İkram şokuuu

Abhazlarda kadın evlenmeden hiçbir şekilde kayınvalidenin evine gitmez deniz, kaldı ki çağrılmadan gidecek :))
Oyle mi,bak bunu bilmiyordum.
Annemlerin yasantisinda buyuk etkileri var bu esintinin babaannem sayesinde,fakat evlenmemize yetisemedigi icin sadece tenbihleri o kadar kalmis aklimda

Ona da zor. Misafir kabul etmek zorunda kalsam, herkes otomatik olarak gelenin bende kalacagina sartlansa rahatsiz olurdum.
Belki de inadina yapiyordur.
Yoo yapısı o. Soyle anlatayim esinden ayrilmis ailesinin evi de asiri küçük cocuklarla olmuyor diye ona da ev tutmuşlar. Diger gorumcem de ayni onun evi de 1+0 gibi onda da kalamıyoruz. Evi en genis o var. Israr kıyamet çağırılıyoruz. Ama agirlama biçimi o. Yani benim evime de geldiler annemin evini de gördüler. Bu konudan rahatsiz oldugum dile de geldi ama herkes ayni. Mesela dugun zamani annem kardeslerim ben bir odada kaldik kv evinde. Diger odada kv kaldi. Esim de ablasının evine gidecekti. Klozet bozuldu o esnada taharet muslugundan su fışkırdı tuvaletin önündeki hali tamamen su oldu hortumla yikanmis gibi. Tuvalet kagidi falan da islandi. Haliyi kenar atip bi rulo kagit takmadi gorumcem. Ben bi kalktim uyumadan tuvalete gideyim diye bi bastim yaş. Bir girdim kağıt yok. Kaynanam yan odada facebooka bakıyordu. Oyle bir gamsizlar iste. O olay oldugu an hemen toplanmaz mi oralar? Hem de evde annem var kardeşlerim var. Haliyi kenara atmak, bi kagit takmak oraları kurulamak 5 dk almaz.

Kadının genel tavrına göre değişir. Her misafire böyleyse ve gittiği yerde de ikramı önemsemiyorsa maksat muhabbet olsuncuysa iyi. Ancaaakkk başlalarına 8 çeşit ikramlık hazırlıyor da sana gelince böyle özensizlik yaptıysa durum değişir. Ağzını ara sevgilinin. Annen en çok hangi pastayı güzel yapar falan diye

Sen haklısın konu sahibi. Ne olursa olsun sen misafirsin. Yok yaşın küçükmüş, ciddiye almazmış bazı arkadaşlar da. Ben şaşırdım açıkçası o yorumlara. Benim lisede, üniversitede okurken birçok arkadaşım evimize geldi. Annem hiçbirine böyle davranmadı. Çat kapı gelen de oldu. Hemen girip bir şeyler hazırladık, ayakta karşıladık. Bana göre ayıp etmiş.
Ben eve internet sağlayıcının teknik servis elemanı geldiğinde bile odamdan çıkıp hoşgeldiniz diyorum, su ikram ediyorum. İnsan yahu. Ne zaman yabanileştik böyle?

Sanki pek önemsememiş evet...Üzücü ama hemen yargılamayın,belki zamanla değişir bazı şeyler,belki aile yapıları böyledir zamanla siz öyle olduğunu görürsünüz.Bir de ben mi yanlış anladım,o davet etmedi de siz mi gitmek istediniz,yani erkek arkadaşınız mı gel gel diye ısrar etti ? Bu kısım pek hoş olmamış eğer doğru anladıysam.Bazı şeylerin daha zamana ihtiyaç duyduğunu düşünmüş olabilir,anne sonuçta.
Yine de çok üzerinde durmayın bence,ciddiye binince daha yakından tanırsınız birbirinizi.

Oyle mi,bak bunu bilmiyordum.
Annemlerin yasantisinda buyuk etkileri var bu esintinin babaannem sayesinde,fakat evlenmemize yetisemedigi icin sadece tenbihleri o kadar kalmis aklimda
Benim ex ile ailelerin tanışması aşamalarına geldik, nişan yapıldı, kayınvalide beni sürekli yemeğe, davete çağırıyor ailem uygun dille geri çeviriyor (karşı taraf çerkes değildi bu geleneği bilmiyordu doğal olarak). En son bir gün dayanamayıp sizin adetleriniz değişik yahu, bir kere olsun gelsen olmaz mı, söz vallahi kimseye söylemeyiz eve de gizli girersin demişti :D

Sen haklısın konu sahibi. Ne olursa olsun sen misafirsin. Yok yaşın küçükmüş, ciddiye almazmış bazı arkadaşlar da. Ben şaşırdım açıkçası o yorumlara. Benim lisede, üniversitede okurken birçok arkadaşım evimize geldi. Annem hiçbirine böyle davranmadı. Çat kapı gelen de oldu. Hemen girip bir şeyler hazırladık, ayakta karşıladık. Bana göre ayıp etmiş.
Ben eve internet sağlayıcının teknik servis elemanı geldiğinde bile odamdan çıkıp hoşgeldiniz diyorum, su ikram ediyorum. İnsan yahu. Ne zaman yabanileştik böyle?
+1
Hiçbir sebeple normalmiş gibi gösterilmez böyle bir davranış. Marslı değilseniz bu özensizliğin karşıdakine "seni sallamıyorum dahası istemiyorum" mesajı olduğunu bilirsiniz. Hastalık vs geçerli bir mazeret varsa zaten söylenir bu misafir de kendini önemsizmiş gibi hissetmez ki öyle bir mazeret varsa da bu işe önem veren bir kadın erteler daveti.

Yaşınız küçük mü? Yaşınız küçükse sizi önemsememis olabilirler. Yaşınız büyükse istenmiyor olabilirsiniz. Ama ben evine gittiğim insanlarin bana verdiği degeri önüme koydukları hazır şeylerle ölçmüyorum. Zaten yemek yemeğe gitmediğim için, bana güler yüzlü davransın yeterli
Sizde misafirinize popkek koyarsınız yani sizin için önemli değil bu, öyle mi?

Sizde misafirinize popkek koyarsınız yani sizin için önemli değil bu, öyle mi?
Hazir kek ve börek alip koymuslugum olmuştur gun icinde haber verdiyse. Böyle seyleri gerçekten önemsemem. Esimin ailesi cok takıntılı bi konuda ama onları bile yavas yavas alıştırıyorum

İyi de ne ikram etseydi ki ? Belki de kadin ev haliyle karsilamaktan hoslaniyordur. Ben de ayni sekilde ikramda bulunurum arkadaslarima. Pijamayla karsilamam tabi ama evdeyim sonuçta esorfman tayt falan giyerim. Cok samimi arkadasimsa pijamayla bile karsilarim. He ama herkese özenli size böyleyse o zaman sıkıntım

İyi de ne ikram etseydi ki ? Belki de kadin ev haliyle karsilamaktan hoslaniyordur. Ben de ayni sekilde ikramda bulunurum arkadaslarima. Pijamayla karsilamam tabi ama evdeyim sonuçta esorfman tayt falan giyerim. Cok samimi arkadasimsa pijamayla bile karsilarim. He ama herkese özenli size böyleyse o zaman sıkıntım
Ay hele skur benim gibi birisi cıktı. Yahu illa gelen kişiye 928383 çeşit ev pasta böreğimi yapmak lazım. Saygı sevgi bununlami ölçülüyor bende rahatımdir bu konuda, o yüzden karşımdakindende beklemem

Ay hele skur benim gibi birisi cıktı. Yahu illa gelen kişiye 928383 çeşit ev pasta böreğimi yapmak lazım. Saygı sevgi bununlami ölçülüyor bende rahatımdir bu konuda, o yüzden karşımdakindende beklemem
Valla ben de öyleyim, o an evde ne varsa onu yesin. Benim icin cikolata da ikramdır su da. Önceden haberli gelir diye hayatimda kimseye kek poğaca hazirlamadim. Bence burada konu sahibi hatalı hem kendini davet ettirmiş hem de eli boş gitmiş. Erkek arkadaşlarimin ailelerinde de hic öyle vuhuu dedirtecek hazirliklar görmedim hic yadirgamadim. Yemeğe çağrıldığımda da ya cogunlukla disarıdan siparis vermislerdi ya da normal tavuk/et yemekleri yapılmıştı. Aksi olsa cok özenilse ben kendimi cok rahatsiz hissederdim açıkcası.

Valla ben de öyleyim, o an evde ne varsa onu yesin. Benim icin cikolata da ikramdır su da. Önceden haberli gelir diye hayatimda kimseye kek poğaca hazirlamadim. Bence burada konu sahibi hatalı hem kendini davet ettirmiş hem de eli boş gitmiş. Erkek arkadaşlarimin ailelerinde de hic öyle vuhuu dedirtecek hazirliklar görmedim hic yadirgamadim. Yemeğe çağrıldığımda da ya cogunlukla disarıdan siparis vermislerdi ya da normal tavuk/et yemekleri yapılmıştı. Aksi olsa cok özenilse ben kendimi cok rahatsiz hissederdim açıkcası.
Karşımdaki özenince bende huzursuz oluyorum ne gerek var, sonradan farkettim kendini davet ettirmiş istenmiyor ki kapida bile karşılamamislar. Ayrica karşıdan ozen bekliyor ama kendi eli boş gidiyor. Benim ailemde biri gelince mutfakta saatler gecirmektense misafirle kaliteli vakit geçirmek için yemege cıkartırız gidemiyorsak eve siparis veririz ne biliyim böyle gördüğüm için abarti hazirliklar bana tuhaf geliyor. Malesef eşimin ailesi a dan z ye hazirlik yaparlar ama benden beklemiyorlar huyumu bildikleri icin onlarida alıştırdım ben gelen misafire firinimda kek yapmasam onlari sevmiyormu oluyorum ne saçma

Karşımdaki özenince bende huzursuz oluyorum ne gerek var, sonradan farkettim kendini davet ettirmiş istenmiyor ki kapida bile karşılamamislar. Ayrica karşıdan ozen bekliyor ama kendi eli boş gidiyor. Benim ailemde biri gelince mutfakta saatler gecirmektense misafirle kaliteli vakit geçirmek için yemege cıkartırız gidemiyorsak eve siparis veririz ne biliyim böyle gördüğüm için abarti hazirliklar bana tuhaf geliyor. Malesef eşimin ailesi a dan z ye hazirlik yaparlar ama benden beklemiyorlar huyumu bildikleri icin onlarida alıştırdım ben gelen misafire firinimda kek yapmasam onlarise sevmiyormu oluyorum ne saçma
Benim ailem de a dan z ye hazırlık yapar. Ne gerek var ya ? Ben rahat olmayi rahat hissetmeyi seviyorum. Eğer canım isterse güzel bir yemekte yaparım kekte yaparım. Ama misafir gelecek diye özel hazırlamam.

Benim ex ile ailelerin tanışması aşamalarına geldik, nişan yapıldı, kayınvalide beni sürekli yemeğe, davete çağırıyor ailem uygun dille geri çeviriyor (karşı taraf çerkes değildi bu geleneği bilmiyordu doğal olarak). En son bir gün dayanamayıp sizin adetleriniz değişik yahu, bir kere olsun gelsen olmaz mı, söz vallahi kimseye söylemeyiz eve de gizli girersin demişti :KK70:
Ahhahha kadin da hakli:)
Bu konuyla ilintili ya da degil,genelde kendi kulturunden evlilik daha rahattir,bilinmezlikler olmaz genel anlamda.
Komsu cocuguyla evlenilse bile farklar olur tabii fakat tamamen bilinmeyene benzemez.
Kultur farkimiydi ex olmasina sebep_

Benim çocuğumun daha 21 yaşındaki sevgilisi hem de ben çağırmadan ya da oğlumla beraber gelmeden öyle lak diye tanışmadan etmeden teleofnla arayip gelmek istese benim tavrim da bu olurdu.
Ciddiye almazadım, çocuğumun arkadaşı gelmis gibi davranırdim. Bu yaşlar için çok gereksiz hareketler.
Tez vakitte evlenmeyi düşünüyor musunuz?
Eğer 21 yasinda pembik gelin olma hayali kuran bir ev kiziysaniz bu girişiniz yersiz olmuş çünkü bu zihniyete göre hafif bir davranışta bulunmussunuz. Aileniz olmadan o eve girmissiniz,hevesli gibi olmuşsunuz.
Tez vakitte evlenmeyi düşünmüyorsaniz da ne demeye adamın ailesinin evine,hem de davet edilmeden gidiyorsunuz? Herşeyin usulü var erkanı var. İlle de tanışmak istiyorsan sevgiline söylerdin, o ailesini bir yemeğe cikartirdi,sen de gelirdin masada tanisirdiniz.
Tanımadan etmeden,davet edilmeden , hem de yanınızda sevgiliniz olmadan süslenip puslenip gitmissiniz. Komik geldi bana
Ya ben genelde sizin görüslerinize katılıyorum. Ama bence burada hatalisiniz. Evet konu sahibinin kendini davet ettirmesi yanlış ama illa evlilik olmasi gerekmez ki tanışmak için. Yani ben anne olsam kizimin/oglumun 15 yasinda dahi olsalar sevgilleriyle tanışmak isterim. Çocuğum kimle takılıyor,görüşüyor bilmek isterim.

Ahhahha kadin da hakli:)
Bu konuyla ilintili ya da degil,genelde kendi kulturunden evlilik daha rahattir,bilinmezlikler olmaz genel anlamda.
Komsu cocuguyla evlenilse bile farklar olur tabii fakat tamamen bilinmeyene benzemez.
Kultur farkimiydi ex olmasina sebep_
%40 kültür farkı %60 karakteriydi :) kültür farkı çoook önemli ama insanın geçinmeye gönlü olacak önce

Back
X