- 23 Mayıs 2019
- 718
- -36
- 98
- Konu Sahibi yyenibiriileri
-
Ilaci ezip suyla karistirip icmek gecici bir cozum ama ilaci neden icemedigini anlamak icin psikolog lazim yani bu kadar zor degil aslinda. Altta yatan baska bir sorun var mi?Merhaba herkese, benim derdim ilaç içememek. İlacı nasıl içeceğimi bilmiyorum. Su içmekten korkuyorum, nefes boruma kaçıcak gibi geliyor.
Az önce de ilaç içmem gerekiyordu ama içerken çok zorlandım panik atak geçirdim daha da boğazımda kaldı. Küçük yudumlarla arkasından su içtim anca kendime geldim.
Bu problemi nasıl çözebilirim? Gerçekten çok zor durumda ve kötüyüm.
Her ilac ezilip suya karistirilmaz cok tehlikeliIlaci ezip suyla karistirip icmek gecici bir cozum ama ilaci neden icemedigini anlamak icin psikolog lazim yani bu kadar zor degil aslinda. Altta yatan baska bir sorun var mi?
Çok haklısınız bu durumu nasıl aşıcam bilmiyorum, eskiden olmayan yeni başlayan bir şey bu. Ben de atalarımızdan birinin benzer sebepten ötürü ölmesinden dolayı böyle bi fobi geliştirebileceğimi öğrenmiştim seninle başlamadı adlı kitaptan. Alakalı olan şeyler sanırımNihan Kaya diye bir yazar var hatirlamadigimiz bebeklik hatta fetus deneyimlerimizin uzerimizde cok etkili olduguna dair yazilar paylasiyor. Annenize sorun belki cocukken bogaziniza bir sey kacmistir ve onun korkusudur. Yoksa cok kolay yani bu is. Bence altta yatan baska bir deneyim var.
Bende 5 bardak suyla icerdim eskidenMerhaba herkese, benim derdim ilaç içememek. İlacı nasıl içeceğimi bilmiyorum. Su içmekten korkuyorum, nefes boruma kaçıcak gibi geliyor.
Az önce de ilaç içmem gerekiyordu ama içerken çok zorlandım panik atak geçirdim daha da boğazımda kaldı. Küçük yudumlarla arkasından su içtim anca kendime geldim.
Bu problemi nasıl çözebilirim? Gerçekten çok zor durumda ve kötüyüm.
Peki soluk boruma kaçarsa ne olurSoluk borunuza kaçması için ilacı içerken gulmeniz yada konuşmanız felan gerekir aksi halde soluk borunuza kaçmaz anatomik olarak. İsterseniz soluk borusu ve yemek borusu nasıl birbirinden ayrılır bununla ilgili video izleyin o zaman içiniz rahatlayabilir.
Ilaci ezip suyla karistirip icmek gecici bir cozum ama ilaci neden icemedigini anlamak icin psikolog lazim yani bu kadar zor degil aslinda. Altta yatan baska bir sorun var mi?
ilaç ezilip içilmez , bilmediğiniz konularda bilgi vermeseniz daha iyi olurIlaci ezip suyla karistirip icmek gecici bir cozum ama ilaci neden icemedigini anlamak icin psikolog lazim yani bu kadar zor degil aslinda. Altta yatan baska bir sorun var mi?
Soluk boruna kaçarsa öksürme refleksi gelir sana , ve bu refleks geldiğinde hafif öne eğilerek olabildiğince kuvvetli öksür ki soluk borundan öte gitsin ne kactiysa ...sen öksürurken kimsenin sırtına vurmadigindan emin ol ...birde en kötü ihtimalle evde tek başınaysan mesela sandalyeye diyafragmani yasla ve bastır soluk borunda ki maddenin dışarı atılması için ...bu söylediklerim en uç şeyler ..istersen İnternetten ilk yardima bak, evde tek başınıza soluk boruma bir şey kaçarsa ne yapmalıyım diye daha ayrıntılı öğrenebilirsiniz.Peki soluk boruma kaçarsa ne olur
Soluk boruna kaçarsa öksürme refleksi gelir sana , ve bu refleks geldiğinde hafif öne eğilerek olabildiğince kuvvetli öksür ki soluk borundan öte gitsin ne kactiysa ...sen öksürurken kimsenin sırtına vurmadigindan emin ol ...birde en kötü ihtimalle evde tek başınaysan mesela sandalyeye diyafragmani yasla ve bastır soluk borunda ki maddenin dışarı atılması için ...bu söylediklerim en uç şeyler ..istersen İnternetten ilk yardima bak, evde tek başınıza soluk boruma bir şey kaçarsa ne yapmalıyım diye daha ayrıntılı öğrenebilirsiniz.
Bunları biliyorum hemlich manevrası deniyor ama ilaç küçük bir ilaç olduğundan belki soluk borumdan geçer gider diye de düşündüm, hani belki haberim bile olmadan nefes boruma takılır gider gibi düşündüm. İlaç küçük çünkü.Soluk boruna kaçarsa öksürme refleksi gelir sana , ve bu refleks geldiğinde hafif öne eğilerek olabildiğince kuvvetli öksür ki soluk borundan öte gitsin ne kactiysa ...sen öksürurken kimsenin sırtına vurmadigindan emin ol ...birde en kötü ihtimalle evde tek başınaysan mesela sandalyeye diyafragmani yasla ve bastır soluk borunda ki maddenin dışarı atılması için ...bu söylediklerim en uç şeyler ..istersen İnternetten ilk yardima bak, evde tek başınıza soluk boruma bir şey kaçarsa ne yapmalıyım diye daha ayrıntılı öğrenebilirsiniz.
Allah razı olsunÖyle bir şey söz konusu değil yani sizden habersiz olmaz illaki haberiniz olur.. hadi gitti diyelim ki biraz aşağı kısımda soluk borusu ikiye ayrılıyor sağ ve sol şeklinde ..birine gitse diğeri açıkta kalır ve nefes almaya devam edersiniz yine ...ve diyelim sağ akciğere cisim kaçtı o zaman aspirasyon dediğimiz şey gerçekleşiyor ve akciğer enfeksiyonuna yakalanirsiniz tedavi edilirsiniz
Sağlık meslek lisesinde öğretmenimAllah razı olsun, ne iş yapıyordunuz
Konunun linkini bırakabilir misiniz baktım ama bulamadımBenim bu forumda sanirim ilk actigim konulardan biriydi bakin isterseniz ben bir ara birakin ilaci iki lokma yemek yiyemedim su icemedim de serumla beslendim. Suan iyiyim cok sukur. Konuda neler yasadigimi anlattim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?