İkram şokuuu

oğlu eve arkadaşını getirmiş gibi davranmış.
ki öyle olmuş.
kadın kendisi davet etmemiş. davet etseydi misafir gibi ağırlardı.
ders olsun size sevgilinin evine bir bakayım tanışayım diye kendi kendinize ben gelicem deyip gidilmez..
ben kadını haklı buldum. bu yaptığınız emrivaki .. karşılığı da böyle olur.

Merhabalar öncelikle herkese, direk konuya gireyim; sevgilinizin yada nişanlınızın evine annesinin yanına ilk kez gideceksiniz ve gitmeden iki gün önce de annesine haber verdiniz süslendiniz püslendiniz özendiniz gittiniz ve karşı tarafın sizin için asla özenmediğini hazırlık yapmadığını görseniz tepkiniz ne olurdu ? Bu soruyu sordum çünkü müstakbel kayınvalidemin evine ilk kez gittim ve gitmeden iki gün önce de haber verdim ama baktım ki benim için hiç özenilmemiş kapıda karşılama falan yok ev hali falan baştan savma ama en önemlisi bana ikram olarak çayın yanına hazır keki (popkek) paketten çıkardı koydu ve yanına da bir kaç bisküvi ¿ kendimi aşırı değersiz hissettim ve bu bana koydu biraz bakın maddi durumlarında bir sıkıntı yok iyiler ve yaşlı hasta da değil genç zinde bir kadın neden böyle yaptı anlamadım bana seni takmıyroum mu demeye çalıştı anlamıyorum belki size bu konu basit gelebilir ama benim bu duruma çok canım sıkıldı kendi süsümü püsümü görünce de utandım ... yorumlarınızı bekliyorum sevgiler ..
Seni istemiyo olabilir sende anla diye kendince belli etmeye çalışmış ki yemekler tatlılar yaparsam heveslenmesin diye

Çok ayıp etmiş normal kapı komşum bile gelse ona ev yapımı bir şeyler ikram etmeye çalışırım .Bisküvi ile geçiştirmem.Biraz tanıyın bakalım hal ve hareketleri nasıl hemen peşin hüküm vermeyin

2 secenek var, ya o kadar da muhim olmadiginizi hissettirmek istedi ya da bu konularda gorgusu biraz farkli. ikisi de sikinti tabi.
20yasindayken ciddi dusundugumuz bir erkek arkadasimin annesi beni benzer bicimde karsilamisti. ikimiz baska bir sehirden gidiyorduk evine. ama ben nasil heyecanliyim. otogarda makyaj yaptim falan :) sabah erken saatte evinde olduk, ben bekliyorum ki kahvalti hazirlamistir ne bileyim bi heveslenmistir o da. benim annem oyle yapardi cunku, ben de oyle yapardim. gorgu bu. anaaa kadin kapiyi bi acti, bizim zile basmamizla kalkmis, ustunde yirtik pijama yuz goz capak. biraz oturduk, hadi dedi ogluna kahvalti yapalim. kendi kalkmadi yerinden. ogluyla ben mutfakta ne varsa tepsiye koyup salona getirdik. rabbim ne salakmisim :D

Görgü değer verme karşındaki insana bunu hissteirme apayrdi duygular... Açıkçası ben çok kirilirdim

Büyük ihtimalle taşlanırsınız ikramamı bakıyorsun diye. Ama aniden haber veren insana bile Bi kek cırpan biri olarak önem veririm iyi ağırlamak isterim geleni özenmemiş haklısın

Ben de kendi gordugim bir ozensizligi yazayim bakalim. Kv ler sehir disindaydi. Nişanliydik ciddi sekilde hastalandi kv. Ilk o zaman gittim evlerine 3 günlük kaldim. Gorumcemin evinde kaldim. Her yer dandiniydi neyse ses etmedim habersiz gittik olabilir ev hali. Bir sonrakinde evliydik haberli gittik. Gunlerce kaldik evliydik o zaman. Yine onun evinde kaldik. Cocuklu ev daginik olur neyse ama size abartisiz soyluyorum tuvaletin taşı kapkara pislikti. Onceki geldigimde de böyleydi. Habersiz dedim annesi hasta dedim hepimize olabilir cocuklar giriyor dedim. Ama ikinci gidisimiz de ayni. Banyo desen oyle pis. Yani haber verdigimiz halde orada kalacagimiz kesin oldugu halde temizlenmemistu. Bunu esimle konuştum. O da ben yokken konuştu. Sonraki gelisimizde ailem de vardi. Annemler o evde kalacaklardi. Bu da kesindi çünkü baska musait ev yoktu. Annemler diyor ki tuvalet taşı ayniydi banyo ayniydi. Yani bazi insanlar icin boyle seyler normal olabilir. Gorumcem de kotu biri degilbeni de cok seviyor. Ama bu konularda gamsuz biraz. Simdi benden daha kotu muameleyle karsilasan varsa el kaldirsin😂

Ayy cok fena. Peki davet mi ediyor? Yoksa baska yer yok diye mecbur ihale ona mi kaliyor?

Haklısın. Bundan birkaç sene önce o zamanki erkek arkadaşımın annesiyle tanışmaya gitmiştim, onlar davet etmişti yani. Giderken pasta almıştım ben. Kadın da bir gün önce kendilerine mercimekli köfte yapmış, bana da ondan koymuştu tabağa 3 tane ve benim götürdüğüm pasta. Ben pasta götürmesem tabakta sadece 2 3 tane mercimekli köfte olacaktı herhalde :) Yemek tabi ki önemli değil önemsenmek mesele burda.
Bir gün önceden kendilerine yaptıklarını da şurdan anlamıştım, yerken erkek arkadaşım annesine dedi ki, dün yaptığın daha güzeldi, bu biraz kuru olmuş :)) Dünden kalınca kurumuş tabi:) Buna bile biraz bozulmuştum açıkçası.

Ben bu tip konularda eğer ilişkiye dair ciddi bir adım atılacaksa ailelerle tanışılmasını doğru buluyorum, sizin annesiyle tanışma durumunuza dönecek olursak; çok özensiz üstünkörü yapılan bir karşılama olmuş, burda beklenen dolu dolu tabakların önüne gelmesi veya oburluk değil, velev ki kadının özel bir durumu var ve hazırlık yapamadı diyelim, ozaman da erkek arkadaşınızın annesine sorması lazımdı, anne işte kız arkadaşım gelince çayın yanına ne koyacaksın eksik birşey olursa alıp geleyim, ilk kez gelecek özensiz karşılansın istemiyorum gibi gibi gibi ,burda erkek arkadaşınıza da büyük iş düşüyordu ama anladığım kadarıyla üzerine düşeni hiç yapmamış...

Ayy cok fena. Peki davet mi ediyor? Yoksa baska yer yok diye mecbur ihale ona mi kaliyor?
Baska yer yok. Oraya gittigimizde orada kalacagimiz kesin yani. Mesela siz gitseniz kaynananizin evinde kalacaginizi bilirsiniz ya, biz de görümcede kalacagimizi biliyoruz. Kv evi musait degil. Bir tek gorumce evi uygun. Aylar oncesinden belli olsa gideceğimiz, yine ayni bulurum o evi.

Baska yer yok. Oraya gittigimizde orada kalacagimiz kesin yani. Mesela siz gitseniz kaynananizin evinde kalacaginizi bilirsiniz ya, biz de görümcede kalacagimizi biliyoruz. Kv evi musait degil. Bir tek gorumce evi uygun. Aylar oncesinden belli olsa gideceğimiz, yine ayni bulurum o evi.

Ona da zor. Misafir kabul etmek zorunda kalsam, herkes otomatik olarak gelenin bende kalacagina sartlansa rahatsiz olurdum.
Belki de inadina yapiyordur.

Salgın varken bu tanışmayı ayarlayan oğlunda suç.
Gelin adayına ne diye tafra yapacak :)

İşin esprisi onlar tabi anlıyorum..

Konu sahibi ikram konusunda herkesin görgüsü, tutumu bir değildir.
Bizim evde mesela misafir çok önemlidir, şartları zorlar oldururuz yani.
Ben de hep öyle gördüğüm için eşimin evinde şoka girmiştim anlıyorum sizi o yüzden.
Benim kv ailecek ilk evlerine gittiğimizde ciddi özenmişti ama sonrasında salladı.
Gitmişim, gitmemişim neyi severmişim umrunda olmadı.
2 günlük yemeği sofraya koydular sanki evde kendilerinin her günkü rutinini yaşar gibiydik.
İyi tarafından bakarsak beni evden biri sayıyorlar diyelim (Yersen.. :P )

Gerçekçi yaklaşırsak eğer insan değersiz hissediyor doğru.

Ben onlar gelecek olsa muhakkak hazırlık yaparım, sıradan gün gibi takılmam.
Bunu görmüş olmalarına rağmen değişen bir şey yok.
Üstelik o evde 26 yaşında görümcem var bekar.
Diş hekimi kendisi. İnsan hiç mi görüp uyandırmaz.
Anne böyle olmaz demez aklım almıyor, almayacak valla.
Neyse ne değişmez, ağzımı açıp tek kelime de bu konuda etmem.

Annem der ki ''Herkes şanına yakışanı yapar. ''

Tabii ki haklısın ya o ne demek. Sadece çay kahve ikram etse bir şey demezdim ama. Çat kapı gelmedikteb sonra pop kek ne. Dokememis mi bir kek

Yaşınız küçük mü? Yaşınız küçükse sizi önemsememis olabilirler. Yaşınız büyükse istenmiyor olabilirsiniz. Ama ben evine gittiğim insanlarin bana verdiği degeri önüme koydukları hazır şeylerle ölçmüyorum. Zaten yemek yemeğe gitmediğim için, bana güler yüzlü davransın yeterli

Back
X