• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

......... Ile evlenilir mi??

• Konu Sahibi Konu Sahibi mrcl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence arkadaşların sen evlenme de çavuş onlara kalsın diye öyle söylemişler. Bir askerle Evlenmekten daha gurur verici ne olabilir? Çok şanslısın

Polisten, askerden daha cesur biri varsa o da;
Polise askere aşık olan Kadındır...

sadece biraz cesaret ve aşk meselesi :16:

Son düzenleme:
askeriyede aşırı disiplin olduğu için bunu özel hayatlarında da isterler sorun olacaksa bu sorun olur belki onun dışında karakter meslekle belirlenemezki,birazdaha tanı sonra kalbinin sesini dinle

neye göre kime göre degerlendirme yapıyorsunuz ya? Burdan bir kaç arkadaş kendini ateşe atma evlenme asker aldatır asker ezer falan demiş. Öğretmen mühendis ezmiyor aldatmıyor. Hergün tv de gercek hayatta karşılaştığımız aldatılma vakalarında aldatanlarn hepsi uzman çavuş asker olmalı o zaman! Biraz elinizin ayarı olsun. Askerle evlenmeyin diyorsunuz da iyi bari. Sinirli diye asker diye kimse onlarla evlenmesin! Bu adamlar kimle birleştircekler hayatlarını ? Biraz mantıklı olun. Her mesleğin stresi vardır.Belli zorlukları vardır. Bu insanlar önemli bir iş yaptıkları için o mesleği yapan birinin adını duyduğunzda ilk aklınıza gelen mesleği olur onu öyle hatırlarsınız. Oyzden de bazılarının burda aklı o kişilerle evlenilmez düşüncesinde kalmış. Bir insanı tanımadan başkalarından örnek alarak yargılamak ön yargıya girer bilmem farkındamısınız? Bende ögretmenim sevdiğim insan asker olmuş olsun gözüm kapalı evlenirim. Doktorda olsam değişmezdi bu. Her insan aynı değil. Kötü örnek verenlerede ben iyi örnek vereyim. Okuldaki meslek arkadaşımın eşi uzman çavuş. Adam arkadaşımı el üstünde tutuyor. Yaptığı işte ölümü bile görüp zor şeyler yaşadığı için ona tek huzur vere insanın ayağına nerden baksanız dünyaları serecek gibi. Hepimiz onlara imreniyoruz öğrencileri bile. 5 yıllık evliler. Arkadaşım üniversite okurken evlenmişler Her şekilde ona ön ayak olmuş eşi bir an bile yalnız bırakmamış. Onlar hayatı laylaylom yaşamadığı için bir saniyenin bile kıymetini bilebilenleri var. Kusura bakmayn belki sert oldu ama insanların kalıplaşmış statüler yüzünden kalıplaşmış şekilde yargılanmasından nefret ediyorum ! :72:

arkadaşların sen öğretmensin napcan onumu diyorlar tuhaf :19:

Öğretmenler askerlerle evlenemez miymiş :)

ne kadar saçma yaa uzmanla evlendim ayrıldım şununla evlendim mutluyum böyle bişey yok bir insanın mesleği karekterini ne kadar etkilerki foseptik temizleyici insanlar pis insan olabilirmi otopsi yapanlar katil böyle bişey yok örnekler exreheme biraz ama daha iyi anlaşılmamam için söylüyorum babam 30 sene askerlik yaptı 2 senede bir yer değiştirdik tabi 90 lardan bahsediyorum şimdi öyle olay yok uzmanlarda görevine göre uzmanda ne uzman komandomu istikamcımı itfaiye mi makina operatörümü bir sürü bölümü var benim bildiklerim bunlar istikamcılar komandolar genel görev yerleri doğu komandolar malum zaten görevleri istikamcılar bomba imhacı oluyo genelde böyle yani bi tanıdığımız vardı son doğu görevini yapıp direk emekli olmuştu gittiği yer gözünü döndürmeş demekki adamcayızın ama oğlunuda askeri okula göndermişti

arkadaşların seni genetik mühendisi falan sanıyolar sanırım :)

bir öğretmen olarak bazı öğretmenlerin bu tavırlarına öyle kızıyorum ki...

evet mesleğimiz güzel, evet mesleğimiz kutsal ama bunun havasına gereğinden fazla girmemek lazım, çok itici oluyo...

canım benim eniştemde uzman çavuş çok iyi birisi ama her 5 senede dogu görevi oluyor eşini götüremeyecegi yerler gibi işleri çok yorucu o yüzden sosyal hayatları kısıtlı oluyor ablam yalnız takılıyo anlayacagın ama iyi bir maaşı var ha sonu olmayan bi meslek mesela hepatit gibi bulaşıcı yada geçmeyen hastalıkları oldugunda işlerine küçük bir tazminatla son veriliyo belli aralıklarala sözleşme yenileniyo sözleşmeli asker demek özetle kpss sınavınagirip memur olma imkanlarıda var tabi ama hiç bir aksilik olmassa belli bir süreden sonra memur luga geçiriyo devlet umarım aydınlata bilmişimdir

Canım askerle ve ya polisle evlenmek olgunluk ve sorumluluk gerektiriyor.. Yani o göreve gidince bu bekleme psikolojisini atlatabilecek yapıda olman lazım. Eğer güçlü bir yapıdaysan ve hoşlantı varsa tabi ki kimseye kulak asma, tanımaya çalış.

Hanımlar subayla evli olanlar varsa bir merakım var, görüştüğüm bir subay var ve benimle evlenmek istiyor. Genelkurmaydan izin istendiğinde araştırma yapılıyormuş, sadece sabıka sicil kaydı mı, telefon kayıtlarına, mesajlarına kadar bakılıyormuş, aile ve baba tarafı falan araştırılıyormuş, doğru mudur? Bu süreci yaşayanlar yardımcı olabilir mi?

ben uzman çavuş istemezdim, ama elbet karar senin sen ister misin istemez misin, senin bileceğin iş

ben neden istemem, buraya yazamam genelleme yaptığım için uygun olmaz. evet bu konuda ön yargılı genellemem var :1:

yorumları bıraz okudum benım esımde bu ısın ıcınde dıyeyım.5 yıl cıktım 8 yıldır evlıyım.ıyıkı evlenmısım anlayıslı cok hassas bır kalbı var.kısıyı ısıyle bagdastırmak cok yanlıs onemlı olan kısılıgı aılesı kendı yapısı.tanıyın bakın derım kısılıgı sertse hatta bozuk kısılıklı bırıyse ogretmen asker polıs doktor farketmez.etrafta hep goruyoruz haberlerde dınlıyoruz sapık kotu karakterlı ınsanları yaptıgı ıse yıkmamak lazım sorumlulugu.bu tıp kotu seyler yapan ınsanlarda her meslegı yapan kısıler mevcut malesef.haa ben ogretmenın uzman cavusla evlenmem ıllakı subay olsun dıyosanız o baska.boyle dusunen ınsanlarda var cunku.onemlı olan kısıdır ısı degıl.

Her mesleğin iyi ve kötü yanları vardır.

Askerliğin uzaktan bir tanıdığımdan biliyorum bunları

Nöbeti

Mesaisi

Tatbikatı

Doğu hizmeti

ve sürekli şehir gezmen bitmez.

Asker personel stresli ve psikolojisi bozuk insanlardır. Tabi ki insan olması önemli. Subay, Astsubay , Uzman çavuş yada Denizci , Havacı , Karacı veya Jandarma sınıfına mensup olması önemli değil.

Karar senin kararın olacak yarın bir gün ben neden Ağrıda , Şırnakta yaşıyorum demiyeceksen ve oradaki iklim ve hayat koşullarına ayak uydurabileceksen tanış ve evlen.

Bu bölgelerde aradığını bulamazsın , kıyafet , yiyecek , sinema , gezi yeri.

İyi düşün canım. Bu yazdıklarım kulağına küpe olsun.

Askeriye ve emniyet personelinin, evleneceği insanların güvenlik soruşturması yapılıyor.

Hanımlar subayla evli olanlar varsa bir merakım var, görüştüğüm bir subay var ve benimle evlenmek istiyor. Genelkurmaydan izin istendiğinde araştırma yapılıyormuş, sadece sabıka sicil kaydı mı, telefon kayıtlarına, mesajlarına kadar bakılıyormuş, aile ve baba tarafı falan araştırılıyormuş, doğru mudur? Bu süreci yaşayanlar yardımcı olabilir mi?

Askerlere karşı olan bu ön yargıdan nefret ediyorum. Ekip arkadaşlarım da çok ön yargılı bakmışlardı benimkine daha hiç tanımadıkları halde. Yok asker aldatır, yok tayin yerlerinde kızlarla gönül eğlendirir, buradan tayini çıkınca seni de bırakır, yok çok sert olur disiplinli olur sinirli olur çekilmez kuralcı olur falan.

Hepsi koca bir YALAAAAANNNNN!!!!!

Benim sevdiceğim de astsubay, aldatma mevzusunda; asker aldatmaz erkek aldatır mesleği farketmez. Tayin çıkmadan nişan yapacağız, tayini doğuya çıkmazsa hemen düğün merasimine geçeceğiz (ne oldu tayinde gönül eğlendirme gidince bırakma safsatası?
) Hiç de sert değil sinirli değil kuralcı değil aksine yumuşacık. Askerlerine karşı elbette otoriter ama o nizamiyeden çıktığı anda pamuk gibi oluveriyor. Daha bir kere bağırmamıştır bana sert konuşur gibi görünür ama bilirsiniz aslında sevgisi şefkati vardır. Hiç sorun olmaz.

Şunu da ekleyeyim bu da bir genellemedir belki ama askerlerin eşleri onlar için çok kıymetlidir. Günün o stresinin yorgunluğunun ardından gelip eve eşlerine sarılırlar. Kimseyi dinleme, kendin tanı gör.

Askeriye ve emniyet personelinin, evleneceği insanların güvenlik soruşturması yapılıyor.

Öyle çok derin birşey değil ya oturduğun yere gelip bir iki esnafa komşuya soruyorlar, sabıkan temiz mi ona bakıyorlar oldu bitti maşallahhhhh :))))) öyle yok telefon konuşması yok mesajlaşmalara bakma ana babayı araştırma filan yok . Mit e mi giriyoruz ayolll :Delikafadulden:

sen başkalarının söylediklerine ne bakıyorsun ki?hoşlandıysan git tanı adamı..baktın gördün içine sinmedi görüşmezsin..2konuştun diye evlenmek zorunda değilsin ya..tanıma sürecidir bu annelerimizin babalarımızında yaşadığı bizlerinde yaşadığı bişey gayet doğal..

onun dışında askerler sert görünürler evet..görükleri disiplin yaşadıkları ortam altındaki ve üstündekiler..yani mesleğin kendisi ciddi..ama böyle diye herkes hayt huyt dye bişey yok..benim babam dahil 2 amcamda dayımda asker..amcalarımdan biri sert görünür dövcekmiş gibi ama hiç alakası yoktur..hele babam..içine melek kaçmış bi asker!:1:

takma yani dert edilcek bişey değil bu..

tanı istiyosan baktın olmadı istemiyosun bak yoluna..:34:

Back
X