• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkram

heartmoon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
55
9
86
Bir yakınınız (kayınbabanız mesela)vefat ettiğinde sizin evinize başsağlığı için gelenlere ne ikram etmek gerekir?

Allah ne verdiyse ikram et cenaze evi sonuçta zaten gelenler eli boş gelmez.. börek tatlı ne varsa çıkarılır evde

yemekten once cay ikram edilir
bizim burda oyle kimse ewden getirmez butun erkekler belurli bir miktar para koyup asci tutar ve ginde 2 defa yemek yaptirilir..

Taziye evi değil.birini derece yakınınız vefat edince başka ildeki kendi evinize gelenlere?

Yas ta oldugunuz icin ikram bana sacma geliyor. Bazen taziye evlerini goruyorum iste ben acim aman o yesin vs arkadas bu insanlar siz yiyin ac kalmayin diye mi oldu ya. Sevabina ruhu icin dagitirsiniz yerler de sirf yemek icinde sacma yani.

boş boş oturunca da olmaz böyle misafir gelmiş de ikram yapayım da olmaz.bir çay bir tatlı mıdır makbül olan. Bebek görmeye gelip yaptığım şehriyeli salataya malzemesi az olmuş diyen gördüm yanındakine. ben de karşılarındaydım yani

Sonuçta size ve yakınınızın hayrına olacak ikram ettiğiniz şeyler.
Çayın yanına yapın her zaman yaptıklarınızdan.

Çay helva ya da pide ayran dağıtılır ilk gün diğer günler yemek veriliyor maddi durum ve yöreye göre değişiyo

Cenaze eviyse çay kahve vs hiçbişey vermenize gerek yok. Genelde vefat ettiği gün yani definden sonra sadece Pide ayran dağıtılır.

Ama sizde birinci derece yakınınız vefat etmiş ve Cenaze evi değilmiş. Gelenler çok uzaktan geliyorlarsa açlık tokluk sorulur. Genel rütin misafirler kadar olmasa da ikram verilebilir diye düşünüyorum.

Taziye evi değil.birini derece yakınınız vefat edince başka ildeki kendi evinize gelenlere?
Başka ilden size kadar taziye için geliniyorsa yemek yedirirsiniz. Normal misafir kadar teferruatlı ağırlama olmasa da çay bisküvi yemek vs ağırlarsınız.

Taziye evine gelinmiş ne yemeğinden bahsediyorsunuz çay ve yanına helva verilir , asıl taziyeye gelenler bir şeyler alıp getirmeli.

Ya ben ne kötü bir türkçeye sahipmişim.bi sormak istediğimi soramamışım.kayınpederiniz vefat etti mesela. Cenazeden sonra evinize geldiniz(başka bi ilde). arkadaşlarınız dabaşsağlığına geldi.ne ikram etmek gerekir.

Eviniz taziye evi degil. Cenaze sanirim 1 2 gunluk kadar yeni de degil.
Allah rahmet eylesin yerinde rahat etsin ama olenle olunmuyor hayat devam ediyor yas durumunu sürdürdügunuzu sanmiyorum.

Kek borek pogaca kisir ne biliyorsaniz normalde ne yapiyorsaniz ve icinizden ne geliyorsa yapin.

Back
X