ilgilenmeyen anne

Çocukları özgür bırakmak çok iyi o konuda bende katılıyorum ama bu demek değil ki hiç sınır koymayalım. Örneğin geçen gün bir arkadaş ortamında şöyle de bir şey oldu: Bu annenin çocuğu kucağında masadaki şekerliğe daldı şekerleri tek tek ağzına alıp çıkarıyor, başka bir anne ikaz etti eline bir tane versen daha iyi olmaz mı diye? Amannn boşver çocuk o ne olmuş yani ağzına alıp bıraktıysa atıverin çayınıza o şekerleri yok atmayız dersenizde olan en fazla ev sahibinin bir kase şekerliğine olur, cevabı geldi anneden.

yok elbette anneler çocuklarını takip etsinler, uyarsınlar.
ben de böyle düşünüyorum.
ama ütopik de olmamak lazım. yani çocuk yapacak bu yaramazlığı, davet eden aile biraz hoşgörülü olmalı, biraz evinde değişiklik yapmalı. çok titiz olup da, çocuk yerinden kımıldamasıncılara benim tepkim. ya da çocuk yediğini döker yani, sen çıkmayacak, batıracak şeyler ikram etme, ediyorsan da bir örtü getir çocukların altına.

yok elbette anneler çocuklarını takip etsinler, uyarsınlar.
ben de böyle düşünüyorum.
ama ütopik de olmamak lazım. yani çocuk yapacak bu yaramazlığı, davet eden aile biraz hoşgörülü olmalı, biraz evinde değişiklik yapmalı. çok titiz olup da, çocuk yerinden kımıldamasıncılara benim tepkim. ya da çocuk yediğini döker yani, sen çıkmayacak, batıracak şeyler ikram etme, ediyorsan da bir örtü getir çocukların altına.

Tabii ki fazla baskıcı annelere de kızıyorum çocuk yerinden kımıldayamıyor anne nasıl alıştırdıysa gözüne bir bakıyor çocuk olduğu yere çakılıyor resmen. Ona da karşıyım ama fazla rahatlığa da.

Sen bi daha evine davet etme bu kadını.

Benim söyle oluyor annesi çocuğa kiziyorsa amaaaan çocuktur boşver dökülsün diyorum. Annesi kizmiyorsa ben çocuğa kiziyorum :))
Davet etmemem gibi bi imkanim yok akraba olduk artikk hep gelir offffff

Cocuk oynamalı.. evet bizler gibi oturmasını kimse bekleyemez çocuktan ama misafirliğe gidilen yerde anne çocuğuna dikkat etmeli kadınlarla laklak edicem diye çocuğuyla ilgilenmiyorlar. Bize çok yakın bir akrabam 2 yaşında oglu gedilerek. oturma odasında çay içip kuru pasta yiyoruz, çocuğun eline çay bardağını vermiş (2 yaşındaki çocuğun ) çayı halıya döktü kuru pasta vermiş eline her tarafa döküyor ev sahibi olarak bişey diyemiyor insan. Gittiğin yerde çocuğuna sahip olacaksın milletin evini batirmaya kimsenin hakkı yok
Iste insan ev sahibi olunca ses edemigor bide annesi yanindayken baska birinin evi olsa orda rahat uyaririm x teyze kiziyor ofurun bakalim diye. Ama kendi evinde oldumu misafir diyosun sessiz kaliyosun. Ama kalmamak daha iyi. Bi daha gelirse benim kendi evime gelicek ve nasi onu uyaricam inan bilmiyorum...

Eve cocuklu misafir gelince diğer odalari kapatip kizimin odasina yolluyorum ya da bizimle oturma odasinda bizimle takiliyorlar, pek kirilacak dokulecek biseyim de olmadigi icin hic sorun yasamiyorum.
Yemek yerken dokup sacmalarina da asla bisey demem. Zaten eve misafir gelip gittiginde illa ki ortalik bir supurulup siliniyor. Iki kirinti icin keyfimi kaciracak modda bir insan degilim :KK53:

küçükken annem beni bi bakışıyla olduğum yere mıhlardı :D :D hiçbir yerimin senkronize olmasına izin vermedi alçak kadın :D
Demek çok bilir ADEM GÜNEŞ e göre benim sağa sola çarparak yürümem ,deli divane gibi yalpalamam ,dengesiz, hatta sakat olmam lazımdı tühhhhhhhhh :D

Eve cocuklu misafir gelince diğer odalari kapatip kizimin odasina yolluyorum ya da bizimle oturma odasinda bizimle takiliyorlar, pek kirilacak dokulecek biseyim de olmadigi icin hic sorun yasamiyorum.
Yemek yerken dokup sacmalarina da asla bisey demem. Zaten eve misafir gelip gittiginde illa ki ortalik bir supurulup siliniyor. Iki kirinti icin keyfimi kaciracak modda bir insan degilim :KK53:
Bende çok eşya ya da süs püs sevmem
Çocuğum yokken bile böyleydi evim
Hatta bir arkadaş 'oh be senin evinde çocuğumun karıştıracağı dökeceği bişey yok, rahat ettim. Yengemin evi müze gibi çok geriliyorum' demişti
Bende eşya ya da kırıntıyı umursamam
Ama genel olarak anne fazla rahatsa şaşırırım, hoşuma gitmez
Kendi evim için değil genelde toplum içinde böyle insanları sevmiyorum
Mevlüttesin ya da bir doğum günündesin mesela atlayıp zıplarken kendinden küçük bir başkasının çocuğunun üstüne düştü düşecek annesi hala lak lak peşindeyse ayar olurum. Benim kızım 10 aylık sadece emekliyor ama bir gözüm hep üstündedir özellikle başka yerdeysek..

Bende çok eşya ya da süs püs sevmem
Çocuğum yokken bile böyleydi evim
Hatta bir arkadaş 'oh be senin evinde çocuğumun karıştıracağı dökeceği bişey yok, rahat ettim. Yengemin evi müze gibi çok geriliyorum' demişti
Bende eşya ya da kırıntıyı umursamam
Ama genel olarak anne fazla rahatsa şaşırırım, hoşuma gitmez
Kendi evim için değil genelde toplum içinde böyle insanları sevmiyorum
Mevlüttesin ya da bir doğum günündesin mesela atlayıp zıplarken kendinden küçük bir başkasının çocuğunun üstüne düştü düşecek annesi hala lak lak peşindeyse ayar olurum. Benim kızım 10 aylık sadece emekliyor ama bir gözüm hep üstündedir özellikle başka yerdeysek..

Benim de hicbir zaman suslu kirilacak esyalarim olmadi, bi de 11 yildir kedim var cocuktan once de cocuklu gibiydim yani, ortalikta asla kirilacak dokulecek batacak biseylerim olmaz, olamaz :)
Evine sık gittiğim insanlar genelde cocuklu oldugu icin rahat ediyorum. Eger degilse de giderken kizima kitap oyuncak gibi seyler goturuyorum. Eskiden oturup bi kenarda onlarla oynardi, simdi buyuklerle oturup dedikodu yapmayi her turlu aktiviteye tercih ediyor :KK53:
Evdeki kurallarimiz disarida da gecerli, mesela evde yemek masasi/yer sofrasi disinda biyerde meyve bile yedirmem, misafirlikte de öyle bir lokma yiyecek bile olsa masaya oturtuyorum. Evde kendi yiyor doke saca, baskasinin evinde ben yediriyorum tek fark bu (3.5 yasinda)
Bazı annelerin asiri rahatlığına ben de sinir oluyorum o ayri, ama misafir gelince illa ki ev batiyor, oyle yemek sicramis, bilmemne dokulmus falan nolucak ki, benim krem rengi koltuguma cay doken adam 40 yasindaydi simdi oyle dusunursek hic misafir kabul etmemeliyiz :KK14:

Benim de hicbir zaman suslu kirilacak esyalarim olmadi, bi de 11 yildir kedim var cocuktan once de cocuklu gibiydim yani, ortalikta asla kirilacak dokulecek batacak biseylerim olmaz, olamaz :)
Evine sık gittiğim insanlar genelde cocuklu oldugu icin rahat ediyorum. Eger degilse de giderken kizima kitap oyuncak gibi seyler goturuyorum. Eskiden oturup bi kenarda onlarla oynardi, simdi buyuklerle oturup dedikodu yapmayi her turlu aktiviteye tercih ediyor :KK53:
Evdeki kurallarimiz disarida da gecerli, mesela evde yemek masasi/yer sofrasi disinda biyerde meyve bile yedirmem, misafirlikte de öyle bir lokma yiyecek bile olsa masaya oturtuyorum. Evde kendi yiyor doke saca, baskasinin evinde ben yediriyorum tek fark bu (3.5 yasinda)
Bazı annelerin asiri rahatlığına ben de sinir oluyorum o ayri, ama misafir gelince illa ki ev batiyor, oyle yemek sicramis, bilmemne dokulmus falan nolucak ki, benim krem rengi koltuguma cay doken adam 40 yasindaydi simdi oyle dusunursek hic misafir kabul etmemeliyiz :KK14:
Benimde görümcemin eşi çay dökmüştü beyaz halıma :KK53: Telaşlandı dedim sakin ol atla deve değil
Hala esprisi geçer, ben onlara gidince ahanda misilleme yapmaya geldim derim :D
Aman koslayla sildim yine de geçmedi ama şükür halı yıkmaya verdik, insan ölüyor netice de mala bişey olmuş çok mu derdi annem. Biz böyle büyüdük, bi bardak kırılınca ağzına geleni saydıran anneleri anlayamam bu yüzden.

Ben eşyadan ya da evden değilde düşüncesiz annelere ayar olurum
Bi yerde bişey kırsa ah vazo gitti demem ama ya vazonun kırılan parçası bi yerini kesseydi derim

Benimde görümcemin eşi çay dökmüştü beyaz halıma :KK53: Telaşlandı dedim sakin ol atla deve değil
Hala esprisi geçer, ben onlara gidince ahanda misilleme yapmaya geldim derim :KK70:
Aman koslayla sildim yine de geçmedi ama şükür halı yıkmaya verdik, insan ölüyor netice de mala bişey olmuş çok mu derdi annem. Biz böyle büyüdük, bi bardak kırılınca ağzına geleni saydıran anneleri anlayamam bu yüzden.

Ben eşyadan ya da evden değilde düşüncesiz annelere ayar olurum
Bi yerde bişey kırsa ah vazo gitti demem ama ya vazonun kırılan parçası bi yerini kesseydi derim

Aynen aynen, cay icilirken cocuk kosturur benim icim gider birine carpacak yanacak diye, ya da mutfaga salarlar, cekmecelerde bicak var, prizlere dikkat etmezler falan, anasindan cok ben gerilirim.
Bi de bize gelenler hemen cocuk kediyi sevsin diyorlar (benimki misafir gorunce dolaba girer cikmaz) getirirm ama isirir, cizer ona gore diyorum, ay tamam dursun orda diyorlar :KK70:

Cocugun yaramaz olmasini anlarim ama misafirlige gidildiginde o cocuguyla ilgilenmeye anneye bi turlu anlam veremiyorum!! nasi bi rahatliktir nasi bi ozguvendir bu?? Tamam cocuk kisilik kazansin diye herseye eyvallah diyosunuz ama kendi evinizde rahat olun baskalarinin esyalarini kurcalamak yikip dokmek koltuk tepesinde gezmek niye?? ... boyle misafire alismam lazim ama alisasim yokkk...kotu olmadan care bulmali ama nasill..???

bu konuya ben de çok takılıyorum. Benim de bebeğim var, çok hareketli, ama samimi arkadaşlara gidiyorum sadece ve bir an peşinden ayrılmıyorum... O samimi arkadaşlarımdan birisi de bana geldiğinde, her yer pasta börek çikolata, inan çekyatlarımın içinden altından çıkıyor... Bir de söylüyor kusura bakma eline bunları vericem kirleticez kusura bakma ama aksi halde yerimde oturamam diyor... Her şey annede bitiyor, minicik yavruların suçu yok ...

Benimde çocuğum var. Evde her yeri karıştırıyo ister istemez. Ama başka bi yere gittiğimde izin vermem kısıtlarım. Yanıma oyuncak yiyecek ne seviyosa onu alır giderim ki oyalayayım.
Ben böyle yaparken benim evime gelince çocuğuna bir kez olsun dur demeyen anneler olursa onların çocuklarınıda ben uyarırım ya da canım çocuğunu alır mısın derim. Çocuk bu tamam ama her şeyin sınırı var. Buna alınacak insan da evime gelmezse gelmesin. Özgüven değil terbiyesizlik öğretiyolar çocuklara

Mesele kişilik kazansın değil tembellik düpedüz.. Kim uğraşır ya misafirlikte yayılıp kahve içmek varken çocuğa eğitim ver, doğruyu yanlışı keşfetmesini sağla, başkalarının özel alanlarına saygıyı öğret vs uzun iş..

Aynı çocuk ne zamanki anneyi bi şekilde rahatsız etmeye başlıyor, annenin konforunu engelliyor, detone ses devrede.. Azar, kıyamet..

Aman diyorsun o sesi duyunca çocuk evi basımıza yıksın problem değil yeter ki sen bağırma..

Ben buna maruz kalıyorum ara ara akrabalık ilişkileri sebebiyle koca tarafından ..

Çok doğru bir gözlem tamamen katılıyorum :)
Ayrıca misafirlikte çocuğunu uyaran doğruyu anlatan kadina saygım artıyor çünkü o da geldiği eve duzene saygi gisteriyor

Böyle insanlardan nefret ederim.Çocuğun yaramazlığından çok annenin oturduğu yerden yapma oğlum diyip ev yıkılırken muhabbete dönmesinden nefret ettiğim için katiyyen öyle insanlarla görüşmem annemede ''Allah askına evde yokuz de'' derim. Bu konuda çok netim.Çünkü sonra çocuğu ben dövücem o daha kötü olucak. Gerek yok.

Ayy en nefret ettiğim şey ya bu çocuktur deyip şımartan eveveynlere deli oluyorum benm anneannemin her zmn bi lafı vardr çocuk azizdir terbiye daha azizdir diye yok çocuğn özgüveni artsın yok şu yok bu gibi saçma bahanelern ardına saklanılmasından nefrt ediyorum özgüven bununla olmaz terbiyeyle eğitimle olur misafr çok severm ama yaramz çocklu aileler pek bize gelmez çnkü annemin sevmediğini bildiklernden bize gelmeye çeknirler bnce sende biraz tepkini göstermelisn tabi kendi evnde değil onların evine gittiğinde hafif laf sokaraktan söyleyebilirsin biraz uzun oldu ama :) :KK14:

Ben simdiki anneleri anlamıyorum. Annem hic bi zaman beni dovmedi bana vurmadi. Bi bakis atardi susmam gerektiğini anlardim. Ozgurdumde cikip sokakta oynar kosardim vs vs. Cocuga sınırsız özgürlük vermek cocukta doyumsuzluga sebep olur. Baskalarinin ozgurlugunu kisitlamamasi gerektigini, baskalarinin ozel hayatinin oldugunu ve eşyalarına zarar vermemesi gerektiğini bilmesi lazim. Once anneyi uyarirsin sonra kizmadan cocugu uyarirsin.

Yengenize kizmayin bence. Cocugunun deger verdigi bir oyuncaginin akibetinin sizin cocugunuzun ellerinde nasil olacagini ne bilsin? Ve ayrica mecbur degil. Cocuklara "baskasinin mali" egitimi erkenden verilmeli bence. Mesela cocugunuzun sizin tabirinizle "isterken cani cikmis". Bu derece israr etmesinin sebebi de israrinin sonucunda istedigi seyi elde edebilecegini ogrenmesi. Yani cani cikacak kadar israr etmesi de normal degil.
Elbette mecbur değil. Hiçbir zaman başkasının eşyasını izin almadan vermişliğim yoktur. Mesajımda da belirttim çocuğumun yanındaydım ve zarar verebileceği bir oyuncak değildi. Kırılıp dökülecek bişey olsa hiç istemem zaten. Sonuçta ne oldu oynadık olduğu gibi yerine bıraktık. Ben evdeki herşeyin çocuktan sakınılması taraftarı değilim. Evime gelen çocuktanda oyuncağı sakınmam. Bir çocuğun gözyaşından önemli değil bence.

Back
X