Ben iktisat mezunuyum.İş bulma açısından birbirlerinden hiçbir farkı yok.Yanlız derslerin sayısallığı yada sözel olması açısından şöyle sıralayabiirim En çok sayılsal gerektiren bölüm iktisat sonra maliye sonra işletmedir.İşletme daha ziyade sözel dersleri içerir. Bana kalırsa bunların hiçbirinde okuma yol yakınken bırak ve sınıföğretmenliği veya öğretmenlikle ilgili bir branjı kazanmak için çok çalış.. Ben elimde olsa geriye dönebilseydim böyle yapardım buyüzden kardeşime iktisat maliye işletme bölümlerinin hiçbirini yazdırmadım kaçsenede kazanırsan kazan mühim değil ama burda okumana gerek yok zaten senin yaptığın işi okumadanda biçok kişi yapıyo ben hiçbir artısını görmedim dedim. Şimdi bana duacı.Mezun olur olmaz çalışmaya başladı bile.Benim derslerimde iyiydi okuldayken 1 tane alttan dersim olmadan mezun oldum..Ama bunların hiç önemi yok maalesef.Yol yakınken dön derim arkadaşım..
merhaba bende maliye bolumu ogrencısıyım.. kendi dik baslılıgımla bu bolumdeyım (ailede herkes işletme mezunu) bu kadar hukuk dersi gorcegimi bilsem hayatta secmezdim.. iktisat derslerını daha çok sevıyorum sayısal agırlıklı olmasından oturu bana dersleri daha eglenceli gelıyor acıkcası..
konu sahıbı arkadasım neden oyle dıyorsun ,maliye bolumu dier işletme ve iktisat bolumlerınıde kapsar..hatta hukuk bolum derslerınıde içine alarak genısler alanı...
mezun olunca işletme ve iktisat bolumlerınde okuyan arkadasların mesleklerini yapabilirsin ama bir işletmeci ve iktisatcı bızım meslegimizi yapamaz.. yani işletme yada iktisat okuyan biri maliyeci olamaz..
okul bittikten sonra kpss devlet memurlugu en guzel diye dusunenlerdenım..
maliyenin istanbulda hangi fakültelerde okutuldugu hakkında bilgi verir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?