- 22 Eylül 2016
- 12
- 6
- 6
senin durumun bizim yaşlarımızda çok yaygın (ben de 22 yaşındayım) ama kimse bunu ne paylaşıyor ne de kalıcı bir çözüm arıyor. ben etrafımdakilerle özgüven eksikliğim hakkında konuşarak aşmaya çalıştım tabiki güvendiğim kişilere. ilk başlarda rahatlatır gibi oldu ama uzun vadede bu özelliğn sana yapışmasına sebep oluyor. eğer bi uzmana danışmak istiyorsan öncelikli olarak psikoloğa gitmeni öneririm, psikologlar gerekli gördüklerini psikiyatristlere yönlendiriyor. eğer bu durumu kendi başına aşmak istiyorsan (ben bu yolu seçtim, neden bilmiyorum doğrusu. kendim psikoloji okuyorum ama psikoloğa gitmemekte diretiyorum) sosyal çevreye yavaş yavaş girmeye çalış, küçük değişiklikler yapmaya çalış. (benim ilk adımım fazladan gülümsemek oldu, pozitif etkisini gördüm. saçma gelebilir ama gülümseme hem çevrenin senin hakkındaki izlenimini onlar farkında olmadan pozitife çekiyor hem de biyolojik olarak gülümsemenin içinden gelmese bile vücut fazladan mutluluk hormonu sentezliyor. bu da sosyal çevreye daha kolay adapte olmanı sağlar)
ama daha evvelden hızlıca bu yabanlık halinden kurtulmak istediğim zaman oldu. sanki acayip sosyal biriymiş gibi davrandım. kendimi tam anlamıyla kepaze ettim ve daha çok içime kapandım. bu yüzden küçük adımlar ama devam etmek kaydıyla. bir adım attın ikinciden korkma. bunu kendim için de söylüyorum açıkçası.
ama daha evvelden hızlıca bu yabanlık halinden kurtulmak istediğim zaman oldu. sanki acayip sosyal biriymiş gibi davrandım. kendimi tam anlamıyla kepaze ettim ve daha çok içime kapandım. bu yüzden küçük adımlar ama devam etmek kaydıyla. bir adım attın ikinciden korkma. bunu kendim için de söylüyorum açıkçası.