ileride çocuk sahibi olalamama :( yardıcı olurmusunuz

poliyana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
1.299
124
123
Bartın
sevgilim ileride çocuk sahibi olamama ihtimalimizden bahsetti aslında epeyden beri biliyormuş ilk öğrendinde üzülmüş söylemedi bana dün öğrendim ama benimde içim sıkıldı sonuçta bende her kadın gibi hamile olmak ocumuz olsun istiyorum ayrıntıları bu konuyla alakaı soru soruyorum ama cevap vermyor
ama bu konu benide ilgilendiriyor onu kırmadan nasıl öğrenebilirim
önceden varikasör ameliyatıda oldu :( ona rağmen

varikoseldir o muhtemelen şimdi artık tıp çok ilerledi sağlam spermlerini dondurtursa çok bi sıkıntı kalmaz..spermlerini dondurtması için ikna edin istediğiniz çocuk size aşılama yoluyla gelir Allahın izni ile..

Artık çoğu şeyin çözümü var. Sıkmayın kendinizi de onu da. Hayırlısı.

varikoseldir o muhtemelen şimdi artık tıp çok ilerledi sağlam spermlerini dondurtursa çok bi sıkıntı kalmaz..spermlerini dondurtması için ikna edin istediğiniz çocuk size aşılama yoluyla gelir Allahın izni ile..
cidden şuan öyle bi yöntemle spermlerini dondurabilirler mi

cidden şuan öyle bi yöntemle spermlerini dondurabilirler mi
tabiki hatta yeni düzenlemeye göre eskiden kanser hastalarının dondurduğu yumurta sperm işleri şu an hastalık riski olan herkese yapılabilir..yani ilerde spermleri tamamen ölebilir ihtimali olan bir erkek ya da sperm kalitesi düşük olup ya da tamamen spermi bitme noktasında az olan bir erkek başvurusunu yapar tetkiklerin sonucunda spermleri dondurulabilir..en azından ben böyle biliyorum isterseniz bi araştırın..yani Allah dermansız dert vermemiş görmek gerekiyor sadece.geçmiş olsun ;)

Tabi ki bunu bilmeye hakkınız var. Kırıcı olmadan tatlı bir dille sorabilirsiniz bu soruları ona. Belki üzgündür belki utanıyordur bu yüzden anlatamıyordur ..Çok üstüne gitmeyin. Zamanla öğrenirsiniz sevginiz gerçekten büyükse bunu aşabilirsiniz.. Zaten artık tıpta da bir sürü çare var gün geçtikçe yeni şeyler çıkıyor. Eminim sizin probleminizde ilerleyen zamanlarda giderilir... Rabbim gönlünüze göre versin..

ayrıntıyı ne yapacaksın ki açık açık böyle bir ihtimal var demiş
hayır ama yüzde kaçlarda 60 falan dedi sanırım hatırlayamadım bunların aktiflikleri falanda varmış bi anlatsa belki tedavi falan başındayken müdahale edileblir hem bak demin sperm dondurma yöntemide varmış eğer aktifse şuan öyle bişeye ikna etmeye çalışırım

sevgilim ileride çocuk sahibi olamama ihtimalimizden bahsetti aslında epeyden beri biliyormuş ilk öğrendinde üzülmüş söylemedi bana dün öğrendim ama benimde içim sıkıldı sonuçta bende her kadın gibi hamile olmak ocumuz olsun istiyorum ayrıntıları bu konuyla alakaı soru soruyorum ama cevap vermyor
önceden varikasör ameliyatıda oldu :KK43: ona rağmen

açık açık konuşulaması gerekn bir konu bu konuda haklısın
eğer çocuk sahibi olmak isteyen bir kadınsan
böyle bir evlilik ikinizede zindan olabilir
aşk sevgi vs tamam
ama mutluluk için önemli olan
insanların evlenirken
hayallerinin gerçekleşme orantısıdır

Tatlim tip ilerledi siz simdiden arastirin sevgilin tahlil versin zaten doktor soyler sadece bir tane sperm lazim size milyonlarca degil herkes ister olsun tuo bebekle rabbim istedikten sonra olur

Tatlim tip ilerledi siz simdiden arastirin sevgilin tahlil versin zaten doktor soyler sadece bir tane sperm lazim size milyonlarca degil herkes ister olsun tuo bebekle rabbim istedikten sonra olur
ahh bi anlatsa bana Allah bilir o zamandan sonra gitmemiştir bile kontrole bakalım artık ya inşallah kötü sonuçlar çıkmaz Rabbim bizi bununla sınamaz çok zorluk çektik kızlar şimdi herşey yoluna girerken bide

Benim eşimde evlenmeden önce varikoselini söylemişti çocuğum olmayabilir demişti...evlendik ve ondan değil benden kaynaklı nedenle 4 sene olmadı çocuğumuz şukur şimdi hamileyim...sevginize guveniyorsanız devam edin benim bir an aklımdan geçmedi ayrılmak hem bak benden kaynaklı bekledik yani kaderde ne varsa o oluyor bu nedenle ayrılmak karşıdakini yıkar onuda düşünerek hareket edin

Tedaviyle hamile kalan biri olarak oyle artik tip ilerledi filanla olmuyor malesef. Cok ciddi sikintilar sizi bekliyor demektir. Gogus gerebilecekseniz goze aliyorsaniz devamini dusunun. Ama şu da var. Sevgiliniz size durust davranmis hic soylemeyip aa bilmiyordum da diyebilirdi. Ya da bir baskasiyla evlenince onda da bu sorunla karsilasabilirsiniz de. O kadar cok ki bu durumda olan yasayinca gorup anliyorsunuz.

bilmiyorum hislerim duygularım i karıştı çocuk sahibi olamıcamız düşüncesi tamam şuan genciz ama ilerde mutlaka 5 yıl sonrasında çocumuz olsun isticem yani olamama ihtimali bile benim için kötü
Çocuk sahibi olamamak herkes için bir ihtimal. Sizden kayanaklı nedenle de çocuğunuz olmayabilir. Bir sürü çifte şahit oldum, ne anne adayında ne adamda sorun var, ama yine de çocukları olmuyor.
Arkadaşınız size bu meselede açılırken, muhtemelen sizden, "ben senden asla vazgeçmem, kaderimizde ne varsa o yaşanır" şeklinde bir yaklaşım bekliyordu. Siz ise sorunun daha detayını sorgulamak istiyorsunuz. %95 olmayacak dese n'olur ki? Verecek olan %0,001 ihtimallede o çocuğu verir, vermeyince sapasağlam çiftlere de vermiyor işte. Bence olayı çok deşmeden empati yapın biraz. Tabii illa da çocuk, çocuksuz alsa diyebilirsiniz. En doğal hakkınız. Ama ya sevdiğim dediğiniz kişi sizi eksik hissettirseydi?

Aşk herşeyin üstesinden gelmiyor maalesef seçiminizi iyi yapın sonra ikinizde üzülürsünüz

Ben çocuk olmayacak diye evlenmemeye,boşanmaya karşıyım. Allahın gücüne gitmesinden çok korkarımm.. Sende de bir problem olabilir. İnsan karşısındaki insana hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diye söz veriyor. Senin çocuğun olması ihtimali az olsa da sevgilin seni terketse bu sebepten canın yanmaz mı? Allahın insana verdiği bir hastalık bu sonuçta. Bununla yeri gelince başedeceksin kocanla birlikte. Elinden geleni yapacaksın. Bizde bir problem yoktu ama bizim de çocuğumuz olmadı ve tüp bebek tedavisi gördük. Çok şükür Allah çabalarımızı boşa çıkarmadı. Eşimden kaynaklı bir problem olsaydı da aynı şeyleri yapardık, benden kaynaklansaydı da aynı şeyleri yapardık. Ne önceden bilsem eşimle evlenmemeyi düşünürdüm, ne problem onda olsaydı ondan ayrılmayı, ne de benim bir problemim olsaydı onun benimle evlenmeyeceğini veya benden boşanacağını.. Hayatı paylaşmak, sorunları paylaşmak budur. Bunu yapamayacaksanız zaten çocuğunuz olacak olsa bile evlenmemelisiniz... Yerinde olsam söylediklerime hak verdiysen sevgiline benim sana olan duygularımla bunun bir alakası yok, yeri geldiği zaman bu sorunu da birlikte aşarız derdim. Direk soruna odaklandıysan sevgilin alınmış olabilir. Bu yüzden konuşmak istememiş olabilir.

önceden varikasör ameliyatıda oldu :KK43: ona rağmen
Kırmak kırmamak değil açıkça sorun öğrenin. Karşı tarafı aşağılamadan, kibarca öğrenmeye çalışın. Onu gerçekten seviyorsanız bunun sorun olacağını düşünmüyorum; ama ileride en ufak bir kavgada "ah keşke evlenmeseydim, hayatımı kararttı bi çocuğum bile olmadı onun yüzünden" diyecekseniz hiç başlamadan bitirin derim. Kendinize karşı dürüst olun ve bunu kaldırıp kaldıramayacağınıza siz karar verin.

Back
X