• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilaç kullanımı hakkında acil yardıma ihtiyacım var!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.619
36.516
1.123
39
arkadaşlar merhaba,

konunun yeri burası değil muhtemelen ama ilgili başlıkta gören olmadı ve benim çok acil yardıma ihtiyacım var.

dün akşamdan beri vajinal kaşıntım var hafif karın ağrısıyla birlikte.4-5 sene kadar önce aynı şeyi yaşamıştım biliyorum ki mantar.

bugün eşim işten izin alamadığı için doktora gidemedim ama asmyi arayarak doktorla görüştüm,sıkıntımı anlattım,o da ilaç yazdı ve eşim akşam getirdi.

fitil,antibiyotik ve kaşıntı için merhem yazmış,ki zaten hep aynı ilaçlar kullanılıyor.

benim doktora sormayı unuttuğum şey,regl dönemimde bu fitili kullanabilr miyim?

aslında mantar denen şey regl döneminde hafifler diye biliyorum ama benim neden böyle oldu anlamadım,reglin bitmesini de bekleyemeyeceğim çok kaşınıyor.

sorun eşimden kaynaklanıyormuş meğer kendisi itiraf etti ben anlatınca:47:

yarın da doktora gitme şansım yok,sonrası da hafta sonu,beni şu an rahatlatacak bir şeyler lazım pazartesiye kadar.

kullanayım mı fitili?

Dertdaşım meraba :3:

Sorun neden eşindeymiş anlamadım :44:

Regl iken fitil kullanılmaz büyük ihtimalle..

Nöbetçi eczaneyi arayıp sorsan :26:

Dertdaşım meraba :3:

Sorun neden eşindeymiş anlamadım :44:

Regl iken fitil kullanılmaz büyük ihtimalle..

Nöbetçi eczaneyi arayıp sorsan :26:

offf sende mi:5:

ben ne zamandır tekrarlayan sistitlşe uğraşıyorum zaten,bir de bu çıktı.

sorun neden eşimde çünkü zaatı a-lileri lütfedip anlattılar ki kendilerinde ne zamandır kaşıntı varmış ama sadece kaşınıyormuş başka bir sorun yok diye önemsemiyormuş.

ben de sinirlendim ben kaç zamandır anlatıp durmuyor muyum bu hastalıklar bana senden mi bulaşıyor neden üstüne alınmıyorsun diye:5:

şimdi böyle acılarımla başbaşa kaldım işte.

ne yapsam bilemedim nöbetçi eczaneye falan ulaşılmaz ki bu gıcık şehirde,internetten de bir şey bulamadım.

Dertdaşım bak şunları buldum ;

Soru:Adetliyken fitil kullanılır mı ?

Cevap:Hijyen açısından regl döneminde ovül kullanımı pek tercih edilmez ancak akıntı, kaşıntı ve ağrı sizi çok rahatsız ediyorsa adet döneminizin geçmesini beklemeden de ilacı kullanabilirsiniz.

Adet olmanız ilacın etkisini azaltmaz veya ilaç regl olduğunuz için size zarar vermez.

Yeni sorularınızda görüşmek dileğiyle... Geçmiş olsun...

Eczacı Neslihan Çiftlik

Cevap2:
Fitilin etkisi azalır. Kullanılması tavsiye edilmez.

Doç.dok.Nuri Haksever

Cevap3:
Adetliyken vajinal fitil kullanmanızın faydası olacağını sanmıyorum, adetiniz bittikten sonra başlamanız doğru olandır. Geçmiş olsun.

Eczacı Özlem Güneş.

Merhaba, geçmiş olsun. Konuyla ilgili benim de bilgim yok. Fitili yarın eczaneye danışıp sorsanız olmaz mı? Ya da herhangi bir nöbetçi eczanenin telefonunu alıp o şekilde bilgi alsanız?

offf sende mi:5:

ben ne zamandır tekrarlayan sistitlşe uğraşıyorum zaten,bir de bu çıktı.

sorun neden eşimde çünkü zaatı a-lileri lütfedip anlattılar ki kendilerinde ne zamandır kaşıntı varmış ama sadece kaşınıyormuş başka bir sorun yok diye önemsemiyormuş.

ben de sinirlendim ben kaç zamandır anlatıp durmuyor muyum bu hastalıklar bana senden mi bulaşıyor neden üstüne alınmıyorsun diye:5:

şimdi böyle acılarımla başbaşa kaldım işte.

ne yapsam bilemedim nöbetçi eczaneye falan ulaşılmaz ki bu gıcık şehirde,internetten de bir şey bulamadım.

Sen hangi şehirdesin ki kuzum?
Olmazsa ilacın adını özelden at ben arayım.eczaneyi sorayım ...

Kuzum aradım şimdi.
Eczacı erkekmiş söylerken bi tuhaf oldum :17:
Regl döneminde kullanmayın etkisini azaltır.Bitince kullanmaya başlayın dedi.

canımmm

çok sağol ,çok çok teşekkür ederim.

öpüyorum seni de tatlı kuzumu da:38:

Back
X