• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilaç ve takıntılarım

Eğer çok ciddi problemleriniz yoksa( sürekli ataklar geçirme, intihara teşebbüsler gibi) ilaç kullanmanın yararından çok zararı olacaktır size. Evet tepkisiz ve hissiz olacaksınız, duyarsızlaşacaksınız yani. Ben hayatı kalp atışlarına benzetiyorum, gözünüzde canlandırın, inişler çıkışlarla. Siz ise ilaçlarla hep bir düz çizgide yaşayacaksınız hayatı. Ne kadar süre ilaçlardan medet umacaksınız, o ilaçları bırakmanın ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz? İnsan olmak hissetmektir, duygularıyla var insan. Eğer bir süre sonra sevgiliniz bu duyarsızlığınızdan çok rahatsız olursa ve siz de hiç umursamaz bir durumda olabilirsiniz. O size şimdi çok güzel gelen ilaçlar siz farketmeden hayatınızdan çok şey götürür. Farketmeyi bırakın umrunuzda bile olmaz, herşeye basit bakarsınız çünkü. Lütfen çok iyi düşünün...
Merhaba,
Ben okb hastasıyım..Aklınısa gelebilecek ve hatta gelmeyecek her seyi düşünüp kafama takıyorum.Mantıksız biliyorum ama elimde değil...İlaç kullanmak ben de istemem aslında ama bi müddet hiçbi şey düşünmek istemiyorum...Sadece etrafa bakmak istiyorum..
Ben her seyi okadar fazla derinden hissediyorumki bu acı veren bi şey..
Bi kanserlinin acısı,yakınını kaybetmii insanların acısı,fakir bi çocugun zengin bi çocuğa özenmesindeki acıyı,evsizlerin acısını...
Ben bu yüzden dışarı çıkamıyordum,göreceklerime tahammül edemiyordum çünkü.sonra cevremdeki gülüp eğlenen insanlara karşı kin duymaya başladım nasıl eğlenebiliyorlar diye...
Cehennemde yaşıyorum bi bilseniz..
Sevgilimi de kısıtlıyorum mesela şimdi memleketine gitti eski sevgilileri arkadasları falan derken gitmesini istemiyorum dışarı çıkmasını da istemiyorum...

Bi müddet tepkisiz olmak istiyorum evet çünkü sadece sevgilinle olan ilişkimde değil hayatımın her alanında takıntılarım cok arttı artık dizginleyemiyorum..
İnanın kendi başıma çokk çabaladım ama olmadı beynim farklı çalışıyor
Ben dışarı çıktıgında bile coğu seye üzülüp kafayı ona takıp mutsuz olan bi insanım normal insanlar gibi olmak istiyorum bi müddet
Cok tesekkür ederim ilginiz için
ben yine de yanlış yaptığını düşünüyorum
ağır bir depresyon yada acı yaşayanlar için kıs süreli bir çözüm olarak
kabul edebilirim bunu
ancak sen resmen bunu hayatına yayıyorsun
inan bana getirisi var sa bile çok fazla olumsuz yanı olacak sana

uyuşturucu kullanmaktan farklı değil
açıkcası önüne geçmezsen
durum iyi görünmüyor

Canim bu dünya da en güvenilir insan kişinin kendisidir. Begenmedigin ne var kendin de neden sevmiyorsun kendini anlatmak istersen dinlerim
Aslında özellikle beğenmediğim bi şeyim yok biçok kişiye sorsanız beğenir de beni belki ama bu okulu uzatmm ben de iyice özgüvensizliğe neden oldu...Hiçbi şey başaramazmışım gibi geliyor kimse bana aşık olamazmış gibi..

ben yine de yanlış yaptığını düşünüyorum
ağır bir depresyon yada acı yaşayanlar için kıs süreli bir çözüm olarak
kabul edebilirim bunu
ancak sen resmen bunu hayatına yayıyorsun
inan bana getirisi var sa bile çok fazla olumsuz yanı olacak sana

uyuşturucu kullanmaktan farklı değil
açıkcası önüne geçmezsen
durum iyi görünmüyor

Evet haklısınız durum iyi görünmüyor ama artık en yakın arkadaslarım ya da ailem bile beni anlayamıyor..

Aslında özellikle beğenmediğim bi şeyim yok biçok kişiye sorsanız beğenir de beni belki ama bu okulu uzatmm ben de iyice özgüvensizliğe neden oldu...Hiçbi şey başaramazmışım gibi geliyor kimse bana aşık olamazmış gibi..

Öyle düşünme bak ben hala okuyorum 7. Yilim bununla gurur duymuyorum tabi ki :) ama evlendim yuva kurdum bi yandan da okuluma bakıyorum. Bununla özgüven siz olma sen herseyi basarabilirsin bak ne güzel ilişkin var ve tekrar diyorum sevgilin seni seviyor yoksa dayanamazdi :) çevrenizde de begeniliyorsun daha ne olsun :)

Öyle düşünme bak ben hala okuyorum 7. Yilim bununla gurur duymuyorum tabi ki :) ama evlendim yuva kurdum bi yandan da okuluma bakıyorum. Bununla özgüven siz olma sen herseyi basarabilirsin bak ne güzel ilişkin var ve tekrar diyorum sevgilin seni seviyor yoksa dayanamazdi :) çevrenizde de begeniliyorsun daha ne olsun :)
Keşke ben de evlenseydim en azından onu da aradan çıkarırdım :) sizin çok normal ve maşallah size ama millet anlamıyorki beni eee niye bitmediki diyolar bense okulu sindirerek okudum ciddi anlamda boş da durmadım bir sürü projede yer aldım ama bitiremeyince dert oldu bana ama okonuda biraz daha iyiyim çünkü herkes işsiz....

Keşke ben de evlenseydim en azından onu da aradan çıkarırdım :) sizin çok normal ve maşallah size ama millet anlamıyorki beni eee niye bitmediki diyolar bense okulu sindirerek okudum ciddi anlamda boş da durmadım bir sürü projede yer aldım ama bitiremeyince dert oldu bana ama okonuda biraz daha iyiyim çünkü herkes işsiz....

Bana okul bitmedi mi diyen olunca çok seviyorum birakamiyorum diyip dalga geçiyorum sende öyle yap :)

Merhaba,
Ben okb hastasıyım..Aklınısa gelebilecek ve hatta gelmeyecek her seyi düşünüp kafama takıyorum.Mantıksız biliyorum ama elimde değil...İlaç kullanmak ben de istemem aslında ama bi müddet hiçbi şey düşünmek istemiyorum...Sadece etrafa bakmak istiyorum..
Ben her seyi okadar fazla derinden hissediyorumki bu acı veren bi şey..
Bi kanserlinin acısı,yakınını kaybetmii insanların acısı,fakir bi çocugun zengin bi çocuğa özenmesindeki acıyı,evsizlerin acısını...
Ben bu yüzden dışarı çıkamıyordum,göreceklerime tahammül edemiyordum çünkü.sonra cevremdeki gülüp eğlenen insanlara karşı kin duymaya başladım nasıl eğlenebiliyorlar diye...
Cehennemde yaşıyorum bi bilseniz..
Sevgilimi de kısıtlıyorum mesela şimdi memleketine gitti eski sevgilileri arkadasları falan derken gitmesini istemiyorum dışarı çıkmasını da istemiyorum...
Dün sizinle aynı durumda olan iş arkadaşımla bu konudan bahsettik. 14 yıl ilaç kullanımından sonra bırakmış. 3 yıl olmuş bırakalı. Ben ben olmadığımı farkettiğimde 14 yıl geçmişti diyor. Çok zorlanmış bırakırken. Hala terapilere gidiyor ama ilaç kullanmak asla istemiyor. İlacın çözüm olmadığını söylüyor. İlaç sizin tedavinizde geçici çözüm sağlayacak, kalıcı çözüm ise kendinizde. İlaç bir kimyasal ve hergün o küçük zararsız görünen hapcıkları vücuduza alıyorsunuz. Şuan size en iyi, çabuk çözüm geliyor farkındayım. Ama kendi özünüzde bunlar kalacak. Bunu terapilerle aşmak ise kalıcı çözüm. İnşallah sizin için en doğru nasıl olacaksa öyle yaparsınız.

Dün sizinle aynı durumda olan iş arkadaşımla bu konudan bahsettik. 14 yıl ilaç kullanımından sonra bırakmış. 3 yıl olmuş bırakalı. Ben ben olmadığımı farkettiğimde 14 yıl geçmişti diyor. Çok zorlanmış bırakırken. Hala terapilere gidiyor ama ilaç kullanmak asla istemiyor. İlacın çözüm olmadığını söylüyor. İlaç sizin tedavinizde geçici çözüm sağlayacak, kalıcı çözüm ise kendinizde. İlaç bir kimyasal ve hergün o küçük zararsız görünen hapcıkları vücuduza alıyorsunuz. Şuan size en iyi, çabuk çözüm geliyor farkındayım. Ama kendi özünüzde bunlar kalacak. Bunu terapilerle aşmak ise kalıcı çözüm. İnşallah sizin için en doğru nasıl olacaksa öyle yaparsınız.
Cok haklısınız farkındayım...
Bayram dönüşü terapiye de başlayacağım..
Çünkü ilaçtan ziyade anlatmak istediklerim var benim..
Ben aslında size mi yazdım hatırlamıyorum ama başkalarından farklı düşündüğüm için çok mutluyum bi yandan fakat biraz da beynimde boşluk olsun istiyorum gecici bi süre...
Yardımcı oldugunuz için çok tesekkür ederim

Kızlar sevgilimle konustuk şimdi memleketine varmış,hava soğukmuş yaa burda ben de denize giderim diyodum dedi sinir oldum yine :KK17:ben takarım şimdi buna sabaha kadar

ileri derecede okb hastası biriyle beraber çalışıyorum 1 senedir. bu hastalığın nasıl bir şey olduğunu biliyorum, gerçekten çok zor. burada kilit nokta sanırım doğru ilaçları kullanmak. ilk 3 ay her şey çok korkunçtu. sürekli ağlama nöbetleri, intihar etme isteği vardı. doktorunu ve ilaçlarını değiştirdikten sonra şimdi gün geçtikçe durumu daha iyiye gidiyor. hatta geçenlerde çok rahatsız olabileceği bir durum yaşandı, eskiden olsa bunun yüzünden intihar ederdim deyip güldü geçti : )
dilerim siz de kısa sürede atlatırsınız..

Ben ilacla alakali kismi anlayamadim sadece. Yani ilac seni tepkisiz yapıyormuş ama aksine duruma erekmedigi halde tepki vermissin gibi. Cok takilma bence bi elbise seciminden bile bunlari kurarsak isin icinden cikamayiz.

ileri derecede okb hastası biriyle beraber çalışıyorum 1 senedir. bu hastalığın nasıl bir şey olduğunu biliyorum, gerçekten çok zor. burada kilit nokta sanırım doğru ilaçları kullanmak. ilk 3 ay her şey çok korkunçtu. sürekli ağlama nöbetleri, intihar etme isteği vardı. doktorunu ve ilaçlarını değiştirdikten sonra şimdi gün geçtikçe durumu daha iyiye gidiyor. hatta geçenlerde çok rahatsız olabileceği bir durum yaşandı, eskiden olsa bunun yüzünden intihar ederdim deyip güldü geçti : )
dilerim siz de kısa sürede atlatırsınız..
Ahh cok teşekkürler yorum için...
Anladığınız içşn cok mutluyum inşallah ben de düzelirim en kısa zamanda...
Ben de gülüp geçmek istiyorum...

Ben ilacla alakali kismi anlayamadim sadece. Yani ilac seni tepkisiz yapıyormuş ama aksine duruma erekmedigi halde tepki vermissin gibi. Cok takilma bence bi elbise seciminden bile bunlari kurarsak isin icinden cikamayiz.
İnanın bu normal halim önceden olsa neler derdim bi bilseniz...
Az önce de bi şey yazdım ona bakar mıısnız bi lütfen :(

Bosubosuna kuruntu yapipta canini bos yere sıkma :) zamanla yoluna girer duzelirsin sikinti etme...
sevgiler :)

İnanın bu normal halim önceden olsa neler derdim bi bilseniz...
Az önce de bi şey yazdım ona bakar mıısnız bi lütfen :KK43:
Canim baktim bir rahatsizligin varmis. Bu durumda bizim takma, onemsiz birsey dememiz de anlamsiz olur ve belki seni daha cok gerer. Simdi sen duzenli olarak kullanmaya basladin degil mi ilaçlarını? Yani zamanla gecer ama takdir ettim gerçekten elinde olmamasina ragmen icinden gecse de sevgiline yansitmamissin.

Kızlar sevgilimle konustuk şimdi memleketine varmış,hava soğukmuş yaa burda ben de denize giderim diyodum dedi sinir oldum yine :KK17:ben takarım şimdi buna sabaha kadar

Canım iyi anlıyorum seni bende son zamanlarda vesvese yaşıyorum böyle.Terapiye başladım ve inanılmaz faydasını gördüm sende denemelisin terapi işini

Back
X