• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilginç fobileriniz var mı?

dolap kapağı açıkken ağlamak istiyorum. koştur koştur kapakları örterim açık kapak gördüysem..

ben sırf bu yüzden zeytin yemiyorum :KK1: gerçi benimki dokunamamak değil de zeytin yiyemiyorum böyle bişey huylanıyorum işte..
çocukken hatta bebekken ben de zeytinden korkarmışım. sebebi ne bilemiyorum. emziği o şekilde bıraktırmış annem hatta bana. pis oldu demiş ben inadım istiyorum bakmış olacak gibi değil, kızım zeytin oldu emzik artık emilmez demiş bende bıçak gibi kesilmiş ağlama :D
şuan yiyorum çok da seviyorum hatta.

şimdiki korkularıma gelecek olursak; ilk olarak bebeğim başta olmak üzere sevdiğim insanları kaybetme fobisi. elbette ölüm Allah'tan ama mesela oğluma babama kardeşlerime anneme eşime birinden birine bişey olduğunu düşününce hayatta yapayalnız kalıcakmışım gibi hissediyorum. bu yeni yeni olmaya başladı. oğlumun doğumundan sonra yani...

ikincisi ileri derecede böcek fobim var. hem de öyle böyle değil. en miniği bile ekranda görmem bile kalp atışlarımın hızlanmasına sebeb oluyo taşikardi derecesinde... elim ayağım taş kesiliyo bembeyaz oluyorum bi tık ilerisi bayılma.

deprem yangın sel bu tarz doğal afetlerden deli gibi korkuyorum.
oğlumla evde yalnızken onun boğazına bişey kaçmasından, üzerine kaynar su ya da yağ dökülmesinden böyle ev kazalarından deli gibi korkuyorum. bazen aklıma geldiğinde bile gözlerim doluyo naparım diye. :cry:
böcek hariç korkularımın hepsi bebeğim doğduktan sonra oldu galiba manyak bir anneyim :confused:

Dik yokuşlarda yuvarlanma korkusu yasarim nedense:KK48: bu yuzden tercih etmem pek fazla hatta kucukken bile cok kabus gormusumdur tirmanmaya felan calisirim normal bir yokuşu yuvarlanirim duserim felan filan

bende küçükken pamuktan korkardım annem sütten pamuk koyup göğüslerine o şekilde kesmiş.. muhtemelen psikoljimi etkiledi bu olay :KK1:

Ben de peruk saçtan çok korkarım üniversitede kapalı kızlar peruk takıyordu yanıma gelecekler diye aklım oynardı:KK50:
Bende üniversitede peruk takan biriydim inanin alemsiniz çok güldüm:)) peruktan korkmak değilde bende çok iğreniyorum hiç sempatik bişey değil de işte o dönem öyle gerekti.simdi olsa asla taviz vermezdim takmazdim.okuluma son vermeyi tercih ederdim.

Benim örümcek fobim var. Yazarken bile kötü oldum. Diğer böcekler benim için tamamen normalken bu yaratık olunca kendimi kaybediyorum.

Bende yanlizken duşa giremem ve eşim olmadığı günlerde gece sırt üstü yatarım hep sagimi solumu ayak ucumu rahat görmek için. Ayrıca gece wc ye kalktığımda aynanın önünden geçiyorum mecbur ama asla bakmam aynaya kafami eğip gecerim bide yatağıma birinin oturması en korktugum şeylerden biri biri geçerken bile degse vücudum dikenleniuo sinirden

Karanlıkta uyumam diyelim ki uyudum berbat kabuslar görerek uyanır im kesinlikle. Bide sirtimi kapıya dönüp uyuyamam her an biri beni gozetliyomus gibi hissedeyorum

Bide gece yatmadan banyo ve tuvaletin kapılarını orterim sanki ortmezsem birileri gelecekmiş ordan huzunluğu oluyo içimde korkuyorum

Böcek fobim var, ama pek ilginç bişey değil. :)

Son yıllarda kar fobisi oluştu. Geçen yıl karlı ve buzlu yollardan olayı isten gelirken arabam kayıyordu trafikteki diğer tüm arabalar gibi. Ha birine çarpıcam, ha yoldan çıkacam diye korka korka yüreğim ağzımda en az yarım saat araba sürdüm. Biraz travma oldu. Daha önce de 2 kere buzlu yolda kaza yapmanın eşiğinden döndüm. Artık bariz fobi oldu. Yazın bile kış gelecek de kar yağacak ne yapacağım, asla araba sürmem artık, kar gelince iş yerime yürüme mesafesinde bir otelde kalcam filan diye düşünüp strese giriyordum. Bu yıl yaşadığım yere benim şerrimden midir nedir, kar yağmadı zaten, ki her yıl mutlaka fena karlar gelir. İnşallah yakında kar yağmayan bir yere taşınıp hayat boyu rahat etmeyi planlıyorum. :)

Asansörün kapısına alelacele girdiğimde, saçlarım kısılır diye pek korkarım :)
sonuç fecii...

Back
X