İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Merhaba herkese
Yukarıdaki yazıyı paylaştıktan bir iki gün sonra anormal hastalandım ve bugün öğrendim ki bronşit olmuşum. Bunca koşuşturmaya elle tutulabilir bir şey olmadığı gibi onca yolu gidip gelmekten bir de hasta oldum Neyse ilaçlarımı içer iyileşirim nasılsa sizlere asıl sormak istediğim dhea testimin sonucunu dün aldım hastanenin referans aralığı 60-337 benim sonucum ise 414 Yalnız bu sonuçtan sonra aklıma bir şey takıldı bu hormonun eksikliği adet düzensizliği yumurta azlığı ve kalitesizliğine ayrıca kısırlığa yol açıyormuş bende fazlasıyla varsa neden elsikliğinde olan sıkıntıları yaşıyorum acaba yüksek oluşu da mı aynı sıkıntılara sebep oluyor ki Şimdi doktoruma sorsam takılma diyecek bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi sanırım bir endokrinoloğa da görünsem iyi olacak

Evet, internetten kisacik bir arastirma yap hemen. Ben simdi yazdim High Dhea symptoms diye, cikan sonuclar soyle: adet gormemek, vucutta tuylenme, saclarin dokulmesi, dogurganlikta problemler, sesin kalinlasmasi, vs. Bildigin adama, erkege donuyorsun bu Dhea artarsa. Yuksek androjen hormonu anlayacagin.

Seninkisi cok cok yuksek degil, cok kolaylikla geri donersin normal araliga eger tedavisi varsa. Doktorlara bakma, onlar cok rahat. Herseye kafana takma diye cevap veriyorlar. Kendilerinin tuzu kuru, paralari var, cocuklari var, oturuyorlar. Sen bir uzmana git. Hemen dusursunler, belki etki eder cocuk sahibi olma surecine.

Cok gecmis olsun, darisi hepimizin basina. Bebecigin de hemencecik iyilesiverir, hic uzulme. Meme verebiliyorsan ver, en guzel ilac bebek icin :)

Toparlanır canım inşaallah kısa sürede, Allah yardımcınız olsun, seni merak etmiştik
Allah razı olsun duaların için de

Çok sağolun, evet kötü ama ilaçları kullandıkça daha bi başım bulutlarda uçuyor gibi, enfeksiyon olan tarafımda tamamen kulağım kapandı, çok tuhaf oldum.
O damla iyice kapattı kulağımı ama tedavi sonunda geçer belki
Bir de antialerjik hap verdi, onu da kullanıyorum, acaba bu başımdaki tuhaflığa o da sebep oluyor olabilir mi, çünkü alerji ilaçları aynı zamanda sakinleştirici ve uyku yapıcı etkiye de sahip

Bana doktor bir alerji ilaci vermisti. Nasil uyuyordum biliyor musun? Oturdugum yerde, gozlerim acik, yemin ediyorum ruya gordugumu biliyorum. Hemen biraktim. Kocam da cok sisinir, bana birsey olmaz diye. Ver ben deneyeyim dedi. Ayni etkiyi o da gordu, bildigin gozlerin acik ruya goruyorsun. Birak gitsin olumcul bir tehdit teskil etmiyorsa alerji. Doktora sorduktan sonra tabii.

İki oğlum var ama o zaman hamileliği böyle hevesle beklememişim demek kibelirti olarak hatırladığım pek birşey yok.
Hele ilk oğlumda hiç yok, zaten hamileliğimde mide bulantım da olmamıştı.
İkinci oğlumda sadece göğüs uçlarındaki renkli halkanın genişlemiş olduğunu farketmiştim.
Düşük sonrası hiç adet görmeden hamile kalmıştım, o yüzden tam ovulasyon tarihini ve ovulasyondan kaç gün sonra belirti hissettiğimi bilmiyorum ama böyle sürekli kendimde belirti aramadığımı biliyorum:) (Kendimden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın, son zamanlarda çok belirtim vardı da)
Testte çift çizgi görünce iyice koyulaşmasını bekledim, doktora gittiğimde sanırım hcg 1500 üzeriydi çünkü vajinal olarak kese görünmüştü.
Keseyi gördüğü için kan testi istemedi.
İyi sabır varmış demek o zamanlar bende

Ben aslında ağrı kesici dışında ilaç kullanmam, bu ilacı da görünce; hadi antibiyotiği anladık da bunu niye vermiş dedim içimden ama sonra aklıma geldi ki, alerji ilaçlatı aynı zamanda vücutta ödem giderici, sıvı birikimini engelleyici etki de gösteriyor.
Kulaktaki enfeksiyonu kurutmada etkisi vardır.
O yüzden çarşamba kontrole gidene kadar kullanıcam mecbur, doktor korkuttu beni, enfeksiyon ilerlemiş dedi

Gecmis olsun, tabii doktorun ne diyorsa onu yap mutlaka. Bir de sana baska bir ozel mesaj daha yolladim. Bakarsin bir ara :)

Yüksek DHEA-S seviyesi stres, kilo, pko gibi sebeplerden oluşabilir deniyor. Endokronoloğa görünmekte fayda var.
Adrenal hormonlar, kortizol ve DHEA değeri birlikte değerlendirirlirse daha iyi olabilir. İnsülin direncinize de baktırın.

Stresten uzak durun vs vs.

Ama bir yandan da kendinizi devamlı yorgun hissetmiyorsanız, stresli değilseniz,tüylenme yaşamıyorsanız belki de sizin vücudunuzun normali odur.

Bir de her test aynı şekilde sonuç vermiyor. İyi bir laboratuvarda test ettirdiğinizden emin msiniz?

Valla iste agrilarimin olmamasi beni umutlandiriyor...ozellikle hani geldi gelecek dersin ya o yok.. haydi hayirlara cikarsin Rabbim insallah... normal yolla gebeyim deme mutlulugunu yasatsin bize...

Amin inşallah
Geçmiş olsun en kısa zamanda bebişiniz sağlığına kavuşur inşallah.

https://www.sabah.com.tr/saglik/2011/02/17/alerji_ilaci_uyku_yapar_mi
Linki bi oku canım istersen maalesef ilaçların faydasından çok yan etkileri var. Ama bazende mecburen kullanmak zorundayız.

Merhaba bir soru: Ovulasyon testlerini hangi saatler arasinda yapiyorsunuz? Ben bugun yapmayacaktim ama yapmaya karar verdim. Normalde obulasyonu Pazar gunu olmasi lazim ama icimden bir ses yap dedi. Saat aksam 6'da yapsam olur mu sizce? Normalde oglen 1'de yapiyordum. 9 ile 1 arasi abdesthaneye gitmeden bekliyordum.

Uyanınca yapıyordum ben.

Ben de iki aydır kullanıyorum. iş çıkışı 5,5- 6 gibi yapıyorum genelde yapmadan önce 1-2 saat sıvı almak gerekiyor bildiğim kadarıyla birde içindeki kullanım kılavuzunda sabah ilk idrarla yapılmaması gerektiği yazıyordu.

Ben de 6, 6:30 gibi yapsam diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…