Umarım evin satışını iptal için bir çıkar yol vardır, avukatınızla konuşun hatta gerekirse birkaç avukattan da fikir alın, inşallah iptal edilir zira o ev gitse maddi olarak size bir şey olmaz en fazla miras hakkınız gitmiş olur ama anneniz kafasını taştan taşa vurur çünkü bizzat yaşadığınız üzere öze be öz anne dahi evlatlarının arkasından iş çeviriyorken evin tapusunu üzerine almakta hiçbir sakınca görmeyen kardeşiniz annenize ne kazıklar atmaz ki.
Sizi bir kenara bıraksak anneniz kendisine nasıl kötülük ediyor farkında bile değil, kardeşinizin biraz adalet duygusu biraz vicdanı olsaydı anneniz evi sana vereceğim dediğinde itiraz ederdi, biri anneniz diğer kardeşiniz bu sebeple kurduğum cümleler için af buyurun ama ana-kız birbirini bulmuşlar, birbirlerinden görecekleri her zararı hak ediyorlar aslında, lakin dediğiniz gibi kardeşiniz annenizi evden atsa ağlayarak kapınıza gelse eşlerinizin aksine sizler daha duygusal tepkiler vereceksinizdir ama anneniz bunu hak ediyor mu orası herkese göre değişir, bana göre madem evlatları arasında bir tercih yaptı o tercihi yaşasın, sizlerin kapısına gelmesin.
Tekrarlayayım ben yorumlarken mal mülk o mal mülkün maddi değeri için yazmıyorum, annenizin manen yaptığı ayrımadır tüm tepkim, evde bir elma varsa o elmayı sadece küçük yesin diyemez anne ne kadar çocuğu varsa o kadar dilimler ve her çocuğuna yedirir, sizin ihtiyacınız olmayabilir bu ihtiyaç meselesi de değil, dürüstçe haklarınızdan feragat edin evi kardeşinizin üzerine devredin deseydi, demeyip arkadan iş çevirdiğine göre aslında adaletsiz davrandığının kendisi de gayet bilincinde, şimdi ne olacak? Kardeşinizle aranıza satsanız kişi başı 500 bin 1 milyon arası ya düşecek ya düşmeyecek, hiçbirinize bir ev bile aldırmayacak mal için husumet soktu.