış

Soyle ki sadece ev satış islemleri icin değil de miras birakanin yattigi hastaneye giderken bile yaptığı yol yemek masrafını söylüyor. Normal mi bu?

Bir de is takibi icin yaptığı masrafları yuvarlamadigini nerden bilebilirz

Tabi ki normal degil. Uyaniğa bak. Makbuzu gormeden odemeyin siz de. Zaten bi falsosu olmasa makbuzu gösterirdi. Siz niye odeyesiniz onun kişisel ihtiyaçlarıni.

Vallahi bu hayatın bana öğrettiği bir şeyde:Tanıdıktan akrabadan uzak durmak.Belgeyi görmeden asla ödeme yapmayın o kim ya "güvenmiyormusunuz"muş lafı da nasıl kıvırıp milyarlar yazmış.

Ne yemiş ki milyarlar tutmuş o işi yapan biri mi yoksa sadece sizin adinizami yapıyo bu da fark eder ama kaziklamaya çalıştığı kesin

Back
X