Anne ilgilenmeli, ama ev sahibinin de sinirlari olmali. Her seye kizmak da dogru degil. Cocuk oyle put gibi oturamaz ki bi yerde. Ben kizimi hep izlerim. Yaptigi seylere gore tepkimi koyarim, mesela yan odada utu masasi acikti, kizim da orda arabasini utu masasinin ustunde falan suruyordu, bi sey demem, sonra masaya oturup bizimle yemek yerken yerlere kirinti dokuluyor, bi sey demem, ama mesela elinr kalem almasina.izin vermem, koltukta ziplamasina izin vermem, ev sahibinin yatak odasina girmesine izin vermem, orda uyarir soylerim burasi x teyzenin odasi izinsiz giremeyiz diye. Ama bazisi da var ki cocuk oyle otursun istiyor. O zaman surekli yapma kizim oraya girme bunu elleme demis oluyorsun ki bu gercekten ozguven zedeleyici bir durum. Ev sahibi de anlayisli olmali sinirlar cercevesinde. Ben mesela kizim borek yiyor, masada oturup, geze geze degil, tabi ki asagiya kirinti dokuluyor, ben en son onlari toplarim zaten, ama ben kizimi lavaboya goturdum bi geldim ki supurgeyi cikarmis kizin da dokmus diyip supuruyo, o kadar da olmamak lazim. Bazi ev sahipleri evlerini biblo gibi yapiyorlar, istiyorlar ki sus gibi kalsin.