İlerisi için korkuyorum (yaşadıklarımızı arkadaşlarına anlatmış)

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.388
19.000
248
28
Aylardır aklımı kurcalayan bir konu var. Eski sevgilimin telefonunda bir arkadaşıyla olan konuşmalarına şahit oldum benden ayrılmak istediği dönemler arkadaşına yazmış ayrılmak istiyorum yapamıyorum diye arkadaşı da demiş ki kızı kullandın kullandın şimdi de ayrıl. O da cevap olarak “kullanmak değil de” yazmış. Yani kullandım demek oluyor bu. Çocuk böyle bi şey dediğine göre muhtemelen aramızda geçenleri arkadaşlarına anlatıyordu değilse nerden bilecek? Ve ben ilerisi için korkuyorum kendimi çöp gibi hissediyorum ve cinsel mevzulardan da korkmaya başladım. Sizce çok mu kuruntu ediyorum bu olayı nasıl aşabilirim?

Birlikte bir seçim yapmış , birseyler yasamissiniz. Tercihlerinize once kendiniz sahip cikip, saygı duyun.

Cinsel mevzulardan da korkmayın. Kendinize zulmetmeyin anlamsızca.

Kimsenin de sizi yargılamasına ne şimdi ne sonra izin verin.

Öncelikle olaylar geçmişte yaşandığına göre hiç birşeyi değiştirme ihtimali yok. Arkadaşlarına anlatmissa anlatmış aradan zaman geçmiş kimse oturup sürekli sizi konuşmaz. Konussada bunlar özel konular olduğu için çok küçük bir yerde yasamisyorsaniz rahat rahat kimse gelip yüzünüze söylemez. Tutki söylediler inkar eder konuyu kaparsiniz. İki kişi arasında yaşanmış şeyler gözleriyle görüp şahit olamadılar ya. Böyle konuları konuşmak bile bilip bilmeden iftiraya girer nasıl cesaret edecekler. Tüm bunlardan onemli olan bence yaşananlardan ders çıkarmak ve kaldıramayacağınız yüklerin altına bir daha girmemek. Ruh sağlığınız için geçmişi unutun yoksa hasta olursunuz. Ama şunu unutmayın bugünde yarının gecmisidir. Bugünü değiştirmek elinizde aynı hataları yapmayın.

Aylardır aklımı kurcalayan bir konu var. Eski sevgilimin telefonunda bir arkadaşıyla olan konuşmalarına şahit oldum benden ayrılmak istediği dönemler arkadaşına yazmış ayrılmak istiyorum yapamıyorum diye arkadaşı da demiş ki kızı kullandın kullandın şimdi de ayrıl. O da cevap olarak “kullanmak değil de” yazmış. Yani kullandım demek oluyor bu. Çocuk böyle bi şey dediğine göre muhtemelen aramızda geçenleri arkadaşlarına anlatıyordu değilse nerden bilecek? Ve ben ilerisi için korkuyorum kendimi çöp gibi hissediyorum ve cinsel mevzulardan da korkmaya başladım. Sizce çok mu kuruntu ediyorum bu olayı nasıl aşabilirim?
Bu düşünceler nasıl aşarım sorusu ile aşılmıyor bence. Ben karakter olarak pimpirikli ve her şeyden korkan bir insanım o yüzden bu tarz şeylerin evlilikle olması taraftarıydım. Ama karekterin daha sakinse ya da kararlarında netsen korkmazsın. Ama kendini çöp gibi hissetme ve üzülme bence. O sevgili şimdi ayrılmasa evlilik olunca da ayrılabilir. Arkadaşlarına anlatması ayrı iğrenç bir olay zaten

Birlikte bir seçim yapmış , birseyler yasamissiniz. Tercihlerinize once kendiniz sahip cikip, saygı duyun.

Cinsel mevzulardan da korkmayın. Kendinize zulmetmeyin anlamsızca.

Kimsenin de sizi yargılamasına ne şimdi ne sonra izin verin.
Sanki ölene kadar damgalanmış basit biri gibi hissediyorum. Asla böyle zihniyette biri değilim zaten beni de bu korkutuyo öyle bana uygun olmayan şeyler düşünüyorum ki ilerde psikolojik olarak bunun izi kalacakmış gibi hissediyorum. Sosyal medya hesaplarımı bile kapattım gözlerden tamamen uzak olmak istiyorum sanki

Öncelikle olaylar geçmişte yaşandığına göre hiç birşeyi değiştirme ihtimali yok. Arkadaşlarına anlatmissa anlatmış aradan zaman geçmiş kimse oturup sürekli sizi konuşmaz. Konussada bunlar özel konular olduğu için çok küçük bir yerde yasamisyorsaniz rahat rahat kimse gelip yüzünüze söylemez. Tutki söylediler inkar eder konuyu kaparsiniz. İki kişi arasında yaşanmış şeyler gözleriyle görüp şahit olamadılar ya. Böyle konuları konuşmak bile bilip bilmeden iftiraya girer nasıl cesaret edecekler. Tüm bunlardan onemli olan bence yaşananlardan ders çıkarmak ve kaldıramayacağınız yüklerin altına bir daha girmemek. Ruh sağlığınız için geçmişi unutun yoksa hasta olursunuz. Ama şunu unutmayın bugünde yarının gecmisidir. Bugünü değiştirmek elinizde aynı hataları yapmayın.
Sanki kimse beni istemeyecekmiş yalnız ölecekmişim gibi hissediyorum garip bi şekilde. Daha önce lise yıllarımda iftiraya uğramıştım benden hoşlanıp yüz bulamayan biri tarafından sonradan özür dilediler falan ama üzerine de bu olunca kaldıramaz oldum

Sanki kimse beni istemeyecekmiş yalnız ölecekmişim gibi hissediyorum garip bi şekilde. Daha önce lise yıllarımda iftiraya uğramıştım benden hoşlanıp yüz bulamayan biri tarafından sonradan özür dilediler falan ama üzerine de bu olunca kaldıramaz oldum
Eğer kendini gelistirmezsen bu düşünceler kalıcı olur. Ama kendini affedip yoluna değer yargıları la devam edersen tüm bunları Rabbim herkesede sahada unutturur. Anladığım kadarı ile utanç duygusu olan ufakta olsa yasadiklarindan pişman olan birisin. Benim tercihim yaşadım ne var gibi bir düşünce tarzında olabilirdi. Oda kendine güvenen kendi kararları arkasında duran sağlam bir karakterin düşünce yapısı. Ona da saygım var. Ama sen buraya konu açıp inzivaya çekilecek kadar utanıp korkuyorsan ruh sağlığı için yorumum şu olacak. Bir kere öncelikle insan hata yapar. Bunu bı kabul et. Sen aciz bir kulsun herkes gibi sende yanlış yapabilirsin. Kendini affet. Sonra da olanları sürekli kafanda çevirmekte vazgvazgec. Kimseye de anlatma detay verme. Yasin kac bilmiyorum ama muhtemelen küçük olduğunu var sayarsam o yaşlarda insanlar dünya kendi etrafında dönüyor sanarlar. Yani herkeste oturup seni konuşuyor sanıyorsun herkes seni ayipliyo falan. Rahatla bence çünkü kimse sana bu kadar zaman ayırmiyor bu emin ol. Herkes kendiyle o kadar meşgul ki ve tabi aynı hataları hiç ummadığın kimler kimler yapıyor bir bilsen. Kendine olan güvenini inancını kaybetme önüne bak. Yapabiliyorsan çevrenin değiştir. Bu arada seni bir sürü kişi isteyecek ilerde. Ama önce sen kendini bı iste de...

Sanki ölene kadar damgalanmış basit biri gibi hissediyorum. Asla böyle zihniyette biri değilim zaten beni de bu korkutuyo öyle bana uygun olmayan şeyler düşünüyorum ki ilerde psikolojik olarak bunun izi kalacakmış gibi hissediyorum. Sosyal medya hesaplarımı bile kapattım gözlerden tamamen uzak olmak istiyorum sanki

Siz kendinizi damgalamadikca kimse sizi damgalayamaz kolay kolay. Sizin kendinize guveniniz tam olursa herkes susar, saygı duyar.

Güvenin kendinize biraz. Psikolojinizden, sağlığınızdan daha önemli değil. Üç maymunu oynayın konuşanlara.

Zamanla da geçecektir bu hisler zaten ve ilerde daha temkinli hareket ederseniz.

Bu düşünce şöyle aşılır; bu cinsellikler yaşanırken karşınızdakinin sizi seviyor yada sevmiyor olması önemli değil, sizin bunu isteyip istemediğiniz önemlidir. Yani; gönüllü olarak yaptığınız bir şey için kimse size kullanıldın diyemez. Sizde kendi payınıza düşeni aldınız sonuçta. Mutlu oldunuz, tatmin oldunuz, sevgi doldunuz artık ne olarak adlandırıyorsanız.

Küçük beyinleri anlamaz ama en azından siz bunun sizi eksiltmediğini bilirsiniz. Kolay kolay konuşarakta yıkamazlar sizi.

Bu düşünce şöyle aşılır; bu cinsellikler yaşanırken karşınızdakinin sizi seviyor yada sevmiyor olması önemli değil, sizin bunu isteyip istemediğiniz önemlidir. Yani; gönüllü olarak yaptığınız bir şey için kimse size kullanıldın diyemez. Sizde kendi payınıza düşeni aldınız sonuçta. Mutlu oldunuz, tatmin oldunuz, sevgi doldunuz artık ne olarak adlandırıyorsanız.

Küçük beyinleri anlamaz ama en azından siz bunun sizi eksiltmediğini bilirsiniz. Kolay kolay konuşarakta yıkamazlar sizi.
Hiçbir sosyal ortama çıkasım gelmiyo çok içime kapandım kullanılmaktan da ziyade aşağılanmış hissettim umarım toparlarım

Yasla baylantili olarak erkekler boyle seyleri paylasmasalar bile ima edebilir. Ama belli bir yastan sonra ketumlasir. Kisa vvadede canini sikan bu durum uzun vadede sana sikinti cikarmaz. Zevk karsiliklidir. Cop gibi hissedecek bir durum yokburda. Olayi kullanilmak olrak gorme, bir deneyim oldu sana. Sen yeniden seversin, sevilirsin ;))

Yasla baylantili olarak erkekler boyle seyleri paylasmasalar bile ima edebilir. Ama belli bir yastan sonra ketumlasir. Kisa vvadede canini sikan bu durum uzun vadede sana sikinti cikarmaz. Zevk karsiliklidir. Cop gibi hissedecek bir durum yokburda. Olayi kullanilmak olrak gorme, bir deneyim oldu sana. Sen yeniden seversin, sevilirsin :KK66:)
Umarım öyle olur çünkü resmen duygularımı gasp etti. Üstelik ilişkinin başında tabularımdan bahsetmiş olmama rağmen aylarca güvenimi kazanmaya çalıştı. Çok karakterli geçinirdi. Sonuç bu oldu.

Back
X