- Konu Sahibi yyenibiriileri
-
Konunun linkini bırakabilir misiniz baktım ama bulamadım
Toza bile maruz kalınca öksürüyoruz. İlaç mı kalacak? Benim şu ana kadar kaçmadıysa sizin hiç kaçmazBunları biliyorum hemlich manevrası deniyor ama ilaç küçük bir ilaç olduğundan belki soluk borumdan geçer gider diye de düşündüm, hani belki haberim bile olmadan nefes boruma takılır gider gibi düşündüm. İlaç küçük çünkü.
Bazıları yazmış ama ben de belirteyim. O dışındaki kaplama belli bir amaç için yapılmış. Dozaj azaltmak için bile kırmayın diyorlar. Mideyi korumak için, asitlikten korunmak için veya yavaş salınım mekanizması için iş görüyor dışı. Kırması sıkıntı olabilir. Aspirin gibi (eskiden öyleydi) bir formdaysa ezebilir ama değilse sıkıntı.Ilaci ezip suyla karistirip icmek gecici bir cozum ama ilaci neden icemedigini anlamak icin psikolog lazim yani bu kadar zor degil aslinda. Altta yatan baska bir sorun var mi?
Sizin yaşadiginiz ayni durumda bende de vardi panik atak hastasiyim doktor ilac vermişti hap doktora dedim ben icemiyorum korkuyorum bogazimda kalip bogulcam diye .kafanda cok büyütme yemek nasil yiyorsan öyle yapicaksin ilaci agizina at onu düşünme 1 bardak suyu duraklamadan ic dedi .dedi dedi ama genede ilk zamanlarda yutamiyordum ama zamanla aliştim .meseka şuan büyük haplari icemiyorum kücük haplari iciyorum antibiyotik oldugunda korkuyla iciyorum .seni anliyorum cokMerhaba herkese, benim derdim ilaç içememek. İlacı nasıl içeceğimi bilmiyorum. Su içmekten korkuyorum, nefes boruma kaçıcak gibi geliyor.
Az önce de ilaç içmem gerekiyordu ama içerken çok zorlandım panik atak geçirdim daha da boğazımda kaldı. Küçük yudumlarla arkasından su içtim anca kendime geldim.
Bu problemi nasıl çözebilirim? Gerçekten çok zor durumda ve kötüyüm.
Çocukken ben de içemezdim, meğer içmesini bilmiyormuşum daha doğrusu ögretmemişler. Hapı dilinin koyabildigin en arka kısmına koyuyorsun sonra arkasından sanki hap hiç orda yokmuş gibi düşünerek su iciyorsun. Bu kadar basit.Merhaba herkese, benim derdim ilaç içememek. İlacı nasıl içeceğimi bilmiyorum. Su içmekten korkuyorum, nefes boruma kaçıcak gibi geliyor.
Az önce de ilaç içmem gerekiyordu ama içerken çok zorlandım panik atak geçirdim daha da boğazımda kaldı. Küçük yudumlarla arkasından su içtim anca kendime geldim.
İlaci suda eritip içebilirsiniz ben öyle yapiyorumMerhaba herkese, benim derdim ilaç içememek. İlacı nasıl içeceğimi bilmiyorum. Su içmekten korkuyorum, nefes boruma kaçıcak gibi geliyor.
Bende 5 bardak suyla icerdim eskiden
Kendini rahat birakmak onemli
Bogazini kasmycaksin hic
Hap şeklindeyse ikiye veya 4'e bölebilirsiniz. Kapsülse olduğu gibi yutmanız daha sağlıklı tabi, doktorunuza danışırsanız kapsülü açıp açamayacağınızı o söyler. Açabilirsiniz derse yoğurda filan karıştırıp yiyebilirsiniz.Merhaba herkese, benim derdim ilaç içememek. İlacı nasıl içeceğimi bilmiyorum. Su içmekten korkuyorum, nefes boruma kaçıcak gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?