İlgi ve Sevgi Açlığı

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben 26 yaşındayım,daha önce flört ettiğim kişiler oldu ama genel anlamda hiç sevgilim olmadı.Babam çok ilgisiz,sevgisiz,bende sadece korku duygusu barındıran bir adam.Bana doğru dürüst sarıldığını hatırlamıyorum ya da bana güzel bir söz söylediğini.Bende daha çok değersizlik duygusu oluşturan kişi oldu.Şimdi o kadar çok sevgiye ihtiyacım oluyor ki.Bir erkek bana sarılsın,destek olsun,iki güzel söz söylesin istiyorum ki.Flört ettiğim kişilerde de bu ilgiyi,sevgiyi göremeyince hircinlasiyorum,resmen davranışlarımla hadi beni sev mesajı veriyorum.Bu da beni çok üzüyor hem de karşı taraftaki değerimi düşürüyor.Şu an daha yeni atandığım için psikoterapi alma şansım yok.Terapi alana kadar nasıl bir yol izlemeliyim?

Flört istemeyin mesela ķendiniz düzelene kadar.eksikliginizi biliyorsunuz duzeltmeden baslamayin ilişkiye

Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben 26 yaşındayım,daha önce flört ettiğim kişiler oldu ama genel anlamda hiç sevgilim olmadı.Babam çok ilgisiz,sevgisiz,bende sadece korku duygusu barındıran bir adam.Bana doğru dürüst sarıldığını hatırlamıyorum ya da bana güzel bir söz söylediğini.Bende daha çok değersizlik duygusu oluşturan kişi oldu.Şimdi o kadar çok sevgiye ihtiyacım oluyor ki.Bir erkek bana sarılsın,destek olsun,iki güzel söz söylesin istiyorum ki.Flört ettiğim kişilerde de bu ilgiyi,sevgiyi göremeyince hircinlasiyorum,resmen davranışlarımla hadi beni sev mesajı veriyorum.Bu da beni çok üzüyor hem de karşı taraftaki değerimi düşürüyor.Şu an daha yeni atandığım için psikoterapi alma şansım yok.Terapi alana kadar nasıl bir yol izlemeliyim?
Terapiye kadar kendinizle olun. YouTube'da meditasyon ve olumlama videoları var. Belli bir sıraya koyup yapmaya çalışın. Psikologlar da var kendi değerimiz hakkında yol haritası veriyorlar. İlla hayatınızda biri olması gerekmiyor zaten, olsa da, kendimiz değişmediğimiz için karşı taraf için de iyi olmuyor. Sonra da, niye hep aynı şeyleri yaşıyoruz diye dertleniyoruz. Terapi için bütçe ayırın mutlaka

Çevrendeki insanlarda bu şekilde bir beklentin varsa ilk olarak kendini sevmeyi, değer vermeyi öğrenmelisin. Kendisini sevmeyeni başkası sevmez.

Ben beklediği baba sevgisini göremeyip, bunu sevgilisinden bekleyenleri açıkçası çok garipsiyorum. İkisi çok farklı şeyler bana göre arada bir bağ kuramıyorum. Doğru düzgün temeli atılmamış sorunlu ilişkiler yaşayıp, doğru iletişim kuramayıp bunu küçüklüğündeki aile ilişkilerine indirgemek garip geliyor.

Terapiye kadar kendinizle olun. YouTube'da meditasyon ve olumlama videoları var. Belli bir sıraya koyup yapmaya çalışın. Psikologlar da var kendi değerimiz hakkında yol haritası veriyorlar. İlla hayatınızda biri olması gerekmiyor zaten, olsa da, kendimiz değişmediğimiz için karşı taraf için de iyi olmuyor. Sonra da, niye hep aynı şeyleri yaşıyoruz diye dertleniyoruz. Terapi için bütçe ayırın mutlaka
Mutlaka bütçe ayıracağım,ilk işim bu olacak.Köyde görev yapacağım için ancak yaz tatilinde geldiğimde terapiye gidebilirim.

Çevrendeki insanlarda bu şekilde bir beklentin varsa ilk olarak kendini sevmeyi, değer vermeyi öğrenmelisin. Kendisini sevmeyeni başkası sevmez.

Ben beklediği baba sevgisini göremeyip, bunu sevgilisinden bekleyenleri açıkçası çok garipsiyorum. İkisi çok farklı şeyler bana göre arada bir bağ kuramıyorum. Doğru düzgün temeli atılmamış sorunlu ilişkiler yaşayıp, doğru iletişim kuramayıp bunu küçüklüğündeki aile ilişkilerine indirgemek garip geliyor.
Size garip gelebilir ama küçükken yeterince alınmayan sevgi ilerki yaşlarda insanlardan beklentinizin,sevgi ihtiyacınızın fazla olmasına neden oluyor.Kalkıp sevgilinizi babanızın yerine koymuyorsunuz,sadece sevgilinizden beklediğiniz sevgi,ilgi,özveri daha fazla oluyor.

Önce kendinize şevkat göstermeyi, kendinizi sevmeyi öğrenin. Değerli olduğunuzu, kendi kendinize değer vermeniz gerektiğini öğrenmek için terapi şart bu durumda.

Ama şunda bir problem yok tabi ki:
Bir erkek bana sarılsın,destek olsun,iki güzel söz söylesin istiyorum
Sevgilimiz, flörtümüzden tabi ki sevgi ve ilgi bekleyeceğiz.
Ama göstermiyorsa da veda etmeyi bileceğiz, kimseye mahkum değiliz.

Önce kendinize şevkat göstermeyi, kendinizi sevmeyi öğrenin. Değerli olduğunuzu, kendi kendinize değer vermeniz gerektiğini öğrenmek için terapi şart bu durumda.

Ama şunda bir problem yok tabi ki:

Sevgilimiz, flörtümüzden tabi ki sevgi ve ilgi bekleyeceğiz.
Ama göstermiyorsa da veda etmeyi bileceğiz, kimseye mahkum değiliz.
Belki beklediğim ilgiyi gösterir diye ben o veda etme sürecini uzatıyorum ve bu da en çok bana zarar veriyor.Kendimi sevmeyi öyle ya da böyle öğreneceğim.Bunu başaracağım.

Size garip gelebilir ama küçükken yeterince alınmayan sevgi ilerki yaşlarda insanlardan beklentinizin,sevgi ihtiyacınızın fazla olmasına neden oluyor.Kalkıp sevgilinizi babanızın yerine koymuyorsunuz,sadece sevgilinizden beklediğiniz sevgi,ilgi,özveri daha fazla oluyor.

İnsanlar çevreden elbette bu yüzden daha fazla şevkat bekleyebilir. Ama bunu sevgiliye indirgemek doğru değil. Bu ilişkiye zarar verir. Beklediğin değeri, sevgiyi, düşünceli davranışı önce kendine verip, kendini, kendi huzurunu hayatının merkezine koymalısın.

Mutlaka bütçe ayıracağım,ilk işim bu olacak.Köyde görev yapacağım için ancak yaz tatilinde geldiğimde terapiye gidebilirim.
Elektriğiniz tutarsa o uzmanla online devam edersiniz. Uzun bir süreç çünkü. Tıp eğitimi almış ve klinik yüksek lisans yapmış olsun. Şema terapi ve BDT eğitimini de bakın. Kendinizi iyi hissetmeden ilişkileri de boşverin. Gençsiniz, işiniz de var ne güzel. Her şey güzel olsun sizin için 💕

Yani anlayamadım, karşı taraf ilgi göstermiyorsa ne yapıyor mesela? Flört dediğin zaten ilgi göstermek değil midir, kendini beğendirmek isteyen erkek bir şeyler yapmalı karşı tarafı etkilemek için :110:

Son düzenleme:
Valla hiç yüzde doksan değil. Benim babam beni bi kez bile sevmedi. Yani hakaret ve kötü muamelede sınır hiç koymadı ama sevgi 0.siz de böyle mi büyüdünüz?

ben şanslıydım ama çoğunluk değil
yine de bakınca çok sağlıklı büyümedik
sade sevgi de yetmiyor demek

ben şanslıydım ama çoğunluk değil
yine de bakınca çok sağlıklı büyümedik
sade sevgi de yetmiyor demek
Yüzde doksan değildir.

Az önce arkadasım hiç babamdan sevgi görmedim dedi. Sonra ekledi. Hala öper sarılır diye. Ne halası benim babam tek bir kere bile öpüp sarılmayı gec yani en ufak bir sevgi davranıdı göstermedi. Yani mesela canın sagolsun demedi. Ya da helal olsun😂 bizi besledi büttü ama köpeklerin önüne atar gibi😂yedirdi içirdi.

Sarılmak, sevilmek bu ihtiyaçları duyuyorsunuz diye gidip saçma sapan insanlara bulaşmayın. Bi süre kendinizi oyalayın kurslarla etkinliklerle. Sevgili işinde daha seçici olun. Yazık olur gençliğinize.

hangimiz normal yaşadık ki bu ülkede
%90mız zaten böyle büyümüşüzdür
sokaklara mı dökülelim
Sokaklara mı dokulelim derken ?Size normal bir ihtiyaçtan bahsediyorum.Sevgi en temel ihtiyaçlardan biri.Sevgisizliği normalleştirmek saçmalık bence.Toplumumuzun çoğunun bu şekilde olduğunu ben de görüyorum,zaten bu yüzden ülkede normal psikolojide insan bulmak zor.

Back
X