ilaç yutamama fobisi:(

Ben hapları dilimin en sonuna iterim ki şu ile birden yutulsun.
Ön tarafa koyuyorsaniz yutması zor olur bence.

Ben de bi doktor adayı olarak hap yutamamaktan çok çektim
suyla ıceyim diyorum su gidiyo hap kaliyo.Hala bebe aspirinini bile yutamam suyla.Artık yemekle yutmayi ogrendim.yemegi yutcagım zaman hapı koyuyorum agzıma,çignemeden yutuyorum yemekle gidiyo.
bi kaç kere deneyin alısılıyo mutlaka

Bende simdi oyle deniycem insaAllah basaririm basarili olursam hep boyle korkmadam bu isinde ustesindem gelirim ..Allah yardimcimiz olsun..icimizdeki bu korkudan dolayi boyle amaannn kalirsam kal bogazimda deyip talmazsak bence gececek bu korku gibi geliyo bana da iste mesele bunu uygulamakta,korku galip geliyor ...cok zor bir durum kolayca yutan birine anlatcan bi tarafi ile guler bizlere ama ceken bilir ..Cok zor bir durumm..

muz lokum ekmek vs önce bunları çiğneyip, çok sıvı hale gelmeden hapıda ağzıma alıp bi kerede yutuyorum, psikolojik olarak yiyecek yutuyormuşum hissiyle yutuyorsunuz, aksi halde bende yutamıyorum. hmilelikte mecburi vitamin ilaçları içmek zorunda kalınca böyle böyle içebildim.

Kızlar merhaba ya nasıl psikolojik bi rahatsızlıktır bu ya aşamıyorum bir türlü tedavim için hap kullanmam lazım sabahtan beri deniyorum yogurtla meyve suyudur vs bircok sey denedim ama agzıma aldıgım su vs gidiyor ilaç kalıyor böyle bir durum yaşayan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz:KK25::KK5:
bende oyleydım kendı kendıme aştım,, sımdı yutuyorum zaten gebelık durumundan oturu hergun hap yutuyorum.. egerkı cok zorlanıyorsan ıkıye bol ya da kapsul olanların ıcını dok bır kasıga bol su ile iç.. tamamen psıkolojık bırsey yutamaman...

Bende cocuklugumda vitamin hapları kullaniyodum çok korkardim bogazimda kalacak ölecem diye zar zor yutardim bardak bardak su icerdim sonra ölecem mi diye düşünürdüm bogazima takılmış gibi hissederdim. Şimdi de hiç sevmiyorum ilacı içerken kafamı yukarı kaldiriyorum dilimle itiyorum su içerken tabi yine bardak bardak su içiyorum anlıyorum seni canım ben göz damlasından hala korkarım mesela eşim damlatiyim gel der yatarım dizine ama gözumu acamam bi türlü

Demirinizi ölçtürün disfaji olabilirsiniz. Bu ilaç yutamıyorum psikolojik birşey diye kendinizi avutmayın ve ilerlemesine izin vermeyin.Tavsiyem budur.

kuçuk bir dilim ekmek içine sar ve yut ilaç yahu seni öldürmeyen şey güçlendirir kafanda buyutmuşsun...

Merhaba bayanlar,
Ben yaklaşık 30 yıl bu dertle uğraştım. Bilinçaltımda boğulma korkusu olduğundan sanıyorum, ilaçlara ufacık da olsa bir diş hamlesiyle kırmadan mümkün değil içemiyordum. Sonrasında da hatta çoğu ilaçta ilacı komple çiğneyerek yutma (yeme) yoluna gidiyordum. Gün geldi ve şimdi bazı takviyeleri günlük olarak almak için ilaç yutmaya bir çözüm bulmam gerekiyordu. Kendimi test ederek dilimin ilaçları bütün olarak yutmama engel olduğunu fark ettim. Dilim ilacı hemen kenara, dişlere doğru itiyordu. Bu da beni çiğnemeye yöneltiyordu. Ben de kendi kendime bir çözüm buldum.:21:

Öncelikle dilimi çıkarıp sol elimle ucundan tutup (dil engel olmamalı) sağ elimle de ilacı ağzıma koyup parmağımla en sona kadar ittirmeyi denedim. En son öğürme noktasına geldiğinde çok sakin bir şekilde ağzına kadar dolu bardağı aldım. sol elimle tuttuğum dili bırakıp dili hiç ama hiç oynatmadan bardakla dudak arasına sıkıştırıp yudum aldığımda ilacı içmiş oldum. Bazı zamanlar yine de yana kaçtığını gördüm ve su içerken yanaklarımı da içe bastırarak bunun önüne geçtim.

Daha sonrasında ikinci aşama olarak ilacı baş ve işaret parmağımın arasında sıkıştırıp ağzıma pıt diye fırlatarak başladım. İlacı bu sayede tam öğürme noktasına göndermekti amacım (daha önce parmakla itelediğim yere). Bu konuda epey başarılıyım sanırım. İlaç tam istediğim yere düşünce suyu içiyorum ve.... :) işte 30 yılın sonunda gelen mucize. Yalnız bunları denerken ne olur ne olmaz birisi bulunsun yanınızda. Ben boğulma hissini hiç yaşamadım çünkü çok soğukkanlı davrandım kendimi zorlamadım ama yine de tedbiren biri olsun.:KK59:

Ben bu durumdan çok çektim. İnsanların nasıl yutamazsın koca insan oldun vb. gibi eleştirilerini çok duydum. Bu nedenle şimdi benim gibi olanlara belki faydam dokunur diye yazıyorum bu yöntemi... :KK28:

Kızlar merhaba ya nasıl psikolojik bi rahatsızlıktır bu ya aşamıyorum bir türlü tedavim için hap kullanmam lazım sabahtan beri deniyorum yogurtla meyve suyudur vs bircok sey denedim ama agzıma aldıgım su vs gidiyor ilaç kalıyor böyle bir durum yaşayan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz:KK25::KK5:
havanda ez

Ay o bendede var.hele şimdi doktorum bi antibiotik verdi.eşek kadar bide su ile buluşur buluşmaz acı tadı çıkıyor hemde ne acıııı .ama içmemde lazım en zararsız ilaç o olduğu için gebelikte.iki ye kırıp küçültüyorum önce.(bazı ilaçlar ikiye bölünmüyor dikkat edin.ortasında çizgi varsa kırılabilir)sonra mecbur ağzımda bekliyo yutamıyorum.en son öğüre öğüre yutuyorum...

Back
X