Öncelikle şunu belirtmekte fayda var apandis ameliyatı olduktan sonra hamile olmadığınıza yüzde yüz emin olabilirsiniz. Ama bu söylediğim şey size anlık bir rahatlatma sağlatsada yine düşünceleriniz devam edecek biliyorum. Kullandığınız adet söktürücü ilaç psikolojik açıdan insanı çok yıpratan bir ilaç. Regl olamadığınız için de yaşadığınız regl semptomlarını ve şişliği hamilelik olarak nitelendiriyorsunuz. Hem ilacın etkisi hem de erkek arkadaşınızla yaşadığınız olaylar, aldığınız diğer ilaçlar, sınav stresi, aileden uzak kalmak.. sizi bu duruma sokan etkenler bunlar.
Açıkca belirtmeliyim ki şuan hayatınızın zor bir dönemindesiniz ve eminim seneye geçmişinize tebessümle bakacaksınız. Kendi ruhunuzu tamir etmek sadece sizin elinizde. Fiziki olarak sizi zora sokacak hiç bir problem yok bana güvenebilirsiniz, hamilelik de buna dahil şuan hamile değilsiniz.
Size tavsiyem; eğer imkanınız varsa arkadaşlarınızla bir tatile çıkın 2 günlük olabilir. İmkanınız yoksa kendi tatilinizi yaratın. Kafanızda bu düşünce belirdiği an başka birşeyle meşgul olun, müzik dinleyin mümkün olduğunca hareketli bir müzik olsun.
En önemlisi hayal kurmak. Geleceğinizi düşünün kendinizi en mutlu nerede, kiminle ve ne şekilde görüyorsunuz?
Kafanızı sürekli meşgul edin birşeylerle, oyun oynayın, dışarı çıkın, başka insanlarla tanışın, akşamları arkadaşlarınızla bara gidin dans edin bol bol ve mutlaka spor yapın. Evde yapacağınız spor hareketleri bile vücudunuza mutluluk hormonu salgılamaya yetecektir ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Yaşadığınız tüm bu stresler unutmayın ki beyninizin size bir oyunu. Bunu kendinize siz yaptınız ve sadece siz düzeltebilirsiniz, ilaçlar bir yere kadar yardım edecektir size.
Bir şeye inanın. Allah, tanrı, meditasyon, enerji adı her neyse sizin için ona sığının ve sadece iyi olmayı isteyin. Unutmayın hiç kimse sonsuza kadar karanlıkta kalmaz.
Bu bir süreç ve iyi olacaksınız