• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık İleri yaş hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ozlm038

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Selam hanımlar geçen yıl evlendim bir ay içinde hamile kaldım ancak 3. Ayımda fetal DNA sonucum ve perinatolog görüşü sonrası gebelik sonlandırmak zorunda kaldık. Şuan 5 ay geçti ama iki aydır adetim az oluyor , doktor hormon baktı normal çıktı, adet söktürücğ ile yoluna koymaya çalışıyoruz. Sorum şu yaşım ileri olduğu için amh 1.4 tüp bebekmi denemeliyiz, benim durumda olanlar görüp yorum yazarsa çok mutlu olurum!

Merhaba kürtaj sonrasi rahimde yapisiklik bildiğim kadarıyla reglin azalmasına sebep oluyor. Yaşınızı bilmiyorum doğal yoldan deneyelim derken amh bir anda düşebiliyor. İnanın korkutmak için söylemiyorum. Kendi deneyimlerimi paylaşıyorum. Ben ki çok yoğun ağrım olmadığı müddetçe hayatımda doğru düzgün ilac kullanmamış biri olarak tüm bu tedavi sürecini sırf yaşımdan dolayı kabullendim. Sürecim devam ediyor ama şimdiki aklım olsaydı zamanında yumurtalarımı dondururdum. İmkanınız varsa bence deneyin. Doktorlar amh'in başlı başına yeterli olmadığını, yumurta kalitesininde önemli olduğunu söylüyorlar ve ne yazık ki yaşla beraber yumurta kalitesi düşüyor. 30 yumurta toplansa ne olacak, sizi sadece bir tanesi hamile bırakacak. Yani kalitesi gerçekten onemli💐

Selam hanımlar geçen yıl evlendim bir ay içinde hamile kaldım ancak 3. Ayımda fetal DNA sonucum ve perinatolog görüşü sonrası gebelik sonlandırmak zorunda kaldık. Şuan 5 ay geçti ama iki aydır adetim az oluyor , doktor hormon baktı normal çıktı, adet söktürücğ ile yoluna koymaya çalışıyoruz. Sorum şu yaşım ileri olduğu için amh 1.4 tüp bebekmi denemeliyiz, benim durumda olanlar görüp yorum yazarsa çok mutlu olurum!
Böyle bir durum başına geçmiş biri olarak şunu diyebilirim. Gebelik sonlandırılması sonucu adette azalma varsa rahmin içi kontrol edilmeli. Kürtaj sonrası bir kalınlık veya kalıntı var mı yok mu diye. Yaşınız kaç bilmiyorum. Ama ileri yaşa göre amh yine iyi durumda. Normal gebe kalan biri normal şekilde denemeye devam etmeli. Bu da şunu gösteriyor ki demek ki erkek de sperm sorunu yok. Sizin 6 ay daha deneme yapmanız gerek. Sonrasında tüp bebeğe yönelmelisiniz. Tüp bebek süreci kolay bir süreç değil. O yüzden bir de eşinizin sperm değerlerine baktırın. Onun da sorunu yoksa normal denemeye devam edin derim. Çok geçmiş olsun.Böyle bir kayıp yaşamak çok zor oluyor biliyorum. Ama her şey bitmiş değil. Metil folatinizi eksik etmeyin. Sağlıklı günler diliyorum.

Merhaba kürtaj sonrasi rahimde yapisiklik bildiğim kadarıyla reglin azalmasına sebep oluyor. Yaşınızı bilmiyorum doğal yoldan deneyelim derken amh bir anda düşebiliyor. İnanın korkutmak için söylemiyorum. Kendi deneyimlerimi paylaşıyorum. Ben ki çok yoğun ağrım olmadığı müddetçe hayatımda doğru düzgün ilac kullanmamış biri olarak tüm bu tedavi sürecini sırf yaşımdan dolayı kabullendim. Sürecim devam ediyor ama şimdiki aklım olsaydı zamanında yumurtalarımı dondururdum. İmkanınız varsa bence deneyin. Doktorlar amh'in başlı başına yeterli olmadığını, yumurta kalitesininde önemli olduğunu söylüyorlar ve ne yazık ki yaşla beraber yumurta kalitesi düşüyor. 30 yumurta toplansa ne olacak, sizi sadece bir tanesi hamile bırakacak. Yani kalitesi gerçekten onemli💐
Ama öyle isteyince dondurulmuyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum !

Böyle bir durum başına geçmiş biri olarak şunu diyebilirim. Gebelik sonlandırılması sonucu adette azalma varsa rahmin içi kontrol edilmeli. Kürtaj sonrası bir kalınlık veya kalıntı var mı yok mu diye. Yaşınız kaç bilmiyorum. Ama ileri yaşa göre amh yine iyi durumda. Normal gebe kalan biri normal şekilde denemeye devam etmeli. Bu da şunu gösteriyor ki demek ki erkek de sperm sorunu yok. Sizin 6 ay daha deneme yapmanız gerek. Sonrasında tüp bebeğe yönelmelisiniz. Tüp bebek süreci kolay bir süreç değil. O yüzden bir de eşinizin sperm değerlerine baktırın. Onun da sorunu yoksa normal denemeye devam edin derim. Çok geçmiş olsun.Böyle bir kayıp yaşamak çok zor oluyor biliyorum. Ama her şey bitmiş değil. Metil folatinizi eksik etmeyin. Sağlıklı günler diliyorum.
Yaşım şuan 39, 38 de yaşadık bu sorunu, eşimde sorun yok, adetim düzene girince bi tüp bebek için görüşmeye gidicez, ama nereye kime güvenelim çok kararsızım, çünkü çok bilgi kirliliği var

Kanunlara göre amh seviyenizin belli bir rakamın altında olması veya kemoterapi gibi bir tedavi görecek olmanız gerekiyor Türkiye'de dondurmak için. Kıbrıs'ta dondurma seçeneği her zaman açık ama Türkiye'deki birçok doktor da paranın tatlı olması nedeniyle tahlilde oynama yapıp amh'ı düşük gösterebiliyor yumurta dondurma için.

Tabiki öyle her gelene buyurun hemen başlayalım denilmiyor. Kriterlerin sağlanması gerekir. Ünleme gerek varmiydi anlayamadım

Teşekkürler sağolun sizde süreç nasıl geçiyor şuan ? Hiç çocuk varmı benim yok ilk olması için uğraşıccaz Allah büyüktür inş nasip olur

Teşekkürler sağolun sizde süreç nasıl geçiyor şuan ? Hiç çocuk varmı benim yok ilk olması için uğraşıccaz Allah büyüktür inş nasip olur
Ben bayağı bayağı süreçlerden atladım. Sizin gibi ilk gebeliğim (ilk evlilikten)30 yaşında idim. Doğal yoldan oldu anomali nedeni ile 13 haftalıkken gebeliğe son verildi. Her şer görünen de hayr var misali ilk kişiden ayrıldım. ( İyi ki de ayrıldım) 34 yaşında iken 2. Evliliğimi yaptım. ( İyi ki de yaptım ) 3 senedir evliyim. Tabii yaşım gereği amh düştü. Şu an O.5. Kocamın da sperm sayısı düşük. Bu nedenle doğal yoldan gebelik olmuyor. Oluyor ama kimbilir ne zaman. Yaş da çok geçtiği için geçen sene tüp Bebek yaptırdık. Amma velakin 17+3 haftalık iken kanama sebepli bebeğimi kaybettim. Sebebi ise plesanta asagi da idi. Çok baskı yapıyordu. Kanamam hiç durmadı. Düşük sonrası histeroskopi oldum. Aradan 6 ay geçti tekrardan tüp Bebek denedim ama negatif oldu. Haziran da bir daha deneyeceğim inşaalah. Doğal yoldan olmasını çok umuyorum ama yaşım gereği de tedavi olmak zorundayım. Tüp bebek süreci çok karışık. Herkes bir şey diyor. Herkesin kendine göre öyküsü var. Zaten tam bir pazarlama süreci olmuş çok pahalı tedavi. Durumu olana da pahalı. Bu sene devlet Hastanesi'ne geçtim. Rapordan faydalanmak için. Oldu oldu olmadı zaten yaş da gidiyor..Özele geçerim. Elimden geleni yapıyorum. Allah vermek isteyince veriyor. Yaşadım gördüm. İnşaalah siz de güzel sonuçlar alırsınız.

Anladım inşallah sizde bende sonuç alabiliriz, bende buralardan bilgi edinmeye çalışıyorum doktora gidiyorum tabi ama adam akıllı bilgi vermiyor doktorlar ezbere şu bu diyor o kadar, dediğiniz gibi normal yolla gebeliğinde garantisi yok tüp bebeğinde garantisi yok, ben şuan düşükten dolayı adet düzensizliği ile uğraşıyorum, yaşadığım şehir küçük, ankaraya ya da kayseriye gitmeyi düşünüyorum tüp bebek için, nereye kime güvenicem şaşırmış durumdayım, sizden de bilgi beklerim, kolaylıklar dilerim

Merhaba ne yaptınız bir gelişme varmı sizde ? Bende henüz yok doktora gidip geliyorum

merhabalar hikayenizi okudum size tavsiyem istanbulda mısınız bilmiyorum ama cem çeliği tavsiye ederim ya da ben şu an mfk takviyelerini kullanıyorum 2 ay olucak neredeyse instagramda takip edin testlerini gönderin yardımcı oluyor kendisi ankarada doktor perinolotoji doktor çok sonuç alanlar var inşallah bende alırım

Yaş kaç acaba

Back
X