İlgi duyduğum konular içinde seçim yapamıyorum.

Hay allah. Bitirseydiniz keşke köpeciğin yatağını. Ama beraber yatmak daha güzel. Benim iki kedim var. Birisi uyumak için yanıma gelmese üzülüyorum. Doğum yapmadan önce dişi olanda geliyordu. Yatağımın üstünde tepişip duruyorlardı. Hiç kızamıyorum onlara.

benimki de zaten kedicik gibi,pomeranian boo :)

25 ülke gezdim her şehirden magnetler aldım onları bir tasarımda kullanmayı düşünüyorum :)

bir de içki koleksiyonu var salona raf yaptırdım koymak için ama daha dizemedim üşeniyorum
25 ülke mi gezdiniz?? Bu muhteşemmiş. Hayatı dolu dolu yaşıyorsunuz ne güzel. Şişeleri dizmek kolay. Bir tanesini koyun devamı gelir. Kız kardeşim de eski oyuncak kolleksiyonu yapıyor. Aynı zamanda tahta kedi figürü biriktirmeyi seviyor. Bir şeylerin kolleksiyonunu yapmak güzel bir uğraş. Tabi biraz da masraflı..

Kitap okuma isini yatarken yapabilirsiniz. Bahcede birsey yetistirme isiyle hafta sonlari ugrasabilirsiniz. Onun disinda yazma isini yazma istegi geldiginde yaparsiniz. Bez bebek isini de hafta ici yaparsiniz. Karavanla gezme isini de tatil doneminde. Buna benzer birsey yapabilirseniz zamanla bu prensip haline gelir sizde ve duzen oturur. Duzen olusturmalisiniz. Bir de bir hocam bana ne yaparsan yap sadece tek bir isi yap ve onda da elinden gelenin en iyisini yap demisti. Her isi yaparim diyenler aslinda hicbirseyi dogru duzgun yapamayanlardir demisti. Bu sizin icin gecerli olmayabilir. Ben kimyasal sentez yapiyorum. Ne sentezlersin dediklerinde organik herseyi diyordum. Oysa artik kendimi spesifik bir konuya verdim. Ve sadece ilac molekulleri sentezliyorum. Siz de kendinizi birseye verebilirsiniz digerlerini de hobi gibi dusunup diger arta kalan vakitlerinizde kafanizi dagitmak icin ya da isinize ara verdiginiz zamanlarda yapabilorsiniz. Aksi takdirde yaptiklariniz hep verimsiz olur, hersey yarim kalir.

25 ülke oldu evet 16 yaşımda tek başıma ingiltereye giderek başladım,önce bilindik yerler,daha sonra geçen sene de güney amerikayı tamamladım yavaş yavaş tüm dünya hedefim. 5 yılda 25 ülke oldu ucuza yurtdışına gitme taktikleri konusunda usta oldum :)

masraf konusuna katılıyorum sanırım bu içki koleksiyonunu tadında bırakmam gerekecek :)

Dediğiniz gibi verim alamıyorum. Birine odaklanıp diğerlerini kafamdan silebilsem muhteşem olacaktı. Bugüne kadar bir düzen kuramadım. Yazdıklarınız çok doğru.

Okurken yoruldum sizin plansız çalışmanızdan
Bir çizelge veya telefonda ajandanıza kaydedeceğiniz alarmlı bildirimlerle günlerinizi daha verimli kullanabilirsiniz.

Okurken yoruldum sizin plansız çalışmanızdan
Bir çizelge veya telefonda ajandanıza kaydedeceğiniz alarmlı bildirimlerle günlerinizi daha verimli kullanabilirsiniz.
Bende yoruluyorum. Plan yapıyorum elbette. Ama kafamda sıraya koyamıyorum. Ben mesela yazmakla meşgulsem, hayalimdeki ev beliriyor. senin maketini başka zaman yapacağım şimdi yazıyorum dediğim zaman, ticari amaç için yaptığım bez bebek kaşlarını çatıyor. Para para diyor... bırak hayal kurmayı! Bez bebeğe benim bir işim var zaten diyorum. O zaman dikiş makinam git pizza fırınınla ilgilen madem bende paslanayım diye ağlıyor. Bir yandan hikayem bırak dinleme onları, beni yaz nobel edebiyat ödülü alacaksın diye bastırıyor. Sonra bir sepetteki rengarenk iplerim gözümün önüne geliyor. Bak ne kadar renkliyiz ör bizi ör bizi n olur, bırak dünyevi şeyleri, kafan rahatlasın diye fısıldıyor. Sonra hepsine kızıyorum. Siz şöyle bir kenarda durun en iyisi mi ben kansere, yada beyin kanamasına! Hatta kelliğe! çare bulayım diyorum.

Aynen beni anlatmissiniz sanki.calisiyorken bir suru hayal kuruyordum tatilde sunu yapicam bunu yapicam diye.hatta kendime bir yapilacaklar listesi bile hazirladim 3 Aylik tatil suresi icin. Fakat ilgi alani Cok olunca ve hepsinden ayni derecede keyif alinca su koca uc ayda listemdekilerin cogunu yapamadim bile. Defter tasarliyorum kendime yapicaktim tam elime aliyorum minyatur esyalar yapasim geliyor sonra etamin,Dikis,resim felan derken nerdeyse elimde koca bir hic var.ve yarim kaliyor maalesef. Birde bu isler planla olmuyor maalesef bugun bunu yapayim desen bile o an digerini yapmak isteyebiliyorsun o yuzden belirli bir duzende olmuyor.

Biraz abartmıyor musunuz? Bir pizza ustasının bez bebek ile ek gelir sağlamak istemesini anlarım fakat kelliğe, hatta kansere durup dururken nasıl çare bulabilir? Daha gerçekçi olun, yetimhaneye veya huzurevine ayda bir gün ayırarak oradaki insanları sevindirin mesela... Aziz Sancar'ı düşünün, o kanser tedavisine ömrünü adadı. İstemek başarmanın yarısı olabilir fakat yalnızca isteyerek bir işi tamamlayamazsınız. Kimi zaman başarmak için eğitimini almalı, o yolda hayatınızı verebilmelisiniz.

Sadeleşmeye gidin hayatınızda. Siz içlerinde seçim yapamıyorsanız kura çekin, bir kısım hobilerinizi ileri tarihlere ertelemek üzere hayatınızdan çıkarın. Geri kalanıyla da öyle kafada plan yapmakla olmaz, gerçekten düzene girmek, başladığınız işleri bitirmek istiyorsanız önünüze kısa vadede 1-2, uzun vadede 6-12 aylık bir çizelge çıkarın. Bence her aya, o ay yapabileceğiniz işleri yazın. Mesela önümüz kış; maket, bez bebek, örgü vs evde yapabileceğiniz aktivitelerinizi bu aylarda dönüşümlü olarak yazın. (Her haftayı yalnız bir işe ayırın ve bu şekilde dönüşümlü olarak 3-4 aylık ilk çizgelgenizi oluşturun.) İlkbahar, yaz döneminde de karavan, tatil, gezme planlarınızı ayarlayıp yarım bıraktığınız kitabınıza da o dönem devam edebilir, tatile yanınızda ıvır zıvırları götürmek yerine yalnızca kitabınıza odaklanabilirsiniz. Böylece tatilinizden de zevk alırsınız.

Ben plansız yaşayamam, o yüzden böyle bir karmaşanın içinde olma düşüncesi bile dediğim gibi beni yoruyor... Şimdiden hobilerinizi ve beraberinde hayatınızı düzene koyma yolunda şans diliyorum.

Teşekkürler.
Bu arada karavanı ara sıra gezmek için değil, hep orda yaşamak için istiyorum. Aynı zamanda yerleşik köy hayatı da cazip geliyor. Benim yaşımdaki insanlar ne istediğinden emin oluyorlar ve ona göre bir yol çiziyorlar. Ben yapamıyorum.

Benimle aynı durumdasın. Maymun iştahlı mı diyorlar bize???

koç burcu musun ne güzel aslında çok şanslısın, bence maddi durumuna ve güvende olacağın şeylere göre sıralama yapabilirsin, kiminle gezeceksin bilmiyorum da tek başına diye düşündüm tek başına karavanla gezmen çok güvenli olmayabilir, yani doğal bi yaşam da pahalıya mal olabilir
ya da paraya dönüştürebileceğin şeylere yönel, hobin işin olsun daha güzel bişey olamaz herhalde, hobilerin arasında en kolay paraya dönüşecek olanı seç derim

Tabiki yalnız değil, eşimle beraber kalmayı düşünüyorum karavanda. Bu gün kahvaltıdan sonra bebeğimi yapacağım. İnnnşallah!

Ooh enerjinden bize de ver kız :))
Tüm gün yatsam yatarım valla bana mısın demem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…